ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Здраве » Медицина

Страници: 1
no name
неориентиран


Регистриран: 19.12.2007
Мнения: 2
ЧЕРНОДРОБНА СТЕАТОЗА (steatosis hepatis) или омазнен черен дроб
    #1984078 - 19.12.2007 22:15

Привет диагнозата която ми постави лекар специалист след преглед на ехограф преди 1 седмица е оамзнен черен дроб или чернодробна стеатоза със структурни нарушения в него,жлъчен мехур с нормални размери без конкременти,леко прегънат,панкреас без изменения,панкреас-неувеличенстана ясно че и това е причината за слабият ефект от лечението което ми е предписано,историята започна януари месец.2007 когато за 1 път с леки болки и тежест в дясното подребрие отидох на лекар,и след редица изследвания бе установено че имам Цитомегаловирус IgG полож.,като 02.2007 е бил 2.1u/ml при >0.6-полож.,а 11.2007 3,5u/ml, инфекциозна мононуклеоза EBN IgM отрицателен,като чернодробните ми ензими са се движели в следните граници:
17.01.07: ast 61u/l, alt 109u/l, chol 4.49 mmol/l
08.02.07: ast 79u/l, alt 148u/l, ggt 65u/l
23.02.07: ast 29.4u/l, alt 77.3u/l
02.04.07: ast 36.1u/l, alt 63.1u/l
09.05.07: ast 60.8u/l, alt 76.8u/l
06.11.07: ast 82u/l, alt 153u/l
при нормални граници за ast: 10-34u/l и за alt: 10-32u/l в моят случей за мъжете,при отрицателни резултати за ХЕПАТИТ В и ХЕПАТИТ С,в началото на лечението съм пил КАРСИЛ по 400mg на ден,ВИТАМИН Е по 200mg,като лятото за 2 месеца с почивка събота и неделя съм пил ИЗОПРИНОЗИН по 1500mg на ден,след това за 3 месеца ЛЕГАЛОН,ВИТАМИН Е по 200mg ,и ЦЕНТРУМ витамини,със спиране на карсила,от есента съм пил само КАРСИЛ по 400mg и ВИТАМИН Е по 200mg,а от 1 седмица пия пак ИЗОПРИНОЗИН по 1500mg на ден,КАРСИЛ по 400mg и ВИТАМИН Е 200mg на ден за следващите 2 месеца,направил съм си ваксина против хепатит В,не прекалявам с алкохола като за последната почти цяла година почти не съм употребявал,на 23 г. съм,не съм губил от теглото си около 72кг. 175 ръст,прекарал съм заушка през 2006г. без усложнения ако е от значение,въпросът ми е ако някой има информация за това заболяване и информация за натурални методи за лечението му да сподели,тъй като явно не се повлиява от медикаменти почти цяла година ,и какъв е шансът за напълно възстановяване на черният дроб и целият организъм,въобще каквото и да е свързано с този вирус и диагнозата за черният дроб,до каква степен е сериозността на състоянието ми и какви биха били последствията за организма,диетата която трябва да се спазва за постоянно ли трябва да е,предполагам и други хора се намират в подобна ситуация и ще бъде полезно дискутиране за това състояние на черният дроб,предварително благодаря за отговорите на всички


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
pagane
езичница
***

Регистриран: 09.07.2004
Мнения: 14893
Re: ЧЕРНОДРОБНА СТЕАТОЗА (steatosis hepatis) или омазнен черен дроб
    #1984319 - 20.12.2007 05:45 [Re: no name]

Чернодробните ми ензими при същата диагноза бяха с три пъти по-високи стойности от твоите.
Свалих ги в норма само за 3 месеца.

Но бях изключително стриктна в спазването на режима - пълно вегетарианство. За около три-четири месеца. Нищо, произлязло от животно - нито млечни, нито яйца, нито месо.
Всичко това, съчетано с Есенциале Форте 3 х 2 на ден.
И вече нямам тревоги със стеатозата.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Doctor B
пристрастен
***

Регистриран: 19.03.2004
Мнения: 582
От: USA
Re: ЧЕРНОДРОБНА СТЕАТОЗА (steatosis hepatis) или омазнен черен дроб
    #1984800 - 20.12.2007 15:36 [Re: no name]

1. CMV e опасен за бременни и имунокомпрометирани хора. За здравите не е и рядко продуцира каквито и да са симптоми.

2. Правена ли ви е чернодробна бипосия. Причината е:

А) да се докаже диагнозата чернодробна стеатоза
Б) да се определи колко е тежка
В) след проведено лечение може да се направи нова биопсия да се определи ефективноста на лечението.

--------------------
Ne mislia znachi ne sushtestvuvam


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
no name
неориентиран


Регистриран: 19.12.2007
Мнения: 2
Re: ЧЕРНОДРОБНА СТЕАТОЗА (steatosis hepatis) или омазнен черен дроб
    #1985130 - 20.12.2007 19:57 [Re: Doctor B]

Беше установена наскоро стеатозата и не са ми назначавали биопсия,ами само продължаване на медикаментите които посочих по -горе за период 2 месеца,с цел предполагам да се повлияе от тях и да се избегне биопсията,изопринозина ми беше изписан всъщност преди да ми бъде констатирана диагнозата

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
honor
неориентиран


Регистриран: 24.01.2008
Мнения: 2
Re: ЧЕРНОДРОБНА СТЕАТОЗА (steatosis hepatis) или омазнен черен дроб
    #2021434 - 31.01.2008 19:35 [Re: no name]

странно за подобна тема а има само 2 мнения,то всеки е доктор в форумите и мнения и съвети дал господ,но като стане въпрос за нещо сериозно никой нищо не знае,
не е ли странно това


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1



Допълнителна информация
0 регистрирани и 7 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  D-r Kostova, Dr.G 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 20470

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.035 seconds in which 0.022 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.