ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Хоби и Развлечения » Пътешествия

Страници: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
luce

Регистриран: 30.01.2009
От: italialand
може ли да се стане зависим от пътуванията?
    #2593185 - 15.03.2010 12:14

надявам се ALEX_AN да няма нищо напротив,слагам нейния пост като начало на тази тема

"Това поне за мен е вид страст, като наркотик, опиташ ли веднъж, после трудно можеш да се спреш Да не говорим, че всяко едно пътуване, независимо къде, дори и в най-затънтеното кътче на света, разширява кръгозора, обогатява те като човек - улавяш нови звуци, виждаш нови картини, чуваш друга реч. Изплъзваш се от монотонния ритъм на ежедневието и усещаш живота по друг начин. Абе с две думи, всяко пътуване за мен е ВЪЛШЕБНА МУЗИКА, НАЙ-НАЙ -ВЕЛИКОТО ПРЕЖИВЯВАНЕ "

според мен могат да доведат до приятна зависимост,която наиситина може да даде неповторими емоции и обогати кaто нищо друго

аз пътувам винаги когато ми е възможно,дори да не е далеко от вкъщи,защото хубавото на пътуванията е че, всъщниост са едно лично вътрешно измерение, който не всички притежават за съжаление,всеки път човек се преоткрива,и всеки път,дори и най-краткия уикенд в околностите ,изкарва черти от характера които ежедневието скрива или по-скоро забравя.
Във всеки случай,добър път на всички globe-trotters

И ако наистина се чувствате зависими и в плен на този вид дрога,чувствайте се привилегеровани.

--------------------
Your Christ is jew. Your democracy is Greek . Your coffee is Brazilian. Holiday is Turkey. Your numerals are Arabic. Your alphabet is Latin. Only your neighbor is a stranger ... (1994, poster on the walls of Berlin)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ALEX_AN
мечтателка

Регистриран: 16.05.2006
От: София, България
Re: може ли да се стане зависим от пътуванията?
    #2593338 - 15.03.2010 15:36 [Re: luce]

Благодаря ти, luce, за идеята да пуснеш тази тема, провокирана от моя постинг
И на мен би ми било много интересно да прочета и други гледни точки, защото хората са толкова различни и това, което е убийствено за някои, в същото време е върхът на удоволствието за други .
Аз направо съм си пристрастена, зависима, дрогирана като стане въпрос за пътуване. Дори мъж ми казва, че в последните години направо съм се "повредила" на тази тема Ама то може и от ЕГН-то да е, не знам
Но на мен си ми харесва да се чувствам по този начин и да продължавам да си мечтая за къде ли не....

Менада
размер XLent

Регистриран: 18.02.2006
От: въд планините
    #2593422 - 15.03.2010 17:59 [Re: luce]

Мразя да пътувам.Съвсем чистосърдечно си го признавам.И не се шегувам.Моментите с целия стрес с багажа и документите по летищата и ужасните часове в самолета са едни от най-омразните в живота ми.
Обаче обожавам да бъда по места,където не съм била в този живот,но ги чувствам близки и познати.Живея много в спомени и фантазии аз и все ми се иска да се върна в някое друго време.Разбира се,че не може в действителност,но главата на човека е уникална и понякога успявам да си представя други картини,други времена на место.Да,зависима съм от тези моменти.Искам ги.
Ходя по места,които ме привличат с нещо,понякога дори една дума или снимка.Понякога човек може да се разочарова,понякога е по-красиво и от мечтите и си заслужава целия стрес с багажа и документите по летищата и ужасните часове в самолета.Така ми се щеше да бяха измислили телепорта

--------------------
Някой ме повика на сън и аз тръгнах да го търся далеч,далеч...

burgasblacksea

**

Регистриран: 28.01.2010
    #2593429 - 15.03.2010 18:06 [Re: luce]

Естествено! Това е дрога!
Едни се пристрастяват (като нас), други не.

--------------------
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.

canon
На изток от рая

Регистриран: 23.12.2003
    #2593456 - 15.03.2010 19:12 [Re: luce]

Ако не пътувам през няколко месеца ставам нервен
Не знам дали е дрога
Отделно преди пътуването прекарвам доста приятни часове в планиране.

П.С. Относно въпроса на Менада от темата за Берлин понякога пътувам и сам , но по-често сме двама или с компания
Във всеки случай , когато съм сам не ми е проблем и това не ме спира.

Azalea
дистанцирана

Регистриран: 19.10.2009
    #2593460 - 15.03.2010 19:24 [Re: luce]

Обожавам да пътувам, от там си черпя енергията. И обичам дългите пътувания, като време, а не толкова дългите разстояния. Обикалям с удоволствие от страна в страна.

