proxima
член
Регистриран: 24.08.2003
|
Вие по любов ли се оженихте?
#109481 - 26.08.2003 17:03
|
|
|
Какво ще стане, ако се ожениш за човек, който знаеш, че не те обича и когото може би не обичаш? Между нас с моя приятел има привързаност, той е идеален за съпруг - сам си пере дрехите, тупа чаршафи, отговорен е... Искам да се оженя за него, но ме е страх, че е възможно после да съжалявам. Какви са ви прогнозите?
-------------------- Anonimus
|
Oli*
ангажирана

Регистриран: 05.08.2003
|
Re: Вие по любов ли се оженихте?
#109489 - 26.08.2003 17:20
[Re: proxima]
|
|
|
Аз също обичам моя приятел.Той е много мил, грижовен, отговорен, внимателен, всеотдаен и т.н. и т.н. Но за един брак...нещата не са толкова лесни.Трябва да се претеглят всички "за" и "против".Аз също бих искала да се омъжа за него, но след като поставим някаква база, някаква основа за да можем да създадем семейство.
-------------------- "Животът е огледало - усмихни му се, за да ти се усмихне и той!"
|
SAN SATANAIL
апатичен

Регистриран: 30.05.2003
От: Комшия съм по комшийски на лам...
|
#109696 - 27.08.2003 08:24
[Re: Oli*]
|
|
|
Вие сте идиотки .... Перял и готвел на едната на другата пък всеотдаен ... не знам си какво не знам си що .... май от тея сапунени сериалчета бутнахте всички на акъл ? По това ли се гледа дали става или не а? а зъбите да мупроверите дали са здрави ??? ЕХоо принцесите ? погледнете се първо вас си огледайте се добре .... (само да не се плашите после насън от гледката в огледалото ) помислете си вие какво можете да му дадете .. а не какво искате от него ... Писнало ми е ве4е от измишльотини като вас - дали това дали онова .....А вие вие заслужавате ли ? за оная с волтрон знам че не става ама ти поне си помисли ....
-------------------- Всички права запазени!Цитат или принтиране на част или цяла тема се наказва с бой по дупето
|
SAN SATANAIL
апатичен

|
#109697 - 27.08.2003 08:28
[Re: Oli*]
|
|
|
Вие сте идиотки .... Перял и готвел на едната на другата пък всеотдаен ... не знам си какво не знам си що .... май от тея сапунени сериалчета бутнахте всички на акъл ? По това ли се гледа дали става или не а? а зъбите да мупроверите дали са здрави ??? ЕХоо принцесите ? погледнете се първо вас си огледайте се добре .... (само да не се плашите после насън от гледката в огледалото ) помислете си вие какво можете да му дадете .. а не какво искате от него ... Писнало ми е ве4е от измишльотини като вас - дали това дали онова .....А вие вие заслужавате ли ? за оная с волтрон знам че не става ама ти поне си помисли .... " Той е мил грижовен ,отговорен , внимателен ,всеотдаен - но за един брак - не ставатака ли ????? Абе ти усещаш ли се или си прекалено нагла а? Как така ще му говориш на 4овека знаейки че ще види какво си писала ... много нагло селско парче си .....просто такава селска наглост ......Ти освен всичите му екстри ще искаш и парички и кола и оная му работа да е 22 см поне ... още нещо принцеске измислена??????Абе я се осъзнайте бе? видяла нашата във Владиславово 5 мъже на кръст и ве4е разбира....
-------------------- Всички права запазени!Цитат или принтиране на част или цяла тема се наказва с бой по дупето
|
proxima
член
|
#110206 - 28.08.2003 08:05
[Re: SAN SATANAIL]
|
|
|
Защо така остро реагираш? Това кой какво и колко дава мисля, че не е твой проблем, щом като е още с мен, следователно все нещичко му давам, нали?
|
CoOLiNG!
user

