HUMANUS
търсещ

Регистриран: 07.12.2007
От: Пловдив
|
Профанизирането, пълното опростачване на медиите у нас
#2141836 - 02.07.2008 15:12
|
|
|
Профанизирането, пълното опростачване на медиите
Така формулирана, темата е необятна, но обозначава един много важен, бих казал дори съдбовен процес, който от две-три години особено върви със страшна сила: медиите загубиха същностната си роля и си личи, че на тях е отредено някакво символично, отклоняващо вниманието на хората и замазващо сериозните проблеми на общността поведение. Някой може да каже, че това се дължи на комерсализицията им, на гоненето на рейтинги и на печалби, но аз си мисля, че не е точно така, и че има и нещо друго.
Ще дам един пример, за да си проличи какво точно имам предвид. Вчера примерно писах бележката Проблем: дали политиката е шоу?, в която засегнах въпрос, свързан със същата тема. Днес искам да дам друг пример: т.н. "детски коментар" по БТВ. Всяка вечер, ухилени от умиление, водещите на централните новини ни известяват, че отново трябва да чуем "мнението на децата", и то, знайно е, често ги питат и по най-важни проблеми. Разбира се, занимателно е как дечицата чат-пат или дори редовно изтърсват някой сполучлив детски бисер, публиката, предполагам, се разкъсва от умиление (санким, какви умни деца имаме!), но да се запитаме: защо от всички възрастови категории на природонаселението само децата имат привилегията всеки ден да коментират и да заявяват детинската си позиция?! Защо, примерно, не дадат думата, да речем, на студентите, може би щото, току-виж, някой от тях би заявил гражданска позиция и би казал нещо важно и... опасно?! Защо не дадат думата на други категории хора, ами тъкмо децата се ползват от привилегията всяка вечер да имат запазено ефирно време, а пък другите категории от населението са лишени от възможността да заявят всякаква позиция?!
Не зная дали съзнавате, но вече е смешно и звучи, впрочем, и доста тъпичко, когато водещата, ухилена до уши, заяви: "А сега по най-важния проблем от тази вечер да чуем какво мислят... децата!". Нещо май ни баламосват с тия деца, а, как мислите? Или не го схващате? Защо не се поинтересуват от мнението на по-зрели хора - ето, примерно, в Re:tv се интересуват от мнението на блогърите, а пък в БТВ се интересуват само от мнението на... децата. Ами да вземат в такъв случай да станат изцяло детска телевизия, защо не? Ето, и Слави - неговата роля за опростачването на медийната среда у нас е ненадмината от никой друг! - ще се преквалифицира набързо и ще почне да прави детски шоута, щото него комай никой нормален човек и не го гледа вече.
Значи у нас освен мнението на дежурните "интелектуалци" от типа на Вежди Рашидов, Божо Димитров, Пантев, на слугинските политолози от типа на Андрей Райчев, освен от мнението на политиците-популисти като бат ви Бойко и на останалата политическа свита се интересуват и само от мнението на... децата! Всички други глухо и безмълвно мълчат, ала на децата можем да даваме думата, може би защото те и нищо опасно няма да кажат, миличките! Ето затова, понеже са послушни, ще им даваме думата, щото току-виж някой ядосан гражданин, ако се докопа до микрофон, може да каже нещо взривоопасно, та затуй само на дечицата ще даваме думата. Другите да мълчат и да не знаят много, само децата ще говорят у нас... щото сме много либерални, макар и съвсем по нашенски!
Ето това е олигархичната представа за медиен комфорт, за медийна идилия: простодушното население мълчи, а пък с него медиите си правят каквото им скимне и нескривано му се подиграват. Издевателстват се, защото жилото на медиите е притъпено дотам, че вече никой не се плаши от тях. А такъв обработван системно от олигархичните медии народ не е и опасен: такъв народ като нашия си мълчи даже когато му вдигат цените, даже когато му спират милиардите от европейските фондове, даже когато министри се срещат с мафиоти и правят разни сделки, даже когато олигархията мило си танцува върху главата му и дори ако си поиска може и морска сол да почне да кълца там. Ама и ние сме си виновни че сме допуснали да се разпищолят дотам... щото комай вече не сме и народ, ама карай, писна ми да го повтарям това...
-------------------- Книги, статии, есета и видеоклипове от същия автор
|
toto2
от маалата

Регистриран: 03.05.2008
|
Re: Профанизирането, пълното опростачване на медиите у нас
#2141999 - 02.07.2008 19:13
[Re: HUMANUS]
|
|
|
Цитат:
И като най-явен пример за опростачаването на медиите привеждате.......детската петминутка по БТВ?!? Уауууу - а аз се чудех, защо не желаете да коментирате влиянието на гей-парадите върху детската психика! Та Вие сте очевиден и озлобен педофоб.....
|
HUMANUS
търсещ

|
#2142022 - 02.07.2008 20:07
[Re: toto2]
|
|
|
Аз какъвто съм, си е моя работа, моля да не раздавате квалификации, щото такова поведение говори за крещяща личностна непълноценност... нормалното е човек да остави другите да бъдат каквито си искат и по никой начин да не накърнява достойнството на личността... това е толкова елементарно; а и всеки човек има право на мнение и разбиране, което не е задължително да съвпада с Вашето мнение...
|
lolita2211

Регистриран: 25.01.2008
|
#2142958 - 03.07.2008 21:45
|
|
|
аз отдавна не чета бг вестници нито новини гледам защото ни занимават само с глупости и въобще не могат да говорят български или им плащат да говорят грешен и прост български.просто ги отписах.тук само военна диктатура оправя нещата и всички под ножа.само така с простотията.сори.
|
HUMANUS
търсещ

|
Невероятни чудесии: видяхте ли какво стана?!
#2143001 - 03.07.2008 22:52
[Re: lolita2211]
|
|
|
Живеем в най-трафаретната, направо в чудновата държава, съществуваща все едно в приказките: около столицата гърмят мощни взривове от динамит, тротил, барут, джамовете на хиляди хора са изпотрошени рано сабахлем, министрите, стреснати и с угрижени физиономии демонстрират загриженост и "национално-отговорно поведение" в кризисна ситуация и по тази причина неистово се суетят, а пък в центъра на столицата руски владици (!), Синодът и патриархът (по съвместителство и полковник от ДС!) правят молебен за спасението на българите и на България, а особено много и за спасението на децата ни!
Да, докарали са с бронирани коли три чудотворни икони от манастирите ни. Народът се блъска да е по-близо до иконите, трескаво пали свещи и се моли в упоение, почти в екстаз. Владиците дебнат дали народецът пали свещи от синодалната свещоливница, щото циганките, продаващи свещи-менте, сериозно подбиват бизнеса им. И свещи-менте си имаме, страшни сме, наистина!
Двадесет и първи век е. България е в Европейския съюз. Има интернет, има медии, има уж свобода на информацията, ала никой не знае цял ден какво точно става. Най-несведущи са самите медии, които тънат в догадки, а пък гражданите, разбира се, се осведомяват за ставащото чрез слухове - както е било и в ранното Средновековие. Заради нелепите слухове някои граждани сигурно вече мислят, че е почнала термоядрена война, защото на хоризонта се вижда прословутата атомна гъба. Същински кошмар, яко треперене почва да тресе най-чувствителната част от нацията. Безчувствените пък се държат за коремите и се хилят колкото сили имат!
Президентът, за да се покаже по медиите, обикаля на безопасно разстояние гърмежите, понеже той, знайно е, си пада много по парадите, по илюминациите и по фойерверките. Тук, естествено, е и героичният генерал-пожарникар-кмет бат ви Бойко, който набързо устойва полеви щаб, за да поема главнокомандването в свои ръце. Гоце пак ще му дърпа ушите - само ей-така де, наужким, само за пред публиката, а не наистина. Станишев-Дмитриевич мига като девствена ученичка, на която първото гадже е казало, че иска незабавно секс до умопобъркване. Като капак на всичко в същия ден, някъде към следобеда, столицата е ударена от земетресение! Остана само на язовир "Искър" да му се скъса стената, та да потопи най-накрая престолния ни град!
Една гражданка на молебена пред Храма със златните кубета като като я запита бойката репортерка за какво се моли, простосърдечно си отвърна: за намалението на цените се моля! Да бе, не се шегувам, точно така каза: за намалението на цените се молела женицата, за какво друго да се моли?! Света Богородица вече трябва да се заеме с управлението на нашите финанси, щото иначе явно ни чака погром като жанвиденовия. Впрочем, Жан Виденов отдавна вече е професор по икономически успехи и финансов разцвет в Пловдивдския университет!
Ами ето тия невероятни щрихи показват убедително, че живеем най-чудновата държава, населена от ужасяюще чудноват народ, управлявана от чудни, направо за чудо и приказ управници! Гротеските на ежедневието и на народния ни живот нямат край. Живеем във фантастична реалност, която все по-малко прилича на модерността, в която иначе уж сме поставени. Дядо Господ, както народът верва, бил... българин: нито една жертва няма при целодневните експлозии!!! Само една бабичка я ударило парче от керемида! Страхотен късмет, върви ни, мама му стара, богоизбрани сме, спор нема! Да живей героичний наш народ, да живей и светлото ни бъдеще!
Стига толкова. Отивам да гледам Азиса, а паралелно на неговото шоу ще превключвам и на шоуто на Слави, щото двамата велики корифеи - те каквото поискат, все се случва! - са в люта битка за просвещаването и за духовното замогване и просветление на нацията! Само бай Вучков е по-велик от тях! А бат Бойко грандиозно увенчава пиедестала на непресекващото народното щастие. Край, стига толкова, бързам, че ще изпусна Азиса! Айде до утре! А какво ли ще ни чака утре?!
|
toto2
от маалата

|
#2143144 - 04.07.2008 11:11
|
|
|
Цитат:
Аз какъвто съм, си е моя работа, моля да не раздавате квалификации, щото такова поведение говори за крещяща личностна непълноценност... нормалното е човек да остави другите да бъдат каквито си искат и по никой начин да не накърнява достойнството на личността... това е толкова елементарно; а и всеки човек има право на мнение и разбиране, което не е задължително да съвпада с Вашето мнение...
Какви "квалификации"?!? Пример? Що се отнася до правото на лично мнение - естествено, че го имате! В две единствени рамки - тази на Разума и Закона. Тааааа, основавайки са на първото - пак да попитам - защо решихте, че детските петминутки са най-просташкото нещо в просташките ни медии? Обосновете се, моля! Що се отнася до Закона, по въпроса за отношението Ви към децата ще си поговорим, като ми дойдете в съдебната зала. Уверявам Ви, че няма да Ви бъде приятно, понеже педофилията не се тълкува в рамките на правилото за свободата на мнение!
|
HUMANUS
търсещ

|
#2143211 - 04.07.2008 13:17
|
|
|
Не е зле да се прегледаш малко при лекар, който е специализиран за психичните разстройства: най-приятелски съвет ти давам!
|
toto2
от маалата

|
#2143373 - 04.07.2008 17:25
|
|
|
Цитат:
Не е зле да се прегледаш малко при лекар, който е специализиран за психичните разстройства: най-приятелски съвет ти давам!
Много впечатляващо заявление от страна на човек, който е последователен противник на простащината и най-върл застъпник на толерантността към различното мнение! Почитания  Апропо - не чух пак нищо за децата.....Какво Ви сториха, та така сте ги заплюли за мишена? Кажете!
|
tisss
Tester Independent...