--------------------
Der Mensch denkt und Gott lenkt.

" Du måste lära dig spelets regler. Och sen måste du spela bättre än alla andra." Albert Einstein

Ооо ...
~
**

Регистриран: 06.09.2006
От: София
    #2593461 - 15.03.2010 19:25 [Re: luce]

Не пътувам много.
Авантюрата не е в кръвта ми, но определено всяко пътуване презарежда батериите.

Тaис
хетера

Регистриран: 17.10.2003
От: Sofia
    #2593477 - 15.03.2010 19:46 [Re: luce]

И аз благодаря, че това мнение е изнесено в отделна тема, защото и на мен много ми хареса, но не коментирах, защото беше в друга тема

Аз също мисля, че е нещо като вид наркотик - пипне ли го веднъж човек, няма лечение. А аз разбирам от наркотици и зависимости - все пак това ми е специалността де
И си мисля, че принципа е точно същият - едни опитват, не им харесва много и може да пробват пак, но рядко. Други обаче, които са по-податливи на зависимости (като мен ) нямат шанс. И се започва не само по-често, но и все по-"лакомо" да се гледа на възможните опции за пътуване При мен така се случва напоследък, че горе-долу на всеки 2 месеца съм някъде (понякога и по-често). Не крия, че това понякога уморява, особено ако са дълги полети и тн, но... миналата есен така се задържах от средата на Септември до Нова година и вече се "тресях от нерви", абе същинска абстиненция А това със събирането на багажа - ами да си призная, така и не се научих да преценявам колко и какво ми трябва, затова взимам всичко И все съм с повече от позволените килограми по летищата
Хубавото е, че от тази зависимост не се умира, така че дрогирайте се с пълна сила

--------------------
Някои правят така, че нещата да се случват.
Други наблюдават как нещата се случват.
А трети се питат дали нещата са се случили...

canon
На изток от рая

Регистриран: 23.12.2003
    #2593509 - 15.03.2010 21:02 [Re: Тaис]

"А аз разбирам от наркотици и зависимости - все пак това ми е специалността де"

Сега ако кажеш , че си професионален психиатър просто ще ни разбиеш тотално

Тaис
хетера

Регистриран: 17.10.2003
От: Sofia
    #2593570 - 15.03.2010 22:50 [Re: canon]

Не съм психиатър, магистър-психолог съм и специалността ми е Социална превенция, в частност зависимости и злоупотреби с наркотици при юношите
Всъщност никога не съм учила туризъм Но се случи да го работя вече доста години... И сега като гледам на тема зависимост от пътуване и докторат мога да направя

--------------------
Някои правят така, че нещата да се случват.
Други наблюдават как нещата се случват.
А трети се питат дали нещата са се случили...

zozinia
член

Регистриран: 24.04.2009
    #2593589 - 16.03.2010 00:05 [Re: luce]

О, определено пътуванията са си голяма краста.Наистина човек много се пристрастява. Аз винаги съм обичала да пътувам, а мъжът ми се зариби от първото ни съвместно пътуване в чужбина. Обаче незнам дали да се сравняваме точно с наркоманите, защото наркоманът като си вземе дозата за момент се чуства удовлетворен, а аз след пътуване започвам да мисля веднага кога най-скоро ще мога да осъществя следващото си пътуване. Дори на моменти ми е потискащо като се сетя къде съм била преди седмица да речем и къде съм в момента. За съжаление мога да си позволя да пътувам максимум 3-4 пъти в годината, а това определено не ми е достатъчно .

ALEX_AN
мечтателка

Re: може ли да се стане зависим от пътуванията? *DELETED* *DELETED* *DELETED*
    #2593636 - 16.03.2010 09:13 [Re: canon]

Мнението изтрито от ALEX_AN

Редактирано от ALEX_AN (16.03.2010 09:16)

ALEX_AN
мечтателка

#2593640 - 16.03.2010 09:19 [Re: ALEX_AN]

Цитат:

Отделно преди пътуването прекарвам доста приятни часове в планиране.
Цитат:

Това е една огромна част от удоволствието на самото пътуване - да планираш, да търсиш, да сравняваш, да избираш къде, с кого, как, ами супер преживяване е Това е част от "играта".
И освен, че ми доставя огромна наслада, предварителното проучване ме е предпазвало от големи гафове и разочарования досега
Което хич не е за пренебрегване. Не дай си Боже, ти се провали така чаканото пътуване, представям си колко му е тъпо на човек
Е, разбира се, понякога има и изненади, но ако са в границите на търпимото, не е проблем. Пък и човек трябва винаги да тръгва с позитивна нагласа, поне при мен е така, и разни дребни проблемчета да ги отминава с усмивка. Нали сме тръгнали "да превземаме света"

ALEX_AN
мечтателка

#2593647 - 16.03.2010 09:27 [Re: ALEX_AN]

Нещо не се справих с цитирането и стана едно триене и бърсане за което се извинявам

O HARA
непокорна

Регистриран: 11.04.2005
    #2594184 - 16.03.2010 23:32 [Re: luce]

При мен си е жива наркомания признавам. Ако ми спрат пътуванията и шоколада, може да стигна до самоубийство.

