mysteria
добричка

Регистриран: 21.04.2007
От: Русе, България
|
Съдружия на подвижните знаци Дева и Риби
#2470290 - 29.09.2009 10:36
|
|
|
Цитат:
Просто Девите сте незаменими в кризисни ситуации - измъквате не само себе си, но и всики околни...стига да са достатъчно разумни и дисциплинирани да се държат плътно за вас. 
За това ли предишната седмица, една колежка / риби/ ми направи предложение сдружение? Аз отказах, защото точно в този период не ми се искаше да започвам нищо ново, но сега, може и да си помисля. Само да не я мъкна и нея на гръб, че много ще ми дойдат и нейните 70 кила!!!
А теб те четях съвсем редовно. Дано да си си прекарала чудесно! 
и въобще цялата темичка! 
Извинявай, но това е за нова тема и няма място в темата за Ретроградния Меркурий, затова я прехвърлих тук и й сложих правилното заглавие
-------------------- Цял живот студ и огън....клетва и благослов....добро утро и сбогом ,и сбогом....моя трудна любов....
Редактирано от Шехерезада (06.10.2009 03:22)
|
Wasser von Ubersee

Регистриран: 07.04.2009
|
Re: Часът на истината
#2470300 - 29.09.2009 10:53
[Re: mysteria]
|
|
|
За "съдружието" Дева-риби, тук можем да ти разкажем...с картинки и цветно даже. 
В общи линии - от Девата се очаква да свърши цялата работа, да организира всичко, да изпипа всичко, да изнесе всичко на гърба си, да осигури както клиентите, поръчките и суровините, така и организацията ан производството, пазара на услугата, да вкара парите в банката и да достави всичко това в краката на Рибата. Която пък от своя страна ще е вечно недоволна, мрънкаща, кисела, емоционално наранена, недооценена, нацупена, чувствителна и обвиняваща Девата, че не се съобразява с нея. Поради което, за да привлече вниманието на Девата - ще върти всякакви интриги през цялото време...  Хареса ли ти?
Нямам нищо против Рибите - много са сладки, милички и т.н., ама да не му се налага на човек да работи с тях. За купон стават, за отвеяни разговори за изкуство, чувства, емоции...но за нещо реално...без мен!
|
mysteria
добричка

Регистриран: 21.04.2007
От: Русе, България
|
|

Ти ме отказа даже и да си помисля по въпроса! 
Ама как точно си описала колежката! лелеееееее! Все едно, че я познаваш лично! Единственото, което ме възпираше да се съглася веднага, беше точно това мрънкане и обидчивост. Днес даже разбрах, че клиент не идва втори път при нея Т.е.. не може да задържи клиентите си!  Не знам как се държи с тях, щото не съм присъствала на деловите й разговори. Страшна си напрао, нямам думи!
Апък и двете ми деца са рибки и постигат всичко с много труд, ама наистина с много!
-------------------- Цял живот студ и огън....клетва и благослов....добро утро и сбогом ,и сбогом....моя трудна любов....
|
Paty
почетен член

Регистриран: 21.07.2005
|
|
Е, видя му се края , влезе в правия път и стига му толкова, че и мен ме измъчи. Тая фаза си я откарах по летищата да посрещам и изпращам и в крайна сметка никой на никъде не замина , абе важното е че куфарите са в готовност А за заплатите дето въобще ги няма напоследък, незнам за мерка колко е виновен, ама тоя ретро юпитер в прегръдката на нептун, мен лично се опитва да ме довърши  то не стига че пари няма, ами и като дойдат потъват в дълбините на нептун. , магично се изпаряват и после - нептун не бил магосник  Като гледам небето по - добри времена чак догодина докато се разделят, а до тогава сух режим и класическа музика. 
Да беше само мерка
|
Шехерезада
Anima

Регистриран: 24.05.2004
От: София
|
#2470853 - 30.09.2009 00:39
[Re: Paty]
|
|
|
Средата на октомври Юпитер ще стане прав и ще си отдъхнеш. Май тези фази ги приемам доста безпроблемно. Може би защото по натал и двете планети са ретроградни при мен , ама скорпионското, дето го има в мен в криза явно се мобилизира и справя най-добре.
-------------------- The best way to predict the future
is to create it !
|
Allegra
...

