deputatkata
влюбена в Дянков!

Регистриран: 04.05.2006
|
Въпрос за мобилен интернет?
#2175937 - 18.08.2008 20:50
|
|
|
Ползва ли някой такъв и ако може малко повече информация относно цени, неограничен достъп и нещо такова...  Понеже съм абонат на Глобул мисля там да питам, пък и нали сега тече една реклама по тв-то...
-------------------- "Няма значение какво ще кажеш, важно е как ще го разтълкувам."
Максима на служителите от Светата инквизиция
|
liubo_iotoff
McAroff

Регистриран: 25.10.2005
От: явлен
|
Re: Въпрос за мобилен интернет?
#2176109 - 19.08.2008 08:40
[Re: deputatkata]
|
|
|
няма неограничен достъп, поне това, което съм виждал по рекламите е 2Гб месечно на глобул и 10Гб на мтел с оня малкия лаптоп 7" за 49 лева на месец
|
Дон Кихот
с мелниците...

Регистриран: 30.08.2004
От: на проветриво...
|
#2176112 - 19.08.2008 08:54
|
|
|
имат - сички оператори го предлагат
естествено на М-тел сичко им е най-скъпо 
на Глобул и на Вивател са на еднакви цени като гледам 
само не очаквай "неограничен" интернет - все още нЕма такова животно, тарифите им са за определени пакети - 500 МБ, 2 ГБ, а гледам Глобул предлагат и 10 ГБ срещу хубавата сума от 60 лв на месец - обаче пък ти дават безплатно устройството 3G Connect Center ако подпишеш договор да им плащаш по 60 кинта месечно 
Вивател пък сега имат прИмоция, ако земеш такова с 2 ГБ абонамент - първите 3 мес. плащаш половин такса
бдв няма значение на кой оператор си клиент в момента, така или иначе получаваш друга карта за данни през която минава интернета... е... на 2 различни места може би ще трябва да плащаш ако вземеш нещо различно от гРобул 
по-важното в случая е покритието 
д.К.
-------------------- А Дон Кихот прегърнал здраво чашата
в кръчмата спореше със неверници...
...къде започва пътя към надеждата
и свършва кръстопътя на умората
|
deputatkata
влюбена в Дянков!

|
#2176118 - 19.08.2008 09:10
[Re: Дон Кихот]
|
|
|
Благодаря за информацията.  И аз снощи се поразрових, само дето тия МВ нищо не ми говорят, колко ли ще ми стигнат...  Но понеже съм от породата тъп, но упорит, та реших да не изневерявам на Глобул и днес ще отида там. Да се изфукам - купих си вчера лаптопче и затова ми трябва, да си го разнасям и да се включвам отвсякъде. А и на децата им омръзна да им заемам компютъра.
-------------------- "Няма значение какво ще кажеш, важно е как ще го разтълкувам."
|
Дон Кихот
с мелниците...

|
#2176121 - 19.08.2008 09:22
|
|
|
глей ся - то не е нжно много да разбираш от тия МВ
важното е да не тръгваш да сваляш филми през тоя мобилен интернет... щото после ше го усетиш на сметката си 
ако го ползваш само за ровене из нета и пощата да си четеш и да си чатиш - си ОК, ако почнеш да теглиш големи работи, да прехвърляш снимки и т.н. то ще си проличи 
и пак зависи кой пакет ще си избереш - тоя с 2000 МВ мисля че е добре като цена и като обем, имай предвид, че неизползвания трафик не се прехвърля за следващ месец 
един вид - плащаш си 36 лв и секи месец имаш включени почти 2 ГБ трафик като ги надхвърлиш - плащаш допълнително 
не съм сигурен, но предполагам трябва да имаш някъв начин да си проверяваш колко трафик имаш до момента....
д.К.
|
deputatkata
влюбена в Дянков!

|
#2176129 - 19.08.2008 09:37
|
|
|
Мерси, сега ми стана по-ясно.  Не ми трябва да тегля филми, само за ровене в нета.  За работа ще ми трябва малко колкото да проверявам осигурителния статус на пациентите от НОИ и толкова.  Ще пробвам тоя вариант, който казваш, а ако платя астрономична сметка, ще се коригирам.
|
Black Adder
Advanced

Регистриран: 18.04.2004
От: Varna
|
#2176277 - 19.08.2008 14:06
|
|
|
По принцип като си си вкъщи (при децата) не е много добра идея да ползваш мобилен интернет, ако имаш локален такъв - просто си закупи един безжичен рутер, така че да можеш да ползваш интернета и от лаптопа, например.
-------------------- Reality-o-Meter: |.\......|
|
Дон Кихот
с мелниците...

