ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >> (покажи всички)
Diddy
dreaming is over
****

Регистриран: 22.08.2003
Мнения: 2491
От: Варна -> Чикаго
Козунаци в машина за хляб
    #2601487 - 01.04.2010 22:48

Има ли някой от вас добра рецепта за козунаци, където тестото да се приготвя в машина за хляб? Ще ви бъда много благодарна ...

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
optimistka
доволна и щастлива
****

Регистриран: 21.10.2009
Мнения: 46
От: Houston,TX, USA
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2601701 - 02.04.2010 18:13 [Re: Diddy]

http://magratea.hit.bg/bread/Recepti_bread.htm
Разгледай това! Миналата година взех рецепта от тук и си спомням само,че го месих три пъти в машината,после добавих стафидите и ядките, оформих и отново оставих да втаса. После намазах с яйце,поръсих с едра захар и пекох на 180градуса. Но коя беше рецептата, бог ми не помня! Сега ще си избера някоя


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzzana

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2510
От: Greater NYC Area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2601740 - 02.04.2010 20:20 [Re: Diddy]

Аз смятам да пробвам тази рецепта- уеб страница. Пише,че е за машина.Може накрая на печенето само да го намажа с яйце и поръся със захар.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2601774 - 02.04.2010 22:29 [Re: Diddy]

Преди докато имах машина за хляб, експерементирах с рецептите от tuk
Аз съм пробвала ей тази рецепта и бях доволна и други съм пробвала, ама вече не се сещам кои.

Козунак
125 мл. пр. мляко
3 яйца
125-150 мл. разтопено масло
500 гр. брашно
150 гр. захар
2 пак. ванилия
настърганата кора на 1 лимон
1 пак суха мая/ползвам на д-р Йоткер/
стафиди и орехи по желание
жълтък за намазване
захар за поръсване
бадеми или орехи за декорация

Процедирам така -
1. Към леко разбитите яйца /със стайна температеура/ прибавям топплото мляко и изсипвам в кошничката на машината.
2. Пресятото брашно + захар + лим. кора + ванилия изсипвам върху яйчената смес.
3. Отгоре в кладенче изсипвам маята.
4. Пускам машината да меси и като оформи тесто наливам по малко маслото, докато го поеме. /ако изсипваш по много малко почти не пръска/
5. Стафидите и орехите добавям при звуковия сигнал, предварително оваляни в малко брашно, за да не паднат на дъното.
6. Преди цикъл "печене" намазвам с жълтък, поръсвам със захар и украсявам с орехови ядки.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ivon
mystery lady
***

Регистриран: 17.03.2005
Мнения: 130
От: ВАРНА
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2601907 - 03.04.2010 11:50 [Re: étoile]

Погледни тук : http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=485668.0 и тук: http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=264484.100. От 3 дена чета там, има доста рецепти и много добри идеи. След 2 неуспешни опита продължавам и не се отказвам. Дано съм била полезна .

Редактирано от Ivon (03.04.2010 11:53)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzzana

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2510
От: Greater NYC Area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2602033 - 03.04.2010 19:21 [Re: étoile]

Звездичке, много ми хареса сайта. Снощи четох и накрая го направих 1 към гьотере, от толкова много рецепти. Омесих го в машината и после го уплетох и изпеках във форма за кекс.Стафидите ги накиснах в ром.
Не зная как е на вкус.



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2602040 - 03.04.2010 19:49 [Re: Suzzana]

Радвам се, че ти е харесал сайта. А козунака ти изглежда супер, сигурна съм, че и на вкус е страхотен

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
warana
неориентиран


Регистриран: 24.01.2010
Мнения: 1
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2606767 - 13.04.2010 11:21 [Re: étoile]

и аз имам хлебопекарна,но ме интересува да ли някой е правил паста? рецептата от книжката не ми вдъхва доверие. предвдарително благодаря

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2757583 - 25.02.2011 11:42 [Re: Diddy]

Една по-различна, но много сполучлива рецепта за козунак в машина. Хлебопекарната ми е Panasonic SD-257.