Регистриран: 18.05.2005
|
#2470912 - 30.09.2009 07:05
[Re: Шехерезада]
|
|
|
ах, какво оплюване на рибите и ретро меркурий вече не може да е оправдание, ама не се сдържах да кажа, че не може всички риби под един знаменател.. не е верно описанието на риби! а за заплатите- всички чакаме, поне вече можем да сменяме работа..
|
Wasser von Ubersee

Регистриран: 07.04.2009
|
#2470948 - 30.09.2009 09:38
[Re: Allegra]
|
|
|
И кое е верното описание на Риби през погледа на Дева по отношение на партньорство в бизнес? 
ПП: Това ли наричаш "оплюване":
Цитат:
Нямам нищо против Рибите - много са сладки, милички и т.н., ама да не му се налага на човек да работи с тях. За купон стават, за отвеяни разговори за изкуство, чувства, емоции...но за нещо реално...без мен!
|
Allegra
...

|
|
ето това Е оплюване: "да достави всичко това в краката на Рибата. Която пък от своя страна ще е вечно недоволна, мрънкаща, кисела, емоционално наранена, недооценена, нацупена, чувствителна и обвиняваща Девата, че не се съобразява с нея. Поради което, за да привлече вниманието на Девата - ще върти всякакви интриги през цялото време... " Аз бих започнала с "Рибата е мила и любезна с клиенти, старае се да угоди на всички,хората и се лепят като муха на мед и т.н."
|
Шехерезада
Anima

Регистриран: 24.05.2004
От: София
|
#2471190 - 30.09.2009 16:00
[Re: Allegra]
|
|
|
По-горе става дума само за взаимоотношения Дева-Риби, има разлика. Но понеже съм в такива взаимоотношения, се въздържам от какъвто и да било коментар.
Имаше по едно време една темичка, пак до тези отношения се опря .
Като Дева с много Нептунско и Скорпионско в себе си, си мисля, че се справям с Рибите, но на тях с мен им е трудно, особено като си потъна в работата.
Важни са общите цели все пак и това предполагам е успешната формула за дълготрайността на подобен тандем в работата. 
Все пак Рибата има нужда от твърда почва и сигурност, която може да даде Девата като земен знак, а пък Девата от чувствителността на Рибата, та малко да разнообрази флората и фауната върху тази почва. Бе, малко луди пеперуди да прехвърчат наоколо е най-добре  То не може само работа и работа. Добре, че Луната ми чат-пат ме отнася по рибешки някъде по течението на живота и като забравя да се върна винаги има някоя Риба да чака, най-вероятната риба ще да е майка ми в къщи ... жално да пита "Ти, кога ще дойдеш да ме видиш?" или "Няма ли най-после да стигнеш до мен?"
Иначе те Рибите не искат никакво внимание, особено ако започнеш да им обръщаш такова специално , вадят мухоловката и почват да те целят, че им бръмчиш и смущаваш спокойствието им
Формула за успех при рибите е следната:
1. Ако си срещнал от вида риба-насилник - тежко ти, докато срещнеш спасителя за теб спасение няма. 2. Ако си срещнал риба-жертва, ставаш веднага спасителя в ръжта . 3. Но ако срещнеш риба-спасител, ще трябва на жертва да се престориш.
Не спазиш ли тези три условия - няма да си им меденка любимка 
А не можеш ли да бъдеш нито едно от трите, значи не можеш да работиш с Риби
Те са ценители на изкуството и театъра - има ли драма, в нея са и то главно действащо лице. 
Но срещнеш ли Рибка, някак отвътре ти идва да им станеш меденка Любимка 
-------------------- The best way to predict the future
is to create it !
Редактирано от Шехерезада (30.09.2009 16:40)
|
Allegra
...

|
#2471443 - 30.09.2009 22:16
[Re: Шехерезада]
|
|
|
Те са ценители на изкуството и театъра - има ли драма, в нея са и то главно действащо лице. Стига бе, хора.. Драмите са по лъв и скорпион?... Ама стига де, да не почна да се сърдя И без това небето пуска гръм и мълнии напоследък... Аз все на риби с асцедент дева налитам (задължително с луна там)... Та.. не харесвам вече риби!!! Така че никакви меденки любимки, и сериозно ще се замисля дали да не се включа в оплюването и аз.. Веднъж ми се наложи да работя с дева в екип и като изключим факта, че аз осигурих задачата и координирах проекта, а девата мрънкаше недоволна през цялото време за дребни глупости, работата приключи доста добре. Нямам оплаквания, но той твърди, че съм била "твърде" чувствителна, ама това не го спря да мрънка и да се заяжда за дреболии през цялото време..
|
|