--------------------
I am just a vision.

pina
замечтана

Регистриран: 03.07.2006
От: Варна
    #2594303 - 17.03.2010 10:18 [Re: luce]

И аз с един цитат, но от Гогол, от Мъртви души:
(за пътуването)
- Да си призная, правя го и за себе си; защото наистна, да не говорим за ползата в хемороидно отношение, дори само това- да видиш свят, кръговрата на хората... кой каквото ще да каже, но това си е жива книга, същинска наука.
- Да, не вреди човек да надзърне тук-там.
- Превъзходно благоволихте да се изразите: наистина, че не вреди. Виждаш неща, които е нямало да видиш; срещаш хора, които е нямало да срещнеш. А на някои приказката със злато не се купува.

Диалогът е межу Чичиков и Костанжогло във втория том. Чичиков поне 3 пъти го повтаря това.

luce

#2598156 - 24.03.2010 13:44 [Re: Менада]

Цитат:

.Така ми се щеше да бяха измислили телепорта

според мен и самото пътуване за да отидеш някъде си е преживяване - зависи как се настрои човек, ако чакания,закъснения и подобни те изнервят (или по скоро ти влияят на настроението), според мен не трябва да им обръщаш внимание иначе цялото пътуване става досадно....
аз съм имала много чакане по летища,закъснели самолети,анулирани полети...ама гледам философски на проблема иначе и аз ще се изнервя..един вид средство е за да отидеш някъде си...и приемам всичко с гоооолямо търпение (и да се ядосваш нищо не можеш да промениш)

--------------------
Your Christ is jew. Your democracy is Greek . Your coffee is Brazilian. Holiday is Turkey. Your numerals are Arabic. Your alphabet is Latin. Only your neighbor is a stranger ... (1994, poster on the walls of Berlin)

luce

#2598159 - 24.03.2010 13:53 [Re: zozinia]

идвало ли ви е някога наум да оставите всичко и да живеете свободни, един ден тук един там.....
понякога си мечтая да продадем всичко и да живеем обикаляйки света с катамаран.....без ангажименти,без сметки ,без коли ,без ежедневния стрес....
или на някое тропическо място - на спокойствие, с някакъв малък приятен бизнес...за удоволствие...колко му трябва на човек за да живее .....

хубаво е човек да мечтае....но се иска кураж за драстични промени....защото знам какво оставам а не какво ме чака.

--------------------

burgasblacksea

**

Регистриран: 28.01.2010
    #2598162 - 24.03.2010 13:56 [Re: luce]

Цитат:

Така ми се щеше да бяха измислили телепорта
Цитат:

...и приемам всичко с гоооолямо търпение

Или пък си пиеш хапчетата (като мен например)

--------------------
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.

ALEX_AN
мечтателка

#2598207 - 24.03.2010 15:35 [Re: luce]

Цитат:

идвало ли ви е някога наум да оставите всичко и да живеете свободни, един ден тук един там....
понякога си мечтая да продадем всичко и да живеем обикаляйки света с катамаран.....без ангажименти,без сметки ,без коли ,без ежедневния стрес....
или на някое тропическо място - на спокойствие, с някакъв малък приятен бизнес...за удоволствие...колко му трябва на човек за да живее .....

хубаво е човек да мечтае....но се иска кураж за драстични промени....защото знам какво оставам а не какво ме чака.

И още как, замисляла съм се,разбира се, но желание само не стига Причини, за да не го направим, винаги са се намирали А с напредването на годините все по-малко му трябва на човек, имам предвид материални придобивки. Може би, защото започва да гледа на света с по-други очи и да мери нещата с друг аршин Иначе какво по-хубаво от това да си имаш едно малко хотелче в едно спокойно, райско кътче, заедно с любимата си половинка и спомените си....

Менада
размер XLent

Регистриран: 18.02.2006
От: въд планините
    #2598320 - 24.03.2010 19:44 [Re: burgasblacksea]

Абе нямаше да се замисля,ако имаше телепорт

--------------------
Някой ме повика на сън и аз тръгнах да го търся далеч,далеч...

Страници: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 6 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Мишо, Дон Кихот 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 2442

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.022 seconds in which 0.004 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.