ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Политика » Македония

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | >> (покажи всички)
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2493240 - 29.10.2009 18:03 [Re: Atanassovski]

Цитат:

Па да како нема Бугарите сме конен народ со хилjадна историjа !!!

Ги клецате ли уште козите тамо из вардарска България ??? Знам дека ако и кози нема истите како саше хомото сте билe мажко, женско, животиньа....eeeeе..... А ??? Такви ли сте уште???
Кога фактите зборуваат и Боговите молчат. Немаш аргументи момче, ако и да си во европски универзитет. Гледам си ја сфатил веќе вистината и те боли дека толку години те лажеле.

Пишувањето глупости само докажува дека ти се сака да си во право, ама знаеш многу добро дека не си и сега веќе од немање аргументи пишуваш за кози и своите сексуални сеќавања.
Оди 2-3 дена прочитај вистинската историја на македонскиот народ, па тогаш се врати и кажи што си научил.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
admiralМодератор
на андорския флот
***

Регистриран: 24.01.2005
Мнения: 31209
От: Съзаклятието
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2493269 - 29.10.2009 18:26 [Re: Atanassovski]

Цитат:

Ги клецате ли уште козите тамо из вардарска България ???


Моля придържай се към темата или се премести във форум "секс".

--------------------
Komu Pán Boh, tomu všetci svätí.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
vargo
ненаситен поклонник
****

Регистриран: 19.06.2009
Мнения: 1082
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2493279 - 29.10.2009 18:37 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Цитат:

Оди 2-3 дена прочитај вистинската историја на македонскиот народ, па тогаш се врати и кажи што си научил.
Тази дето я учите у ФИРОМ ли ? Айде нема нужда -учете си я вие -да ви се смее света!!!

--------------------
Разказ изплют от урод с врява и безумство -лишен от капка смисъл!!
Шекспир.
п.п. виж ми аватара !!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2493317 - 29.10.2009 19:29 [Re: vargo]

Цитат:

Цитат:

Оди 2-3 дена прочитај вистинската историја на македонскиот народ, па тогаш се врати и кажи што си научил.
Тази дето я учите у ФИРОМ ли ? Айде нема нужда -учете си я вие -да ви се смее света!!!
Историјата е во историските документи. Тоа е изворот. Дали сакаш или не сакаш низ вековите светот знае за Македонците. Тоа што тебе ФАКТИТЕ не ти одговараат и не сакаш да ги видиш си твој проблем.

Бугарскиот историчар Димитар Ангелов покажува документи од 11-12 век, каде убаво си пишува дека луѓето се Македонци по националност. Документите се од Охридската архиепископија, а не се од грчки летописци кои ги прават Македонците Бугари. Тоа е така зошто сакаат да ги навредат, нарекувајќи ги со погрдно име.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
kurt69
почетен член
***

Регистриран: 13.03.2009
Мнения: 148
От: Харманли
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2493493 - 29.10.2009 22:20 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

интересно кой свят знае за македонците.доколкото знам в света си учат за самуил като български цар и никъде все още не се учи за държава "македония"-такава няма.или ще ме обориш.а БЮРМ-че.колко страни все оше не са ви признали.българия я има и няма нужда някой да я признава-тя е исторически факт,а не измислен БЮРМ

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
strawberry
ветеран
***

Регистриран: 24.10.2009
Мнения: 1496
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2493498 - 29.10.2009 22:23 [Re: kurt69]

Цитат:

интересно кой свят знае за македонците.доколкото знам в света си учат за самуил като български цар и никъде все още не се учи за държава "македония"-такава няма.или ще ме обориш.а БЮРМ-че.колко страни все оше не са ви признали.българия я има и няма нужда някой да я признава-тя е исторически факт,а не измислен БЮРМБългария все пак е най-старата държава в Европа която никога не е сменяла името си..1300 години дунавска България така че да ми говори някои за измислена българска нация...

--------------------
"Човек, който не разбира от история и да почни да ти проповедва со нея, това е много смешно! Ние не искахме да влизаме в повече разпри с него и затова го зарезахме."- Васил Чекаларов


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
niama kak
рекордьор
***

Регистриран: 18.03.2009
Мнения: 2814
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2493540 - 29.10.2009 22:51 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Цитат:

Цитат:

Цитат:

Оди 2-3 дена прочитај вистинската историја на македонскиот народ, па тогаш се врати и кажи што си научил.
Тази дето я учите у ФИРОМ ли ? Айде нема нужда -учете си я вие -да ви се смее света!!!
Историјата е во историските документи. Тоа е изворот. Дали сакаш или не сакаш низ вековите светот знае за Македонците. Тоа што тебе ФАКТИТЕ не ти одговараат и не сакаш да ги видиш си твој проблем.