Продуктите се слагат в изброения ред (това си е изискване за тази хлебопекарна). Всички продукти трябва да са със стайна температура, около 25 градуса Ц (примерно).

Програмата е основната с добавки, размер М, светла кора - 4:00 часа, като в последните 50 минути пече. При най-малкия размер на хляба М, машината пече при най-ниска температура и коричката не прегаря както при L и XL.

Суха мая - 2.5 ч.л.
Пшенично брашно - 450 гр.
Сол - 0,5 ч.л.
Яйца - 3 бр. (моите излезнаха 165 г)
Захар - 42 г
Ванилена захар - 8 г (1 пакет)
Олио - 6 с.л. (90 мл)
Цитрусов сок - 85 мл (1 с.л.) - ползвах сок от портокал
Течен подсладител - 1 с.л. (15 мл, ползвах Хуксол)

30 г стафиди + 40 г нарязани орехи + 70 г обелена ябълка, нарязана на дребни парченца; който има Панасоник, да внимава към 3:13 дали диспенсерът се е изпразнил, а по-добре ябълката да се сложи ръчно около този час, изписан на дисплея. Аз толкова бях натъпкала моя, че той се беше отворил, а съдържимото не беше паднало. После се наложи да добавям добавките ръчно и оставих тестото в машината да втасва още 30 минути, като на два пъти изключих тока на хлебопекарната.

Тестото беше по-меко, мажеше под лопатката, но не добавих брашно. Взаимствах част от рецептата оттук.



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
nelka
пълен член
****

Регистриран: 21.08.2005
Мнения: 3955
От: Norge
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2757942 - 26.02.2011 00:56 [Re: Alys]

Страхотно изглежда, Алиске.
Нямаш нужда от повече репетиции за празника на яйцата и козунаците.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2758657 - 27.02.2011 21:34 [Re: nelka]

Благодаря, Нелка!

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2782757 - 18.04.2011 01:24 [Re: Suzzana]

Прави ли я тази рецепта миналата година и ако да- сполучлива ли е?
Захарта не е ли много


Продукти:


3 яйца + 1 белтък(1 жълтък остава за намазване отгоре)
1/2 ч.ч прясно мляко
1 ч.ч захар
1/4 чаша разтопено масло + 1/4 чаша олио
1 пакетче суха мая
около 3 и 1/2 ч.ч. брашно (на мен ми отиде повече)
настъргана кора от един лимон
2 ванилии

Рецептата по принцип е пригодена за машина за хляб, но аз предпочитам да меся на ръка.

Ето как направих козунаците аз:

Маята се смесва с топлото мляко, 5 с.л. захар и 5 с.л. брашно. Оставя се да втаса. Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Смесват се с втасалата мая и лимоновата кора и прибавят към брашното. Меси се меко тесто. Маслото и олиото се смесват и се загряват - до разтопяване на маслото. По време на месенето се прибавя от мазнината, до изчерпването и.

Тестото се оставя да втаса в топло помещение. Като втаса веднъж, се намесва и се слага да втасва пак. След второто втасване се разделя на две. Всяка половинка се разделя на три равни части, които се правят на фитили. От тях се плете плитка. Поставя се в намаслена тава или форма и отново се оставя да втасва. Аз поставям козунаците да се пекат в студена фурна. Така втасват още малко. Като се надигнат, ги изваждам, мажа ги с разбит жълтък и ръся обилно със захар. Връщам във фурната и допичам.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzzana

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2510
От: Greater NYC Area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2782788 - 18.04.2011 02:46 [Re: Nadin]

Иха, Надин, добре,че намери темата(и рецептата).
Аз пък обратно на тебе, миналата година, забърках тестото в машината, после го оплетох, сложих го в Bundt cake pan и така го опекох.
(Без да искам намерих и снимката)
Стискам си палци да стане така и тази година.