Регистриран: 07.04.2006
|
#2143385 - 04.07.2008 17:47
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Много впечатляващо заявление от страна на човек, който е последователен противник на простащината и най-върл застъпник на толерантността към различното мнение! Почитания  Апропо - не чух пак нищо за децата.....Какво Ви сториха, та така сте ги заплюли за мишена? Кажете!
Познат стил от времето на "най-прогресивния обществен строй на планетата" - единия от чичовците ми (Атанас Бояджиев) за приказки срещу властта го пратиха в психиатрична клиника, уж санаториум за душевно болни, и там издъхна. Но близките му научихме за смъртта доста години по-късно. Тъй че нищо ново под слънцето.
Пловдив, 4 юли 2008 година
tisss
-------------------- Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)
|
HUMANUS
търсещ

|
#2143388 - 04.07.2008 17:54
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Вярно е, към тъпата арогантност и към простотията във всичките й разновидности не съм толерантен, така е - и не очаквай да стана толерантен! Към всички други хора съм крайно толерантен, умерен и възпитан човек...
|
готин
пристрастен

Регистриран: 28.12.2004
От: софия
|
#2143391 - 04.07.2008 18:00
[Re: lolita2211]
|
|
|
Цитат:
тук само военна диктатура оправя нещата
то има ли военни които да са способни да направят военна диктатура ?
-------------------- готин
|
toto2
от маалата

|
#2143392 - 04.07.2008 18:04
|
|
|
Цитат:
Вярно е, към тъпата арогантност и към простотията във всичките й разновидности не съм толерантен, така е - и не очаквай да стана толерантен! Към всички други хора съм крайно толерантен, умерен и възпитан човек...
Кога съм казвал, че очаквам толерантност? Просто съпоставих самооценката Ви с действителността. И за пореден път откривам сериозни несъответствия..... Както и да е - не отговорихте на поредното ми питане за децата! Странна ситуация за Вашата словоохотливост.... Да не се притеснихте нещо? Като с онова за "крайната несъщественост на признака етнос"? Я кажете!
|
admiral
на андорския флот

Регистриран: 24.01.2005
От: Съзаклятието
|
#2143397 - 04.07.2008 18:19
[Re: готин]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
тук само военна диктатура оправя нещата
то има ли военни които да са способни да направят военна диктатура ?
Военни може и да има, ама складовете им ги няма вече, та не знам.
-------------------- I'm great in bed. I can sleep for days.
|
готин
пристрастен

Регистриран: 28.12.2004
От: софия
|
#2143398 - 04.07.2008 18:25
[Re: admiral]
|
|
|
то складовете им като военните !
-------------------- готин
|
admiral
на андорския флот

|
#2143401 - 04.07.2008 18:31
[Re: готин]
|
|
|
Уф, точно затова си мисля, че тръгнат ли преврат да правят най-вероятно ще се изпотрепат взаимно.
|
HUMANUS
търсещ

|
#2143596 - 05.07.2008 10:13
|
|
|
Инициатива за граждански натиск, адресирана към свободолюбивите български медии
|
HUMANUS
търсещ

|
#2143597 - 05.07.2008 10:14
|
|
|
Европейската съвест и комунизмът
|
HUMANUS
търсещ

|
#2143709 - 05.07.2008 16:15
|
|
|
Цитат:
Що се отнася до Закона, по въпроса за отношението Ви към децата ще си поговорим, като ми дойдете в съдебната зала.
Уверявам Ви, че няма да Ви бъде приятно, понеже педофилията не се тълкува в рамките на правилото за свободата на мнение!
И къде видя в коментара ми... педофилия?! Бре, абе много странен човек си ти бре?! Аз затуй допуснах, че не е зле да идеш да се попрегледаш малко при лекар, специалист по душевните проблеми... допуснах го, щото съм човеколюбец...
|
toto2
от маалата

|
#2143855 - 05.07.2008 20:29
|
|
|
Цитат:
И къде видя в коментара ми... педофилия?!
Еееее, човек не може да Ви угоди и това си е: открих "педофобски" елементи в изявите Ви - не сте доволен! Обърнах нещата, реших, че след като не сте -"фоб", явно сте -"фил" - отново препоръки за прегледи... Г-н Грънчаров, да Ви запитам отново - защо така се нервите на децата?Какво Ви сториха? Фактът, че не харесвате тъпаци като мен е разбираем, ама такова отношение към младите от изявен български човеколюбец.....
|
HUMANUS
търсещ

|
#2143896 - 05.07.2008 22:25
|
|
|
Прекрасно си схванал коментарата ми, няма що разбираш както магарето разбира от военна музика
|
tisss
Tester Independent...

|
#2144063 - 06.07.2008 10:13
|
|
|
Всички други глухо и безмълвно мълчат, ала на децата можем да даваме думата, може би защото те и нищо опасно няма да кажат, миличките! Ето затова, понеже са послушни, ще им даваме думата, щото току-виж някой ядосан гражданин, ако се докопа до микрофон, може да каже нещо взривоопасно...
Из реплика на HUMANUS
"Ще им даваме думата"... А защо да не им давате думата! От друга страна, т.нар. "ядосани граждани" не вдигат ли само пушилката, и по тоя начин помагат на тарикати в политическия театър? Питам, и отговор не чакам.
То не бяха гневни думи срещу Бойко Борисов, срещу АТАКА, срещу кого ли не от политическите (и не само политически) опоненти на любимия Ви лидер, господине, но питам: какво постигнахте дотук с вой и крясък, освен още по-голямо омерзение?
Защо по същество, т.е. трезво и според делата им - не почнем да оценяваме личностите в България!? Колко сте демократичен и човеколюбив, това много пъти се е чувало единствено от Ваша страна. Репликите могат да звучат романтично-гневно подобно на кьор-фишек и както Залповете на "Аврора", нали...
Бъдете здрав - и ако Ви е възможно, моля, не се дръжте като партиен секретар на открито партийно събрание от Тодор-Живково време.
tisss
|
admiral
на андорския флот

|
#2144110 - 06.07.2008 12:26
[Re: tisss]
|
|
|
Цитат:
Защо по същество, т.е. трезво и според делата им - не почнем да оценяваме личностите в България!?
Защото бележника им на края на този (демократичен) срок ще е трагичен. Повече от "среден" успех надали щяхме да можем да отбележим и при най-добро желание. Ако беше училище щеше да се наложи да повтарят всичките тези години. Те свъщност са изгубени за всички нас. 
Другояче стои въпросът за оценките на личния им успех: там нещата с малки изключения се движат от "мн.добър" до "отличен".
|
HUMANUS
търсещ

|
#2144243 - 06.07.2008 16:12
|
|
|
Цитат:
... Питам, и отговор не чакам...
И защо тогава питаш? Леле, колко недиалогичен човек!!! И все времето на Тодор Живков му е в главата - оти тогава е бил млад вероятно Отвори си, човече, очите, светът вече е друг, България - също, вече сме в Европейския, не в Съветския съюз!!!
Остави тия твои любими партийни секретари, те, впрочем, вече са капиталисти, бъди малко поне реалист...
|
toto2
от маалата

|
#2144666 - 07.07.2008 11:16
|
|
|
Цитат:
Прекрасно си схванал коментарата ми, няма що разбираш както магарето разбира от военна музика
Ироничните подмятания, неподкрепени от аргументи са...... Какво са ИПНА, всъщност, г-н Хуманус? Кажете тежката си дума!
|
HUMANUS
търсещ

|
#2146170 - 09.07.2008 16:19
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Ироничните подмятания, неподкрепени от аргументи са...... Какво са ИПНА, всъщност, г-н Хуманус? Кажете тежката си дума!
Много труден въпрос ми поставяш, аз не съм чак толкова умен като тебе
|
toto2
от маалата

|
#2147396 - 10.07.2008 22:34
|
|
|
Цитат:
Много труден въпрос ми поставяш, аз не съм чак толкова умен като тебе
Е, интелигентните хора и сами могат да се досетят. Дори без помощта на лавината от емотикони, които се опитват да прикрият аргументативното безсилие
|
HUMANUS
търсещ

|
#2147907 - 11.07.2008 16:22
|
|
|
"... аргументативно безсилие..." - е с тая дума изкриви шайбите на аудиторията; звучи крайно учено; да не си завършил Бургаския свободен университет? Щото там завършилите блестят именно с подобна куха псевдонаучност
|
toto2
от маалата

|
#2148264 - 11.07.2008 22:43
|
|
|
Цитат:
"... аргументативно безсилие..." - е с тая дума изкриви шайбите на аудиторията
Наричате словосъчетанията "думи"? Иновативно, г-н Хуманус
|
HUMANUS
търсещ

|
#2148403 - 12.07.2008 09:16
|
|
|
Словосъчетанията изглежда се състоят от думи, ама както и да е, аз не мога да се меря с твоята ученост и невероятно велика проницателност
|
toto2
от маалата

|
#2148633 - 12.07.2008 16:02
|
|
|
Цитат:
Словосъчетанията изглежда се състоят от думи,
Състоят се, ама не са думи
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2148845 - 12.07.2008 19:55
|
|
|
Направо си за форума на комшиите "Език и литература".
Предлагам да се обсъжда зададеното в темата, а не от какво се състоят словосъчетанията. Съгласен?
|
Mirovk
перхидролен