Регистриран: 06.08.2003
От: BG,VN
|
#110233 - 28.08.2003 09:27
|
|
|
proxima , споко Остро реагира но не а теб. Всъшност не знам дали съм прав. Обикновено така се държи с непознати. И кучето ми страда от същата болест, но не знам дали се лекува. Всъщност какво знам аз ? 
Ааа да за сватбата... ами моя съвет е да не бързате много.За брак винаги има време стига после да не съжалявате.Не е достатъчно да обичаш някого за да се омъжиш/ожениш за него.Взаимно доверие , разбирателство и т.н. са много по-важни за да имате пълноценно съвместно съжителство и да си отгледате децата.
|
iv_y
любопитна
Регистриран: 17.12.2002
|
#110305 - 28.08.2003 11:46
|
|
|
Според мен любовта е важна но недостатъчна.Като реших да се женя моят баща ми каза да си помисля какви са недостатъците на приятелят ми,да ги умножа неколкократно и да си представя живота с него.Е,не се получи,зощото колкото и да мислих,недостатъци не намерих-какво да се прави-любов.но той принципно беше прав-трябва да има разбирателство,уважение и приятелство за да живееш с един човек.
|
proxima
член
|
#110620 - 29.08.2003 08:22
[Re: iv_y]
|
|
|
Аз много добре знам, че няма любов в отношенията ни. Обаче за съжаление не мога да го зарежа, просто не мога. Това общо взето е някакъв кошмар. Значи той държи на мен, защото няколко пъти се опитвах да скъсам с него, но той ме молеше да не го правя, от друга страна обаче се държи като примадона - аз се интересувам от работата му и от проблемите му, а той от моите не. Обажда ми се и излизаме всеки ден, обече през 2(3 от времето, в което сме заедно мълчи и зяпа нанякъде си, очаквайки може би аз да го забавлявам, аз обаче не го правя и също зяпам нанякъде си. Много е изнервящо, но наистина не мога да го зарежа. Може би когато ни се роди дете ще спра да се дразня чак толкова. Между другото вече започнахме да си го правим.:))) Мисля, че ако бях на 20 - 24 изобщо нямаше да го търпя, но сега мисля малко по-различно. А от друга страна, имам чувството, че от него мога да науча страшно много неща, мисля че без да иска ме стимулира да развивам характера си и че ако не го убия в пристъп на ярост, щестана доста силен човек след време. Само че знаете ли, това е най-странното, че в определен момент разбираш, че това, което си си мислила - че го обичаш, не е вярно - че просто имаш някаква потребност да бъдеш с някого, защото любовта е това - да даваш без да държиш сметка колко ти дават - а аз до известно време си мислех защо той ми дава по-малко отколкото аз на него и в един момент реших, че няма смисъл, че аз искам да имам дете и семейство, а любов няма да получа, ако го обвинявам или ако се стремя да му давам повече. Така че оставих нещата на самотек и вървят някак си, само че на мен вече не ми е толкова интересно.А може би Господ през цялото време е искал да ми каже, че вместо да се занимавам с него и да го анализирам, трябва да се заема с моите неща и да се грижа за себе си. Иначе общо взето мисля, че няма да е толкова зле да се живее с него - изобщо не е конфликтна личност - скандалите ги вдигам само аз, с него можем да излизаме и да се забавляваме, можем да пием кафе, можем да правим секс, можем да живеем заедно в една стая в продължение на две седмици и то сравнително приятноо, сам си пере дрехите, помага ми при чистенето, не пие алкохол, ходи с мен по лекари, интересува се как се чувствам в здравословно отношение, купува ми дрехи чат- пат. Само дето не го чувствам близък:((( и не мисля, че мога да разчитам на него, ако имам нужда от емоционална подкрепя. Но както казва един мой приятел - чивек не може да има всичко.
--------------------
|
SAN SATANAIL
апатичен

|
#110639 - 29.08.2003 09:10
|
|
|
Я най-добре погледни ето ТУК може и да научиш нещо интересно ...
|
Dr.G
пътешественик по душа

Регистриран: 05.02.2002
От: Уви! На работа, за дълго
|
#110679 - 29.08.2003 10:11
[Re: iv_y]
|
|
|
А моя възрастна колежка казваше "Имаш ли какво да си кажеш с този човек? Защото ако няма за какво да разговаряте, след време какво ще правите?" Но пък като си помисля, има такива дърдорковци, че си мечтаеш да млъкнат за един момент.
|