ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
pagane
езичница
***

Регистриран: 09.07.2004
Мнения: 14893
Re: Рецептите на Звездев
    #1376650 - 10.08.2006 16:01 [Re: pagane]

Пилешко филе по маджарски

5/7/2006




Списък на необходимите продукти:

500 г пилешко бонфиле
30 г масло
200 мл растителна сметана
30 мл бяло вино
2 домата
1 глава лук
2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
естрагон на вкус
брашно за паниране

за гарнитурата:
1 кг едри картофи
50 г синьо сирене
30-40 мл растителна сметана
4 ивици бекон (50 г)
черен пипер и сол на вкус
копър за украса



Начин на приготвяне:


1. Картофите се измиват (не се белят), набождат се с вилица, за да не се пръснат при варенето, и се слагат в йенска тенджера, в която се налива 1 пръст вода. Похлупват се и се сваряват в микровълнова фурна за 12-15 минути.


2. Сварените картофи се обелват, горната част на всеки се отрязва надлъжно (като капаче) и се запазва. Вътрешността се издълбава с лъжица и се поставя в купа. Получените картофени "лодчици" се поръсват със сол.


3. Вътрешността на картофите се слага в купа и се намачква със сметаната и синьото сирене. Посолява се, подправя се с черен пипер и се разбърква добре. Картофените лодчици се пълнят с приготвената смес.


4. Ивиците бекон се запичат до златисто в сух тиган. Изваждат се върху салфетка и след като се охладят, се начупват. Картофите се поръсват с парченцата бекон, украсяват се със стръкчета копър и се захлупват с картофените капачета.


5. Пилешките филета се поръсват с черен пипер и сол и се овалват в брашно. В тигана с мазнината от запържения бекон се добавят олиото и маслото, загряват се и филетата се панират за около 1 минута от всяка страна. Щом са готови, се изваждат върху салфетка.


6. В същата мазнина за 20 секунди се запържва наситненият лук. След това се налива виното, изчаква се да се изпари и съдът се оттегля от котлона. Лукът се поръсва с червен пипер и сол, наливат се пюрираните домати и сметаната. Кипва се и къкри 20 минути.


7. Когато сосът е готов, в него се поставят панираните филета. Ястието се поръсва с естрагон и се оставя да поври още 1 минута.


8. При сервиране всяка порция пилешко филе със сос се гарнира с по един пълнен картоф.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
pagane
езичница
***

Регистриран: 09.07.2004
Мнения: 14893
Re: Рецептите на Звездев
    #1376656 - 10.08.2006 16:03 [Re: pagane]

Салата от патладжани с тортиля чипс

5/7/2006




Списък на необходимите продукти:

800 г патладжани
50 г бадеми
2 домата
2 стръка лук
1 стрък чесън
1 пакет тортиля чипс (90 г)
6-7 листа джоджен
4 с. л. зехтин
1 с. л. ситно нарязан босилек
сокът от 1/2 лимон



Начин на приготвяне:


1. Патладжаните се нареждат в тава, слагат се в предварително загрята на 200-220 градуса фурна и се пекат 30-40 минути, като към средата на печенето се обръщат. Щом се извадят, се покриват с фолио, за да се задушат.


2. След като патладжаните се охладят, се обелват, накълцват се наситно и се поставят в купа. Овкусяват се с лимонов сок и се намачкват с преса за пюре. Налива се зехтинът и се посолява, като продължава да се мачка.


3. Лукът се нарязва на колелца, чесънът – наситно. Доматите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Зеленчуците се поставят в салатиера.


4. Бадемите се изпичат на сух тиган, след това се смилат с малко сол и се изсипват в салатиерата. Накрая се прибавят босилекът и наситнените листа джоджен.


5. Готовата смес се прехвърля в купата при патладжаните и се разбърква, така че продуктите да се смесят добре.


6. В порционна чиния се слага метален пръстен и се пълни със салатата. След това пръстенът внимателно се изважда, порцията се украсява с тортиля чипс и се сервира


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
pagane
езичница
***

Регистриран: 09.07.2004
Мнения: 14893
Re: Рецептите на Звездев
    #1376657 - 10.08.2006 16:03 [Re: pagane]

Патладжани с доматен сос в гювече по селски

4/7/2006




Списък на необходимите продукти:

750 г патладжани
брашно за паниране
олио за пържене

за соса:
1 кг домати
200 г сирене
4 скилидки чесън
2 стръка пресен лук
1 глава лук
1 ч. ч. прясно мляко
4 с. л. олио
3-4 с. л. наситнен магданоз
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:


1. Патладжаните се нарязват на филийки, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок за около 30 минути.


