www.pro-rock.net


Форуми » Музика » Про-Рок (архив)

Страници: 1
kosmalak
хеър метъл
****

Регистриран: 18.02.2005
Мнения: 89
От: Aркадия
Talisman Farewell Tour - Солун, 24.05.2007 - дотам и обратно
    #1768619 - 26.05.2007 00:41

Здравейте. Реших да споделя впечатленията си от един от най-хубавите концерти, на които съм бил през живота си. Ще я подкарам от самото начало. Може информацията да е полезна на феновете,които искат да отидат на концерт в Гърция.
Билета с влак струва 26 лева в едната посока. Ако двама души си купят билет в двете посоки заедно, има някаква отстъпка. Доколкото разбрах, ако билета се купи доста време преди датата на пътуване, май е още по-евтин, но тук не знам точно как стоят нещата. Оказа се, че можеш да си купиш билет само спрещу лична карта. Не знаех това и не си носех документите. Лелята на касата ме успокои, че в деня на пътуването ще има достатъчно места. Сутринта в 6.30 бяхме на гарата с документите и се оказа, че няма нито едно място. Наложи се да търсим автобус. Билета за него струваше 43 лева. И с влак и с автобус се пътува точно 6 часа. Носехме само лични карти. И нашите, и гръцките митничари ги погледнаха без особен интерес и ни пуснаха. Нашият дори ни пита дали няма да ходим на Мейдън. Автобуси за Солун има в 9.30, 10,30 и в 11,30.
Талисман свириха в комплекса Милос. Това е някогашна мелница, която се намира близо до пристанището. Превърната е в комплекс от няколко ресторанта и два клуба. Намира се съвсем близо до гарата - на около 15-20 минути пеш. Купихме си карта на Солун, но се оказа, че самата гара я няма на нея :-). Лелята на информацията ни я нарисува и дори и дори ни каза какви туристически обекти да посетим.
В 16.30 бяхме пред клуба и през отворената врата видяхме Джеф Скот Сото да стои с гръб към нас и да свири на някакъв синтезатор. Обърна се и се усмихна. Бандата вече правеше саундчек. Стояхме отпред около два часа. През това време Сото излезе да говори по телефона и седна на един стол на 5 метра от нас. Решихме да не го нападаме за автографи и да изчакаме по-подходящ момент. Тръпката беше изключителна. Един от най-любимите ни вокалисти стоеше на пет крачки от нас. Наоколо нямаше ни един гръцки фен. Билетите струваха 25 евро. Попитахме момичето, от което ги купихме, къде да потърсим хотел. Оказа се, че на около 10 минути от клуба има един и си взехме стая там. Леко прибързахме, защото се оказа, че до гарата има по-евтин х - около 40-50 евро на стая за нощ. Казва се хотел РЕКС и е на 50 метра в ляво след като излезеш от ЖП гарата.
Преди да тръгнем за хотела пристигна гръцката подгряваща банда с инструментите и малко след това "талисманите" приключиха със саундчека и тръгнаха нанякъде. Този път вече ги помолихме за автографи. Марсел Джейкъбс ми се видя леко притеснителен, а Сото беше изключително дружелюбен и ухилен до ушите. Снимахме се, разменихме по няколко думи, попитахме ги дали наистина не смятат да правят повече албуми заедно и Сото каза "Never say never". Дано след някоя друга година забият отново. Много ще ми липсва тази банда.
Отидохме в хотела и що да видим - Сото седеше в салона заедно с момичето, от което купихме билетите. Оказа се, че бандата е отседнала в същия хотел. Гъркинята леко се притесни. Оказа се, че тя е от фирмата, която ги е поканила - REPTILE MUSIC. Сото пак излезе навън да говори по телефона, а тя ни помоли да не казваме, че тя ни е пратила в хотела. Явно се притесняваше да не нарушим спокойствието на бандата. Успокоихме я, че нямаме такива намерения.
В 20.30 отново бяхме пред клуба. Имаше около 50-ина души. След малко отвориха вратите и се намърдахме в клуба. Той е съвсем малък. Едва ли побира повече от 150 души, но е направен както трябва и не е нужно да стоиш върху нечий врат като във Фенс-а например. Озвучаването е мега яко. Направен е на нива, така че всички да могат да виждат спокойно. Дори не посмяхме да питаме колко струва бирата, защото през деня бяхме видели ценоразписа на другия клуб в комплекс Милос - малък хайнекен струваше 10 евро.
Гръцката банда WILD ROSE заби към 20.40. Изкъртиха ни със звук. Явно гърците са големи фенове на мелодичния метъл от 80 - те, защото бандата свиреше точно такъв стил. Все едно гледахme DANGER DANGER, само дето не бяха чак толкова добри. В публиката също имаше фенове с блузки на HOUSE OF LORDS, DANGER DANGER, GOTTHARD... Вокалът извади перфектен английски, което е доста странно, като се има предвид, че този език не се отдава много на гърците. Феновете учтиво ръкопляскаха след всяка песен, но не видях някой да умира от кеф.