Регистриран: 20.06.2008
От: Квартала
|
#2149762 - 14.07.2008 11:38
|
|
|
Мисля че този проблем се дължи изцяло на ТОТАЛНАТА ЦЕНЗУРА която е наложена в момента. Лошото е че проблема има 2 измерения : -Некомпетентност и липса на какъвто и да е професионализъм от страна на работещите в сектора.....да проблема е че отдавна няма журналисти , а само "работещи" в медиите.. -Цензура наложена най-вероятно по политически причини за да не се "стресира" обществото и да си живее "безметежно" чакащо "рога на изобилието" да се излее над страната (както обещаваше 10г синята пропаганда). В момента се наблюдава по-строга цензура дори от годините на комунизма ,когато в стремежа си да покажат "разложението на капиталистическата система" имаше МНОГО ПОВЕЧЕ МЕЖДУНАРОДНИ НОВИНИ.....в момента на 1.06.08г. става опит за военен преврат в съседна страна, а при нас се споменава на 08.07.08г. в контекста на репортаж по съвсем друг повод....но иначе стрелбата по посолството на САЩ е много "по-важна" за нас новина....незнам дали някой друг освен проф.Вучков се запитва защо, 70% от новините по медиите са за сродяването на фолк певиците Преслава и някоя си ,или "новото гадже на..." ,а не за липсващите 250т боеприпаси в "случайно гръмналото" хранилище примерно. Незнам колко от присъстващите във форума знаят че Пуерто Рико е присъединен към САЩ със статут на пълноправен ЩАТ и свои конгресмен....това малко хора ги интересува, но е новина, страни са погълнати, други изчезват от картата на света ...а ние тук гледаме за сватбата на еди кой си на Златните или където и да е!! В момента 3 дена ще въртят(и го правят) по всички медии за близнаците на Анджелина и Брад Пит...хубу ама това ли са световните новини?! Как може да говорим изобщо че има медии и журналистика изобщо, тук са на такова символично ниво че са само понятия....не ХУМАНУС ,дами и господа тук има само ПРОПАГАНДА ,няма медии!! Има само до някъде развити форми на "медии" до колкото да са лостове за пропаганда и с това им се изчерпват функциите.
-------------------- Sub sole nihil novi est
|
admiral
на андорския флот

|
#2149909 - 14.07.2008 14:26
[Re: Mirovk]
|
|
|
Цитат:
В момента 3 дена ще въртят(и го правят) по всички медии за близнаците на Анджелина и Брад Пит...хубу ама това ли са световните новини?! Как може да говорим изобщо че има медии и журналистика изобщо, тук са на такова символично ниво че са само понятия .... тук има само ПРОПАГАНДА ,няма медии!!
Фактите не отричам, само се съмнявам за правилното тълкуване.
Не е ли възможно, това да се дължи именно на вкуса на публиката. И затова всеки журналист да търси приоритетно материали "за сватбата..."? Защото новини от сорта на признаване на Пуерто Рико за шат или опит за преврат нейде в съседство са неща, които пристигат от големите агенции наготово, т.е. не е нещо, което трябва да се гони, снима и т.н. трябва само да се прочете и преведе. Но никой не иска да чете такива неща.
|
Mirovk
перхидролен

|
#2149935 - 14.07.2008 14:48
|
|
|
Според схващането медиите не предлагат това което "се чете" а отразяват действителноста (основен принцип на журналистиката)и новините, но има и схващане че те диктуват "модата и вкуса" на аудиторията....е ние ползваме само последното, а неговата висша форма е пропагандата (не случайно има цял жанър произлязъл с цел пропаганда-анимацията)...не е лошо да се контролира и направлява вкуса на аудиторията или обществото ,но не по такъв груб начин...не съм убеден че Българина е такъв ЛУМПЕН че да не го интересува какво става извън страната и измисленото ни "висше общество". Вкуса се възпитава, а в България липсата на вкус се набива непрекъснато в главите на хората...все пак говорим за страната в която да се снимаш гола в плейбой е висша форма на известност и просперитет в обществото
|
admiral
на андорския флот

|
#2149938 - 14.07.2008 14:54
|
|
|
Цитат:
все пак говорим за страната в която да се снимаш гола в плейбой е висша форма на известност и просперитет в обществото
Е-е, ти пък сега!  Да си министър или бос на застрахователно дружесто е мааалко по-престижно. 
Мисълта ми е следната: във всички западни държави броят на жалтите издание и тиражите надхвърлят многократно тези на "сериозните" вестници. Логично е тогава да предположим, че и там "някой" манипулира читателите или ги възпитава грешно. Правилно ли съм те разбрал, или нещо бъркам?
|
Mirovk
перхидролен

|
#2149946 - 14.07.2008 15:07
|
|
|
Проблема е че в България "жълто изданеи" е вестник в който се твърди че Гагарин е отвлечен от извънземни ,че еди кой си е болен от рак и всякакъв род простотии с "недостоверен" характер...това не е журналистика и няма нищо общо с медиите, това са маркетингови издания (чисто пазарни изкривявания) които имат за цел не да осведомяват а да шокират или "занимават" аудиторията, никъде на запад няма да прочетеш че "жълт вестник" е престижен или че има някаква роля в обществото (освен да осмива Чарлз или Камила)...аз говоря за така наречената "истинска" журналистика ,като тази дето 40м след първите взеривове още се питаша "какво ли става...май нещо гърми някъде" и вместо да си изпрати веднага екип да го отрази ТЕ ЗВЪНЯХА 20мин. НА Бойко за да успее да се предвижи до там и да каже гръмки фрази: "Тук съм на мястото, прехвърчат снаряди ,дъжд от куршуми...аз ония...с прокуратура ги издирвам.." Ето за това говоря ГРУБА МАНИПУЛАЦИЯ и тотална цензура, чак ги е страх да отразят големите новини (може би откакто излъчиха кадрите с заклания Руски войник и уволниха доста хора ,им взеха страха), незнам явно страха да си запазиш работата е по-голям отколкото новината....а на запад и САЩ е обратното, именно новината ти гарантира мястото.
|
admiral
на андорския флот

|
#2150156 - 14.07.2008 18:02
|
|
|
Цитат:
никъде на запад няма да прочетеш че "жълт вестник" е престижен или че има някаква роля в обществото
Че кой е казал за жълт весник, че е престижен? Той просто е ефикасен в пазарния смисъл на думата, това е всичко.
Що се отнася до ролята в обществото им на запад, не съм съгласен с тебе. Най-голям тираж сред немските вестници има Билд. Той според тамошните критерии се води жълт, ако и да не пише вътре за Гагарин и извънземните. Не може най купуваният весник да няма роля в обществото. Има я, но трудно може да се премери.
А в БГ има все пак и сериозни вестници. Един от тях е "капитал". Вярно че е седмичник, но все пак те питам: колко хора го четат? Колко му е тиражът? Не можеш да ругаеш тъпотията на принтмедиите, след като повечето читатели искат да четат именно тъпотии.
|
Mirovk
перхидролен

|
#2150737 - 15.07.2008 09:14
|
|
|
Виж основните принципи на журналистиката са : -Безпристрасност ,да отразяват новините без лично мнение -Деполитизираност , да не обслужват ничии интереси -Истинност, да не премълчават или заблуждават, да отразяват новината такава каквато е. В България се съмнявам че дори 1 от тези принципи се спазва, освен в случаите когато отразяват нечия сватба ... Медиите са следните типове : -Осведомителни ,масови за отразяване на новини и събития. -Публицистични , водещи разследвание и разискващи социални и обществено политически проблеми. Трибуна на неправителствените организации. -Забавни ,развлекателни от всякакъв характер..."жълтите" попадат в тази категория, те са хибрид развелкателно-осведомителни или чисто развлекателни (в зависимост от насоченоста на информацията и аудиторията-адресатите) -Образователни ,специализирани медии с тази цел (тук влица и "дистанционното" обучение). Всяка медия било то ефирна, принтмедия, кабелна, софтуерна или електронна има своята аудитория (адресати), но трабва да правим разлика межде вида,качеството и насоченоста на посланието което разпространяват. Аз негодувам срещу ЦЕНЗУРАТА в първата категория медии "масови осведомителни" било то ефирни, принтмедии или електронни , и не смятам че опита за ЛУМПЕНИЗАЦИЯ на Българина чрез доминиране на комерсиалната "жълта" преса и медии ще работи още дълго, не съм съгладен че масовия Българин е до такава степен изпростял. Вестник "Капитал" сам по себеси се е прецелил в най-високата целева група (аудитория) от пазара а именно в така наречените "хипита" на които носи някаква явно полезна за тях тясно специализирана информация....той не е "масов" ежедневник, а и няма такава насоченост (няма голи мадами на 2-ра и 10-та страница), примера е неадекватен ("Капитал"-"жълт вестник"). Разбирасе това е само мнение формирано от образованието ми а и от нежеланието да се съглася че Българина вече е станал ЛУМПЕН и ПРОФАН...макар че може и да си прав, след като долнопробни списания от типа "Егоист" са на мода и се четат масово.
|
Kaiaktzar
темник

Регистриран: 27.06.2008
|
#2151241 - 15.07.2008 20:42
|
|
|
Предлагам да проследите медиите до тяхното рождение.Някъде четох че е в Америка и със ясно предназначение...А пък нашите медии и електронни и печатни, ми приличат на 80 те години.Появи се втори телевизионен канал, в-к Поглед, но едно и също(без Всяка неделя).Един собственик - една линия, трима собственици - "демократична" пропаганда.На кабеларките им липсвало професионализъм!Какво ли значи професионализъм в медиите........................ За тук имам едно клипче с разлиствана пачка обаче съм сигурен че не си струва да се задълбочавам, тоест да полагам усилия.
-------------------- Тцъ, не съм аз.
Редактирано от Kaiaktzar (15.07.2008 20:56)
|
Kaiaktzar
темник

|
#2151249 - 15.07.2008 20:54
|
|
|
Цитат:
Виж основните принципи на журналистиката са : -Безпристрасност ,да отразяват новините без лично мнение -Деполитизираност , да не обслужват ничии интереси -Истинност, да не премълчават или заблуждават, да отразяват новината такава каквато е. В България се съмнявам че дори 1 от тези принципи се спазва, освен в случаите когато отразяват нечия сватба ... Медиите са следните типове : -Осведомителни ,масови за отразяване на новини и събития. -Публицистични , водещи разследвание и разискващи социални и обществено политически проблеми. Трибуна на неправителствените организации. -Забавни ,развлекателни от всякакъв характер..."жълтите" попадат в тази категория, те са хибрид развелкателно-осведомителни или чисто развлекателни (в зависимост от насоченоста на информацията и аудиторията-адресатите) -Образователни ,специализирани медии с тази цел (тук влица и "дистанционното" обучение). Всяка медия било то ефирна, принтмедия, кабелна, софтуерна или електронна има своята аудитория (адресати), но трабва да правим разлика межде вида,качеството и насоченоста на посланието което разпространяват. Аз негодувам срещу ЦЕНЗУРАТА в първата категория медии "масови осведомителни" било то ефирни, принтмедии или електронни , и не смятам че опита за ЛУМПЕНИЗАЦИЯ на Българина чрез доминиране на комерсиалната "жълта" преса и медии ще работи още дълго, не съм съгладен че масовия Българин е до такава степен изпростял. Вестник "Капитал" сам по себеси се е прецелил в най-високата целева група (аудитория) от пазара а именно в така наречените "хипита" на които носи някаква явно полезна за тях тясно специализирана информация....той не е "масов" ежедневник, а и няма такава насоченост (няма голи мадами на 2-ра и 10-та страница), примера е неадекватен ("Капитал"-"жълт вестник"). Разбирасе това е само мнение формирано от образованието ми а и от нежеланието да се съглася че Българина вече е станал ЛУМПЕН и ПРОФАН...макар че може и да си прав, след като долнопробни списания от типа "Егоист" са на мода и се четат масово.
"Егоист" определено ми липсва.Четях го с кафето, премествах се в скрито барче, и вечерта вече се изживявах като Ленин пред Зимния дворец, тоест загубил деня си оглеждайки се и търсейки с очи откъде може да се изпълзи от ямата.
|
Kaiaktzar
темник

|
#2151254 - 15.07.2008 21:03
[Re: Kaiaktzar]
|
|
|
А за журналистите - след Милутинова(щот ми е селска) и Сидеров(щот е журналист с главно Ж, като политик ще видим, рано е още.)мнението ми е отрицателно.
|
tisss
Tester Independent...

