Magnito
въображение
Регистриран: 27.09.2009
От: София
защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2509374 - 15.11.2009 21:40
Отговори
Цитирай
Не виждам каква е причината след като се качат в 20 годишно bmw да изглеждат така смешно в очите на другите? И какво върви едно bmw 316 да питам, че трябва да се кара все едно е ф1 на пътя. Нека незабравяме, че bmw класическия модел не е единствената бърза кола и никога не е била в първите места.
-------------------- Никога не се предавай. Продължавай напред и винаги, когато паднеш се изправяй.
Екстри:
Дон Кихот
с мелниците...
Регистриран: 30.08.2004
От: на проветриво...
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2509404 - 15.11.2009 22:05
[Re: Magnito]
Отговори
Цитирай
а така... кажи бе Любо... кажи бе Йотоффф
д.К.
-------------------- А Дон Кихот прегърнал здраво чашата
в кръчмата спореше със неверници...
...къде започва пътя към надеждата
и свършва кръстопътя на умората
Екстри:
Magnito
въображение
Регистриран: 27.09.2009
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2509411 - 15.11.2009 22:10
[Re: Дон Кихот]
Отговори
Цитирай
Той да не би да е от баварците
-------------------- Никога не се предавай. Продължавай напред и винаги, когато паднеш се изправяй.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2509583 - 16.11.2009 08:33
[Re: Дон Кихот]
Отговори
Цитирай
Цитат: а така... кажи бе Любо... кажи бе Йотоффф
д.К.
много сложно формулиран въпроса ве
ай да почвам по ред на номерата:
що сме кисели гъзари ами сладки ли да сме?
що изглеждаме смешни в очите на другите не знам, да кажат другите
какво върви 20 годишно бмв ами към 2-3 бона
надявам се да съм бил изчерпателен
Екстри:
непознат
Нерегистриран
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2512749 - 19.11.2009 05:37
Отговори
Цитирай
Цитат: Magnito защо всички които карат BMW са кисели гъзари? Е, не всички. Ама много, да. А ти питаш, ка че ли не знаеш що. Щото изживяват имиджа на марката, като имидж на самите себе си. Което е пълен киселяк с резливи утайки. Да оставим бимовете настрана. Да си кажем нещо друго. Не ти ли е правило впечатление, че първобИтняците са се намножили и се радват на изобилна почит?! Освен и, че всяко нещо, до което се докоснат с мисълчица, чувственце или ръчица го превръщат във фекална яма. Даже и нацията..
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2535876 - 16.12.2009 21:37
[Re: ilimat]
Отговори
Цитирай
Интересна тема! Аз съм забелязал, че тези които карат чисто нови BMW - последни модели, са много внимателни шофьори! Карат бавно в градските условия,винаги дават път на пешеходците, учтиви са, много са добре облечени с костюми... А тези, които карат стари BMW-та са лошо облечени и са грубияни! Вечно са недоволни и често правят катастрофи!
-------------------- Събужда се някакъв пенсионер една сутрин и какво да види - в къщата му светло, топло, парното работи, има топла вода... И изкрещява с ужас:
- Жено! Комунистите са се върнали на власт!
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Регистриран: 05.09.2009
От: Велико Търново,роден в град Го...
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2546150 - 04.01.2010 22:10
[Re: ijs]
Отговори
Цитирай
Здравейте,на 19 години съм имам БМВ 323i от 1995 година,не се мисля за гъзар,ама да ви кажа честно тръпката си е пълна,не се смятам за кисел гъзар,но ми харесва да си карам бавно из града,а на дълак път да знам,че колата ми ще може да направи изпреварването ми сигурно,под капака имам 2000 кубиково двигателче със 130 коня,4 цилиндрово,някои ми казват,че се е водило малка M серия,ми какво по яко от това
Поздрави от града на БМВ тата Велико Търново
-------------------- Раковски е казал:Ако е рязана долната,режи и горната.
Екстри:
Toi e!