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2782793 - 18.04.2011 02:53 [Re: Suzzana]

Така де и аз смятам да го меси машината и хвърлих око на твоята рецепта
Колко пъти го меси машината, защото в другата тема казаха, че 3 пъти трябва да се меси
Та, захарта добре ли идва или е много?

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2782870 - 18.04.2011 12:20 [Re: Nadin]

За да е по-сладък козунакът, но захарта да не затруднява втасването, може да се използва фруктоза. В повечето рецепти захарта е от 100 до 150 г на 500 г брашно. Някои пишат, че и с 200 г захар им се получава, но това вече ми се вижда много. Сигурно повече се въртят около тестото, защото с толкова захар не знам как им втасва. Общото количество на яйцата и млякото е около 270 г на 500 г брашно, така че дали 2 яйца и 170 мл мляко или 3 яйца и 120-125 мл мляко, зависи от предпочитанията. Щипка сол или 1/2 ч.л. (мерителната ползвам към машината) е достатъчно. Някои слагат 1-2 с.л. ром, също така малко лимонов сок (1-2 ч.л., но да не е едновременно с млякото). Маята - или 20 г прясна мая, или от 7 до 11 г суха (7 г е маята на Д-р Йоткер, а 11 г е френската). Мазнината - от 40 до 100 г, че и повече съм срещала в рецептите, като най-вкусно ми е с масло или смесено с олио, но също така става хубаво и само със свинска мас. Пробвала съм и става и с по-малко, и с повече мазнина, но предпочитам горната граница. А, мисля, че съм срещала рецепти и с много повече мазнина, но тях не съм ги пробвала. Добавките - ванилия, лимонова кора и т.н. в началото, а стафидите - при сплитането. По желание се прави козунак с плънка.
Според мене няма нужда машината да се пуска да меси няколко пъти (но който иска, може да го направи, разбира се). Хубаво си се получава и само на най-дългата програма. Мазнината трябвало да се добавя след като се замеси тестото и докато меси машината, да се сипва по малко. Час, или час и нещо преди края на програмата (зависи коя машина колко време пече), тестото се изважда, сплита се, оставя се във фурната да втаса (по-добре на около 40 градуса Ц), намазва се с жълтък + олио + прясно мляко, поръсва се със захар и се пече. Предпочитам печене на около 140-150 градуса Ц с вентилатор.
Най-хубави козунаци се получават с брашното за козунаци на София Мел, но извън БГ не знам какви подобни брашна се продават.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2782889 - 18.04.2011 13:39 [Re: Alys]

Мерси за изчерпателните обяснения
Програмата на моята машина за месене на тесто е 1.5 часа + втасването, значи месеното е около само около час, да не е малко За това питах дали не трябва да се включи още веднъж на месене, без втасване. Казваш, че отделно трябва да втасва, не в машината, така ли?

Уф, що ми трябваше на баир лозе, ама няма как обещах им вкъщи

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Gomorrah
Found
****

Регистриран: 04.06.2004
Мнения: 1815
От: нас си
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2782899 - 18.04.2011 14:42 [Re: Nadin]

Надин, и моята е с такава програма и като правих миналата година козунак си стана перфектен, даже бях сложила олиото с всички продукти, ьащото нямам джаджа за допълнително прибавяне.

--------------------
You think I'll cry? I won't cry!
My heart will break before I cry!
I will go mad.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2782914 - 18.04.2011 15:16 [Re: Nadin]

По-скоро втасването е около час , а месенето е около 20-25 минути. Напълно достатъчно е. Някои пускат да се меси няколко пъти. Е, за мене е излишно, но всеки си има виждане по въпроса. Можеш да пробваш два варианта - 1) да ползваш програмата за месене и втасване; 2) да пуснеш на най-дългата програма, но да не го забравиш там, а да извадиш тестото час и нещо преди края на програмата и после пак сплитане и нататък. След като сплетеш, тестото трябва да втаса още веднъж - та това втасване си го направи във фурната. От много експерименти вече не помня какво точно правех, докато намеря мързеливия вариант за козунак, който съм описала (и снимка има). Оказа се, че като заменя голяма част от захарта с течен подсладител, козунакът си става на основната програма за хляб (може да се изважда, сплита, но желанието ми беше да стане САМО в машината, без моята намеса). Без течен подсладител все ми изгаряха козунаците в машината от голямото количество захар (яйцата и млякото също допринасят за по-силното поруменяване).


