tisss
Tester Independent...

Регистриран: 07.04.2006
От: Пловдив
|
Порто Фино ІІ
#1434548 - 20.09.2006 19:57
|
|
|
ИЗБЛЕДНЯВА ЛИЦЕТО МИ
Избледнява лицето ми като стара фотография. Някой ден съвсем ще се стопя, ще изчезна. Ще останат тия редове – далечен спомен за сърцата, които са се докоснали и с нежни пръсти Съдбата е рисувала причудливи пейзажи от смях и прегръдки, от светлина във високите сухи тръстики край морето с люлеещите се сенки заедно с пясък, изтичащ между пръстите.
Кротостта на здрача ще ти носи и частица от мен. Завали ли дъжд, появят ли се мъглите, може би ще си спомниш колко си била щастлива, когато съм бил тъй нехаен, неистово влюбен, и далечен за теб.
Пловдив, 30 ноември 1997 година
tisss
-------------------- Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)
|
tisss
Tester Independent...

|
Re: Порто Фино ІІ
#1435183 - 21.09.2006 06:06
[Re: tisss]
|
|
|
И НОЩЕМ ПАК
На Мариета
И нощем пак морето ще се блъска с нарастващ тътен в каменния бряг, ще блясва в мрежата от лунни пръски на някоя любов добрият знак.
Ще идват вечерни жени при тебе - по кожата ти с нокти ще дерат и всяка следваща вълна ще тегли черта под някоя любовна смрад.
Ще бъдеш сам, когато с тях се любиш, тъй както гол и сам си се родил: отишла си една, ще дойде друга - какво значение какъв си бил!
|
EIРHNH
самотен

Регистриран: 19.08.2006
От: България, София
|
#1436027 - 21.09.2006 18:39
|
|
|
Цитат:
Ще бъдеш сам, когато с тях се любиш, тъй както гол и сам си се родил: отишла си една, ще дойде друга - какво значение какъв си бил!
Доста тъжно, драги tisss! 
---
-------------------- http://pehliova.wordpress.com/
|
tisss
Tester Independent...

|
#1436137 - 21.09.2006 20:10
[Re: EIРHNH]
|
|
|
Благодаря за вниманието, irini, ама това моето си е живо епигонство. Димчо Дебелянов преди 90 години далеч по-сполучливо е писал нейде из тетрадките си, представяте ли си, дори не е предложил за печат... тая негова "Сиротна песен", от която още първата строфа вижте как само звучи:
Ако загина на война, жал никого не ще попари - изгубих майка, а жена не найдох, нямам и другари.
Тъй че нищо ново не казвам. За съжаление мъжете също жалят и им е тъжно понякога за това и онова.
tisss
|
EIРHNH
самотен

|
#1436165 - 21.09.2006 20:46
|
|
|
Цитат:
ИЗБЛЕДНЯВА ЛИЦЕТО МИ
Завали ли дъжд, появят ли се мъглите, може би ще си спомниш колко си била щастлива, когато съм бил тъй нехаен, неистово влюбен, и далечен за теб.
Пловдив, 30 ноември 1997 година
tisss
Не е ли странно, tisss - как дъждът който ръми навън, ни спомня онзи отрязък мимолетно щастие, когато сме тъй влюбени, далечни и същевремено уж нехайни към чувствата. Благодаря Ви!
---
|
tisss
Tester Independent...

|
#1436240 - 21.09.2006 21:47
|
|
|
"...как дъждът, който ръми навън, ни спомня онзи отрязък мимолетно щастие, когато..."
НОЩЕМ
Усещам - земята диша, земята е жива. Нощем мебелите скриптят, пъшкат, стенат. Мъртъвците излизат от гробовете си, хвърлят пъстър килим от сънища върху нас, които - заспали - сме всъщност умрели до сутринта, мило момиче, когато възкръсваме в очакване на любов.
Пловдив, 6 юни 2001 година
tisss
|
tisss
Tester Independent...

|
#1436266 - 21.09.2006 22:15
|
|
|
ИДВАШ КАТО СБОГОМ
На една непозната... вероятно Любима
Идваш като сбогом и защо е това? Нещо пречи ли? Облаци ли видя на острова? Над мъглите, зная, грее синева: любовта е игра, толкова е просто. Пейзажът вътре в нас е толкова тих, че се будя понякога под кокосови палми. Много мисли пред света на глас изрекох, всичко мое изведнъж стана тъй малко - може в яйце от врабче да се побере, мога ей така сам да си говоря като дете, увлечено в игра сред разхождащи се наоколо величествени хора.
Поръбва хоризонта бял платноход - тържествено се полюшва, предизвиква неоткрити пространства и в моя живот. Орисията ми е такава, кротичко черупки да подреждам на пясъка.
Когато ангелите слизаха от небето с огромни крила, блестящи в снежно бяло, дойде като сбогом и защо е това? Нищо не си пожелах, освен попътен вятър... за тебе.
Пловдив, 21 септември 2006 година
tisss
|
EIРHNH
самотен

|
#1436274 - 21.09.2006 22:23
|
|
|
Цитат:
НОЩЕМ
Нощем мебелите скриптят, пъшкат, стенат.
до сутринта, мило момиче, когато възкръсваме в очакване на любов.
Пловдив, 6 юни 2001 година
tisss
Ами чак на заранта ли ще очакваме любов, драги tisss, а нощем ще се залъгваме с пъшкане и скриптене на мебели?! 
---
|
tisss
Tester Independent...

|
#1436330 - 21.09.2006 23:01
|
|
|
Всичко около нас води свой собствен, често неясен и странен според нашите разбирания живот. А за питането Ви, irini, май не съм Тоя, който би трябвало да Ви осветли по въпроса. И тъй...
Не допивай тая чаша! Тая чаша е горчива... Нека те отмине тая чаша. Спри се, виж как от небето ангелите тебе гледат! Ти си тяхната любимка и каквото и да става, знай - животът продължава: има още много вино, но не пий от мойта чаша.
tisss
|
EIРHNH
самотен

|
#1436459 - 22.09.2006 01:04
|
|
|
Цитат:
Не допивай тая чаша! Тая чаша е горчива... Нека те отмине тая чаша. Спри се, виж как от небето ангелите тебе гледат! Ти си тяхната любимка и каквото и да става, знай - животът продължава: има още много вино, но не пий от мойта чаша.
tisss
На tisss
От чашата ти искам да отпия каквото като горчива е! А виното е меко и рубинено и сладостта му ме опива. От чашата ти искам да отпия горчилката да споделиме двама. Тогава чашата ти нека ме отмине и ако е живот да продължава.
Соня петък, 22 Септември 2006 г.
---
|