ентусиаст
Регистриран: 10.10.2003
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2548034 - 07.01.2010 17:20
[Re: ViketsBG]
Отговори
Цитирай
Цитат: Здравейте,на 19 години съм имам БМВ 323i от 1995 година,..... да знам,че колата ми ще може да направи изпреварването ми сигурно,под капака имам 2000 кубиково двигателче със 130 коня,.......,ми какво по яко от това
Отдавна 3-ките извзеха мястото на Голф 2 сред младежите! 130 петнадесет годишни магарици,(по-голямата част от които отдавна са окуцяли) през 2010 година няма да направят изпреварването сигурно! Повярвай ми Какво по-яко ли? Затруднявам се от къде да започна ..... само в службата колите ни започват от 160 коня и достигат до 265 ... (приблизително) .... не, няма смисъл да изброявам?
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2548129 - 07.01.2010 19:29
Отговори
Цитирай
Ти докато го вкараш в обороти това БМВ ... аз имам един дизеляк 145 коня показа на диното, бая по бързо изпреварвам. А реално погледанто сигурното изпреварване не зависи от това колко коня имаш, зависи от "магарето на кормилото".
-------------------- Ада не е лошо място да си. (AC-DC)
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2548171 - 07.01.2010 20:39
[Re: Acho]
Отговори
Цитирай
Цитат: Ти докато го вкараш в обороти това БМВ ... аз имам един дизеляк 145 коня показа на диното, бая по бързо изпреварвам. А реално погледанто сигурното изпреварване не зависи от това колко коня имаш, зависи от "магарето на кормилото".
или колко ти е малко мозъка, че да устискаш, докато всички други отбиват у дЕсно, у лЕво и все около теб
Casiopeq
summer wine
Регистриран: 26.08.2009
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2548414 - 08.01.2010 02:25
[Re: ЙOH]
Отговори
Цитирай
Само се закачам нищо че нямаш BMW
въобще не са Кисели! много яки са. Малко се дразня, че ги спират само заради колата им... но ...усещането да се возиш в такава кола е....ех...приятно едно такова та, заслужава си гъзареенето. Това е яка кола!
-------------------- "The pause is a Part of the walk" DEWAR`S
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2549488 - 09.01.2010 15:36
[Re: Huckleberry]
Отговори
Цитирай
Е щом се кефиш на калта няма няма лошо. Аз се кефя на асфалта, и всичките машини, за превозване които съм си правил са били много тясно насочени натам. Но да не се отплесваме от темата. БМВто си е БМВ, да готино е да карахс кола със задно предаване, имат добър дизаин или поне повечето модели. Пък този дето кара, той може да си е кисел гъзар и с трабант. Забелязвам и аз, че голф 2 и 3 е изместен от бмв е30 и е36. поради каква причина няма значение чак толкова и аз съм си мечтал за БМВ, основно защото няма чак толкова коли със задно които да може да ис позволи средно статистически човек.
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2551067 - 11.01.2010 19:51
Отговори
Цитирай
Здравейте отново преди 3 дена ми докараха BMW 335ci,231hp 6 цилиндрово,тази машина е просто въхът,бих казъл,че карам почти М серия на BMW,страшно добре се държи на пътя,а ускорението е нещо несравнимо със старото ми BMW,дизела има по висок въртящ момент,но неможе да се сръвнява с бензина,просто ми спира дъха
Редактирано от ViketsBG (11.01.2010 19:52)
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2551068 - 11.01.2010 19:56
Отговори
Цитирай
Като се замисля,мисля,че от 1986 година мерцедес слагат блокаж на диференциала и неможе да се въртят колелата,аз лично нехаресвам дизайна на мерцедесите,красив ми е звяра BMW,а като видях,че мерцедеса го сравняват с най-новите модели на Шкода,просто разбрах,че BMW е колата която вече надмина мерцедес
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2551071 - 11.01.2010 19:59
Отговори
Цитирай
А ако ми кажете как да ви покажа снимката на колата,ще съм ви доволен да ви я покажа
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2551509 - 12.01.2010 14:53
Отговори
Цитирай
Извинявам се обърках,исках да кажа 330CI
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2551796 - 12.01.2010 18:45
Отговори
Цитирай
Браво, поздравления за избора. БМВ е за по-млади хора, а Мерцедес за по-така, на възраст. Моето сега е 330хи стептроник, ама преди това имах 330си със скорости. Ръчното беше много "зло куче", ама сегашното пък има всички модификации на Динан. Първото подобрение на ускорението, което може да направиш и няма да ти струва нищо е да махнеш резервната гума+джантата. Веднага от 5.9 сек от 0-100км/ч , се пада на 5.6 сек. Сложи си и софтуерче да ръчкаш до 7000 обо и после смени диференциала от 2.93 му сложи 3.46 от автоматик и отиваш до 5.0 сек или почти си като Е46 М3 от 4.9 сек.
