ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >> (покажи всички)
Diddy
dreaming is over
****

Регистриран: 22.08.2003
Мнения: 2508
От: Варна -> Чикаго
как ще приготвяте пуйката?
    #1955969 - 21.11.2007 18:04

Сигурно има такава тема и назад, ама аз реших пак да питам. как ще приготвяте пуйката тази година (тези, които ще приготвят пуйка де)?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29120
От: The Windy City
Re: как ще приготвяте пуйката?
    #1956009 - 21.11.2007 19:59 [Re: Diddy]

Обикновено слагам парченца масло под кожата, допълнително намазвам с разтопено масло и подправки, завивам с листчета бекон и така пека, става добре, тъй като бекона придава аромат и не позволява на месото да изсъхне.
Този път на Деня на благодарността сме на гости ( както и последните години де )и очевидно пуйката ще бъде изненада

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
981981

****

Регистриран: 21.03.2004
Мнения: 11067
Re: как ще приготвяте пуйката?
    #1956011 - 21.11.2007 19:59 [Re: Diddy]

Ще си спестя това удоволствие, защото ще сме на гости.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Diddy
dreaming is over
****

Регистриран: 22.08.2003
Мнения: 2508
От: Варна -> Чикаго
Re: как ще приготвяте пуйката?
    #1956080 - 21.11.2007 21:14 [Re: Nadin]

Да, това го знам и всяка година и слагам и малко под кожата и бекон отгоре. Тази година пак ще има ама ще има и малко изненада ... не голяма де, то пак ще е пуйка

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sena
почетен член
***

Регистриран: 03.03.2005
Мнения: 163
От: Orange, CA
Re: как ще приготвяте пуйката?
    #1956090 - 21.11.2007 21:25 [Re: Diddy]

Плънка от гръцки орехи и телешкосвинска кайма ( нетлъста )
по 370 г кайма,1 1/2 чашки галета,1 с л магданоз,мащерка/розмарин,градински чай - микс.
1 1/2 гл.ситно нарязан лук и 150г.ситно нарязан бекон,1 разбито яйце,3/4 ч.чаша изпечени и едро
нарязани орехи,1 ч.л. лимонова кора,сол и черен пипер.

3 кисели ябълки,2 глави лук,1 с.л. целина, по 1/2 ч.л. мащерка и градински чай, 2 ч.л. лим. кора. 4 к. чаши галета, 2 1/2 к.чаши нарязани орехи,сол и черен пипер.
Разтопяваме 1 1/2 с.л кр.масло,запържваме лука и целината.
Смесваме с накубчените ябълки и другите изброени продукти.
Бабини са и са супер


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Еmmma
Нерегистриран




Re: как ще приготвяте пуйката?
    #1956333 - 22.11.2007 01:03 [Re: Nadin]

Nadin, а ти печеш ли я в торба или само слагаш бекона отгоре и?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29120
От: The Windy City
Re: как ще приготвяте пуйката?
    #1956344 - 22.11.2007 01:21 [Re: ]

Аз, лично я слагам в торба или най-малкото под фолио ( това го правих първата година, щот' не знаех за торбите ), че иначе ще стане много суха, а пуешкото месо така или иначе е по-сухо.
Вероятно може и открита да се пече, но предполагам, иска много поливане, за да стане сочно месото ( не съм пробвала)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sonia
May-May
***

Регистриран: 15.01.2004
Мнения: 2075
Re: как ще приготвяте пуйката?
    #1956371 - 22.11.2007 02:26 [Re: Nadin]

аз инжектирам бульон и подправки на няколко места в месото. В найлон все си мисля че става парено-задушена а не печена. нищо лошо просто различни техники и от там различен вкус.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29120
От: The Windy City
Re: как ще приготвяте пуйката?
    #1956379 - 22.11.2007 02:34 [Re: Sonia]

Открита ли я печеш ?

Пропуснах да добавя ( това, за тези които не са пробвали с плик), че последния половин час разрязвам плика, за да се получи хрупкава коричка.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sonia
May-May
***

Регистриран: 15.01.2004
Мнения: 2075
Re: как ще приготвяте пуйката?
    #1956386 - 22.11.2007 02:50 [Re: Nadin]

да. може да метна фолио само ако започне да се припича повече от колкото трябва а термометъра не е показал че е готова.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 7 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 11342

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.021 seconds in which 0.005 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.