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2783188 - 19.04.2011 00:24 [Re: Alys]

С две думи да очаквам позагорял козунак
Друг въпрос имам- количеството стафиди, които смятам да сложа след първото втасване ще се отарзи ли по някакъв начин на второто такова?

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2783190 - 19.04.2011 00:25 [Re: Gomorrah]

Цитат:

Надин, и моята е с такава програма и като правих миналата година козунак си стана перфектен, даже бях сложила олиото с всички продукти, ьащото нямам джаджа за допълнително прибавяне.



Ти ми даваш надежди
Меся разни милинки, тутманици и пр. но козунака определено ще бъде предизвикателство

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Raletka
замечтана
***

Регистриран: 20.03.2005
Мнения: 615
От: Vancouver, Canada
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2783205 - 19.04.2011 01:16 [Re: Diddy]

Козунак (не съм го правила досега в машина)
Продукти: (всички те са със стайна температура, ако времето е ограничено могат да се загреят за секунди в микровълновата фурна)
- Суха мая – 2 пакетчета Quick rise
- Яйца – 6 цели + 3 жълтъка за намазване
- Прясно мляко – 500 гр. + 150 гр. за маята
- Захар – 350 гр. + 2 чаени лъжички за маята
- Олио – ½ чаша
- Масло – 100 гр.
- Сол – ½ лъжичка
- Кората (настъргана) на 1 лимон
- Брашно – около 1 кг. (4-5 чаши по 250 гр.) или колкото поеме

Маята се смесва с 2 чаени л. захар, 150 гр. топло прясно мляко и 2 лъжици брашно. Оставя се топло място докато направи калпаче и удвои обема си.
Отделно се разбиват яйцата със захарта, млякото, олиото, разтопеното в микровълнова фурна – масло, кората на лимона и солта.
Смесва с в дълбока купа със маята и се добавя брашно докато поеме. Бърка се докато започне да се отделя то страните на купата. Изсипва се на набрашнен плот и се меси докато спре да лепне. Слага се в купата и се намазва с олио, покрива се с рап и се поставя във фурната, коята е леко затоплена да втасва, докато се удвои, около 1 час.
След 1-вото втасване се премесва отново и ако е много меко се поръсва отново с брашно и се меси. Разделя се на две и се удря около 10-15 пъти в плота. Отново се събира в едно и се поставя отново във фурната за 2-ро втасване за около 45 мин.
След 2-рото втасване се разделя на 6 топки които се месят по отделно и се правят на фитили, които се усукват. Поставят се в предварително намазана с олио алуминиева голяма тава и се сплитат на 2 по 3 плитки. Отново се поставят ва затоплената фурна за 3-то втасване докато се запълни изцяло тавата с тесто.
Намазва се с жълтъците и се поръсва със захар.
Фурната се пуска на 350 Ф, не е необхимо предварително да се загрява и се пече 30-45 мин. до златисто.
След като се опече се оставя още 15 мин. на изключена фурна и след това повдига и се слага кухненска хартия под козунака, за да не се овлажнява. Може да се постави и на скара докато изстине.

--------------------
Светът е ваш!!!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2783260 - 19.04.2011 09:52 [Re: Nadin]

Цитат:

С две думи да очаквам позагорял козунак
Друг въпрос имам- количеството стафиди, които смятам да сложа след първото втасване ще се отарзи ли по някакъв начин на второто такова?




