Diddy
dreaming is over
  
Регистриран: 22.08.2003
Мнения: 2508
От: Варна -> Чикаго
|
как ще приготвяте пуйката?
#1955969 - 21.11.2007 18:04
|
|
|
Сигурно има такава тема и назад, ама аз реших пак да питам. как ще приготвяте пуйката тази година (тези, които ще приготвят пуйка де)?
|
Nadin
Charmed
  
Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29465
От: The Windy City
|
Re: как ще приготвяте пуйката?
#1956009 - 21.11.2007 19:59
[Re: Diddy]
|
|
|
Обикновено слагам парченца масло под кожата, допълнително намазвам с разтопено масло и подправки, завивам с листчета бекон и така пека, става добре, тъй като бекона придава аромат и не позволява на месото да изсъхне. Този път на Деня на благодарността сме на гости ( както и последните години де )и очевидно пуйката ще бъде изненада
-------------------- Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.
|
981981
  
Регистриран: 21.03.2004
Мнения: 11067
|
Re: как ще приготвяте пуйката?
#1956011 - 21.11.2007 19:59
[Re: Diddy]
|
|
|
Ще си спестя това удоволствие, защото ще сме на гости.
|
Diddy
dreaming is over
  
Регистриран: 22.08.2003
Мнения: 2508
От: Варна -> Чикаго
|
Re: как ще приготвяте пуйката?
#1956080 - 21.11.2007 21:14
[Re: Nadin]
|
|
|
Да, това го знам и всяка година и слагам и малко под кожата и бекон отгоре. Тази година пак ще има ама ще има и малко изненада ... не голяма де, то пак ще е пуйка
|
Sena
почетен член
 
Регистриран: 03.03.2005
Мнения: 163
От: Orange, CA
|
Re: как ще приготвяте пуйката?
#1956090 - 21.11.2007 21:25
[Re: Diddy]
|
|
|
Плънка от гръцки орехи и телешкосвинска кайма ( нетлъста ) по 370 г кайма,1 1/2 чашки галета,1 с л магданоз,мащерка/розмарин,градински чай - микс. 1 1/2 гл.ситно нарязан лук и 150г.ситно нарязан бекон,1 разбито яйце,3/4 ч.чаша изпечени и едро нарязани орехи,1 ч.л. лимонова кора,сол и черен пипер. 
3 кисели ябълки,2 глави лук,1 с.л. целина, по 1/2 ч.л. мащерка и градински чай, 2 ч.л. лим. кора. 4 к. чаши галета, 2 1/2 к.чаши нарязани орехи,сол и черен пипер. Разтопяваме 1 1/2 с.л кр.масло,запържваме лука и целината. Смесваме с накубчените ябълки и другите изброени продукти. Бабини са и са супер
|
Еmmma
Нерегистриран
|
Re: как ще приготвяте пуйката?
#1956333 - 22.11.2007 01:03
[Re: Nadin]
|
|
|
Nadin, а ти печеш ли я в торба или само слагаш бекона отгоре и?
|
Nadin
Charmed
  
Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29465
От: The Windy City
|
Re: как ще приготвяте пуйката?
#1956344 - 22.11.2007 01:21
[Re: ]
|
|
|
Аз, лично я слагам в торба или най-малкото под фолио ( това го правих първата година, щот' не знаех за торбите ), че иначе ще стане много суха, а пуешкото месо така или иначе е по-сухо. Вероятно може и открита да се пече, но предполагам, иска много поливане, за да стане сочно месото ( не съм пробвала)
|
Sonia
May-May
 
Регистриран: 15.01.2004
Мнения: 2075
|
Re: как ще приготвяте пуйката?
#1956371 - 22.11.2007 02:26
[Re: Nadin]
|
|
|
аз инжектирам бульон и подправки на няколко места в месото. В найлон все си мисля че става парено-задушена а не печена. нищо лошо просто различни техники и от там различен вкус.
|
Nadin
Charmed
  
Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29465
От: The Windy City
|
Re: как ще приготвяте пуйката?
#1956379 - 22.11.2007 02:34
[Re: Sonia]
|
|
|
Открита ли я печеш ?
Пропуснах да добавя ( това, за тези които не са пробвали с плик), че последния половин час разрязвам плика, за да се получи хрупкава коричка.
-------------------- Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.
|
Sonia
May-May
 
Регистриран: 15.01.2004
Мнения: 2075
|
Re: как ще приготвяте пуйката?
#1956386 - 22.11.2007 02:50
[Re: Nadin]
|
|
|
да. може да метна фолио само ако започне да се припича повече от колкото трябва а термометъра не е показал че е готова.
|