|
#2151267 - 15.07.2008 21:16
|
|
|
Цитат:
А за журналистите - след Милутинова (щот ми е селска) и Сидеров (щот е журналист с главно Ж, като политик - ще видим, рано е още), мнението ми е отрицателно.
Не е нужно непременно Милутинова (която лично ценях заради професионализма й) или Сидеров да харесвате, за да правите такива обобщения наедро. В българската журналистика има всякакви. И винаги е имало идеалисти, склонни да рискуват, да рискуват дори живота си... заради истината.
Само един юзър във форума тъй безцеремонно обобщава. Искате да сте вторият, дето се гневи на всеки, че не споделял политическите му пристрастия?!
Имам доверие във Вашата интелигентност.
Бъдете здрав!
tisss
|
HUMANUS
търсещ

|
#2151584 - 16.07.2008 07:26
|
|
|
Цитат:
Приемам този анализ за смислен...
|
toto2
от маалата

|
#2151663 - 16.07.2008 10:27
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Виж основните принципи на журналистиката са : Вестник "Капитал" сам по себеси се е прецелил в най-високата целева група (аудитория) от пазара а именно в така наречените "хипита" на които носи някаква явно полезна за тях тясно специализирана информация....
Приемам този анализ за смислен...
Смях в залата - единият умник твърди, че "Капитал" е вестник за "хипита"/ хипи, юпи - все е производно на числото Пи, нали така / , а г-н Хуманус моментално обявява "анализа" за смислен...... Очевидно съвпадение в нивото на мислене!
|
Mirovk
перхидролен

|
#2151680 - 16.07.2008 10:54
|
|
|
[quote Смях в залата - единият умник твърди, че "Капитал" е вестник за "хипита"/ хипи, юпи - все е производно на числото Пи, нали така / , а г-н Хуманус моментално обявява "анализа" за смислен...... Очевидно съвпадение в нивото на мислене!
Добре де случва се човек да обърка названието на някоя самозвана и съответно самоназоваваща се (индикираща се) социална група ,да имах в предвид "Юпита" макар че термина няма нищо общо с България но има една група която се мислят за такива....онези от люпилнята на мамини лигльовци наречена "Кариерни центрове"..
|
HUMANUS
търсещ

|
#2151842 - 16.07.2008 14:05
|
|
|
Смислените неща са смислени по принцип, а пък грешчици в детайлите едва ли могат да разклатят смисъла.
Забелязал съм, че ония, на които не им се удава да схванат цялото (смисъла), са много добри в подробностите и детайлите...
|
toto2
от маалата

|
#2152412 - 16.07.2008 21:21
|
|
|
Цитат:
Смислените неща са смислени по принцип, а пък грешчици в детайлите едва ли могат да разклатят смисъла.
Забелязал съм, че ония, на които не им се удава да схванат цялото (смисъла), са много добри в подробностите и детайлите...
Възхвалили сте едно скудоумно пелтечене в стил " научна сказка за средствата за масово осведомяване на съвремениия етап" пред осемдесетгодишини старци от "единната организация"! Следователно - пълният с граматически, фактически и лоогически грешки текст Ви се е понравил. Е, на мен също, само че по различни причини - обичам да се смея на високопарни глупотевини
|
HUMANUS
търсещ

|
#2152484 - 16.07.2008 23:15
|
|
|
Нещо терминологията ти е в стил "50-тте години на ХХ век": какво означава "скудоумие"? Направо на съветски език почна да се изразяваш
|
toto2
от маалата

|
#2152684 - 17.07.2008 09:37
|
|
|
Цитат:
Нещо терминологията ти е в стил "50-тте години на ХХ век": какво означава "скудоумие"? Направо на съветски език почна да се изразяваш
Стилистиката на поста ми е съобразена с тази част от събеседниците, която се състои от изкукали дъртофелни графомани, завършили философия в братския СССР някъде през миналия век и опитващи се да мислят "демократски" с промитите си във великата страна на Ленин и Сталин мозъци. Така че - можете само да ми благодарите за положените усилия
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2153129 - 17.07.2008 20:38
|
|
|
Избирай- или оставаш с достъп до ол-а и се държиш културно в "Политика", или продължаваш с употребата на изказни средства от типа на: "изкукали дъртофелни графомани" и си тръгваш от ол-а.
Средно положение не предоставям, до колкото това е форум, в който обидните изказвания се квалифицират като недопустими.
|
toto2
от маалата

|
#2153458 - 18.07.2008 09:54
[Re: ]
|
|
|
Цитат:
Избирай- или оставаш с достъп до ол-а и се държиш културно в "Политика", или продължаваш с употребата на изказни средства от типа на: "изкукали дъртофелни графомани" и си тръгваш от ол-а.
Средно положение не предоставям, до колкото това е форум, в който обидните изказвания се квалифицират като недопустими.
Разбира се, право на модератора е да решава кой, кого и с какво обижда, но нека да отбележа само, че не съм цитиран точно - казал съм не "изкукали дъртофелни графомани", а:
Цитат:
тази част от събеседниците, която се състои от изкукали дъртофелни графомани
Има разлика, нали? Разликата е в избора: Който от форумците се чувства такъв /и.д.г./ - не може да бъде обиден от определението ми, защото то е фактически точно. Този, който не се счита за и.д.г. пак не може да се чувства засегнат, защото казаното от мен очевидно не се отнася до него. Предположението ми, че във форума присъстват и и.д.г. не може да се счита за обидно априори, защото няма никакви доказателства за това, че лица с въпросните качества не посещават форума. Такива работи
|
Mirovk
перхидролен

|
#2153613 - 18.07.2008 12:28
|
|
|
Цитат:
.....но нека да отбележа само, че не съм цитиран точно - казал съм не "изкукали дъртофелни графомани", а: тази част от събеседниците, която се състои от изкукали дъртофелни графомани Има разлика, нали? Разликата е в избора: Който от форумците се чувства такъв /и.д.г./ - не може да бъде обиден от определението ми, защото то е фактически точно.
Всяко окачествяване на събеседника с нещо по различно от това каето е, съответно е "обида", варианта с "тук сигурно има и такива" не върви защото не познаваш лично хора от форума (или не всички) и не можеш да кажеш че ги има....т.е. това ти твърдение е абсолютно предположение и е напълно невярно и субективно, което го прави ОБИДА така че, модераторът е прав. И аз не съм съгласен с повечето мнения, но не си позволявам да "засягам" и ли окачествявам събеседниците си защото не ги познавам, а и всеки има право на мнение....в края на краищата незнаеш кой какво образование, акъл и знания има и на колко години е, така че да даваш преценка на това кой какво е просто не ти отива..и прави разговора (диалога) с теб безпредметен и безсмислен.
Редактирано от Mirovk (18.07.2008 12:30)
|
HUMANUS
търсещ

|
#2153641 - 18.07.2008 13:02
|
|
|
Разумно изказване, подкрепям изцяло... личностни квалификации от всякакъв вид са недопустими... тук е форум, в който се поставят обществено важни проблеми, обсъждат се национални, политически, граждански и социални процеси, а не кой какъв е, на колко е години, какъв му е носа, акъла, прическата и пр.; ние като личности имаме свободата да бъдем всякакви и това е най-голямото богатство на общността, ако бяхме еднакви, това щеше да е истински кошмар; че мислим различно е съвсем естествено; елементарни неща, които обаче все още се налагат да бъдат припомняни...
|
toto2
от маалата

|
#2153962 - 18.07.2008 20:37
|
|
|
Цитат:
Всяко окачествяване на събеседника с нещо по различно от това каето е, съответно е "обида", варианта с "тук сигурно има и такива" не върви защото не познаваш лично хора от форума (или не всички) и не можеш да кажеш че ги има....т.е. това ти твърдение е абсолютно предположение и е напълно невярно и субективно, което го прави ОБИДА така че, модераторът е прав.
Казал съм буквално "тази част от събеседниците, която се състои от изкукали дъртофелни графомани" - къде видя персонално визиране на един събеседник, след като обръщението е към "част от аудиторията"?!? Хайде помисли малко
|
toto2
от маалата

|
#2153966 - 18.07.2008 20:44
|
|
|
Цитат:
Разумно изказване, подкрепям изцяло... личностни квалификации от всякакъв вид са недопустими...
Чудесно, г-н Хуманус! Като така, я дайте оценка на този пост:
Цитат:
Това личностна квалификация ли е? Ако отговорът е "да" - допустима или недопустима е тя? Как мислите?
|
HUMANUS
търсещ

