ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Политика » Македония

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | >> (покажи всички)
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494895 - 31.10.2009 13:06 [Re: niama kak]

Цитат:

Цитат:Държанието на сърбоманите и македонистите по време на спор1. Во почетокот, секој свој противник го сметаат за - глупав.


2. Кога ќе се убедат дека тоа не е така, самите се прават - глупави.

3. Ако тоа не им помага, се прават дека не сфаќаат за што е зборот или се префрлаат на сосема др. тема.

4. Може да почнат да бранат нешто што се подразбира по себе.

5. Штом ќе се согласите со нив, веднаш го применуваат тоа на предходното прашање.

6. Штом ќе ги фатите во тоа, тие пак бегаат од суштината на спорот и не сакаат ни да слушнат за што, всушност станува збор.

7. Како ретка кал се, колку и да стискаш со раката, тие ви се измолкнуваат, ви БЕГААТ ЛИ БЕГААТ...

8. Но ако сте победиле толку уверливо, што не му останува друго освен да признае дека е победен - следниот ден се заборавил... АКО !
Ти кога имаш разговарано со србомани? Овој форум го прегледав од - до и не најдов ниту еден србомански пост.

Да надополниме во СУДИРОТ
9.Бугарите секој Македонец го сметаат Србоман и кога нема што да напишат по суштината на спорот ќе те обвинат во србоманство.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Pirinec-vurhovist
ориентиран
****

Регистриран: 30.05.2009
Мнения: 364
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494897 - 31.10.2009 13:08 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Цитат:

Цитат:

Дзиндзифе престани с тая сръбска пропаганда бе човек!Първо имената на тия жертви виж какви са!!!Тогава по Вардар не е имало СКИ в такива големи размери!Второ тези села са сръбски села на колонистите!1. Зошто да е српска пропаганда, дали одрекуваш дека 103 поречани биле масакрирани?
2. Имињата во овој реон си се на СКИ, не го знаеше тоа? Читај го и Тријазичникот на Пулевски, сите се на СКИ.
3. Немало во 1916 г. српски колонисти, тоа биле македонски србомански села.
4. Дали ако биле Срби за тебе ѕверството од страна на Бугарите е прифатливо?
1.Сръбска пропаганда е и си виж сам фактите!Тръгни от имената или чукни в гоогле имена на жители по Вардаро дали ке срещнеш СКИ в такова количество!1982 некой си написал в югославия дека българите са лоши....ми то 60 години само това ви набиват в тиквите сърбите!
2.Пулевски??? В края на 60-те години и началото на 70-те на 19 век Георги Пулевски попада в сферата на интересите на сръбската пропаганда в Македония, спонсориран е от сръбските власти и издава два тома речници - „Речник от четири йезика. І, Српско-Албански, II Арбански-Арнаутски. III Турски. IV Гръцки. Скроена и написана от Джорджа М. Пулевски, архитекта у Галичник окружие дибранско 1872 година. І-ва част. Београд, штампария Н. Стефановича и дружине. 1873.“ и „Речник от три йезика с македонски, арбански и турски, книга II. Написао Джордже М. Пульевски, Мияк галички. У Београду у Државной щампарии Таб олумпиш. 1875.“, в който родният му галички диалект се използва за основа на така наречения от него „македонски език“.
Викаш СКИ само во тие села ама преди само 1-2 години са им били ИЧ !
3.1913 идват сръбските колонисти по Вардар!Ето тук и ти признаваш че са сръбски села това

П.С. Дзиндзифе,братко,нема тема на която да бягам!Дори и фалшивите ви професори инжинери ,които са историци от МАНУс да ми излязат пак немогат да ме изплашат!