Надин, не съм се изразила достатъчно ясно - загаряха ми козунаците, защото ги печеше машината (пусках цяла програма с месене, втасване и печене), а във фурната си стават перфектно. С други думи, ако месиш и втасваш в машината, а печеш във фурната, всичко ще е наред. Последното втасване - във фурната. Сложи си стафидите след първото втасване и не се притеснявай. Дори да ги сложиш преди първото втасване, пак ще стане, но аз предпочитам да не затруднявам тестото при първото му втасване (може и да не съм права).
Още нещо - шупни си маята, преди да сложиш продуктите в машината и тогава спокойно ползвай само програмата за месене и втасване.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2783501 - 19.04.2011 20:35 [Re: Alys]

Още веднъж благодаря за детайлните напътствия

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784285 - 21.04.2011 12:35 [Re: Nadin]

Направих един козунак изцяло в машина, а сега ще направя една бърза глазура и ще поръся с цветни пръчици, за да му придам празничен вид.



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
понякога яхнала метлата
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1518
От: В околностите на Чикаго
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784408 - 21.04.2011 19:54 [Re: Alys]

Изглежда страхотно. И си е наслада за очите. Би ли споделила с нас рецептата моля, както и последователността на слагане на продуктите в машината, както и на коя програмка си го правила.
Благодаря предварително.
Весели и хубави празници.

--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Uma Rojo
inner while
***

Регистриран: 25.04.2005
Мнения: 4888
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784839 - 22.04.2011 19:41 [Re: Wikki]

моят не е правен в машина за хляб, но темата е козуначена така или иначе
весели празници на всички!



--------------------
Трудна за отвличане.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa
****

Регистриран: 06.01.2006
Мнения: 16192
От: the point of no return
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784842 - 22.04.2011 19:51 [Re: Uma Rojo]

Ума кажи рецептата за твоя, моля!
Пък аз после ще покажа какво е излязло от моя кухненски робот

--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Анонимен
Нерегистриран




Post deleted by Дон Кихот
    #2784845 - 22.04.2011 19:54 [Re: Uma Rojo]



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Viva
secretive
***

Регистриран: 09.05.2002
Мнения: 3466
От: NYC
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784847 - 22.04.2011 20:05 [Re: Nadin]

Надин, покрай теб и аз се навих да правя пак козунаци но за всеки случай мисля да взема една панетоне

От ровене в няколко форума се спрях на тази рецепта:

2 яйца + 1 белтък(жълтъка остава за намазване отгоре)
около 1 ч.ч прясно мляко*
1/4 чаша разтопено масло
1с.л ром(по желание)
1 ч.ч захар
1/2ч.л. сол
около 4 и 1/4 - 4 и 1/2 ч.ч. брашно(в машината ми с една бъркалка отива около 4 и 1/4 ч.ч, в тази с две бъркалки 4 и 1/2 ч.ч.)
1 с.л. суха мая
настъргана кора от един лимон
настъргана кора от един портокал
*Понеже яйцата са със различна големина, най-добре е в мерителна чаша да сложите 2-те яйца и белтъка и да долеете с прясно мляко докато се получи 1 и 1/2ч.ч течност.
1ч.ч=240мл
1с.л=15мл
1ч.л=5мл
Важно: За успеха на козунаците всички продукти трябва да са със стайна температура.

От горните продукти се замесва тесто, в машина за хляб на цикъл Тесто(може разбира се и на ръка). В кошничката първо се слагат млякото, леко разбитите яйца, захарта, бъркайте докато се разтвори захарта, после прибавете маслото и настърганите кори, брашното, в едно ъгълче солта и най-отгоре, в средата на брашното сложете маята.
В процеса на месене, след като тестото стане на топка и се отделя от стените на кошничката, се добавят по малко 2с.л. олио(на два или три пъти), като след всяко прибавяне се поръсва малко брашно.
Оставя се да свърши целия цикъл. Сладкото тесто втасва по-бавно, затова тестото се оставя в машината докато удвои обема си, дори и да е свършил цикъла.
Pазделям тестото на две или три части. Обикновено правя или три продълговати козунака или 2 кръгли във кръгла форма за кекс.
Всякя част се разделя на 3 или 4части, от които се правят дълги щнурчета, омазват се хубаво с олио и се плетът на плитка. Плитката се поставя в намазнена и поръсена с брашно форма за печене. Покрива се и се оставя да втаса на топло.
Втасалите козунаци се намазват с жълтъка, разбит с няколко капки прясно мляко или вода и се поръсват със захар. Може да се поръсят с филирани бадеми или да се забучат цели, обелени бадеми.
Пекът се в предварително загрята до 185С(365Ф) градуса фурна, около 20 минути.
В плитките може да сложите стафиди(предварително накиснати в ром докато омекнат), сладко със счукани орехи, или орехи, канела, стафиди и захар.
Може да разточете тестото на правоъгълник, да намажете със сладко и да навиете на руло.