-------------------- Why are you drifting up?
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2551943 - 12.01.2010 23:01
[Re: HadjiStef4o]
Отговори
Цитирай
Цитат:
Браво, поздравления за избора. БМВ е за по-млади хора, а Мерцедес за по-така, на възраст. Моето сега е 330хи стептроник, ама преди това имах 330си със скорости. Ръчното беше много "зло куче", ама сегашното пък има всички модификации на Динан. Първото подобрение на ускорението, което може да направиш и няма да ти струва нищо е да махнеш резервната гума+джантата. Веднага от 5.9 сек от 0-100км/ч , се пада на 5.6 сек. Сложи си и софтуерче да ръчкаш до 7000 обо и после смени диференциала от 2.93 му сложи 3.46 от автоматик и отиваш до 5.0 сек или почти си като Е46 М3 от 4.9 сек.
Благодаря ти,обаче неискам да си сменям скоростната кутия,необичам автоматична,ръчната е по голям кеф,е поне за мен,а относно софтуера,това е много хубава идея блгодаря ти,ще видя какви чипове има за този модел,дано има качествени,вчера на магистралата направих 260км/h много добре се държи колата,но повече немисля да вдигам толкова километри,предпочитам сигурноста
Екстри:
Toi e!
ентусиаст
Регистриран: 10.10.2003
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2552143 - 13.01.2010 09:59
Отговори
Цитирай
Със здарве да си я караш! И умната по пътищата, че тази явно може доста бързо да тича
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2552544 - 13.01.2010 20:24
[Re: Йон]
Отговори
Цитирай
Ми те дизайнерчетата най-накрая ме послушаха да махнат резервните гумери и направиха 4-те "run flat". Пратих им формулките с изчисленията, колко се печели с ускорението и се навиха.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2552550 - 13.01.2010 20:35
Отговори
Цитирай
Цитат:
Благодаря ти,обаче неискам да си сменям скоростната кутия
Мончето, дан си пипнал скоростната кутийка. Пояснявам, писах диференциал. Онази частица там, дето прави редукции разни чрез зъбери и предава въртящият момент от кардана към задните колелца. В момента ти е с коефициент 2.93. Ако му сложиш такъв с 3.46 (струва 100 кинта и 2 часа поставяне) е все едно да увеличиш въртящият момент на двигателя.
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2552939 - 14.01.2010 12:13
Отговори
Цитирай
Цитат:
Цитат:
Мончето, дан си пипнал скоростната кутийка. Пояснявам, писах диференциал. Онази частица там, дето прави редукции разни чрез зъбери и предава въртящият момент от кардана към задните колелца. В момента ти е с коефициент 2.93. Ако му сложиш такъв с 3.46 (струва 100 кинта и 2 часа поставяне) е все едно да увеличиш въртящият момент на двигателя.
Оха това ще е хубаво,ще питам брат ми и ще видим какво мпже да направим по въпроса,благодаря ти
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2552947 - 14.01.2010 12:21
Отговори
Цитирай
Цитат:
Цитат:
По големият въртящ момент от диференциала с по високо предавателно число,би следвало да кореспондира с различен по диаметър фланец/разбирай по голям/ поради необходимостта вече от полуоски проектирани за по високият въртящ момент.Също така,често пъти различните диференциали се различават и по ширина,може малко,но е от значение когато се търси взаимозаменяемост.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2553469 - 15.01.2010 00:22
Отговори
Цитирай
Цитат: За БМВ повечето работи за "plug and play". Взимаш от едното и слагаш на другото, поне скромния ми опит до такива изводи води.
