Ия.
самодива

Регистриран: 02.05.2001
От: Варна
|
Чудо - Арника...
#13613 - 10.12.2001 15:38
|
|
|
Не мога да не споделя с вас за бързото и направо чудодейно действие на Арниката... Преди една седмица получих страхотни болки в малките стави на ръцете - не можех да си движа ръцете по посока от китките към пръстите и да държа дори и книга. Посъветваха ме да взема Арника 15 СН сутрин и вечер за няколко дни и невероятно, но факт - болките преминаха и сега съм много добре! Не съм ползвала абсолютно никакви други алопатични лекарства и резултатът от хомеопатичното лечение беше просто потресаващ!
самодива
-------------------- Ти знаеш ли, че аз знам, че нищо не знам?
|
Боряна
ентусиаст

Регистриран: 25.10.2001
От: София
|
Re: Чудо - Арника...
#13677 - 12.12.2001 08:31
[Re: Ия.]
|
|
|
Аз също бях потресена от действието на Арника, когато за пръв път я приложих! Беше в началото но тази година. Дъщеря ми си счупи крака при падане по стълбите и в суматохата не бях обърнала внимание на огромното синьо петно, което беше се появило на дупето й. Дадох Арника 30 еднократно чак когато забелязах синината /на следващия ден/ и не бях сигурна дали ще подейства. Много се зарадвах, когато до края на седмицата не беше останала и следа от синьото петно, което иначе сигурно детето щеше да си носи поне ... месец!?
Боряна
-------------------- Боряна
|
karina
Нерегистриран
|
#13726 - 13.12.2001 23:08
[Re: Боряна]
|
|
|
Чудото е в това,че едно лекарство обхваща всички симптоми в едно състояние. Ето моя любим пример с Arnica: При падане от високо върху камък дъщеря ми се “сдоби” с огромна рана до кокал.Arnica повлия стреса,болката,подействува кръвоспиращо,дадена веднага отмени неприятната ваксина против тетанус и вероятния хематом.На доктора му остана да “избродира” раната.Знаем,че раните по-бързо заздравяват от това лекарство,но не смея да твърдя колко време е нужно на подобна рана да зарасне със или без Arnica. Отговорете си ,какво ви предлага традиционната медицина в случая(не твърдя,че е безсилна!). Очудва ме,че хирурзите не използуват въэможностите на това обикновено планинско цвете.
|
Боряна
ентусиаст

|
#13733 - 14.12.2001 08:26
[Re: karina]
|
|
|
На едно и също мнение сме по въпроса за хирурзите... Има още един такъв момент, че даже не позволяват да се приема по никакъв повод, защото незнаели как ще се отрази на болния:))) Скоро исках да дам Арника на едно младо момче след опереция и ми казаха да не му давам излишни надежди "това няма да го оправи" - на което аз отговорих, че поне ще облекчи състоянието му и ще помогне за възстановяването, но ... така и не ми позволиха...
Боряна
|
d-r kostowa
Нерегистриран
|
#13742 - 14.12.2001 12:52
[Re: Боряна]
|
|
|
:))za towa ne vinago wsi4ko se kazva:))
|
Боряна
ентусиаст

|
#13819 - 17.12.2001 08:30
[Re: d-r kostowa]
|
|
|
Че не всичко се казва - зная, но аз не съм близка роднина и не ме допускат при пациента си...
Боряна
|
Latinka
Нерегистриран
|
#17785 - 13.02.2002 08:59
[Re: d-r kostowa]
|
|
|
Kakvo e latinskoto naimenovanie na Arnikata?
Latinka
|
Анонимен
Нерегистриран
|
#164245 - 09.12.2003 20:53
[Re: Ия.]
|
|
|
дали може да помогне при ревматоиден полиартрит арниката..?
|
Ия.
самодива

Регистриран: 02.05.2001
От: Варна
|
#164691 - 10.12.2003 14:26
[Re: Анонимен]
|
|
|
Нямам представа - трябва ти хомеопат, а аз съм само пациент.
-------------------- Ти знаеш ли, че аз знам, че нищо не знам?
|