--------------------
Dzindzif : И Александров го побугаривте? Оној што го кренал востанието во Ќустендил - декември 1922 против бугарската власт? Аман!
No comment


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
kurt69
почетен член
***

Регистриран: 13.03.2009
Мнения: 148
От: Харманли
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494898 - 31.10.2009 13:10 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

ето ти не коментираш данните от преди 100 200 500 1000 години,които са отразени в световни енциклопедии,а ме затрупваш с антибългарска пропаганда.ще проверя и твоите писаници.но искам комент по фактите

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
niama kak
рекордьор
***

Регистриран: 18.03.2009
Мнения: 2814
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494899 - 31.10.2009 13:12 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Цитат:

Јас многу добро знам што се случува во Македонија под српска окупација, ама да ги мешаш обичните селани со српскиот терор не го разбирам. Тоа биле симпатизери на Србите и заради тој грев го изгубиле животот.Не се прави че не знаеш за какво ти говоря
Същите обични селани, малко преди това са вършели същото със своите съселяни.
Много добре знаеш за какво става въпрос, така че не ни пробутвай случая, като геноцид, извършен от българската армия.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494901 - 31.10.2009 13:16 [Re: niama kak]

Ајде не е геноцид. Добрите Бугари простум ГИ ОСЛОБОДИЛЕ ОД ЖИВОТОТ тие селани.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
niama kak
рекордьор
***

Регистриран: 18.03.2009
Мнения: 2814
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494902 - 31.10.2009 13:17 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Ти кога имаш разговарано со србомани? Овој форум го прегледав од - до и не најдов ниту еден србомански пост.

Да надополниме во СУДИРОТ
9.Бугарите секој Македонец го сметаат Србоман и кога нема што да напишат по суштината на спорот ќе те обвинат во србоманство.


Преди известно време сърбоманите, станаха македонисти, ако не ми вярвайш, огледай се за хората, които управляват страната ти.
Когато постваш такива глупости, като предишните, не очаквай ,че няма да получиш същото, като отговор.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494903 - 31.10.2009 13:19 [Re: kurt69]

Цитат:

ето ти не коментираш данните от преди 100 200 500 1000 години,които са отразени в световни енциклопедии,а ме затрупваш с антибългарска пропаганда.ще проверя и твоите писаници.но искам комент по фактитеНемам поим за што ми зборуваш. Тука на секоја тема се пишува се и сешто и немам никаква ориентација кое каде е пишувано. Дајте да се држиме до темите.
Извини, дали ќе си ги поставиш уште еднаш прашањата, не можам да најдам каде ти се.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
niama kak
рекордьор
***

Регистриран: 18.03.2009
Мнения: 2814
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494904 - 31.10.2009 13:23 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Цитат:

Ајде не е геноцид. Добрите Бугари простум ГИ ОСЛОБОДИЛЕ ОД ЖИВОТОТ тие селани.Нямаш какво друго да отговориш ли ?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494905 - 31.10.2009 13:25 [Re: niama kak]

Цитат:

Когато постваш такива глупости, като предишните, не очаквай ,че няма да получиш същото, като отговор.Ослободувањето од живот за мене не е глупост.
Значи за тебе 103 животи се без никакво значење.
Можеби истото ќе го кажеш и за стрелани во Ваташа млади Македонци?


или пак


оригиналот на сликата вели "Убиени грчки терористи во Македонија од Бугарската армија"Во превод би било "Окупационата бугарска армија во окупационата област Источна Македонија од Кукуш до Халкидики изврши бројни злосторства врз населението..."

Редактирано от Dzindzif (31.10.2009 13:31)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
niama kak
рекордьор
***

Регистриран: 18.03.2009
Мнения: 2814
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494915 - 31.10.2009 13:42 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Ставаше въпрос за друго и го знаеш много добре !
Я, пак ли почнахме за Ваташа, после може ли, да дадеш нещо за събитията в края на 1944г и началото на 1945г?
За пореден път, ще те попитам, тия младежи са убити, за това че са македонци ли ?
И, още чакам, да ми обясниш за "Закона за македонската чест".


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | >> (покажи всички)Допълнителна информация
0 регистрирани и 34 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  admiral 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 6174

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.028 seconds in which 0.006 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.