Ачо, много разбираш от бмв-та за голфаджия бря! Това отговаря въпроса на Хък, че за Е46 серията диференциалите специално(пък и много други части) са взаимно заменяеми с изключение този на М3. Input i output фланците пак си пасват. Ето Направи си Сам Йон, много хубаво филмче. Благодаря.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2553782 - 15.01.2010 13:59
Отговори
Цитирай
Имах досег с БМВ, и бях много приятно изненадат от този факт. За разлика от мойта кола, за която всичко трябва да си е за нейния модел зада можеш да го монтираш. Имаше на времето една книга "взаимно заменяеми части за различните автомобили" (нещо такова беше заглавието). Тогва нямах пари да си я купя, сега немога да я открия . Авто мобилите са ми хоби. И въпреки че за моя скрапер имам доста работи за "оптимизиране" и мога да си направя много други които ми трябват. Правя чуждите коли. Скоро една Лада запали, вече турбинирана ония ден една 140 кониова бавария вървеше редом. От там са ми скромните опзнания. И в краина сметка нали знаеш какво казват за обущаря. Ако имах мангизи, щях и аз да си взема едно БМВ да си правя експерименти с него, ама няма братче тя една заплата едвам стига да си караш ежедневния автомобил и да си плащаш сметките кво остава за тунинг проекти.
п.п. Ако се яви някаде по светофарите червена лада 1500 с оранжеви джанти... много върви за лада тва нещо.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2553832 - 15.01.2010 15:04
Отговори
Цитирай
Кой я "турбинира" тая Лада ? Имам един волгов двигател който мисля да "турбинирам" Тва е една газка която ще качвам на мостове от Патрол,ще и фрезовам главата,и ако и сложа турбо може към 140 коня да стане според мен.
Екстри:
rvb
адекватен
Регистриран: 09.02.2008
От: обратната страна на луната
защо всички които карат BMW са кисели гъзари и возят по една фльорца #2553840 - 15.01.2010 15:14
Отговори
Цитирай
Тъкмо ми паркира пред прозореца на офиса живият пример. BMW /не му знам модела, лаик съм, но си личи, че е новичко/ и от него слезе, ама точно кисел гъзар. Хем гъзар, хем направил една муцуна...все едно анимира темата от форума в действителността. На всичкото отгоре и една фльорца с него....не ти е работа. Че допълнете де "защо всички които карат BMW са кисели гъзари и возят по една фльорца "
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари и возят по една фльорца #2553849 - 15.01.2010 15:26
[Re: rvb]
Отговори
Цитирай
Те фльорците са промоция към BMW-тата и Mercedes-ите.Особенно се харчат русолявките. Иначе две думи на кръст не могат да кажат ама са се изтипосали отпред и дъвчат нещо (предполагам че и дъвка може да е).
-------------------- Някой оставят нещо след себе си само когато клекнат!
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2553944 - 15.01.2010 17:34
Отговори
Цитирай
Двамата със собственика я правихме. Аз му помагах с това, което трябваше да се изфабрикува на машина, и др. Той си беше събрал необходимите части. Колата в момента е само на газ, няма и да работи на бензин повече. Турбината е с "гейт" и BOV. Ако се интересуваш по подробно, ще ти разправям на лични, или някакъв скайп.
