ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Политика » Македония

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | >> (покажи всички)
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци *DELETED*
    #2493774 - 30.10.2009 10:20 [Re: Atanassovski]

Архиепископијата била бугарска од ТЕМАТА БУГАРИЈА. Види кај Димитар Ангелов каква била етничката припадност на населението.

За мозокот не зборувај пред да ги познаваш фактите. Општи приказки секој може да зборува. Дај факти Атанасовсски!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
**

Регистриран: 05.09.2009
Мнения: 379
От: Велико Търново,роден в град Го...
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2493801 - 30.10.2009 11:02 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Историјата е во историските документи. Тоа е изворот. Дали сакаш или не сакаш низ вековите светот знае за Македонците. Тоа што тебе ФАКТИТЕ не ти одговараат и не сакаш да ги видиш си твој проблем.


Маке напълно те подкрепям на това което си написал,да се надяваме и вие да почните да четете правилната история,а именно да разберете откъде наистина произлизат македонците(които са гърци) и вие(които сте ПРОМИТИ БЪЛГАРИ)

--------------------
Раковски е казал:Ако е рязана долната,режи и горната.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2493980 - 30.10.2009 14:37 [Re: ViketsBG]

Сакаш да кажеш правилна ПРОПАГАНДА?

„Дај ми пари, ќе се чинам Бугар“ напишал Поп Арсов во „Стамболовштината и нејзините претставници во Македонија, објаснувајќи ја политиката на Егзархијата и купувањето на македонските души, како оние на Гогол.

Што ќе кажеш за движењето на „Лозарите“? Зошто ги гонеле низ софиските улици и весниците ги обвинувале во сепаратизам?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Atanassovski
македонец
***

Регистриран: 05.10.2009
Мнения: 1325
От: Madrid - Reino de España
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494033 - 30.10.2009 15:28 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ] Прикрепен файл (54 тегления)

море Друже бре фактите ги има налично навсекаде !!! Еве само во Македониjа се со манилуплации..........и се видат всекаде србомански комунарски аспирации...

Jас одма можам да ти дам и ``документот`` дека самиот Александар Велики се пишува етнички македонец Ги има навсекаде такви манипулации братко........

Ако сакаш да видиш вистинските факти иди во музеj кож што не е во Македониjа и е признат от мегународната историчка униjа. Иди во Софиjа, иди во Ватиканот тамо ке видиш вистински факти. Види го фаилот со декларациjата на Александар во Прикрепен Файл

Аце наш, голем маж !!!!!!!! Ги е скал наjмногу мажете ацето хехехехе

--------------------
Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него...........


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494092 - 30.10.2009 15:56 [Re: Atanassovski]

Цитат:

море Друже бре фактите ги има налично навсекаде !!! Еве само во Македониjа се со манилуплации..........и се видат всекаде србомански комунарски аспирации...
Какви манипулации ти се вртат во главата. Изгледа ништо не знаеш за Лозарите. За Теодосиј Скопски дали знаеш дека го воведувал македонскиот јазик и сакал да ја воскресне Охридската архиепископија?
ЕЕЕ, реков ти иди нешто да прочиташ. Ништо не кажа за цборовите на Сарафов, за Коста Шахов?

Македонците од 19 век, кои ти ги побугаруваш никогаш не се сметале за потомци на Аспаруха, туку секогаш за потомци на Александар Македонски.
Нешто да кажеш за Славејков, кој признал дека има во Македонија посебна македонска свест?
1871 година е тоа. Што ти кажува европската унија, дали признал Славејков или нема такво нешто.
Ако е европска, треба да признае дека Славејков признавал, ама ти не сакаш да признаеш и си држиш на пропагандата.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Atanassovski
македонец
***

Регистриран: 05.10.2009
Мнения: 1325
От: Madrid - Reino de España
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494122 - 30.10.2009 16:14 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Море душо заблудена, ми кажи како сте александрови синови кога сте словени и на Български диалект зборите ????????

Да не би Александар на словенски jазици да е зборувал а ???

Еj има награда 1 000 000 евра за докажуваньето на ова македониска фалшива теориjа, во Софиjа ги дават тие пари за тоа коj што е способен да ги докажува тие српски фалшификации. Иди тамо па може и милионер да станеш...

Знаеш дека мегународната историчка и академичка опшност НЕ JA ПРИЗНАВА македонската историjа за права??????.........нема таква држава Македониjа, таков народ македонци и таков jезик ``македонски``......А денешните македонци немат ништо воопшто со Александар Велики..........денешните македонци са етнички Българи со измиени од србите и од jуго комунарите мозаци, и со налагана со смрт и коленье ``национална доктрина`` коjа што е комунарска jуго манипулациjа и ова се знае навсекаде. Се знае исто така дека Македониjа е географски термин а не име на држава. Државата Македониjа е умрела со Александар во денешен Пакистан и Индиjа.......овде може и да има александрови синови......

Ми кажи 5 последователни ``македонски`` царови ??????

