ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Хоби и Развлечения » Пътешествия

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тaис
хетера

Регистриран: 17.10.2003
От: Sofia
Re: Йордания - най-модерната арабска държава
    #2593575 - 15.03.2010 22:58 [Re: Менада]

По принцип става и само с хотел в Акаба и пътуване по другите точки. Петра е близо, на около 120 км и може да се направи за един ден, също и Вади Рам. Но ако тръгнеш към Мъртво море и Джераш... до Аман са почти 400 км, Джераш е още 50 нагоре, Мъртво море е на около 200 км от Аман... По принцип само с Акаба като хотел поне ние обикновено предлагаме най-много Петра и Мъртво море...
Виж сега, оправяй документите и събирай парички, че като гледам няколко планирани пътувания имаш Пък като й дойде времето на Йордания - то ще си дойде със съответната подходяща програма

--------------------
Някои правят така, че нещата да се случват.
Други наблюдават как нещата се случват.
А трети се питат дали нещата са се случили...

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
O HARA
непокорна

Регистриран: 11.04.2005
    #2594180 - 16.03.2010 23:28 [Re: Тaис]

Уау, направи си ни разбила с информация. Не успях да изчета всичко, но си маркирам темата като любима и ще се връщам към нея особено ако хукна пак към Шарм и от там се метна до Петра. Ама маме, купи си най-после някакъв нормален фотоапарат, че тоя май ти е от отечествената война. Фокусът му много бяга и цветовете му са ужасни. Толкова много пътуваш, грехота е. Ще взема да ти дам назаем моя някой път.

--------------------
I am just a vision.

Тaис
хетера

#2594195 - 16.03.2010 23:56 [Re: O HARA]

Е точно това не препоръчвам, от Шарм да се ходи към Петра

Стига деее, като стана официален водач-репортер на групи, тогава ще имам свестна машинка. До тогава със сапунерка. И много моля, само цветовете са му ок, нищо друго Аз затова и не пускам нищо оттатък във Фотография, иначе ако знаеш какъв поглед към снимане имам...

--------------------

burgasblacksea

**

Регистриран: 28.01.2010
    #2597715 - 23.03.2010 16:31 [Re: Тaис]

Цитат:

Е точно това не препоръчвам, от Шарм да се ходи към Петра

Защо? Има някакъв проблем ли? Идеята е прекрасна. Хубаво би било да се комбинират разходките из Йордания с едноседмична почивка на моренцето
...че много ще е изморително иначе. И магаренцата и камилите няма да помогнат дори!

--------------------
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.

burgasblacksea

**

#2597724 - 23.03.2010 16:43 [Re: Тaис]

Цитат:

Ами освен да спретнем една програма и да я пуснем тук като дати за който иска, ама ще ни бият много за реклама Добре де, със сигурност ако се планира нещо ще имам грижата да те уведомя.
Иначе днес се поинтересувах какъв е варианта да се отиде от България през времето, когато няма директни чартъри - може да се направи през Истанбул или някъде в Европа, но не съм сигурна как ще се отрази на цената едно такова пътуване с редовни линии и прекачване. Освен това със сигурност ще вземе повече дни...

Никой няма да те бие за реклама! Ти спретни програмата, а пък който иска...
Виж, Истанбул е даже по-добрия вариант за мен Е, така де, не всички са от София
И на първо четене - цена за двупосочен от Истанбул - 350 евро. Не знам това много ли е

--------------------

Тaис
хетера

#2598454 - 25.03.2010 00:52 [Re: burgasblacksea]

Това, което ти казваш за 1 седмица е различно от това, което О Хара има предвид. От Шарм се правят еднодневни екскурзии до Петра по време на едноседмична почивка в Шарм, което преведено в часове и време означава: стават доколкото зная много рано сутринта, тръгват към Акаба (виж на карта къде е Шарм почти на върха на Синайския полуостров), оттам минаване на гранични проверки и тн, оттам с автобус до Петра (към 120 км)... До тук някъде към предиобеда си стигнал в Петра. Започва едно бързо гледане и ... прибиране обратно в Шарм.
Същото се прави и от Израел от Еилат, но то поне е по-близо до Акаба (отсреща, на ... една ръка разстояние )

Освен това доколкото разбрах, с цел да се привличат туристи с престой в Йордания се обсъжда входните такси за Петра за туристи, които идват от други държави да бъдат почти двойни, което допълнително ще оскъпи една така еднодневна екскурзия. Да не говорим, че при всички случаи се очаква увеличение на цените за вход в Петра...

А ако го мислиш да идеш до Египет (Шарм ел Шейх), оттам Йордания с престой е хубав вариант, който ще ти се оскъпи обаче от самолетните билети, независимо дали ще се върнеш пак през Египет или от Йордания
С други думи - ходи си поне за седмица във всяка от държавите и не ги мешай, хем ще си имаш доволно време във всяка от тях

--------------------

Тaис
хетера

#2598455 - 25.03.2010 00:56 [Re: burgasblacksea]

Ми не е малко тази цена, предвид, че сега с хотели и екскурзии, трансфери до всички точки и входни такси беше от порядъка на 800 евро на човек. Но пък беше чартърен.
Другото, зависи кога се ходи в Йордания. Сега им става все по-топло, тоест по-силен сезон, следователно по-високи цени.
Добре де, мога да проверя цени и евентуално колко може да излезе една програма подобна на маршрута, по който минах. Или пък да се спре за по 2-3 нощи в Акаба и Аман и от тях да се ходи до съответните места... Но ми трябва период, за който да проверя.

--------------------

O HARA
непокорна

Регистриран: 11.04.2005
    #2599021 - 26.03.2010 12:20 [Re: Тaис]

Не е съвсем така. От Шарм има вариант за посещение на Петра, както с ферибот, така и със самолет. Това е една от най-популярните екскурзии в региона и масово се купува. До сега не съм чула някой да се оплаква, но е вярно, че с ферибота се губи повече време. Обаче разликата в цената със самолет не е толкова голяма, така че едва ли би било проблем за любознателния пътешественик.

--------------------
I am just a vision.

burgasblacksea

**

#2599068 - 26.03.2010 13:49 [Re: O HARA]

Това е по-добрият вариант и за мен!
Една седмица релакс в Шарм през Октомври + 2-3 дни за Йордания
А съм и сигурен, че заедно с Таис, ще направите перфектния избор

--------------------

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Мишо, Дон Кихот 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 5509

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.021 seconds in which 0.006 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.