Re: Порто Фино ІІІ #2826678 - 08.08.2011 07:50
[Re: skarlet_10]
Отговори
Цитирай
Цитат: Я виж, от вчера е и ми заприлича на частица отговор на въпрос, който зададох в другия форум.
Цитат: Честит Рожден Ден, tisss! Вяра и Надежда вече имаш вкъщи! Желая ти да се появи oт плът и кръв дама с името Любов! Зная, че щe я посрещнеш подобаващо... С обич: C'est la vie!
Things Have Changed*
или ИЗЛЯЗОХ ДА СИ ПОТЪРСЯ ЖЕНА
Извадих черния костюм от нафталина и преди да нахлуя в него, провесих го на балкона да се освежи. От магазина в центъра на света купих единайсет копринени ризи във всички цветове на дъгата. Облякох бялата, вързах алена вратовръзка, на главата положих модерна капа и наех такси до бар „Прегръдките на Рая”.
Вонях на парфюм и сапун, бях повече от птичка божия на най-високото, понеже излязох да си потърся жена. Бях весел, скучен и доволен от себе си. О, колко хубав трябва да съм бил, макар и само един сбръчкан мъж на години!
Момичето на бара се оказа моят избор може би защото ми каза: "Здравей, скъпи, какво ще пиеш?" и може би защото ми се усмихна мило без задни мисли, като никоя друга на света.
О, съдбо моя несретна, защо ме наказа да се влюбя до уши и да преспя в крайпътния хотел с една евтина курва, когато ризите ми са копринени и толкова скъпи?
Явно, нещата далеч са се променили и аз вече не съм в курса на новостите.
Пловдив, 8 август 2011 година
tisss
Светозар*
звездоброец-езотерик
Регистриран: 29.01.2003
От: София
Re: Порто Фино ІІІ #2827396 - 10.08.2011 06:04
[Re: tisss]
Отговори
Цитирай
Not Dark Yet*
или ИЗБАТА НА УЛИЦА "НИШ"
Живеехме в единствената изба на улица „Ниш” в прашния Пловдив, в квартала на бежанците и бедняците, на вдовиците и сираците от войните. Другите живееха в къщи с градинка отпред и чешма на двора, при баба и дядо, а ние се завирахме под наем в изба – единствената изба наоколо, но приятелите все пак държаха на мене.
Два метра под земята мина ранното ми детство, когато майка и татко ме заключваха, за да спечелят пари за ядене, и аз си играех с мишленцата и мечтаех да си имам брат, който така и не се роди, а хазаите ме измъчваха, като удряха с точилка над главата ми и аз крещях от обида, и нямаше как да избягам от избата. Но приятелите все пак държаха на мене.
Да те измъчват красиви две жени в разцвета си и майка им Цвета, дъртата хазяйка Цвета Дърварова, е неприятно, разбира се, особено когато нямаш брат, на когото да се облегнеш, и нямаш къде да избягаш. Но приятелите все пак държаха на мене.
Светът е чудесен, когато излизаш от изба, два метра изпод земята когато излизаш - това знаете ли! Слънце, не насълзявай очите ми, защото два метра са си два метра все пак.
Мъртъвците ги заравят два метра в земята, а бях само едно самотно хлапе на пет. Така че знам какво говоря, и въпреки това, приятелите ми държат на мене.
Да имаш приятели е много красиво, когато си заключен в избата на улица „Ниш” - и момчетата идват пред прозореца да въртят пумпал и да играят на стъклени топчета, за да не полудееш сам в тъмната изба с ония три жени, които тропат с точилка отгоре, коленичили върху пода на горния етаж - три вещици над главата ти.
Там, два метра в земята, когато си още дете, често е неуютно, влажно, студено, самотно. Но въпреки това, приятелите държат на мене и няма как да забравя избата на улица "Ниш".
Пловдив, 10 август 2011 година
tisss
Re: Порто Фино ІІІ #2828412 - 13.08.2011 12:28
Отговори
Цитирай
Love Sick*
или ЧУВСТВЕНО УВЛЕЧЕН
Видях те след обяд огряна от слънце; стоеше край входа на нашия блок и не знаеше, че те гледам отгоре, от балкончето на Седмото небе. О, достатъчно ми бе да те погледам не повече от минута или две, за да си спомня колко съм увлечен!
Говореше по джиесема, поклащаше ханш като момиче, което добре си знае цената, долу - пред входа на блока, встрани от жените, дечурлигата и колите, паркирани отпред бъбриви, шумни или потънали в ръжда и прах, за да си спомня колко съм увлечен.
Нямах представа с кого говориш, но това беше мъж, всеки случай, защото затисна джиесема с рамо и си оправяше косите като жена, която добре си знае цената и кокетничи, защото ми се сви сърцето, за да си спомня колко съм увлечен.
Не знам това стихотворение ли е или само едно послание, написано ситно и подпечатано с целувка от моя ангел, но ти стоиш още там и аз те виждам със затворени очи, забулен от облаци тук - горе, на Седмото небе, за да си спомня колко съм увлечен.
Пловдив, 13 август 2011 година
tisss
Re: Порто Фино ІІІ #2829765 - 19.08.2011 13:10
Отговори
Цитирай
Thunder On The Mountain*
или ПЕРМАНЕНТНО ВЛЮБЕН
Приятелите отдавна ме предупреждават да скъпя времето и да не се пилея по илюзии, обаче какво да сторя, като съм вятърничав, та видя ли жена достойна, умна, благовъзпитана, гръм ме удря сякаш по кратуната. Гръм в планината е това сякаш и всъщност съм перманентно влюбен.
Смятат, че ми върви с жените. Завиждали, казват ми, на моя луд късмет, а не си дават сметка, че да се влюбиш в жена, това означава да я боготвориш. Което си е кофти работа. Но все пак от себе си не мога да избягам и се виждам пак ударен като от гръм. Да, бе! - гръм падна посред планината.
Пловдив, 19 август 2011 година
tisss
Re: Порто Фино ІІІ #2832482 - 01.09.2011 16:22
Отговори
Цитирай
Feel What You Want Feat*
или МИНАЛОТО ЛЯТО НА ПЛАЖА
Играеше като пъстърва и те гледах как се отдаваш на вълните край брега. И те гледах, не знам защо. Очите ми изтекоха по тебе. Беше изключително преживяване. Слънцето прежуряше, бризът рошеше косите на вълните.
И внезапно се почувствах ревнив. Господи, какво ставаше с мене! Бяхме две души, вързани с копринена нишка; усещах потръпването ти отсреща, от другия край, дето бе заложила стръвта.
И плажът внезапно опустя, въпреки че наоколо бе така многолюдно!
Търсеше някого, но кой бе той? Може би Принцът от сънищата, или по-вероятно - беше една игра, игра на случая край морето.
Помниш ли миналото лято на плажа? Миналото лято помниш ли? Имала си предвид нещо изключително, а всъщност случилото се бе обикновено, познато от филмите, от любовните романи, дето всичко е измислена история между мъж и жена, при поредното сътворение на света от хаоса, който назоваваме любов.
Пловдив, 1 септември 2011 година
tisss