ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1
feee
знам ли?
***

Регистриран: 12.10.2006
Мнения: 82
Пилешка каша- как се прави?
    #1978240 - 13.12.2007 09:20

Хора, моля ви, спасявайте положението! Много ми се се яде каша от пиле,а хал хабер си нямам как се приготвя.Моля ви,дайте ми някоя рецепта.Много ви благодаря предварително!

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Пилешка каша- как се прави?
    #1978272 - 13.12.2007 09:52 [Re: feee]

http://bgkulinar.net/recepti.php?id=1495

http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=695


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
jiraf4e
жаден за знания


Регистриран: 13.12.2007
Мнения: 1
От: Варна или САЩ
Re: Пилешка каша- как се прави?
    #1978288 - 13.12.2007 10:01 [Re: Alys]

Каша от пилешко месо
интернационална кухня, основни ястия с месо

ПОРЦИИ: 5ПРОДУКТИ:месото от 1 варено или печено пиле3-4 с.л. брашно100 гр. масло2-3 с.л. олиосчукан чесънпилешки бульон (или разбито кисело мляко)черен пипер, индийско орехче
ПРИГОТВЯНЕ:
В подходящ съд се разтопява маслото и се прибавя олиото. След като се загрее мазнината в нея леко се запържва счукания чесън, добавя се накъсаното пилешко месо, 3-4 с.л. брашно и се разрежда с пилешки бульон (Забележка: Когато се използва пилешки бульон не се слага сол, но когато се добавя разбито кисело мляко с вода - като айрян се добавя сол на вкус). Бърка се до сгъстяване, като каша. Накрая се добавя черния пипер и малко от настърганото индийско орехче.


Запърженият чесън предизвиква киселини в стомаха.Ястието ще стане отлично,ако стрития чесън се смеси със смления черен пипер и орехчето първо в бульона,след което сместа се изсипва в тигана и се разбърква добре.Ястието остава върху слаб огън,без да се разбърква повече,докато мазнината излезе отгоре.От долу ще се образува една много вкусна коричка...Така вече Ви го препоръчвам


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Някаква си там
златна
***

Регистриран: 21.02.2004
Мнения: 6331
От: морето
Re: Пилешка каша- как се прави?
    #1978292 - 13.12.2007 10:04 [Re: feee]

Сварява се в малко вода пилето и се накъсва на парченца.Отделно в 2-3 с.л. олио се задушава ситно нарязан лук,прибавят се 1 настърган домат,1 ч.л. червен пипер,малко черен пипер,2-3 скилидки чесън,2 щипки чубрица,сол на вкус. Прибавя част от пилешкия бульон и месото.Клокне ли 5-6 минути,се посгъстява с 1 ч.л.препечено брашно,размито в малко хладка вода.

--------------------
Някой друг ще трябва да плати сметката, ние не сме поръчвали такъв живот!!!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
mysteria
добричка
***

Регистриран: 21.04.2007
Мнения: 9227
От: Русе, България
Re: Пилешка каша- как се прави?
    #1978421 - 13.12.2007 12:25 [Re: feee]

Цитат:

Хора, моля ви, спасявайте положението! Много ми се се яде каша от пиле,а хал хабер си нямам как се приготвя.Моля ви,дайте ми някоя рецепта.Много ви благодаря предварително!




Ееееех, за първи път някой да попита за такава каша. Много я обичам у дома е на почит и уважение / справка-децата/ във Врачанския край само съм яла такава. Мама и баба я пирготвят,сега вече и аз.
Най-вкусна става с домашно пиле, няма ти кажа защо
Сравряваш пилето - хубаво го сваряваш, отделяш бялото месо и хаванчето хубаво го правиш на "конци".
Аз я правя в електрическата тенджера, щото е с тънко дъно ...нагорещяваш олио, в което запължваш 6-7 лъжици брашно до златисто и от бульона, където е вряло пилето с чирпак/ още е горещ бульона/ започваш да прибавяш по черпак към брашното, не го препълвай или да слагаш по-малко-просто равни порции прибавяй - кашата започва да "расте", ама ти бъркаш непрекъснато.Накря, вече ти ще уссетиш кога си сипала достатъчно бульон - слагаш малко червен пипер, солчица на вкус, ако не ти е достатъчно солена каша и бялото месце.Сваляш от котлона и я преместваш кашата в тавичка и я пъхяш във фурната за 10 минутки само, за да ес отдели нежеланото количество масло/олио/ или маслото от пилето. Аз я прибавям и към остатъка от пилешкото месо.Просто сервирам пилешкото месо заедно с кашата. Наистина е вкусна. Успех и дано ти хареса.

--------------------
Цял живот студ и огън....клетва и благослов....добро утро и сбогом ,и сбогом....моя трудна любов....


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Veselu6ka
2 in 1
***

Регистриран: 08.01.2007
Мнения: 2565
Re: Пилешка каша- как се прави?
    #1978432 - 13.12.2007 12:34 [Re: mysteria]

Страшна си .Точно така я правеше и мойта баба на полето.Но аз никога не можах да я докарам до тоя вкус и вече се отказах да я правя

--------------------
Да простиш означава да оставиш за омразата съвсем мъничко място в сърцето си.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
mysteria
добричка
***

Регистриран: 21.04.2007
Мнения: 9227
От: Русе, България
Re: Пилешка каша- как се прави?
    #1978450 - 13.12.2007 12:58 [Re: Veselu6ka]

Цитат:

Страшна си .Точно така я правеше и мойта баба на полето.Но аз никога не можах да я докарам до тоя вкус и вече се отказах да я правя




Стига де! Точно ти ли ми каваш, че не можеш да я докараш! Моята баба казва, че за да ти стане хубава кашата, трЕбва да ти се изпОти ... една педя под кръста докато бъркаш.Ама пък си струва бърканицата.И страхотно съвпадение-нощеска / снощи де / сварих едно домашно пиле и довечера, ако имам сили, ще я забъркам, че нещо съм болнава. Също като при козунаците. ММММммм много ги обичам. Селските домашни козунаци изпечени на пещник.

--------------------
Цял живот студ и огън....клетва и благослов....добро утро и сбогом ,и сбогом....моя трудна любов....

Редактирано от mysteria (13.12.2007 13:03)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1



Допълнителна информация
0 регистрирани и 6 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 27769

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.065 seconds in which 0.049 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.