|
#2154098 - 18.07.2008 23:52
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Разумно изказване, подкрепям изцяло... личностни квалификации от всякакъв вид са недопустими...
Цитат:
Това личностна квалификация ли е? Ако отговорът е "да" - допустима или недопустима е тя? Как мислите?
Това е професионален безплатен съвет: аз съм психолог Освен това черно на бяло е написано, че е приятелски жест. Ерго, това е приятелско-професионален съвет, а не е личностна квалификация; при това е даден в шеговито-иронична форма, а не злобно, както си позволяват да пишат други...
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2154304 - 19.07.2008 11:29
|
|
|
Или си подбираш изразните средства, или не си ги подбираш и се налага да взема мерки. Това са вариантите- а изборът е твой. Оправданията не са част от вариантите, които предоставям.
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2154305 - 19.07.2008 11:34
|
|
|
Цитат:
Това е професионален безплатен съвет: аз съм психолог
Точно така, психолог си. Затова трябваше този съвет да го дадеш на ЛС. И то не за психиатър (защото toto2 не е за такъв), а за колега и то в случай, че toto2 сам си прецени дали го влече такова посещение. Да?
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2154312 - 19.07.2008 11:44
|
|
|
Към всички: Някой нещо по тази тема (но не по споровете ви на лична основа) има ли да каже или да я заключвам?
|
HUMANUS
търсещ

|
#2154320 - 19.07.2008 12:10
|
|
|
Да, темата е изключително актуална, и аз лично имам да кажа много неща. Съвсем скоро ще се случи това...
Мисля обаче, че модераторът, като апелира за култура и възпитаност на общуването във форума, сам трябва да се придържа към собствените си изисквания. Струва ми се, че той разговаря с нас не така, както възпитаният човек разговаря с гостите си - защото ние тук наистина сме гости... казвам това, защото 20 години преподавам етика, пък и е дразнещо, когато някой прояви известна грубост...
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2154329 - 19.07.2008 12:38
|
|
|
Собствените си изисквания аз ги спазвам. -----------
Да, дразнещо е, когато някой прояви известна грубост, но за мен е по-дразнещо, когато колега тръгне публично да праща на "лекар, който е специализиран за психичните разстройства" здрав човек. Идва ми неетично, особено при подчертаването на факта, че "приятелският съвет" идва от психолог. ---------
Не е редно по тази тема да има повече изясняване на лични търкания. Който много държи да изяснява такива- има ЛС, пощи и т.н.
Щом имаш какво да пишеш, което е по темата- пиши го.
|
l_mn

Регистриран: 15.08.2006
От: still in bg
|
#2154343 - 19.07.2008 13:07
|
|
|
легион 66 според теб има ли изкривяване,затъмняване на информация каквата и да е тук в интернет
бъди обаче честен обаче
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2154359 - 19.07.2008 13:34
[Re: l_mn]
|
|
|
Не мога да зная за интернет като цяло. но тук аз се старая да не спирам мненията на хората, когато не нарушават общите правила на ол-а, т.е. да се държат що годе културно, да няма дискриминация и прочие.
Което означава, че всеки, без много усилия пише, което иска, като информация. И се вижда тук информацията такава, каквато хората я предоставят. Вече от хората зависи дали им е вярна информацията, дали е изкривена, дали са я представили разбираемо.
|
l_mn

Регистриран: 15.08.2006
От: still in bg
|
#2154363 - 19.07.2008 13:38
|
|
|
друго имах впредвид относно ситуацията сега в страната днес по твтук в интернет всичко върви по мед и масло
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2154366 - 19.07.2008 13:50
[Re: l_mn]
|
|
|
А, това ли...
За мен има цензура- но тя не идва от властващите, а от самите журналисти, което я прави по-страшна, отколкото ако идваше от властващите.
|
HUMANUS
търсещ

|
#2154412 - 19.07.2008 15:57
|
|
|
Могат ли блогърите да организират едно мощно "интелектуално цунами" върху властта?
Преди няколко дни написах предизвикателно-полемичната статия Така човечната и толкова диалогичната нашенска блогосфера, която като че ли е на път да пробуди духовете: днес примерно забелязвам два отзива, макар и доста специфични (отзивите на трима блогъри: Страстите и бесовете на Ангел Грънчаров - част 1 и Страстите и бесовете български и коментара на Мишел).
В същото време един от малцината ляво ориентирани блогъри написа прочувствен материал, наречен На прага на дълбоката депресия, в коментарите към който започна интересна дискусия. Та именно там и позволих да предложа нещо, което тук искам да изведа на по-предно място, надявайки се, че най-после може и да започне по-плодотворна дискусия между блогове по горещите български въпроси в този толкова отговорен исторически момент.
Та аз там предложих съвсем спонтанно следното:
Няма да е зле - предлагам го съвсем сериозно - да направим една "междублогова" дискусия на тема какво е потребно в този момент на България. Ако искате де, на мен лично ми е крайно интересно да разговарям по такива въпроси с хора, имащи коренно различни ценности и политически ориентации в сравнение с моята. Какво ще кажете? Да проведем дискусия между блогове, която да кореспондира, т.е. по едни и същи въпроси да напишат мнението си всички, които желаят, а пък въпросите да ги обсъдим най-напред, т.е. да изберем кои са най-належащи. Мисля, че би била полезна и плодотворна една такава дискусия.
Това предложих, и сега официално го предлагам отново. В интернет и по-специално в блогосферата се мотаят - подобно на вълма тръни есенно време из запустяла провинция - най-различни теми: за "риформата" на политическия модел, т.е. за позакъснелите реформаторски инициативи на Президента Гоце Първанов, за това какво трябва да стане в този момент след като институциите катастрофално и окончателно загубиха всякакво доверие, какво трябва да се прави, как да се води битката с корупцията и мафията, как да си изчистим имиджа пред ЕС и т.н. Моята идея е първо да се обсъди по кои въпроси се налага спешно обсъждане, и като се уточнят най-належащите въпроси, по всеки от тях да си изкажат разбирането всички ония, които желаят, които имат какво да кажет. Според мен само така може да се стигне до някакви по-значими изводи, които да имат, бих казал, дори евристично значение. А не, както обикновено става, блогосферата да си е само място за "чесане на езици", на пръсти или на каквото и да било там друго.
Пример за объркаността и загубата на ориентири е въпросът, който И.Марков постави в блога си - и с който, де факто, започна самата дискусия. Това е модел, който може да се използва и при решаването на други въпроси. Това всъщност е инициатива за възникване на една изследователски настроена блогосфера. Ето го и неговия въпрос:
Въпросът ми към теб, Ангел и Дзвер примерно (защото не искам да поставям Радан в неудобна ситуация) е: мислите ли наистина, че ако Костов беше премиер днес положението щеше да е по-различно? Отговорете ми искрено, моля ви. Пък ако мислите не е лошо да се замислите, че рейтингът му, както и този на партията му, клонят към нулата, което е показателно за доверието, което хората имат у него...
Аз, разбира се, му отговорих каквото мисля:
Знаеш ли, въпросът ти е хем провокативен, хем риторичен, но ще отговоря: разбира се, че ако Костов беше премиер, България сега щеше да е съвсем друга. И с просто око се вижда, че Костов, за разлика от Дмитриевич и от Гоце Първанов е човек, който има волята да провежда необходимите за страната промени; да не говорим за това, че ЕС тогава нямаше да ни мъмри и да ни глобява със стотици милиони евро, а щеше да ни хвали, както си и беше по негово време.
По този модел според мен може да се провеждат обсъждания на важни въпроси, които постепенно да придобият характера на "интелектуално цунами", т.е. благодарение на които може да се акумулира гражданска и интелектуална сила - именно чрез обединяване на умствената енергия на повече хора. Когато повече хора се изкажат по-осмислено и по-внимателно по даден въпрос, когато отговорят най-аргументирано на позициите на други мислещи хора, тогава именно ще се стигне до онова натрупване на сила, което в един момент може да принуди и управляващите, и политиците да се съобразят с нашето гражданско общество в лицето на блогърската общност. А моментът за такава инициатива е изключително подходящ. Така беше и когато Р.Петков трябваше да си иде. Сега трябва да си идат и тройната коалиция, и Президентът, и Дмитриевич даже. Как мислите, възможно ли е да направим нещо и да помогнем това да се случи колкото се може по-скоро?
Та казаното по-горе за блогърите в същата степен важи и за форумците: вие как мислите, можем ли заедно да направим така, че земята да почне да гори под краката на днешните управляващи, и то по един най-цивилизован, културен, интелектуален начин?
|
toto2
от маалата

|
#2154478 - 19.07.2008 18:11
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Това е професионален безплатен съвет: аз съм психолог Освен това черно на бяло е написано, че е приятелски жест.
Уауу - бил съм обект на "професионален безплатен съвет"! Господин Психоложе - какво твърди професионалния етичен кодекс в съчетание с едни други, доста по-неприятни юридически текстове за професионални психолози , позволяващи си да диагностицират и пращат събеседниците си при психиатър на публично място? Имате ли право да го правите ПУБЛИЧНО, па макар и от "приятелски чувства"? Да Ви извикам ли в съдебната зала - та да си поговорим пред арбитър по въпроса? България не е страната на правото, но , ако река, точно за две заседания и една касация мога да Ви отнема правото да практикувате онова, за което твърдите, че сте "професионалист" - само на базата на този един случай на погазването на елементарни професионални и правни норми от Ваша страна! Не би било трудно съпричастността Ви към това недопустимо поведение да бъде доказана дори по проявите Ви в нета, защото сте имали глупостта да развеете личните си данни навсякъде и всячески! Само кажете, че го искате и ще си поогледам графика за следващия месец - токувиж Ви излязъл късметът
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2154506 - 19.07.2008 19:01
|
|
|
Стига. Достатъчно.
|
Еленче

Регистриран: 21.01.2006
От: Гората
|
#2154518 - 19.07.2008 19:44
|
|
|
Ако знаехте какво става на изпитите по журналистика,може би щяхте да си направите изводите за :"Профанизирането, пълното опростачване на медиите у нас" ....
И разбира се-това е само един от многото фактори за регреса..
-------------------- "Капитализъмът се създаде в търбуха на феодализъма. С огън и меч.. и по демократичен път."
|
Legion_666_
Нерегистриран
|
#2154520 - 19.07.2008 19:48
[Re: Еленче]
|
|
|
Разказвай.
|
Еленче