2. Отцедените патладжани се изплакват, подсушават се и се овалват в брашно. Запържват се в предварително загрято олио от двете страни до златисто и се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.


3. Лукът се нарязва наедро и се запържва в предварително загрятото олио до златисто. Добавят се нарязаните надребно скилидки чесън и се пържат под капак. Прибавят се нарязаните на кубчета домати и всичко се задушава под капак 20 минути.


4. След това зеленчуците се намачкват, налива се свареното прясно мляко и се посолява.


5. В предварително намазнени гювечета се сипват 1-2 с. л. от доматения сос, отгоре се слагат 2 филийки патладжан, върху тях се натрошава сирене. Отново се слагат патладжани, поливат се с 2 с. л. сос и се поръсват с наситнен лук, натрошено сирене и магданоз.


6. Гювечетата се пекат под капак в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
pagane
езичница
***

Регистриран: 09.07.2004
Мнения: 14893
Re: Рецептите на Звездев
    #1376658 - 10.08.2006 16:04 [Re: pagane]

Доматена супа с босилек и кисело мляко

4/7/2006




Списък на необходимите продукти:

за супата:
1 кг домати
200 г кисело мляко
100 г печурки
2-3 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
1 кубче пилешки бульон
3 с. л. зехтин
захар и сол на вкус

за доматите:
2 домата
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол на вкус

за босилковата пяна:
10 листа босилек
2 с. л. зехтин
1 с. л. кисело мляко
1 щипка сол



Начин на приготвяне:


1. Два домата се разрязват на четвъртинки, семето се отстранява и резените се нареждат в намазнена със зехтин тава.


2. Доматите се посоляват, поливат се със зехтин и във всеки се слага от наситнения чесън. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, на горно нагряване, около 20 минути.


3. Пресният лук и доматите се нарязват наедро, печурките – наситно. Лукът се задушава за 2-3 минути в предварително загретия зехтин, след това се добавят печурките.


4. Щом печурките се задушат, се изсипват доматите, подправят се със стрития бульон и чесъна и всичко леко се запържва. Налива се гореща вода, супата ври 20 минути, след което се сваля от огъня и се пюрира. Добавя се киселото мляко и се поръсва със сол и захар.


5. Босилекът, зехтинът, киселото мляко и солта за босилковата пяна се поставят в блендер и се пюрират.


6. В порционна чиния се слага парче печен домат и върху него се налива от супата. Сипва се от пюрирания босилек, по желание се поръсва с пера пресен лук и се поднася.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
pagane
езичница
***

Регистриран: 09.07.2004
Мнения: 14893
Re: Рецептите на Звездев
    #1376661 - 10.08.2006 16:04 [Re: pagane]

Пай "Туйн Пийкс"

3/7/2006




Списък на необходимите продукти:

2 ч. ч. пресято брашно
2/3 ч. ч. маргарин
4-5 с. л. студена вода
1/4 ч. л. сол

за плънката:
500 г обезкостени череши
1 ч. ч. захар
3 с. л. нишесте
1-2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. канела
1/2 капсула ванилова есенция (1 пакетче на прах)
1 щипка индийско орехче



Начин на приготвяне:


1. Брашното се пресява, в него се слага маргаринът и се намачква, докато се получат едри хлебни трохи. Посолява се, разбърква се и се налива водата. Меси се с ръце, докато стане меко и леко ронливо тесто. Оставя се да се охлади за 30 минути в хладилник.


2. Черешите се слагат в малка тенджера, поръсват се със захар и нишесте, поливат се с лимонов сок и се разбъркват. Загряват се на котлона и се подправят с канела и индийско орехче.


3. Щом се получи гъст сироп, плънката се оставя да поври малко, ароматизира се с ванилова есенция и се сваля от котлона. Изчаква се да се охлади.


4. Стегналото тесто се разделя на две части (едната трябва да е малко по-голяма от другата), които се разточват върху набрашнен плот.


5. По-големият кръг се поставя в предварително намазнена и набрашнена форма с диаметър 20-22 см, като по стените се оформя ръб, не по-висок от 1 пръст. Вътре се сипва охладената плънка и се покрива с другия тестен лист.


