zelenika
почетен член

Регистриран: 27.09.2006
|
Забавено изплащане на работна заплатата от работодател?
#2526553 - 04.12.2009 17:05
|
|
|
Първо да кажа, че проблемът е на половинката ми и работодателя е вече бивш. Той го напусна И заради затрудненията му да изплаща навреме работните заплати. Поста ми тук е, за да се посъветваме с вас какви са законовите пътища за въздействие върху работодателя след като нормалния срок за изплащане на последното му възнаграждение (+ неизползван отпуск) безвъзвратно изтече преди месец и половина. Ясно ни е, че частта от раб. заплата, която беше "сива" и за която официални документи нямаше, няма да я видим, надяваме се (искрено ) да видим поне официалната част. Има заповед за прекратяване на трудовите им правоотношения на която заповед пише "...по негова молба" и "... да му изплати 14 дневен отпуск...). Въпросът: какво да правим като до този момент все още нищо не е платено и скорощни такива надежди няма, към кого ПЪРВО да се обърнем? Благодаря предварително!
-------------------- zelenika ;-)
- Това е невъзможно - казала Причината.
- Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
- Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
- Опитай... - прошепнала Мечтата.
|
Дон Кихот
с мелниците...

Регистриран: 30.08.2004
От: на проветриво...
|
Re: Забавено изплащане на работна заплатата от работодател?
#2526566 - 04.12.2009 17:11
[Re: zelenika]
|
|
|
или го удря на молба към бившия работодател... или го заплашва с инспекция по труда... или директно отива в инспекцията 
д.К.
-------------------- А Дон Кихот прегърнал здраво чашата
в кръчмата спореше със неверници...
...къде започва пътя към надеждата
и свършва кръстопътя на умората
|
crass
16.9090...91

Регистриран: 09.12.2008
|
:-)
#2526615 - 04.12.2009 17:45
[Re: Дон Кихот]
|
|
|
Цитат:
или го удря на молба към бившия работодател... или го заплашва с инспекция по труда... или директно отива в инспекцията 
д.К.
:-)))
|
dikobraz
каналитик

Регистриран: 20.01.2006
От: софия, къде другаде
|
Re: Забавено изплащане на работна заплатата от работодател?
#2538097 - 20.12.2009 13:00
[Re: zelenika]
|
|
|
zelenika - послушайте ме ако искате. това вече съм го преживял и извървял. за първи път го пускам в нета още не знам как да продължа. та ситуацията беше следната - задължения за заплати и обезщетения за доста пари. съответно тръгнах по законов път да ги търся, ИТ НАП НОИ. от ИТ получих писмо с указан ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН КРАЕН СРОК ЗА ИЗПЛАЩАНЕ. след изтичането му съответно се приготвих за съдебен иск. сега следва интересното - докато аз си играя с ИТ и други държавни институции се оказва че фирмата е продадена на човек с регистрация на стотици километри от там където работих и със задължения към държавата. надявам се да разберете какво казвам. това което бих казал е - подайте си жалба до ИТ но едновременно си намерете адвокат и действайте
ГОРНОТО НЕ Е ПРЕПОРЪКА ИЛИ СЪВЕТИ ЗА КАКВИТО И ДА Е ДЕЙСТВИЯ.
ако искате ми пишете на ЛС за някои подробности
-------------------- има ли смисъл, като нема значение
|