Регистриран: 21.01.2006
От: Гората
|
#2154547 - 19.07.2008 20:22
|
|
|
По-интересната част е свързана с курсовете по журналистика,които се дават в СУ .На кратко-влизат за да си рекламират учебниците,помагала,книги и прочие.Влизат за да си разкажат личностните драми,влизат за да говорят за политическа система,а обясняват кои държави са посетили,къде работят,реноме,разбира се, трябва да се гради ... Силно ме впечатлиха насоките за писане,които дават на явяващите се,неща от рода на:"Не пишете твърде претенциозно,все пак знаем на колко години сте ,не иронизирайте-Няма да станете вторият Алеко ,не се впускайте в обяснение на сложни неща-едва ли ги разбирате,искаме нестандартно отношение към темата,такова тълкувание ..знаете ли,мразя Сидеров,но вие имате свободата да покажете своите политически пристрастия,никой няма да ви ощети заради това ..." и прочие брътвежи.Имаше случай,в който един преподавател дори не влезе на лекцията си,никой не ни беше предупредил и чакахме 2 часа...на другият ден се появи..но аз не влязох .. Празни приказки..Родителите плащат извънземни суми за път,разноски,престой и курс в София и професорите дори не се явяват... . Имаше "колежки",които дори конституция не знаеха какво значи...Други, като се говореше за Тито и Сталин, ме гледаха въпросително и си пращахме разяснителни бележки .. Четвърти си носеха книжки със задължителната литература за изпита по литература и с видимо пренебрежение към професорите се готвеха за другите си изпити..Огромна част от кандидатстващите се явяват,заради стимула с матурата по БЕЛ,просто се приема тази оценка,така че-куцо и сакато се втурва да мечтае за упражняване на професия Журналист 
На самите изпити-шоу.Шум,селения,ужасна обстановка,никакъв ред...И тези хора са бъдещи журналисти..Оценяването-пълен субективизъм..трябва да имаш късмета да си от първите 300 работи,които ще се четат и проверяващите да са в добро здраве и настроение..при наплив 900 души,тоест-900 есета за четене,едва ли ентусиазмът задържа своите позиции дълго.. 
Разбира се-много неща спестявам..нагледах се на грозни такива..
-------------------- "Капитализъмът се създаде в търбуха на феодализъма. С огън и меч.. и по демократичен път."
|
пътуващ_музикант
търкалящ се наоколо

Регистриран: 29.01.2006
От: само минавам
|
Re: Невероятни чудесии: видяхте ли какво стана?!
#2154912 - 20.07.2008 14:20
|
|
|
Цитат:
Света Богородица вече трябва да се заеме с управлението на нашите финанси, щото иначе явно ни чака погром като жанвиденовия. Впрочем, Жан Виденов отдавна вече е професор по икономически успехи и финансов разцвет в Пловдивдския университет!
Ей, подкрепям идеята за Света Богородица като финансов министър. По модела на Симеон Борисов Кобургготски ще й викаме Мария Йосифова. А кой предлагаш да се заеме с престъпността - Свети Илия или Свети Петър? Станишев ще го пратим в някой друг университет да преподава европейска интеграция на поколенията, които ще плащат за скъпото и безполезно приключение, наречено членство в Европейския съюз.
-------------------- The intoxication of anger, like that of the grape, shows us to others, but hides us from ourselves.
|
HUMANUS
търсещ

|
#2154920 - 20.07.2008 14:39
[Re: пътуващ_музикант]
|
|
|
С престъпността предлагам да се захване самият Свети Георги Победоносец, който едновременно да е министър и на войската, и на полицията За другите министри, които "ша нъ оправат" не знам кои да са, предлагайте вие...
|
Mirovk
перхидролен

|
#2155349 - 21.07.2008 09:37
|
|
|
Цитат:
С престъпността предлагам да се захване самият Свети Георги Победоносец, който едновременно да е министър и на войската, и на полицията За другите министри, които "ша нъ оправат" не знам кои да са, предлагайте вие...
Абе аз бих предложил да клонират Аугусто Пиночед и да ни го дадат за ползване...аме ще ме плюе бая народ за такова предложение  Относно темата : Плами ти какво очакваше да се случи на изпит и курс за изпит по журналистика? Все пак самата специалност е доста разтеглива и освен да се набляга на Български език,литература и етика другото е пълнеж (в България няма журналистика), ако искаш да учиш такава в САЩ е мястото специално за нея.... Относно системата във вузовете мога да кажа доста неща за УНСС и мазалото вътре ,включително и глупостите които се преподават но за сметка на това се и практикуват на яве....но това е отделна цяла тема. Пак ще кажа масмедиите са пропаганден лост и в България са развити до толкова до колкото да се използват като такива.
|
toto2
от маалата

|
#2155622 - 21.07.2008 16:15
|
|
|
Цитат:
Аугусто Пиночед
ПиночеД? Хе, хе - много опростачени медии четеш, само там пишат името на ПиночеТ по този начин
|
HUMANUS
търсещ

|
#2155866 - 21.07.2008 22:42
|
|
|
В нашите медии масово пишат такива простотии, че едно ПиночеД е нищо в сравнение с тъпизмите им! Де проблемът ни да беше в такива дребнички граманични недоразумения!
|
HUMANUS
търсещ

|
#2156991 - 23.07.2008 08:12
[Re: Еленче]
|
|
|
Мартин Карбовски: щатен непослушен волнодумец на републиката
Да, този наистина сякаш е назначен за непослушен. Или поне за палаво дете на българската журналистика, на което всички гледат с умиление когато бръщолеви мръсни думи. Той най-старателно играе тази роля: да демонстрира, че въпреки тежкия медиен похлупак има и "волнодумци", на които редовно се дава думата - та да си мислят наивниците, че и у нас има "некаква" свобода. Той също се мъчи да играе ролята на идол на поколението, което можеш да зашеметиш интелектуално само като изкрещиш в лицето му една псувня-пиперлия.
Донякъде успява, сигурно, подобно на бате си Слави, си има и фенове. Които гледат на него като на пророк. А иначе горкият Карбовски отдавна се е изчерпал подобно на жиголо след дълга работна нощ. Повтаря се горкият непрекъснато, т.е. все по-трудно му е да изглежда що-годе оригинален.
Навремето той блестеше в интернетните форуми до момента, в който Кеворк Кеворкян не го забеляза и не го назначи за "щатен непослушен волнодумец" в предаването си "Всяка неделя". Там момчето показа старание, беше проверено, оказа се, че не се свени да извърши всяка мръсна поръчка, стига да му платят със скърцащи нови банкноти от по-едричките. След това той стана "звезда" и тръгна да дефилира де що медия има, ала в един момент беше засенчен от Бойко Борисов. Сега пак се репчи, на моменти даже сякаш изглежда оригинален, ала проблемът му е, че се изчерпа. За да изглежда по-екстравагантен, та да баламосва шушумигите, взе, че стана ляв, "социално загрижен" за "ненормалните", за циганите, за бедните, за страдающите. Отечествен фронтовак стана, който се бори за правда и справедливост. Ала за зла участ Политбюро на БСП не се е трогна особено, та друг обра келепиреца: Вигенин. Все пак си има значение кои са ти приятелите: Карбовски дружи с ченгета като Кеворкян, докато оня е дружка на партиен комунистически аристократ като Дмитриевич (Станишев). Факт е, че работливото момче Мартин все пак имитира успешно ролята на "свободолюбец", която в една олигархична система все пак от някой трябва да се играе. Има си щат за тази длъжност. Играе се от някой, който е доверен обаче. И който е готов на всичко, стига да има кой да плати. В шумящи приятно новички банкноти, миришещи на хубаво.
Пиша тия неща, защото ми е гадно, като постоянно долавям неискреност у това момче. Отвсякъде от думите му блика тази неискреност, този фалш: личи си, че се преструва и че просто ни баламосва. Ту е бунтар, ту пък е "нестандартен", който говори на езика на "леките момичета", дефилиращи на околовръстното. Всички трябва да изпадат в умиление, когато съзерцават тоя медиен образ. На мен пък някак си умилението не ми се удава. По осъщия начин не може да ме трогне Дърева да речем, която също завежда един отдел: шеф на намръщените, на недоволните от всичко. Или Божо, който е щатен патриот на републиката. Или бат ви Бойко пожарникаря, назначен наскоро за "десен политик". Или еди-кой си, изпълняващ службата "пръв поет" и пр. Както Бенатова е щатна ревла на БТВ. Все си реве за някакви страдащи и сума ти хонорари направи, ревейки горчиво, заради рева си...
Ето ви малък шедьовър от последното интервю на щатния волнодумец Карбовски. Той вече е даже нещо като щатен революционер. Или щатен нихилист. Т.е. образ, който трябва да сее апатия сред младите наивници. Едно полезно за властта внушение, щото ако и младите вземат да мислят, спукана й е работата. А иначе Карбовски услужливо им казва какво следва да мислят. И затуй на младите не им остава нищо друго освен да му се радват, щракайки с пръсти. Вижте как изпълнява ролята си, насладете му се, вече е почнал да говори като... щатен месия:
Карбовски: Българският кошмар ще продължава до смъртта на последния който помни робството. През това време ние ще живеем в пустинята. Бягайте. Има други страни. Тази не заслужава нито една капка пот, нито една сълза или капка сперма. Бягайте. За мен е късно. Бягайте. Оставете тук да живеят черните хора, щракащи с пръсти и мислещи си че от това ще излезе електричество. Оставете гробищата зад себе си. Не се обръщайте. Ще станате на сол като Калин Терзийски.
Въпрос: Какво Ви дразни най-много в общество ни днес?
Карбовски: Величието на джуджетата. Уникалното безсмислие измислено от патриарсите на една недостойна епоха. Краят на историята. Тая страна няма да я има след десетина години. Дотогава Вие трябва да избягате, а аз трябва да продължавам да съм развеселен до смърт...
И тъй нататък все в този стил. Нагъл, но банален манипулатор-дилетант, който си вре носа навсякъде, но на който напоследък някак си не му се удава да изглежда искрен. А неискрените манипулатори са обречени: номерата им все се повтарят, крайно са изтъркани - като многократно разказван тъп виц. Фалшът струи от всяка негова дума. По същият начин Слави Трифонов от доста време се мъчи да изглежда забавен, ала не се получава нищо. И всеки нов опит в тази насока е все издънка. Обречен е Слави на доорезиляване. Карбовски също ще вегетира известно време като Слави, но и неговият случай е на доизживяване. Докато и на последния му фен не му прищрака в акъла що за чудо, аланколу, стои насреща.
|
Mirovk
перхидролен

|
#2157112 - 23.07.2008 10:40
|
|
|
Само забрави да споменеш че другаря Карбовски беше клакьор и се изявяваше като "говорител" на ОДС по времето на другаря Костов, и в момента яде на тяхната софра като води предаване в "синьото" радио ДАРИК на другия велик демократ Александър Божков...но това е по друга линия , не партиийната както се опитваш да вмениш....етническа е връзката.
|
cavanna
размирник