Да си призная, Уайлд Роуз започнаха да ми омръзват след петата песен. Не бяха особено оригинални, но поне компенсираха със звук и перфектно изпълнение. Талисман излязоха 10-15 минути след гърците. Това, което много ме изненада е, че клубът имаше две врати - една, която водеше направо на сцената и друга за феновете. През прозорците дори се виждаха "талисманите", които стояха на двора и разговаряха с няколко фена, докато чакаха подгряващите да приключат. Направи ми впечатление, че когато се качиха на сцената гърците не изпаднаха в някакъв див оргазъм, а пак съвсем културно изръкопляскаха. Докато се усетим забиха първото парче от последния албум. Звука беше чудесен, а Сото на сцената - това трябва да се види, зашото не може да се опише. Свириха около два часа. Направиха две китки - една всички заедно и една - само Сото зад пианото. Забиха парчета, които изобщо не очаквахме да чуем като например "Give me a sign" от втория албум, която е може би най-любимата ми песен на Талисман въобще.Изсвириха повечето песни от този албум, както и доста от първия. В китката на Сото бяха включени почти всички балади на бандата. На "Just between us" всички пяха с пълно гърло. На много от другите песни също. Може би само на парчетата от новия албум се усещаше че хората не са го слушали достатъчно. Талисман забиха и Frozen на Мадона и Crazy на Сийл. Между песните беше пак така - бурни ръкопляскания, но никой не крещеше името на бандата, което много ме изненада. Ние на няколко пъти опитахме да го направим, но никой не се включваше и се получи доста кофти. Така стана и след като казаха, че уж ще си ходят. Никой не крещеше за бис. Пак само ръкопляскнания. Бандата обаче се върна и заби още две парчета, едното от които премина в "Highway star" и в разни други парчета :-)).
Другото, което ми се видя странно беше, че бандата се държа много искрено. Нямаше никакви приказки от типа на "вие сте върха" и не знам си какви там други дивотии. Сото се побърка от кеф и му личеше много.Изля поне два литра пот и не спря да куфее и да танцува през цялото време. Не знам как му стигнаха силите. Марсел Джейкъбс явно е много притеснителен човек, зашото чак към края започна да си личи колко много се кефи.По някое време извадиха някаква пиратска тениска на Талисман с гръцкото знаме на ръкавите. Много и се зарадваха, и Сото веднага я навлече. Китаристът се размаза от свирене. Не съжалявам, че не бяха с Фредерик. Онзи явно вече го избива само ня дива тресня, след като ходи в Арч Енеми. Заместникът му се оказа китарист на Дейвид Лий Рот. Такова свирене падна, че направо не можех да повярвам на очите си. Луда работа. Когато бандата приключи, се шмугна в една дървена барака встрани и се заключи там. Явно това минаваше за съблекалня.
Доста фенове останаха да ги чакат, но ние си тръгнахме.
Сметките ще оставя на вас. В клуба имаше максимум 150 души, а билета струваше 25 евро. Не мога да повярвам, че Талисман свирят за толкова пари на вечер, но явно това е стандарта, защото тази вечер в съшия клуб са Сюисайдъл Тендънсис, а скоро от там ще минат Робърт Плант, Тин Лизи и други такива звезди. Може би така трябва да стане и тук.
Пътуването обратно беше мега неприятно. Нашите митничари задържаха влака повече от час на границата, а нашият кондуктор брутално си поиска 10 евро от един кореец пред очите на целия вагон, в който беше пълно с английски фенове на Ливърпул, които се прибираха от мача в Атина. Както и да е. Ще ви спестя досадните подробности, но в някакъв момент ме хвана голям срам, че съм българин заради досадния кондуктор.
Това е. Като тегля чертата, преживях една от най-хубавите вечери в живота си и това ми струваше малко повече от 100 лева. Струваше си отсякъде. Има снимки и няколко клипчета, но може би ще ги качим утре.
Ето и един сайт,
http://www.kazandb.com/events.html
на който можете да проверявате кой свири в Солун. Току виж утре се отбие някоя ваша любима група.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Джуджанка
Player vs Environment
****

Регистриран: 03.06.2003
Мнения: 3360
От: те тука
Re: Talisman Farewell Tour - Солун, 24.05.2007 - дотам и обратно
    #1768826 - 26.05.2007 10:27 [Re: kosmalak]

Много яко разказче

--------------------
When in deadly danger,
When beset by doubt,
Run in little circles
Wave your arms and shout!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Joey Tempest
Българофоб
***

Регистриран: 06.06.2006
Мнения: 194
От: Филибето
Re: Talisman Farewell Tour - Солун, 24.05.2007 - дотам и обратно
    #1768956 - 26.05.2007 12:38 [Re: kosmalak]

Благодаря много! Тове е една от любимите ми групи! Надявам се и Джеф и Марсел да не спират да творят, а един ден отново да се съберат за следващия албум на Talisman!

--------------------
11.05.2007-Ловеч-НЯМА ТАКАВА БАНДА, НЯМА ТАКЪВ КОНЦЕРТ, НЯМА ТАКОВА ПРЕЖИВЯВАНЕ!!!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1Допълнителна информация
0 регистрирани и 0 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  SaTyR, Bridgeburner 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 2063

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.02 seconds in which 0.005 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.