ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Разни » Съвети

Страници: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
огибо
тракторис

Регистриран: 17.08.2001
От: Свиленградските равни полета
Re: Бъдещата цифровизация на телевизионното приемане
    #2556806 - 18.01.2010 23:16 [Re: zelenika]

За сега освен в София се хваща цифрова и в Русе от Букурещ. В момента се използва компресия MPEG-2 но след официалният старт ще преминат на MPEG-4. Не всички телевизори с DVB-T тунер подържат MPEG-4. Ако те интересува малак 7 инча телевизор с DVB-T имам един за продаване, но понеже мястото не е за обяви, прати едно лично.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Black Adder
Advanced

Регистриран: 18.04.2004
От: Varna
Re: Бъдещата цифровизация на телевизионното приемане
    #2556930 - 19.01.2010 01:12 [Re: ilimat]

Цитат:

аз съм абонат на булсатком. Кога вали дъжд и сняг- качеството е лошо. на пресекулки... а и шибания блок е ориентиран в посока към сателита- откоято и страна да сложа чинията пак е леко в сянка...дали е от това или просто като си вали - качеството се влошава?

Еми това е един от недостатъците на сателитната телевизия (и въобще сателитните комуникации) - влияе се силно от атмосферните и др. условия. Не знам дали с по-голяма антена (чиния) няма да се реши донякъде проблема при теб - нямаш ли някой друг комшия със сателит, да обмените опит в това отношение?

По принцип сателитните системи се ползват където няма възможност за кабелни. Примерно в разни отдалечени местности, вили, хижи, селца и т.н. и там проблема с видимостта на сателита го няма, също както няма проблем и да се сложи огромна антена, както в градски условия може да се случи доста често...

--------------------
Reality-o-Meter: |.\......|

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 7 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Мишо, Дон Кихот 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 3369

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.021 seconds in which 0.01 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.