Регистриран: 15.05.2008
|
#2157164 - 23.07.2008 11:13
|
|
|
Етническа? Я ни светни къв ще да е Карбовски - турчин, арменец, евреин? И кой стои от другата страна на "връзката"?
|
HUMANUS
търсещ

|
#2157265 - 23.07.2008 13:07
|
|
|
И кога е бил Карбовски "говорител на ОДС"? Дай доказателство, че аз такова чудо не помня...
|
Mirovk
перхидролен

|
#2157306 - 23.07.2008 14:26
|
|
|
Цитат:
И кога е бил Карбовски "говорител на ОДС"? Дай доказателство, че аз такова чудо не помня...
Ако забележиш "говорител" е в кавички (говорителя беше един аген) окачествих го така защото беше навсякъде по политическите диспути от името на Демократичните сили и особено онези против Симеон.....той и сега си е "син клакьр"
|
HUMANUS
търсещ

|
#2157366 - 23.07.2008 16:02
|
|
|
Ясно, е, така може, той навсякъде се е врял и се вре, сега вече, както е известно, вече е при партията-кърмилница (БСП)
|
Kaiaktzar
темник

|
#2157851 - 24.07.2008 00:44
|
|
|
С уважение, не сте съвсем прави.Преди време четях Егоист и ме държеше по три дена, не махмурлука а впечатленията(и махмурлука)За първи път се напивах след четене на списание(винаги има първи път)След туй нещо стана, преименува се, равни се по другите издания и...спрях да се напивам? не познахте.(Напивам се още от времето на Радой Ралин - късния Радой Ралин!)Поетическия ми извод е че Карбовски е човек като всички нас, изкушен от нещо, като всички нас, достатъчно грозен(и умен)да не мечтае за политическа кариера,прекалено двоумящ се в сексуалността си за шоу кариера.Предпочита евтините проститутки.(на това отдавам интереса му към циганския и олигофренския бит)Тук го нареждам до Фройд в пиедестала на моите кумири(пиедестала е доста стъпаловиден, въпрос на архитектурен и художествен вкус, е и функционалност )Въпроса е че поддържането на състояние малко под критичната маса има нужда от смисъл, т.с. транслейшън, орна нива(може и синор, дори фуга между тротоарни плочки)и тук започва неговия компромис.Слава богу че още няма нужда от публика.Независимо дали аплодираща или хвърляща зелки и запъртъци.
Редактирано от Kaiaktzar (24.07.2008 00:49)
|
Mirovk
перхидролен

|
#2157967 - 24.07.2008 08:44
|
|
|
Да бе лошо няма ,то момчето си е мебелистче нека си плямпа щом има кой да го слуша.... Лошото е че един ден ще каже че е журналист, писател и поет (стихосбирката „Недялко яде лайна в НДК“) т.е. след като никой нищо не казва след 5г с право ще се има за литературен талант...и да си дойдем на темата как пълните профани превзеха медийте и наложиха тая цензура и простота (в момента новините са сведени до жизнения минимум за една медия т.е., че "трябва да се каже нещо")
|
HUMANUS
търсещ

|
#2158696 - 25.07.2008 07:52
|
|
|
Отново по темата: "Вина поемаме само с мезета..."
В блога на Николай Камов под лаконичното заглавие СРАМ са написани следните знаменателни думички, които ме накараха да скокна така от стола си, че за малко да си изкълча гръбнака:
Срам ме е от това, което Европейската комисия каза днес за България. И се чувствам виновен.
Само това е написал, нищо повече! Възторгнах се, понеже малко нещо си падам по психологията - и по психоанализата. А после се уплаших. Ще ви кажа защо. Имайте малко търпение.
Разбира се, наложи се да реагирам светкавично. Впрочем, и други хора са се шашардисали от наистина невероятната постъпка на Н.Камов. Ето какво написах аз в блога на прочутия наш ляв евро-социо-демократ:
Наистина, аз също съм фрапиран: чувство на срам у ляв политик - и дори у политик изобщо! Това е феноменално, това е чудо невиждано: да не искате да кажете, че е проговорила съвестта Ви?!! Ако е истина, това е равносилно на същинска духовна и личностна революция, на коренен поврат в развитието и на "лявата идея"!
Иска ми се да повярвам, че е искрено това Ваше чувство, ала за жалост много се съмнявам.
А иначе е крайно грозно човек лицемерно да говори такива думи: срам ме е, чувствам се виновен! Това е връх на наглостта. Дано наистина и искрено Ви е срам. Дано не казвате тия думи само за да се размекнат някои души на наивници, с оглед пак да влезете поне още веднъж в Парламента. Дано не ги казвате само за да направите добро впечатление и поне малко от малко да понамалите дискредитираността си. Която си осигурихте с това, че благодарение и на Вашия глас тази разбойническа коалиция грабна властта.
Едно подаване на оставка от Парламента, впрочем, ще ме накара да повярвам, че нелицемерно, т.е. искрено пишете горните думи. Когато човек го е наистина срам, е способен и на такъв героичен жест. Що не опитате, г-н Камов?
Написах това, длъжен бях да го напиша. после пък се разстроих: дали пък не постъпих прекалено жестоко с тоя човек: той се кае, страдайки горчиво, а пък аз го бъзикам?! Дали пък моят коментар няма да изиграе ролята на "последна капка", с която на депутата Камов да му призлее дотам, че - пази Боже! - да посегне и на живота си?!
Не се смейте, моля ви се, стават такива кризи, човешката психика е жестоко нещо. Ето защо, понеже ме е страх да не си лепна на душата такъв грях, се моля Камов да не е бил чак толкова искрен в написаните в блога си думи. Дано да си остане какъвто си го знаем, какъвто си е бил винаги...
Преди години - пиша това за по-младите - един "модерен ляв" като Камов каза знаменателните думи, които могат да се турят като мото на прословутия български преход: "Вина поемаме само с мезета...". Авторът на тия злокобни думи се казва Филип Боков, който сега е... познайте какво?... ами той сега е шеф на канцеларията на Дмитриевич-Станишев, или дори е Главен секретар на Министерския съвет! Или поне е пръв съветник на премиера. Пак не се шегувам.
Та на фона на така спонтанните и искрени исторически думи на близкия на Камов Филип Боков - "Вина поемаме само с мезета..." - с пълно основание си мисля, че е опасно да се бъзикаме с казаното от Камов. Защото известно време след казването на прочутите думи от баща й се обеси дъщерята на Боков, Бог да го прости момичето! Ала баща й все си е по върховете, той и съветник на Гоце Първанов беше. Та си мисля, че е крайно опасна психопатологията на този тип хора. По тази причина ме е страх да не почнат в близките дни... масови удавяния с вино - от срам, от отчаяние, от чувство за вина! - сред привържениците на "модерната лява" партия. Знам ли какви чудесии може да ни поднесе животът из Българско?
|
Atman
ветеран

Регистриран: 22.06.2007
От: връх Мусала
|
#2158778 - 25.07.2008 11:24
|
|
|
Не се кахъри толкова. Може да следваме и друга логика.
Благовест Сендов, "безпартиен комунист", през лето 1989-то в момент на разкаяние каза: "Всички ние съгрешихме и вкупом ненужни станахме". След известно време преживелият катарзис и "ненужен" Сендов стана председател на Народното събрание!
Филип Боков, "модерен ляв", каза през лето 1992-ро: "Вина поемаме само с мезета". Години по-късно изреклият тези думи и преживял дълбок духовен катарзис стана съветник на президент Гоце. Днес е шеф на канцеларията на премиера Сергей Дмитриевич.
Днес, един "още по-модерен ляв", Николай Камов, научавам, че е произнесъл думите: "Срам ме е от това, което Европейската комисия каза днес за България. И се чувствам виновен." Отново дълбоко духовно пречистване. Остава да видим къде ще го отведе това?
Редактирано от Atman (25.07.2008 11:25)
|
Mirovk
перхидролен

|
#2158826 - 25.07.2008 12:47
[Re: Atman]
|
|
|
Цитат:
Не се кахъри толкова. Може да следваме и друга логика.
Благовест Сендов, "безпартиен комунист", през лето 1989-то в момент на разкаяние каза: "Всички ние съгрешихме и вкупом ненужни станахме". След известно време преживелият катарзис и "ненужен" Сендов стана председател на Народното събрание!
Филип Боков, "модерен ляв", каза през лето 1992-ро: "Вина поемаме само с мезета". Години по-късно изреклият тези думи и преживял дълбок духовен катарзис стана съветник на президент Гоце. Днес е шеф на канцеларията на премиера Сергей Дмитриевич.
Днес, един "още по-модерен ляв", Николай Камов, научавам, че е произнесъл думите: "Срам ме е от това, което Европейската комисия каза днес за България. И се чувствам виновен." Отново дълбоко духовно пречистване. Остава да видим къде ще го отведе това?
Да преди време един другар каз в далечната 1992г : "На България не и трябват вишисти, трябват и работници..." по късно,стана премиер и осъществи тази си мечта да види 4 набора наблъскани в казармата и без шанс за развитие които в момента са основната двигателна сила (работна)......е и той преживя "катарзис" но с обратен знак, през 1998г произнесе просолвутите си думи : "...на мен електорат не ми трябва... " защото, е "много отворен" сега мижавата му партийка се сви до 20-50 000ч и крета в дъното на класацията....има и един също много умен другар ,който произнесе думите "...крайно време е да заменим Кирилицата с латиница така или иначе всички я ползват в чатовете..." както и прословутата му реплика на 24 май 2001 г. : "..въпросът за въвеждането на латиницата като официална азбука тепърва ще се дебатира много в българското общество", същият този в момента обвинява настоящия президент в гафове.....мога да ви припомня още изказвания на разни лилави другари и агенти.
|
HUMANUS
търсещ

|
#2158853 - 25.07.2008 13:21
|
|
|
Да, обаче не бива заради някакви си там политически пристрастия да оневиняваш червените, щото те, както се убеждаваме постоянно и особено напоследък, са си лъжци, крадци и разбойници от класа, ненадминати от никой друг... това поне няма да отречеш, нали?
|
HUMANUS
търсещ