п.п. ако фрезоваш/шлайфаш главата, това може да ти създаде трудности с турбината, температурите в цилиндрите, и детонациите. Ако питаш мен по добре турбо и по ниска степен на сгъстяване, от колкото висока и евентуално турбо. с оглед на това че двигателя е по натоварен при големите компресии, а като си с турбо и нормална степенна на сгъстяване двигателя че се тормози, само когато го газиш.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2554059 - 15.01.2010 19:16
Отговори
Цитирай
Разбрах те,но на волговият в момента компресията е 7.5 атмосфери.По скоро ме интересува турбина с механичен привод,тоест на ниски обороти също да е ефективна,за да има висок въртящ момент още от ниски. Пусни некои снимки. Карбуратора е двукамерен предполагам,как влиза газта ? Току ми сложиха нов карбуратор,на стария две дупки са пробити и две тръбички отиват директно в камерите,чувал съм и за плочки,но къде се слага плочката,трябва да е над дроселовата клапа мисля. Пиши тук бе човек,нека живне този форум.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари и возят по една фльорца #2554091 - 15.01.2010 19:56
[Re: rvb]
Отговори
Цитирай
Изследвания разни са показали, че собствениците на БМВ-та, независимо от серии и модели обичали да похапват туршийки, ама от по-киселичките. Явлението да имат кисели физиономии обаче засегнало страните, в които туршията е на почит, т.е. България, Сърбия , Македония и част от руските губернии в близст до нас. За да не се загуби традицията и тук, в Америка се прави/продава по-кисела туршийка, ама само ако покажеш/докажеш, че си собственик на БМВ или поне караш такова. Това гарантирало, запазването на табиета на тези, които карат БМВ-та да са с кисели физиономии.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари и возят по една фльорца #2554100 - 15.01.2010 20:08
[Re: Bull]
Отговори
Цитирай
Цитат:
Иначе две думи на кръст не могат да кажат
Добре де, дай им малко кредит на тези пички. Те на кръст думи няма да тръгнат да казват. Виж обаче на други неща са по-добри, че интервюта чак дават, пък ти за 2 думи тука си се притеснил. Що да му говорят на този кръст? Толкова други по-приятни неща има да правят. Като например да се возят в БМВ вместо в Хондичка например. На 7000 обо в БМВ-то може да шепнеш и да те чуват или си пиеш кафенцето без да се разлее, докато в други марки, може раждане да се предизвика ей.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2554141 - 15.01.2010 21:01
Отговори
Цитирай
Ладата в момента е с фиатов колектор. Има само дросел на него и възможност за многоточков шприц, на бензин. Ама бензин няма да се сипва. Няма карбуратори няма нищо, само един голям дорсел. Преди него две тръбички заварени на голямата тръба от "кулера". Двете са 10мм диаметър. Изпарител за турбо кола, щото е по чиста работата. Преправихме атмосферен, ама много лепеше мембраните, и колата работеше по следния начин на празен ход прилично, ама като ритнеш газта... ъъъъъън кухххххххххххх, ъъъъъъъъъъъъън кухххххххххххххххх. предполагам е ясно кое е "блоуофа". Турбината, е класическа с гейт мисля че от 1.9 дизел, незнам точно но е от голям мотор и вероятно като се настрои колата може да има малко проблем с "лагването". Слжихме "кулер" от 4 литрова "есовица" с преправени казанчета да може да се събере. Маслен радиатор със съответните му необходими дреболиики. Като цяло проста схемата, по въздуха: -филтър; -турбото; -кулера; -така наречените турбо пътища ако не бъркам тръба 63мм ползвахме; -двете дюзи за газ; -дросела; -колектора; -един "бов" преди дросела от другата страна ладовия колектор изпускателния, подходящи фланци за монтаж, и генерация също ф63. Снимки скоро ще постна, като ги взема че са в телефона на тоя пич дето я кара.
По отношение на това за което ти говориш, по скоро компресор ти трябва. Те и двете са компресор според науката, но едното се води турбо другото компресор знаеш. Волгите не са с малак мотор, що не присадиш класическа турбина с гейт? ако ще я караш на бензин, само трявба да си уеднаквиш наляганията в поплаваковата камера и там кадето става смесването, и да вземеш предвид налягането на помпата кяото пълни карбуратора да не се случи така че като настъпиш турбото да ти връща въздух през карбуратора :] Общо взето не е творение на изкуството и техниката, но работи. и върви повече от преди. При мотора стана много тясно. Ама снимки скоро ще има като ги докопам. В краина сметка на газ е най-лесно, защото въздух колкото искаш :], ако си на бензин с карбуратор трябва да му осигуриш условия да работи, ако си инжекция, само трябва да настройш като хората и тва е. Цялата работа отне около 2 месеца, понеже имаше много неясноти, но в крайна сметка я сложихме.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2555344 - 17.01.2010 02:18
Отговори
Цитирай
Добре Ачо. Супер сте го направили това с Ладата. Сега ако измислиш и едно компресорче за БМВ и му направиш софтуера, аз съм първия дето ще си го купи от теб. Това на 230 кончета да сложиш още 100 отгоре и хайде от 0-100 км/ч за 4 сек. Сметай тогава за кви кисели гъзари ще стане дума.