|
#2176293 - 19.08.2008 14:36
[Re: Black Adder]
|
|
|
май няма да е само вкъщи:
Цитат:
За работа ще ми трябва малко колкото да проверявам осигурителния статус на пациентите от НОИ и толкова.
освен ако кабинета й не е вкъщи де ма още не съм й сядал под ножа  но иначе идеята за безжичния рутер е супер решение за домашно потребление 
което ми напомни, че трябва да се чуя с мойта зъболекарка 
д.К.
|
alice
инат

Регистриран: 15.06.2002
От: SF
|
#2176400 - 19.08.2008 16:49
[Re: Black Adder]
|
|
|
аз като гледам тя Деп май за безжичен пита, не за мобилен
|
Дон Кихот
с мелниците...

|
#2176432 - 19.08.2008 17:33
[Re: alice]
|
|
|
явно аз друго гледам 
д.К.
|
Grim

Регистриран: 13.04.2007
|
#2176444 - 19.08.2008 17:53
|
|
|
на тоа етап на ценоразвитие, за хора като мен, които биха помъкнали лаптоп сравнително редко, да ползват нет навън за ден два примерно в месеца, ко случайно мръднат нанекъде, требе да пуснат предплатени карти, съгласен съм да дам двеста лева да речем за карта+карта данни , да си я закупя, и да си ползвам нет когато ми скимне - може и да е веднъж в годината, а тее пакети са за постоянно нуждаещи се от нет хора на път, иначе идват излишно скъпо. Но това е все още началото де, поживьом малко по нататъчи и ше увидем, нема начин скоро да не изскокнат с по широк кръг оферти на още по ниски цени
|
deputatkata
влюбена в Дянков!

|
#2176471 - 19.08.2008 18:41
[Re: alice]
|
|
|
Точно за мобилен питам.  Това за безжичния рутер го знам, за у нас добре. Но като тръгна нанякъде, а аз често тръгвам...не е зле да си нося лаптопчето.
|
deputatkata
влюбена в Дянков!

|
#2176472 - 19.08.2008 18:42
[Re: Grim]
|
|
|
Ти пък ме разубеди сега.
|
Huckleberry

Регистриран: 15.02.2002
|
#2176491 - 19.08.2008 18:59
[Re: Grim]
|
|
|
Да бе,ше го мъкна тоя нет с мене,не стига че толко постинги пиша стационарно,но ся ше ми се впива и мобилно.В къщи има три рутера,и жиците на простора парат от излъчването,а на рибките постоянно доливам студена вода  Тъщата 24 часа не излиза от тоя форум.Викам и- абе легни наспи се,кво като си модератор,нема да има срив в системата,легни си
|
ГолЕмо Диване
чЮфстФителна

Регистриран: 13.02.2004
От: в стаята на откачалките
|
#2177065 - 20.08.2008 12:27
|
|
|
Баща ми има договор към Глабул(ако не се лъжа)..ограничение 2 ГБ..първо нещо го мотаха за парите,после за гигабайтите, а за капак - като отидеме на вилата например и се пробваме да ползваме Инет - една страница се отваря 7 мин(буквално!) та и за чат не става,камоли да качваш файл или да сваляш нещо. На морето беше същата работа! За момента си е чиста набутвация тая услуга според мен!
-------------------- "Упорствай до тогава, докато твоите слабости станат твои особености"
|
Amely
неориентиран
Регистриран: 26.08.2008
|
#2182322 - 26.08.2008 16:28
|
|
|
Здравей, аз ползвам точно такъв нет на Вивател, защото съм в доста отдалечен район и няма друг нет. Доста доволна съм и от бързината и 2 GB са напълно достатъчно да се ровиш из интернет цял ден и да чатиш. Подписваш договор за 1 или 2 год. С едногодишен договор модема струва 150 лв., първине три месеца плащаш по 18лв. а след това по 36лв. По всяко време можеш да провериш колко МВ ти остават като се свържеш с оператор. Аз в момента съм без работа и по цял ден съм в нета и досега не ми е свършвал лимита. Определено съм много доволна.
|
Loedrin
новак

Регистриран: 06.09.2008
|
#2194728 - 13.09.2008 09:04
|
|
|
Когато ми се налага да ползвам мобилен интернет - имам карта на Глобул. 2 ГБ месечно за 35 лева. Модемът ти го подаряват. Покритие - не съм имала проблем никъде по основните пътища в България и населените места по-големи от малко селце, когато пътувам. По някога е по-бавничък на места, но - толкова. За 20 лева месечно колегата си активира дата-трансфер от М-тел. Идея си нямам какво е това, но той казва, че е същото. За покритие и скорост там - не знам. За "разхода" - 6 гигабайта месечно е целият трафик на офиса - входяш и изходящ, поща, висене по чатове и форуми, в кю, теглене на филми и музика - всякакви подобни. За петима човека + двама приходящи. Можеш да се ориентираш ти евентуално какво ползваш. Или направо питай интернет провайдера си - те знаят най-добре.
-------------------- Там, но не в прослава на Господ, крачи Господ.
|