--------------------
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Uma Rojo
inner while
***

Регистриран: 25.04.2005
Мнения: 4888
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784849 - 22.04.2011 20:11 [Re: ]

моита станаха два, но трябваше три да направя защото наистина тръгнаха на някъде
добре си направила, че си разделила на три, Arwen
не знам, формите ми ли бяха малки, но тестото втаса и тръгна в незнайна посока
радвам се, че рецептата се е получила. от баба ми е и да си призная аз самата не я спазвам изцяло, а импровизирам, но винаги се получават чудни козунаците

@Муха, Arwen е дала рецептата по-горе. снимки ще чакам с нетърпение

--------------------
Трудна за отвличане.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Uma Rojo
inner while
***

Регистриран: 25.04.2005
Мнения: 4888
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784852 - 22.04.2011 20:20 [Re: ]

браво, Arwen!
сега виждам и снимката. чудесно се е получило.
и аз имам такава форма, обаче въобще не се сетих за нея
догодина
отново весели великденски празници!

--------------------
Трудна за отвличане.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784909 - 22.04.2011 23:50 [Re: Viva]

Цитат:

Надин, покрай теб и аз се навих да правя пак козунаци но за всеки случай мисля да взема една панетоне



Точно, защото не можах да намеря Пенетоне, се налага да меся козунак
Много ми хареса рецептата ти ( бях хвърлила око на една друга), но ще я карам по твоята
Стискам си палци ( помагайте и вие )

Весели празници на всички!

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Mayte
anti-hero
***

Регистриран: 23.02.2009
Мнения: 1444
От: Karl's Lair
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784912 - 22.04.2011 23:56 [Re: Nadin]

Nadin, в италианския квартал няма начин да няма colomba (великденския вариант на panettone).

--------------------

My degree of sarcasm depends on your degree of stupidity


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2784925 - 23.04.2011 00:30 [Re: Mayte]

Сигурно има, но чак до там не ми се разкарва Иначе бях изненадана, че в двата италиански магазина около нас нямаха

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa
****

Регистриран: 06.01.2006
Мнения: 16192
От: the point of no return
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785091 - 23.04.2011 19:29 [Re: Uma Rojo]

Докладвам веднага


--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Uma Rojo
inner while
***

Регистриран: 25.04.2005
Мнения: 4888
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785096 - 23.04.2011 19:46 [Re: MyXa]

аааах, чудесен!
чудесен!

Муха, провъзгласявам те майстор! /не, че някой ми е дал това право, но не се сдържах /

Весел Великден!

--------------------
Трудна за отвличане.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785097 - 23.04.2011 19:54 [Re: Viva]

Тази рецепта май иска повече брашно от даденото, като количество. Тестото стана меко и при втасването се загубиха плитките
Стана добре, но е повече, като кекс и според мен не е достатъчно сладък.
Ако не си почнала да месиш - опитай друга рецепта.

Следващият път ще опитам рецептата на Uma Rojo , съдейки по снимките и отзивите, рецептата е наистина добра

Браво на МуХа!