|
#2159588 - 26.07.2008 13:29
|
|
|
Православно-руска психиатрия: Сталин - светец!
Информацията, която ще последва, не е шега, а е самата истина. Чета я в сайта Православие.бг, наречена е точно така: Сталин - светец?!. В нея се говори нещо, което може да хрумне само в една обикновена психиатрия - но и това не е много сигурно, и там никому няма да хрумне. Та значи предлагат да канонизират, да обявят Сталин за... "светец"! И го предлагат това... познайте кои... ами предлагат го, разбира се... комунистите, сиреч атеистите, загрижени твърде много напоследък за обновяването на православния пантеон.
Значи тия, дето навремето са взривявали храмове, разстрелвали са вярващи само заради вярата им, които са пребивали свещениците, които са газели с ботушите си икони, днес, представете си, са "най-религиозни"! От тях не можеш да се вредиш свещичка да запалиш. И, няма как, за тяхната религиозност подобава само едно: техният сатанински бог Йосиф Сталин да бъде провъзгласен за "светец"! Извинявайте, да попитам все пак понеже не зная: а масовият убиец Ленин дали пък вече не е светец? Знам ли, щото всичко е възможно да стане лудницата Русия?!
Ето, нека да прочетат информацията тия, които още си мислят, че се майтапя:
Комунистическата партия в Санкт Петербург ще поиска от православната църква да канонизира Йосиф Сталин за светец, ако той спечели допитването за най-велика личност в историята на Русия, съобщава британският Telegraph. Съветският диктатор, който е обвинен в избиването на 15 милиона свои сънародници по време на 31-годишното си управление, заема второ място в интернет вота на кампанията. “Сталин е най-голямата личност в историята на Русия”, обяви комунистическия лидер Сергей Малинкович, който е и инициатор за канонизирането на диктатора. “В края на XXI век икона със свети Йосиф Сталин ще има във всяка православна църква", убедено заключи Малинкович.
Това е, Русия вече е страна- психиатрия, сиреч лудница. Тя винаги си е била лудница и касапница също, ама сега това особено изпъква. Най-интересното е, както забелязвате, че нашият православен сайт, който уж трябва да се прави от що-годе нормални хора, по никой начин не дава знак, че това, за което пише, е най-грозно светотатство. Което значи, че и тия "православни" са горещи почитатели на "бащицата". Който не вярва, че у нас православните началници, владиците, са все ченгета на ДС и на КГБ, сега може, чини ми се, и да повярва...
|
мислещ гражданин
ентусиаст

Регистриран: 27.09.2006
|
Браво, много точно казано HUMANUS!
#2159976 - 27.07.2008 08:58
|
|
|
Цитат:
Цитат:
И като най-явен пример за опростачаването на медиите привеждате.......детската петминутка по БТВ?!? Уауууу - а аз се чудех, защо не желаете да коментирате влиянието на гей-парадите върху детската психика! Та Вие сте очевиден и озлобен педофоб.....
toto2 пак се изказа неподготвен .
Човекът няма нищо против децата, ами иска по широк ефирен достъп и за другите съграждани. Чат ли си? Достъпът на гражданите и неправителствените организации до медиите и най-вече до публичните медии, финансирани с данъци, е в прочем много важен елемент на пряката демокрация и една от основните предпоставки за провждане на справедливи и обективни референдуми. Само след пълноценна публична дискусия, в която всички,а не само подбраните, мнения са чути и обсъдени, всеки може сам да си даде ясна оценка за последиците от своя избор. Така Суверенът си формира мнение по дадена тема. Не само чрез децата!
Още въднъж поздравявам автора на темата за бистрата мисъл. Само така, няма да им се даваме!
Общите проблеми се решават само заедно!
|
мислещ гражданин
ентусиаст

Регистриран: 27.09.2006
|
#2159977 - 27.07.2008 09:13
|
|
|
Tisss продължава с дежурните и плоски коментари, но няма кой да му се връзва вече. 
Общите проблеми се решават само заедно!
|
Atman
ветеран

Регистриран: 22.06.2007
От: връх Мусала
|
#2160151 - 27.07.2008 18:36
|
|
|
Очевидно съвсем са изперкали руските другари. Гошо Тарабата (светско име Георги Димитров) сигурно също ще бъде предложен за канонизиране.
|
admiral
на андорския флот

|
#2160153 - 27.07.2008 18:41
[Re: Atman]
|
|
|
Цитат:
Очевидно съвсем са изперкали руските другари.
Ама има ли още такива?
|
HUMANUS
търсещ

|
#2162135 - 30.07.2008 11:35
|
|
|
Мнозина около нас обичат Русия повече от България... за съжаление любовта към Русия у нас минава кажи-речи за "патриотизъм"
|
Mirovk
перхидролен

|
#2162146 - 30.07.2008 11:49
|
|
|
Цитат:
Мнозина около нас обичат Русия повече от България... за съжаление любовта към Русия у нас минава кажи-речи за "патриотизъм"
Лошото е че освен русофилското лоби има и други....винаги е имало Българи гледащи личната си изгода и за малко парици биха плюли, оклепали и разрушили всичко....
п.п. защо не коментирате 2-рата поредна авария във Френската АЕЦ при която има 2-ма със сигурност облъчени уж в "малки дози"(от вчера данни) , а сте седнали да ревете за несъществуващи проблеми на АЕЦ "Козлозуй"
|
HUMANUS
търсещ

|
#2162642 - 30.07.2008 21:57
|
|
|
По една най-обикновена и проста причина: Козлодуй е у нас, тук, в България!
|
Mirovk
перхидролен

|
#2162954 - 31.07.2008 08:42
|
|
|
Цитат:
По една най-обикновена и проста причина: Козлодуй е у нас, тук, в България!
Не проблема е в цензурата и зле скалъпените опити за манипулация на обществото.....нали Френските централи бяха "най-сигурните на земята", ама това беше докато лобираха те да правят АЕЦ"Белене".
|
HUMANUS
търсещ

|
#2163729 - 01.08.2008 13:42
|
|
|
По-добре да гледаме да уредим своя дом, а не да гледаме какво било ставало в Америка или Франция...
|
Mirovk
перхидролен

|
#2163768 - 01.08.2008 14:50
|
|
|
Цитат:
По-добре да гледаме да уредим своя дом, а не да гледаме какво било ставало в Америка или Франция...
Да прав си нали за това говорим в темата.....гледаме все у нас си и никакви външни новини...лошото е,че това което гледаме са сватбите на фолк певици , тенденциозни "платени" репортажи, и PR кампании на съмнителни субекти (политици)...
Редактирано от Mirovk (01.08.2008 14:50)
|
HUMANUS
търсещ

|
#2166931 - 06.08.2008 08:21
|
|
|
И за какво според теб говорим в темата - и за какво следва да говорим? Я кажи да чуя? Щото имам чувството че пишеш без да си погледнал даже заглавието на темата...
|
HUMANUS
търсещ

|
#2168909 - 08.08.2008 21:17
[Re: мислещ гражданин]
|
|
|
Е, сега вече има олимпийски игри, та белким миряса и държи примирие, макар че без враг този човек не може да живее и ден...
|
HUMANUS
търсещ

|
#2169135 - 09.08.2008 10:48
|
|
|
Тука си съвсем прав
|
MunchoBg
член

Регистриран: 09.08.2008
|
#2173350 - 14.08.2008 19:46
|
|
|
Абе човече, тук пък говориш за "опростачване" на медиите, как е възможно това, май любима дума ти е думата "простак" и производните й? Да не си пристрастен толкова към нея защото ти си самият един простак?
-------------------- Моят блог
|
gandolfo
старо куче

Регистриран: 19.07.2006
|
#2175403 - 17.08.2008 22:20
[Re: MunchoBg]
|
|
|
„Абе човече, тук пък говориш за "опростачване" на медиите, как е възможно това, май любима дума ти е думата "простак" и производните й? Да не си пристрастен толкова към нея защото ти си самият един простак?„
Това самоирония ли е? А може би е шизофренизъм?
|
MunchoBg
член

|
#2175424 - 18.08.2008 00:00
[Re: gandolfo]
|
|
|
Не, това беше изпробване колко бързо ще се раздвижи рефлекса ти, та да кажеш това, което каза: бавен си, трудно загря! А иначе реакциите ти са все така по принципа "стимул-реакция", на който се подченяват и едноклетъчните
|
gandolfo
старо куче

Регистриран: 19.07.2006
|
#2175892 - 18.08.2008 19:41
|
|
|
"А иначе реакциите ти са все така по принципа "стимул-реакция", на който се подченяват и едноклетъчните"
И това го казва едно същество, което комуникира със себе си, като си задава въпроси и само си отговаря.
|
MunchoBg
член

|
#2177977 - 21.08.2008 08:09
[Re: gandolfo]
|
|
|
По това се различават интелигентните от неинтелигентните: които питат себе си, на себе си задават въпроси, са интелигентни, а тия, дето предпочитат да питат първо другите, а себе си изобщо не питат, са неинтелигентни; свръхнеинтелигентни са ония като теб, които изобщо нищо не питат, които, ерго, си мислят, че всичко си знаят. Те също си мислят, че знаят как е правилно да се мисли по всеки въпрос, т.е. изобщо не чувстват потребност да мислят. Нашият любим приятел Тиссс е от тази категория хора: той може да научи всеки човек на най-правилните мисли...
Бре, какъв шедьовър сътворих; такива като теб крайно много импулсират творческия ми порив, поради което съм ти адски благодарен!
|
Mirovk
перхидролен

|
#2178000 - 21.08.2008 09:01
|
|
|
Цитат:
По това се различават интелигентните от неинтелигентните: които питат себе си, на себе си задават въпроси, са интелигентни, а тия, дето предпочитат да питат първо другите, а себе си изобщо не питат, са неинтелигентни; свръхнеинтелигентни са ония като теб, които изобщо нищо не питат, които, ерго, си мислят, че всичко си знаят. Те също си мислят, че знаят как е правилно да се мисли по всеки въпрос, т.е. изобщо не чувстват потребност да мислят. Нашият любим приятел Тиссс е от тази категория хора: той може да научи всеки човек на най-правилните мисли...
Да това е разликата между простия човек (като теб) и умния. Простия не пита никого ,пита само своето его, не го интересува какво мислят другите (защото е "интелигентен") те по презумпция не са прави.....простия се отличава и с високо самочувствие и арогантност, нали все пак трябва да блесне и да се нарече учител-просветител.  Умният човек не пита себе си, ТОЙ ЗНАЕ и води диалог с околните за да види как мислят и какви възгледи споделят, умният човек не търси недъзите на другите а оправя своите, умният човек няма нужда да търси признание в околните (неговото его не го изисква на всяка цена) ,за съжаление понякога попада на простаци имащи се за литерати и за "перфектни" , и тогава бива обиждан и окачествяван без оглед на знания и мнението му..... Та другарю клонинг №267 - Мунчо , колкото и пъти да се клонирате простака винаги си личи, на него не може да му се помогне просто не му се обръща внимание. Колкото и ника да си лепнете (смените) простотията която леете и съсипвате всичко си остава......ако наистина се имате за олицетворение на "демокрацията" и "дясното пространство",тогава господ да пази България от вас и съмишлениците ви.
|
|