ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Тесто за мекици ?
    #2855364 - 03.12.2011 17:22 [Re: Magestic]

Не си спомням как са станали тогава, рецептата е от доста отдавна.

Тази сутрин правя тези по рецепта, дадена по-горе за училчни мекици

Продукти:
4ч.ч брашно
1ч.л. сол
2 с.л. захар
1с.л. суха мая
2 и 1/2 ч.ч топла вода


Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша – тесто. Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилника до сутринта.На сутринта се изважда от хладилника, тестото трябва да е увеличило обема си 3-4 пъти. Цялото е в шупли.


забърках тестото снощи, да видим как ще станат

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Тесто за мекици ?
    #2855372 - 03.12.2011 17:37 [Re: Nadin]

Тестото в хладилника беше груба грешка за мен, изпържих първите няколко- станаха твърди Върнах тестото в машината да се домеси още малко и ще го оставя на стайна темперетура да повтаса, ужас, егати излагацията, добре че къщата не е съвсем станала, та имам още малко време

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
lessi
с рогата напред
***

Регистриран: 16.09.2005
Мнения: 2988
От: Chicago NW suburbs
Re: Тесто за мекици ?
    #2855388 - 03.12.2011 18:12 [Re: Nadin]

Надин, аз също реших, че ако тестото стои в хладилника няма голям шанс да се надигне и шупне, и затова си го оставих на стайна температура. Само че ние нашето го забъркахме сутринта и ядохме мекиците на вечеря

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
gaiety
ZаплЕ$
***

Регистриран: 29.06.2006
Мнения: 4499
От: вече на изток от....
Re: Тесто за мекици ?
    #2855411 - 03.12.2011 19:10 [Re: Nadin]

Въх, много странно, да не би да ти е много ниска температурата в хладилника.
Аз слагам купата на най-долен рафт и винаги го държа на 2-ра степен от възможни 5 през зимата и на 3 през лятото иначе ми замръзва на лед всичко вътре.

Нямам провали досега с тази рецепта, но обещавам другата седмица да спретна една доза, ще направя и снимки.

--------------------
Не съм вещица....Изморена фея съм...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
gaiety
ZаплЕ$
***

Регистриран: 29.06.2006
Мнения: 4499
От: вече на изток от....
Re: Тесто за мекици ?
    #2856490 - 07.12.2011 17:42 [Re: Nadin]

Не каза какво е станало после, но снощи забърках едни и както обещах слагам снимки.
Станаха както винаги и мисля, че при теб са се получили твърди, ако си се опитвала да ги правиш много тънки при пърженето.
Аз изобщо не се старая във формирането, просто грабвам тесто около шепичка и леко раздърпвам.
Повярвай ми вътре са меки и сочни, а отвън хрупкави, още са топли на снимката
Това е половин доза и се изпържиха за около 30 мин. на силен котлон по 3 в тиганче.

Това е снощи в 8 ПМ





Това е в 9 АМ като ги извадих от хладилника, но ги изпържих след 30 минути





--------------------
Не съм вещица....Изморена фея съм...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Анонимен
Нерегистриран




Post deleted by Дон Кихот
    #2856493 - 07.12.2011 18:14 [Re: gaiety]



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
gaiety
ZаплЕ$
***

Регистриран: 29.06.2006
Мнения: 4499
От: вече на изток от....
Re: Тесто за мекици ?
    #2856499 - 07.12.2011 18:47 [Re: ]

О, забравих да спомена, че тестото изобщо не се бърка или меси след като се извади от хладилника.
Аз също обичам да си улеснявам работата, ако рецептите са засукани, но специално тази е от най-мързеливите.

Arwen видях в другата тема, че и ти ги "уважаваш" тези мекици

--------------------
Не съм вещица....Изморена фея съм...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Тесто за мекици ?
    #2856624 - 07.12.2011 22:57 [Re: gaiety]

Благодаря за снимките.
Тетото изглеждаше така след като беше месено и попрестояло на стайна темперетура, но определено не беше такова на сутринта.
След второто месне станаха горе-долу, но не бих казала че беше нещо впечатляващо.

Определено ще пробвам отново.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
nelka
пълен член
****

Регистриран: 21.08.2005
Мнения: 4078
От: Norge
Re: Тесто за мекици ?
    #2856734 - 08.12.2011 13:10 [Re: Nadin]

Надин, да споделя и аз.
Обикновено правя доста тесто, оставям го на нормална температура да втаса и пържа една порция - как бих изчакала чак до следващия ден?
Онова количество, което остане, слагам в хладилника да пренощува и го ползвам след 24 часа.
Аз самата пържа значително по-тънки питки от тези на gaiety, на мен ми харесва когато по тях има тънка, корава коричка по най-раздърпаните места.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Тесто за мекици ?
    #2856747 - 08.12.2011 13:47 [Re: nelka]

Цитат:

Онова количество, което остане, слагам в хладилника да пренощува и го ползвам след 24 часа.



А след това оставяш ли го на дневна темперетура да се отпусне или?

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 5 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 11653

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.025 seconds in which 0.004 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.