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa
****

Регистриран: 06.01.2006
Мнения: 16192
От: the point of no return
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785102 - 23.04.2011 20:13 [Re: Uma Rojo]

Е, тя рецептата беше правилната Аз само половината направих, викам ако стане резил, поне само половин резил А иначе поздравления на комбайна ми, че може да меси така хубаво Иначе не се виждам 100 пъти да го удрям

--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Viva
secretive
***

Регистриран: 09.05.2002
Мнения: 3466
От: NYC
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785146 - 24.04.2011 02:43 [Re: Nadin] Прикрепен файл (31 тегления)

И аз опекох козунаците най-сетне След четене на съветите ти, реших да направя все пак "моята рецепта", но с няколко подобрения - сложих половината количество от захарта и останалото Splenda за готвене-майка ми винаги е казвала че захарта тук не е сладка и добавих още брашно и мазнина. Разделих тестото на три, за да втаса и опече по-лесно и станаха чудни козунаци ... единият вече го няма


--------------------
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
понякога яхнала метлата
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1518
От: В околностите на Чикаго
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785215 - 24.04.2011 15:31 [Re: Viva]

Козюначни кифлички

Продукти за 32 бр, една доза за тесто в машина за хляб
2 яйца + 1 белтък(жълтъка остава за намазване отгоре)
Около 2/3 -1 ч.ч прясно мляко*
¼ ч.ч олио
1/2 ч.ч захар
1/2с.л прясно изцеден сок от лимон
1/4ч.л. сол
Около 4 и 1/3 брашно
1 с.л. суха мая
настъргана кора от един лимон
настъргана кора от един портокал
*Понеже яйцата са със различна големина, най-добре е в мерителна чаша да сложите 2-те яйца и белтъка и да долеете с прясно мляко докато се получи 1 и 1/2ч.ч течност.

1ч.ч=240мл
1с.л=15мл
1ч.л=5мл

Важно: Всички продукти трябва да са със стайна температура!
От горните продукти се замесва тесто, на ръка или в машина за хляб на цикъл Тесто.
В кошничката първо се слагат млякото и леко разбитите яйца, захарта, бъркайте докато се разтвори захарта, после прибавете олиото, сока от лимон и настърганата кора, брашното, в едно ъгълче солта и най-отгоре, в средата на брашното сложете маята.
Оставя се да свърши целия цикъл. Сладкото тесто втасва по-бавно, затова тестото се оставя в машината докато удвои обема си, дори и да е свършил цикъла. При мен за 1 час, тестото удвои обема си, но времето е много различно всеки път, зависи каква е била температурата на продуктите, каква е на помещението в което втасва. В тестото за кифлички има по-малко захар, отколото при козунаците и определено втасва по-бързо.

А сега добавям - ПО същата рецепта замесих и козюнак. Сложих малко повече захар - около 1/3 ч.ч. като по голямата част от нея замених със спленда. Добавих и малко повечко олио - цялото количестово е 1/2 ч.ч.Замесих в машината за хляб, 3 пъти на програата за тесто - която при мен е 15 мин. извадих от машината. Намазах масата леко с олио и ударих тестото 100 пъти в масата.
След което уплетох самия козюнак. Стана кам 1 педя висок, около 50 см дълъг. Още не съм го опитала защото е горещ. Може би по касно ще споделя мнение и за самия вкус



--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"

Редактирано от Wikki (24.04.2011 17:04)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 26967
От: Chicago area
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785246 - 24.04.2011 18:19 [Re: Wikki]

Цитат:

¼ ч.ч олио



Моля, оправи количеството олио.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
понякога яхнала метлата
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1518
От: В околностите на Чикаго
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785259 - 24.04.2011 19:57 [Re: Nadin] Прикрепен файл (98 тегления)

При мен изглежда нормално - значи олиото 1/2 ч. ч
сега ще опитам да кача и малко фото :
Благодаря Надин.

--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
понякога яхнала метлата
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1518
От: В околностите на Чикаго
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785260 - 24.04.2011 19:59 [Re: Nadin] Прикрепен файл (97 тегления)

Опс файловете с ами голями, ще опитам да ги намаля малко

--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"

Редактирано от Wikki (24.04.2011 20:02)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785336 - 25.04.2011 00:49 [Re: Wikki]

Рецептата е тук. Но това е един бърз (мързелив козунак), няма конци, защото не е усукван и сплитан. На вкус е просто сладък хляб със стафиди. В събота направих един козунак както си му е редът и синът веднага отбеляза разликата в структурата, а и във вкуса (в полза на ръчно сплитания козунак и печен във фурната).