Екстри:
Джек Дениъл
вОлен жЕрав
Регистриран: 17.01.2007
От: Cornville, IL
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2555359 - 17.01.2010 04:50
Отговори
Цитирай
Цитат: Не виждам каква е причината след като се качат в 20 годишно bmw да изглеждат така смешно в очите на другите? И какво върви едно bmw 316 да питам, че трябва да се кара все едно е ф1 на пътя. Нека незабравяме, че bmw класическия модел не е единствената бърза кола и никога не е била в първите места.
Първо двайсетгодишното БМВ е от 10 години мъртвец и второ аз гъзари в БМВ не съм видял в България. Само цигани ги карат.
-------------------- FOUR WHEELS MOVE THE BODY,
TWO WHEELS MOVE THE SOUL,
BUT EIGHTEEN WHEELS MOVE ALL YOU MUTHAFUKERS OUT THE WAY!
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2555417 - 17.01.2010 09:50
[Re: Джек Дениъл]
Отговори
Цитирай
Цитат:
Цитат: Не виждам каква е причината след като се качат в 20 годишно bmw да изглеждат така смешно в очите на другите? И какво върви едно bmw 316 да питам, че трябва да се кара все едно е ф1 на пътя. Нека незабравяме, че bmw класическия модел не е единствената бърза кола и никога не е била в първите места.
Първо двайсетгодишното БМВ е от 10 години мъртвец и второ аз гъзари в БМВ не съм видял в България. Само цигани ги карат.
АААА стига бе,ела в Търново да видиш какви машини има,Търново е града на BMW тата,да ти кажа честно циганин BMW не съм виждал,ама в мерджана само таквоз
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2555579 - 17.01.2010 13:02
Отговори
Цитирай
При колите като нашите, тва е проблема управлението на турбината, и целия мотор. Още нямам опит със това, ама и до там ще се стигне. При ладата е лесно, защото настройките си ги правиш механично. Има един мераклия да му слагаме на една 318ис турбина, ако подхванем нещо ще има инфо тука. Хора за чиповете се намират.
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2555775 - 17.01.2010 18:07
Отговори
Цитирай
Цитат: При колите като нашите, тва е проблема управлението на турбината, и целия мотор. Още нямам опит със това, ама и до там ще се стигне. При ладата е лесно, защото настройките си ги правиш механично. Има един мераклия да му слагаме на една 318ис турбина, ако подхванем нещо ще има инфо тука. Хора за чиповете се намират.
За BMW турбините са много скъпи,знам,че китайските са по 1200 до 2000 лв,незнам просто един механик ми каза
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2555840 - 17.01.2010 19:17
Отговори
Цитирай
Требват ковани бутала,сликови гуми,притискателен диск за съединителя,с по силна мембрана/понякога се слагат две/ и ред подробности. Тези мисля в БГ са едни от сериозните.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2556083 - 18.01.2010 01:40
Отговори
Цитирай
Ти си прав, че покраи турбото има оше "всичко останало" по двигателя. Без проблеми 20-30 коня от чип носи стоковицата. Но като говорим за 100-150 коня от горе.... тогава е друго. Преправянето на двигател е почти като конструираното на нов. Разликата е в това, че ползваш предимно готови неща, голяма част от тях са работили и се знае, кое, колко, до каде. Аз за това обичам да си пипам по моята си кола, после да разкажа какво съм направил да обесня кое как защо. Но ако доиде някои и ми каже слойи ми еди какво си, и е случаен човек (не както този с ладата). Не се навивам обикновенно. Зада няма после боже господи кво ми напраи
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2556084 - 18.01.2010 01:42
Отговори
Цитирай
Ако търсиш готов кит, е много пари. Ако искаш да си приспособиш нещо, което ще ти върши работа и ше работи, тогава може да минеш с 1/3 от парите за кит.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2556099 - 18.01.2010 02:40
Отговори
Цитирай
Ачо, и аз съм като тебе. Обичам да си експериментирам, ама с моята си кола. Преди време си пригодих за моето бмв една система за 6 цилиндрова кола за многократно запалване на свещите. На английски звучи готино (MSD ignition-multiple spark discharge). Работи на принципа да запалва още няколко пъти свеща, след подадения сигнал от бордовия компютър. По този начин се получава по-ефективно изгаряне на сместа и повечко въртящ момент => по-добро ускорение. В началото, докато се адаптира компютъра имаше доста ряз, но после ряза изчезна и на негово място се нанесе 36 мили на галон разход, т.е компютъра, заради по-доброто изгаряне започна да подава по-малко смес и това доведе до разход 6л на 100 км. Иначе тука в Америка, китовете са по 4500 кинта + 500 за софтуер и тогава вече 8 часа за инсталация.
