Re: We Are The Fallen #2598797 - 25.03.2010 19:59
[Re: tired]
Отговори
Цитирай
"Ангелът е този, който пада. Той обърква, без никога да успее да ги свърже, небето и земята, божественото и демоничното, свещеното и профанното. В сумрака на църквата Сен-Сюлпис в Париж, в параклиса на Светите ангели, сияе фреската на Делакроа, която описва борбата на Яков с Ангела. "На преден план, така я описва Бодлер, лежат на земята дрехите и оръжията, от които Яков се е освободил, за да се бори, тяло с тяло, с тайнствения човек, изпратен от Господа. Естественият и свръхестественият човек се борят, всеки според природата си. Яков, приведен като овен напред, изопнал всичките си мускули, докато ангелът се отдава с наслада на борбата, спокоен и нежен, като този, който може да победи без усилието на мускулите и не позволява на гнева да промени божественото измерение на неговите форми."4 Борбата на изменчивото срещу неизменното повлича света към неговата пропаст. В нея злото достига своя връх и взаимното унищожение се явява като обща съдба на човешкото и божественото. Ала тъкмо тогава, както в мрака на параклиса, пробягва лъч светлина, който позволява да се види в бездната на проклятието и знак на благослов. "И остана Яков сам. И с него се бори Някой до зори; и като видя, че не го надвива, допря се до ставата на бедрото му и се повреди ставата на бедрото и Иакова, когато се бореше с Него. И рече: пусни Ме, защото се зазори. Иаков отговори: няма да те пусна, докле не ме благословиш. И рече: как ти е името. Той отговори: Иаков. И рече: отсега името ти ще бъде не Иаков, а Израил, защото ти се бори с Бога, та и човеци ще надвиваш. Попита Иаков, думайки: обади Твоето име. А Той отговори: защо ме питаш за името Ми? И го благослови там.5"
Re: We Are The Fallen #2598807 - 25.03.2010 20:14
Отговори
Цитирай
Имаме вече не една, а две Evanescence групи, да са ни живи и здрави
Двама души, които се обичат, пеят за несподелената си любов един към друг:
Without You
Do you see me , I stand before your eyes here in pieces, let me in your mind when did love fade, why are we at war, where did we fall, where did we go wrong, have we lost it all? Oh I let you go to feel the light outside Oh I without you I just feel I just feel so alive I can define where the well ran dry I remember every tear I cried memories of lies, wasted all this time now we’ve lost it all Oh I let you go to feel the light outside Oh I without you I just feel so alive There must be more to life Than I just left behind Oh I without you I just feel I just feel so alive I step into sunlight fueled by rage and delight There’s no place for weakness I’ll forget your sweet kiss
Oh I let you go to feel the light outside Oh I without you I just feel so alive There must be more to life Than I just left behind Oh I without you I just feel I just feel so alive
Re: We Are The Fallen #2598823 - 25.03.2010 20:46
Отговори
Цитирай
Мислех си преди време - това момиче няма ли да спре да пее тези тъжни песни, че ми се къса сърцето като я гледам. И тъкмо тя спря, той започна )) Направи нова (стара) група, облече друга певица в нейните дрехи. Не ще да я погребе, нито жива, нито мъртва
Не знам дали в този форум има фенове на Evanescence и дали са следили цялата им 15 годишна мелодрама Паднали ангели са, вовеки хора
Екстри:
Дон Кихот
с мелниците...
Регистриран: 30.08.2004
От: на проветриво...
Re: We Are The Fallen #2600143 - 29.03.2010 16:28
Отговори
Цитирай
сама ли почна да си отговаряш
тая тема не ми изглежда много философска май
д.К.