Теодосий Скопски

Цитат:

Роден е в село Търлис, Неврокопско (днес Ватитопос) в свещеническо семейство под името Васил Илиев Гологанов. Брат е на видния фолклорист Иван Гологанов. Учи в гръцката класическа гимназия в Сяр (Серес). В 1862 година приема духовен сан и е ръкоположен за йеродякон. Между 1867 и 1867 заминава за Херцеговина, където е протосингел на митрополит Прокопий. След завръщането си в родния край в 1868 става свещеник в Пловдив. След създаването на Българската екзархия от 1874 до 1875 оглавява българската църковна община в Сяр и води упорита борба с гръцкото духовенство и опитите му да погърчи българите в родното му Серско. В 1875 година в Цариград е избран за архимандрит, а на следната става помощник на Нишкия митрополит. Между 1878 и 1880 е екзархийски наместник в Цариград, докато екзарх Йосиф поради Руско-турската война е принуден да стои в Пловдив. От 1880 до 1885 година е капукехая на екзархията, а в 1885 е ръкоположен за Скопски владика, но берат за заминаване за Скопие получава едва през 1890 година. Като Скопски владика Теодосий прави опити да възроди Охридската архиепископия и да откъсне македонските епархии от Екзархията, като се обръща и към папството за евентуална уния. Заради тази му дейност е уволнен през 1892 година. Този му неуспешен опит според Симеон Радев е породен от лични амбиции и омраза към екзарх Йосиф. След уволнението му от Скопската катедра Теодосий се връща в България и отново застава на български позиции. Между 1901 и 1906 година управлява Пловдивската епархия, а между 1913 и 1919 - новосъздадената екзархийска Маронийска епархия в Гюмюрджина. В началото на 1913 година Теодосий се включва в акцията по покръстване на помаците.


--------------------
Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него...........


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Atanassovski
македонец
***

Регистриран: 05.10.2009
Мнения: 1325
От: Madrid - Reino de España
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494151 - 30.10.2009 16:31 [Re: Atanassovski]

Еве ти и за Шахов и весникот Македония:

Коста Шахов
Цитат:

Коста С. Шахов е български общественик, журналист, деец на Младата македонска книжовна дружина и Върховния македоно-одрински комитет. Шахов е роден на 14 април 1862 година в западномакадонския град Охрид. Завършва право в Софийския университет и работи в Русенския окръжен съвет и Русенското околийско управление, а по-късно в Апелативния съд в Русе. Шахов е сред основателите на Младата македонска дружина, автор на нейния Устав и Правилник и активен сътрудник на списанието ѝ „Лоза“. Издава вестниците „Македония“ (1888 - 1912 с прекъсвания), „Странник“, „Глас македонски“ (1893 - 1898), „Борба за свободата на Македония и Одринско“, „Борба“ (1905) и други. Шахов е сред основателите на Македонския комитет (по-късно ВМОК) в 1894 година в София. Умира на 15 август 1917 година в София.
Весникот Македония:

Цитат:

„Македония“ е български вестник, редактиран от Коста Шахов и излизал от 1888 до 1912 година. Вестникът е основан в 1888 година от Шахов в Русе, като седмичник, излизащ в петък. От 26 брой през 1889 година излиза в София.„Македония“ е единственият вестник през 80-те години, посветен изцяло на проблемите на Македония. Основната му цел е подобряване на положението на българите в останалата под османска власт област. „Македония“
Ги имам слики на целиот оригинал на алманахот ``Македония`` од 1931г, на весникот орган на ВМРО ``Илюстриран Илинден`` и ``Революционен Лист``, ако сакаш си даj е-маjл и ке ти ги пратам. Се слики на оригиналните изданиjа. Тамо ке видиш од дека е дошла идеjата за автономна Македониjа, кои са биле и за какви са се пишувале сите лидери на ВМРО и уште оригинални текстови од самото ВМРО и пишуваниjа на сите лидери.

--------------------
Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него...........


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494162 - 30.10.2009 16:36 [Re: Atanassovski]

Цитат:

Знаеш дека мегународната историчка и академичка опшност НЕ JA ПРИЗНАВА македонската историjа за права??????.........нема таква држава Македониjа, таков народ македонци и таков jезик ``македонски``......
Дај да ти ја провериме интелигентноста.

Прво прашање - со колку држави Република Бугарија има граници и кои се тие држави?

Второ прашање - ти зошто се обидуваш да пишуваш на непостоеки јазик и му додаваш и српски зборови? Ако и да е непостоечки за тебе, јазикот си има граматика и е добро малку да прочиташ, а не да го мешаш овој „дијалект на бугарскиот“ (како што велиш) со српски.
трето прашање - дали можеш да читаш на оригиналниот бугарски?
Tatarca Tatarstanda resmi tel bulgar sanala. Turki telene Qawqazda qullanala torcan same da tatarcada bik yaqun, ul anda Qumhtra dip atala Asparuh.

Редактирано от Dzindzif (30.10.2009 16:43)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ѕинѕиф Шарановиќ
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
**

Регистриран: 20.04.2009
Мнения: 2143
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494169 - 30.10.2009 16:41 [Re: Atanassovski]

Цитат:

Еве ти и за Шахов и весникот Македония:


Не сакам ЗА, сакам ОД Шахов, тој што напишал, а не што други напишале за него. Види каква ти е признаената историја. Немаш оригинални мислења на Македонците, имаш мислења за нив од великобугарски шовинисти. За Вапцаров? Која земја ја смета за своја татковина? Зошто и овој јаснодеклариран македонец го побугарчивте?


Григор Прличев зошто напишал за себе си дека бил УБИТИЈ БЛГАРАМИ?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
pagane
езичница
***

Регистриран: 09.07.2004
Мнения: 14894
Re: Интересно, за Македония и днешните македонци
    #2494184 - 30.10.2009 16:49 [Re: Ѕинѕиф Шарановиќ]

Само за Вапцаров не почвай, че ми кипва кръвчицата македонска!
Вапцаров е българин, роден в географската област Македония, откъдето е и баба ми. Не почвай да говориш глупости, щото наистина е прекалено!

Като е "етнички македонец", що се наложи да го превеждате на "родния" му език, бре?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | >> (покажи всички)Допълнителна информация
1 регистрирани и 44 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  admiral 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 6176

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.025 seconds in which 0.006 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.