Екстри:
Дон Кихот
с мелниците...
Регистриран: 30.08.2004
От: на проветриво...
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2556182 - 18.01.2010 09:06
Отговори
Цитирай
абе... не го знам дали беше кисел... иначе мязаше на гъзарче... ама защо му трябваше онзи ден да ме блъска отзад тоя с Х3-ката... смачка ми колицата
д.К.
-------------------- А Дон Кихот прегърнал здраво чашата
в кръчмата спореше със неверници...
...къде започва пътя към надеждата
и свършва кръстопътя на умората
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2556222 - 18.01.2010 10:15
Отговори
Цитирай
Никъф гъзар не си,ако не караш такъв мотор,немаш брада до кръста,и си препасан с боздуган
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2556517 - 18.01.2010 15:54
Отговори
Цитирай
На старата ми 3 ка брат ми след като се блъсна с нея и след като се отвори airbag а,и следкато сложи нов волан,неспря да ми свети лампичката за airbag а,ходих в София в сервиза на BMW и познайте какво,неможаха да махнат този проблем,сега да чукам на дърво ако се блъсна някъде с нея airbag а няма да ми се отвори,някой да знае нещо по въпроса?
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2556582 - 18.01.2010 16:54
Отговори
Цитирай
При въздушните възглавници съм срещал няколко проблема. След подмяната им, някой трябва да каже на колата, че всичко е оправено. Пробле може да има в кабела, може в самата възглавница и нейните системи. Едно приятелче с голф3, като моя му светеше, пак така сменена след удар. Сложихме мойта възглавница за тестове, и спря да свети. Купи си човека втора ръка някаква ама я пазари ако не му угасне лампата да я върне и така си речи проблема. Зада свети тая лампа, значи нещо не и харесва на колата нвоата възглавница и обслужвашите системи. Може и някои от датчиците, които я задеистват да се базика, отелно незнам дали имаш пиропартони на коланите, те също е възможно да имат отношение, незнам на бвм как е схемата.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2556822 - 18.01.2010 23:46
Отговори
Цитирай
Цитат: Требват ковани бутала,сликови гуми,притискателен диск за съединителя,с по силна мембрана/понякога се слагат две/ и ред подробности. Тези мисля в БГ са едни от сериозните.
Дет викаш , по-добре готово 335i с двойна турбина. Не ми хареса тихото му изпускане на БОВ-а. Да го беха направили поне като на STI или Evo-то, ми то едно леко подухване.
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2557157 - 19.01.2010 12:20
Отговори
Цитирай
Цитат: При въздушните възглавници съм срещал няколко проблема. След подмяната им, някой трябва да каже на колата, че всичко е оправено. Пробле може да има в кабела, може в самата възглавница и нейните системи. Едно приятелче с голф3, като моя му светеше, пак така сменена след удар. Сложихме мойта възглавница за тестове, и спря да свети. Купи си човека втора ръка някаква ама я пазари ако не му угасне лампата да я върне и така си речи проблема. Зада свети тая лампа, значи нещо не и харесва на колата нвоата възглавница и обслужвашите системи. Може и някои от датчиците, които я задеистват да се базика, отелно незнам дали имаш пиропартони на коланите, те също е възможно да имат отношение, незнам на бвм как е схемата.
