ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Емиграция в САЩ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
lafcho
SHLEBIDANAIKO

Регистриран: 12.05.2007
От: Chicago, Stanimahos
Стъпките след кацането на избраното US летище със зелена карта
    #1902200 - 20.09.2007 19:49

След дълго четене на всички теми и отговорите на поситителите в този форум стигнах до извода, че никаде не е обяснено какво следва след като се стъпи на американска земя. Всички казват , че имено затоеа Ни трябва гарант, но аз мисля че Вие които сте минали по този път преди Нас може да споделите. знам че тези стъпки ще кажете са строго индивидуални за всеки , но все пак мисля че ще е добре ако някой сподели какво е приоритетно ( първо шофьорска книжка ли се вади, номер на социална осигуровка ли и др.). Ще съм сърдечно благодарен на всеки решил да сподели.

P.S.Потърсих и никъде не намерих тема с такава информация. Ако модераторите сметнат че тази тема не е за тук, моля да я преместят на подходящо място.

--------------------
Споделяйте с другите това, което знаете за пътя. Който помага и на него ще помогнат, за това трябва да предадем на останалите онова, което сме научили.

Национализмът не е нищо друго освен една преувеличена реакция, породена от чувство за малоценност.

Редактирано от Nadin (21.09.2007 14:00)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa

Регистриран: 06.01.2006
От: the point of no return
Re: Стъпките след кацането на избраното US летище
    #1902206 - 20.09.2007 19:55 [Re: lafcho]

Не си в правилният форум. Отиди в Емиграция в САЩ и/или Живот в САЩ. Там тази тема е разисквана много пъти.

--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain

12250

Регистриран: 25.03.2005
    #1902340 - 20.09.2007 22:38 [Re: lafcho]

Цитат:

След дълго четене на всички теми и отговорите на поситителите в този форум стигнах до извода, че никаде не е обяснено какво следва след като се стъпи на американска земя.

Следва събиране на $$$ с пълни шепи - това всеки го знае, затова не е обяснено

Кликни на този линк. След това, най-долу, има поле за търсене - напиши там кацане
http://forum.all.bg/postlist.php/Cat/0/Board/emigusa/page/0
Ще намериш доста неща
Ако верно си ги изчел и нищо не ти е станало ясно, виж първото ми изречение в тоя пост

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/885941/page/0/fpart/all/vc/1

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1245201/page/0/fpart/all/vc/1

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1761708/an//page/0/vc/1

Бамби
почетен член

Регистриран: 04.02.2006
    #1902715 - 21.09.2007 12:37 [Re: lafcho]

Ще използвам темата за да попитам, какъв е срока /ако изобщо има такъв/ , в който можеш да караш с БГ шоф.книжка в щата Мисури?

12250

Регистриран: 25.03.2005
    #1902774 - 21.09.2007 13:18 [Re: Бамби]

http://dor.mo.gov/mvdl/drivers/

http://dor.mo.gov/mvdl/drivers/checklist.htm#resident

Мизури е Show-Me-State

Но 30 дни можеш да се правиш на боядисано врабче, т.е. да обясниш, че твоята БГ шоф.книжка е Out-of-State driver license

AmonSull
член

Регистриран: 09.04.2007
Re: Стъпките след кацането на избраното US летище със зелена карта
    #1940038 - 05.11.2007 01:38 [Re: lafcho]

Първо след слизането от самолета се отправяте към имиграционните, които трябва да вземат жълтия плик. След това те отвеждат в една стая, където сядаш и 4акаш да те извикат, за да ти вземат отпе4атъци(с мастило). После залепят пе4ат на визата с датата на влизането и те освобождават. След това отива6 да си вземе6 багажа. Предполагам, 4е гаранта(ако така сте се уговорили) 6те те 4ака на летището. След това трябва да 4акаш да дойде номера на социалната ти осигуровка(2-3 седмици), без която на практика нищо не можеш да правиш. През това време, търсиш работа, подготвяш се за изпита за driving license, и свикваш с новия живот.

solley
слънчева

Регистриран: 15.03.2007
От: zoo york
    #1951847 - 16.11.2007 23:00 [Re: AmonSull]

AmonSull е обяснил какво се случва след кацането. Мога да добавя, че е добре да внимавате дали слагат печат във всички паспорти (жена, мъж, деца). Заспалият поляк-митничар не сложи печат в моя паспорт и поради тази причина чакам вече 7-ма седмица за ССН.
Иначе ние без ССН (нито моя, нито на съпруга ми) си направихме сметка в банка, взехме си телефони и си наехме апартамент. така че не е задължително да чакате да излязат номерата на социалните осигуровки. Разбира се, всичко е относително и зависи от банковия служител, хазяина и прочие, но не пречи да опитате. Виж за шофьорската книжка не мога да кажа нищо - ние не сме си правили, но предполагам, че без ССН няма да стане.
Ако имате гаранти - те ще ви ориентират най-добре на място в ситуацията.
Успех!

--------------------
"Everything's got a moral, if only you can find it." ~ the Duchess

Reks
Evil Guild Member

Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
    #1951863 - 16.11.2007 23:14 [Re: solley]

Как зависи издаването на SSN от ползския митничар и откриването на сметка без SSN от банковата служителка, че нещо не разбрах.

--------------------
Some people are just evil - that's their nature

lessi
с рогата напред

Регистриран: 16.09.2005
От: Chicago NW suburbs
    #1952120 - 17.11.2007 12:18 [Re: Reks]

на мен също са ми откривали банкова сметка докато си чаках SSN, просто ми вписаха номера на паспорта в съответното поле. Може би в такъв смисъл да зависи от банковия служител.

and
Нострадамус

Регистриран: 28.09.2003
От: Финикс, Аризона
    #1952304 - 17.11.2007 17:15 [Re: Reks]

Цитат:

Как зависи издаването на SSN от ползския митничар и откриването на сметка без SSN от банковата служителка, че нещо не разбрах.

Ами печата в паспорта е временна виза (поне така беше), като отидеш в Банката или ССН какво ще им покажеш като документ , че си някой с права? В печата има(или поне имаше) Алиен номер...

--------------------
"Не е важно колко си продал, важно е колко си купил!"

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Diddy 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 49461

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.139 seconds in which 0.126 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.