Бугарскиот историчар Димитар Ангелов покажува документи од 11-12 век, каде убаво си пишува дека луѓето се Македонци по националност. Документите се од Охридската архиепископија, а не се од грчки летописци кои ги прават Македонците Бугари. Тоа е така зошто сакаат да ги навредат, нарекувајќи ги со погрдно име.Здравей. Хайде пак за Охридската архиепископия, там нямаше ли, Теофилакт Български, въпреки че е бил грък? Що ли, не са го кръстили Македонски?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Atanassovski
македонец
***

Регистриран: 05.10.2009
Мнения: 1325
От: Madrid - Reino de España
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци *DELETED*
    #2493551 - 29.10.2009 23:00 [Re: Atanassovski]

Dzindzif, си уште на псикотропни медикаменти ??? или пашата ти од Скопиjе ги сака тие работи да бидат зборени во Българските форуми ???

--------------------
Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него...........


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Atanassovski
македонец
***

Регистриран: 05.10.2009
Мнения: 1325
От: Madrid - Reino de España
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци *DELETED*
    #2493555 - 29.10.2009 23:05 [Re: Atanassovski]

Еве да видиш за Охридската архиепископија /1019-1767 г./

Според македонските историчари в текот на горе наведениот период постоела независна македонска црква со центар - Охрид. Некои дури тврдат, дека таа била основана од Свети Климент и ја нарекуваат „Климентовата црква". Тие тврдења на македонските „историчари" им даваат основа на современите македонски архиереи во македонските епархии да барат обновување на независна македонска црква, но не под името Македонска патриархија, а под името Охридска архиепископија. Каква е вистината? Свети Климент никогаш не ја создал Охридската архиепископија - таа била основана уште во римските времиња, т.е. 500-600 години пред тој да се роди. Во 870 г. таа станува структура на бугарската архиепископија, а од 917 г. - на Бугарската патриархија. Свети Климент никогаш не бил нејзин титулар. Во Охрид меѓу 886-893 г. тој е во својство /во црковен однос / на монах, раководител на училиште за свештеници и скриптори. За епископ е назначен Во 893 г., но во Струмица. Меѓу 973-1018 г. Охрид е престолнина на Бугарската патриархија. Во 1019 г. во Охрид навистина е создадена независна архиепископија, која што постоела до 1767 г. Тоа го направил завојувачот на Бугарија император Василиј II Македонец Бугароубиец. Трите потврди /грамоти/ за нејзиното создавање се зачувани, издадени от западноевропски научници и текстот им е недвосмислен. Василиј II изјавува дека откако ја покорил Бугарија се замислил како да го организира во црковен однос бугарскиот народ. Но не можел да им остави патриархија, не можело во една држава да има две патриархии. Но не сакал да ги потчини и на Константинополската патриархија бидејки тоа можело да послужи како повод за востанија и бунтови. Затоа ја понижил Бугарската патриархија во ранг на архиепископија со центар во Охрид, но ја зачувал нејзината независност со тоа што ги оставил под нејзина надлежност сите земји во бившото Бугарско царство. Дури е запишано во нејзиниот устав, дека архиепископот секогаш треба да биде бугарин. Официалното име на архиепископијата било во годините помеѓу 1019-1767, кога била затворена „Бугарска автокефална /самоуправна/ архирпископија". А нејзиниот титулар и се потпишувал во сите документи во текот на тие седум и пол века од нејзиното постоење „Архиепископ на Охрид /или Јустиниан Прима - античкото име, како што се мислело тогаш, на Охрид/ и на Цела Бугарија". Спор меѓу научниците во светот по прашањето чија е архиепископијата во Охрид меѓу 1019-1767 г. никогаш немало, затоа што илјадниците документи, кој излегле од канцелариите, се недвосмислени - тоа е бугарска црковна институција. Со тоа се согласувале и нејзините титулари со грчко потекло. Познатиот книжевник Теофилакт например се потпишувал во официални документи /и покрај омразата која ја имал кон бугарите а ја изразувал во писма до пријатели/ со името Теофилакт Бугарски. А Во 1292 г. Византијскиот император Андроник Палеолог подарил на нејзиниот титулар навезана со злато плаштеница со надпис испишан со злато „на пастирот на бугарите, за да го спомнува во своите молитви императорот". Таа плаштеница до 1918 година беше чувана во Охридската црква „Св. Климент" а после таа година е во Националниот историски музеј на Бугарија Долга и славна е историјата на Бугарската автокефална архиепископија со центар во Охрид. Во различно време таа го управувала во црковен однос не само бугарскиот народ, но и србите, романците, албанците, дел од грците. Имала епархии дури во Јужна Италија. И нејзиното име секогаш било само едно - Бугарска.

Го сакаш уште поjасно или ???

За Самоил сакаш ли малку вистина ???

--------------------
Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него...........


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Atanassovski
македонец
***

Регистриран: 05.10.2009
Мнения: 1325
От: Madrid - Reino de España
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци *DELETED*
    #2493632 - 30.10.2009 03:09 [Re: Atanassovski]

[url=Македонизмът, детето на сърби и комунисти

[url=--------------------
Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него...........


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | >> (покажи всички)Допълнителна информация
0 регистрирани и 18 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  admiral 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 6268

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.039 seconds in which 0.02 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.