Благодаря ти,а бе гледам сега да си карам новата придобивка,тя поне има 8 airbaga НЕОТВАРЯНИ
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2568519 - 03.02.2010 21:40
Отговори
Цитирай
Цитат: Здравейте отново преди 3 дена ми докараха BMW 335ci,231hp 6 цилиндрово,тази машина е просто въхът,бих казъл,че карам почти М серия на BMW,страшно добре се държи на пътя,а ускорението е нещо несравнимо със старото ми BMW,дизела има по висок въртящ момент,но неможе да се сръвнява с бензина,просто ми спира дъха
Да ти е честито и само масло и гориво да му наливаш
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2586321 - 03.03.2010 23:36
Отговори
Цитирай
Малко офф-топик, днес направихме една дръпка, с Турбо Ладата. Напъно равностойна на Голфа ми, 1.9 ТДИ 110коне, 235Нм. Ладата е 1.5 на газ. Много добра машинка сме направили.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2587640 - 05.03.2010 16:44
Отговори
Цитирай
Няма да си офф, ако разкажеш как си се дръпнал с някой кисел бмв гъзар. Хубав въртящ момент сте постигнали 235н.м. Дън фръкне някъде скоростната кутийка?
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2588850 - 07.03.2010 19:59
Отговори
Цитирай
Тва е моя на голфа ми и ладата на баир загива просто. Аз давам още малко газ, бууста ми отива на 2 бара и фърча . Дърпах се и с е36 318 ис. На трета ме поведе. А един с една Е34 535и или не можеше да я кара, или голфа ми не е 110 коня, защото на трета със 100 бяхме на равно. Пък не е като да не е разбрал защото, той ми се издърви нещо и аз го подгоних.
Екстри:
ViketsBG
самолет брЪм брЪм
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2590335 - 09.03.2010 21:15
Отговори
Цитирай
Цитат: Тва е моя на голфа ми и ладата на баир загива просто. Аз давам още малко газ, бууста ми отива на 2 бара и фърча . Дърпах се и с е36 318 ис. На трета ме поведе. А един с една Е34 535и или не можеше да я кара, или голфа ми не е 110 коня, защото на трета със 100 бяхме на равно. Пък не е като да не е разбрал защото, той ми се издърви нещо и аз го подгоних.
Има два варианта на това бмв нце или е сложил просто знака на 535 или е било 535 със скапан двигател,но каквото и да правиш,535 неможе да го минеш,това чудо е над 270 коня братле,няма как 100 нагоре трябва да му е нещо лесно
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2591519 - 12.03.2010 00:59
Отговори
Цитирай
Да именно, аз после гледах в нета инфо за тоя модел. И стигнах до извода, че не съм му в категорията. Но ме озадачи това, че не личеше да е пребоядисвана, нито капака да е сменян, само отлепените 535i и това е. Се тая, колкото и яка кола да караш, винаги има някой с по-яка от твойта. За това не ми дреме много много. Чиповете за 145 коня ми седат на шкафа... нема кой да ги сложи
Екстри:
ГРУДЕВ
Нерегистриран
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2819997 - 20.07.2011 13:12
Отговори
Цитирай
Цитат: Здравейте,на 19 години съм имам БМВ 323i от 1995 година,не се мисля за гъзар,ама да ви кажа честно тръпката си е пълна,не се смятам за кисел гъзар,но ми харесва да си карам бавно из града,а на дълак път да знам,че колата ми ще може да направи изпреварването ми сигурно,под капака имам 2000 кубиково двигателче със 130 коня,4 цилиндрово,някои ми казват,че се е водило малка M серия,ми какво по яко от това
Поздрави от града на БМВ тата Велико Търново
Олеле, пич! Абе няма такава кола, много си в грешка ) недей се излага. Няма BMW 323i от 1995г, със 130 коня??? и 4-цилиндрова !?!? да не са ти пробутали някой опел и да са му сложили емблеми на бмв?? Моля те не излагай марката и хората, които са се посветили ан марката. Заповядай във официалния форум на БМВ, дано ти стане ясно какво имаш, как да го поддържаш и т.н НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ
Боже: "водило малка M серия" -- ?!?!?! Абе каква малка М-серия, няма такова нещо и никога не е имало. Може да е М-пакет, но той в никакъв случай не е "малък"., просто е М-пакет. БМВ е за хора, които ценят съвършенството и адреналина. Не подкрепям комплексари в БМВ.
Re: защо всички които карат BMW са кисели гъзари? #2828150 - 12.08.2011 00:58
[Re: ГРУДЕВ]
Отговори
Цитирай
Е30, имат 2,3 4 цилиндров М3 серийно. За шосето. Ако не ме лъже паметта, некаде около 200 коне, на времето е бил голема работа. По настоящем е ценен модел.