6. По повърхността на тестото се правят разрези с нож. Паят се поставя в предварително загрята на 220 градуса фурна и се пече около 15 минути. След това температурата се намалява на 170 градуса и се пече още около 30 минути (докато се зачерви).


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
pagane
езичница
***

Регистриран: 09.07.2004
Мнения: 14893
Re: Рецептите на Звездев
    #1376662 - 10.08.2006 16:05 [Re: pagane]

Картофи по неаполитански

3/7/2006




Списък на необходимите продукти:

1 1/2 кг картофи
250 г шпеков салам
150-200 г моцарела "Примавера"
30-40 г сирене "Пармезан"
30 г масло
1 яйце
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сол
2-3 щипки индийско орехче



Начин на приготвяне:


1. Картофите се сваряват, след което се обелват. Млякото се налива в тенджера и се сварява.


2. В свареното мляко се слага маслото, подправя се с индийско орехче и сол. Прибавят се картофите и внимателно се намачкват, а нагряването на слаб огън продължава.


3. В тенджерата се сипва нарязаната надребно моцарела и се мачка, докато се разтопи. След това се добавя нарязаният на малки кубчета салам, счупва се яйцето и се разбърква добре. Сместа се разпределя в намаслена и поръсена с галета тава.


4. Ястието се поръсва с настърган "Пармезан", поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече, докато се зачерви (около 30 минути


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
pagane
езичница
***

Регистриран: 09.07.2004
Мнения: 14893
Re: Рецептите на Звездев
    #1376664 - 10.08.2006 16:05 [Re: pagane]

Лятна манджа "Лубоне"
Импровизация на тема гювеч в червенобрежки стил от актьора Любо Нейков
1/7/2006




Списък на необходимите продукти:

200 г сирене
5 домата
3-4 тиквички
зехтин за намазване
сол на вкус

за червенобрежко песто:
10 орехови ядки
3-4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 връзка копър
6 с. л. зехтин

за застройката:
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
50 г кашкавал
50 г сирене



Начин на приготвяне:


1. Доматите се потопяват за кратко в гореща вода, след което се охлаждат, обелват се и се нарязват на тънки колелца. Тиквичките се нарязват по дължина на филии, сиренето – на плочки.


2. Магданозът, копърът и чесънът за пестото се нарязват наситно, поливат се със зехтина и се смесват с ореховите ядки. След това всичко се смила в блендер.


3. Тава за печене се намазва със зехтин и на дъното й се подрежда един ред тиквички. Тиквичките се покриват с червенобрежко песто, отгоре се нареждат кръгчета домати, след това – плочки сирене и отново се нанася пестото.


4. Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с тиквички, които се намазват със зехтин и се поръсват с малко сол. Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.


5. Яйцата за застройката се разбиват и се смесват с киселото мляко, натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Когато тиквичките придобият златист цвят, ястието се залива със застройката и се връща във фурната за още няколко минути


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
БАЦО ГАЦОВ
рекордьор
***

Регистриран: 07.10.2006
Мнения: 4165
От: България
Re: Рецептите на Звездев
    #1560280 - 19.12.2006 20:24 [Re: pagane]

Цитат:

Ще се пробвам да копна максимално количество от сайта, който е с ограничен достъп. Дано да ви свършат работа




Ти гледа ли оня прочутия дет готвил за политици как прави суфле?Баси и десерта,мерси,ма кат са издигна и ко някой ми го бутне тва за изискан десерт ша го помоля да си го мушне некъде

--------------------
Аз кат съм циганин ,не съм ли хора ,бе?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
додо
оптимистка
***

Регистриран: 28.05.2006
Мнения: 2617
От: София
Re: Рецептите на Звездев
    #2236209 - 01.11.2008 18:03 [Re: pagane]

Браво, Пагане! А можеш ли да намериш една рецепта за баница - правих я и стана много хубава, но съм я забравила...Скоро се сетих за нея...ако я откриеш ще бъде много хубаво - става много лесно, бързо и е прекрасна...Спомням си само, че в тестото се слагаше супена лъжица оцет и олио, правеше се на топчета, които отлежаваха известно време...

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Poof17
неориентиран


Регистриран: 14.03.2010
Мнения: 7
Re: Рецептите на Звездев
    #2592845 - 14.03.2010 14:45 [Re: pagane]

Много ми харесва готвенето. Гледам всички предавания на Звездев - много добър професионалист!

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 9 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 50066

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.056 seconds in which 0.039 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.