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
понякога яхнала метлата
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1518
От: В околностите на Чикаго
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785351 - 25.04.2011 02:00 [Re: Alys]

Ами сигурно е имало разлика , нали знаеш децата са винаги искренни и уцелват истината. Да ти е жив и здрав сина и да те радва.
Моя козюнак за 1 пат стана найстина разкошен

--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785436 - 25.04.2011 15:33 [Re: Wikki]

Благодаря, да ти се връща! Синът ми е минал детските години, но за радост винаги е искрен с нас и може да се разчита на мнението му (както в случая с козунаците). То си беше очевадно - единият козунак беше само въздушен, а другият на конци и по-влажен (и по-пресен, де), иначе и в машината си е хубав, докато е пресен.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
понякога яхнала метлата
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1518
От: В околностите на Чикаго
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785505 - 25.04.2011 20:02 [Re: Alys]

Аз чесно казано и хляба в машината не ми е савсем по вкуса, Някак си след няколко часа вече ми е малко сухичак. Може би рецептата ми не е съвсем изпипана знам ли
Ама на козюнака му хванах савсем цаката /както казват хората/. Баркам го 3 пъти подред в машината и после го треснах 100 пъти в масата. Оплетох го. Намазах го с 2 жълтъка с малко захар и няколко капки олио и стана найстина страхотен.
Рецептата си я запазих за следващата година. Макър, че мъжката част казаха, че нямали нищо против да закусват 2-3 пъти месечно с пухкав топал козюнак с кафе
Рецептата я пробвах 2-3 пъти и винаги беше добре. Ако някой има желание мога да я напиша съвсем подробничко тук.
Хубав ден на всички

--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785572 - 25.04.2011 22:10 [Re: Wikki]

Ааа, Панасоникът пече страхотен хляб. Спокойно можеш да ядеш само хляб, толкова вкусен става. Виж в Мулинекс не става същото. В Панасоника пека най-обикновен хляб (дори на най-обикновената програма става хубав), а в Мулинекса (на село го ползвам) пека хляб с вкус на пита, защото слагам яйце и кисело мляко (иначе не ми е вкусен, особено на втория ден). Не знам на какво се дължи тази разлика, но е факт. Съжалявам, че не съм по темата.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
понякога яхнала метлата
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1518
От: В околностите на Чикаго
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2785665 - 26.04.2011 01:40 [Re: Alys] Прикрепен файл (124 тегления)

Най сетне успях да смаля формата на картинките дано успея да ги сложа

--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
dee dee
неориентиран
***

Регистриран: 13.02.2009
Мнения: 24
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2872310 - 03.02.2012 16:17 [Re: Diddy]

Ето моята рецепта за козунак.Перфектна е и винаги се получава. За малък козунак. 2 бр.яйца,150 г.олио,60мл.прясно мляко,360г.брашно,2 ч. л. суха мая, 3 с.л.захар и ванилия или есенция или кора от лимон.Ползвам подсладител за да се получи сладък козунак около 30 хапченца.За голям козунак 3 бр. яйца,170 мл.олио,70мл.прясно мляко,400 г. брашно,4 с. л. захар.Подсладител задължително.Пробвах с повече захар за да стане по-сладък,но сладкото убива маята.А ние си обичаме по-сладичкото.Така минах на вариант подсладител.Хем захарта е според рецептата и не се прецаква хем подсладителя не влияе на процесите.Около 30 минути преди края на печенето мажа с белтък и ръся със захар.Слагам и стафиди при звуковия сигнал ако искам.Аз слагам задължително настъргана лимонова кора,но не в началото,а при звуковия сигнал.Пека на програмата за сладък хляб.Моята машина е ROHNSON.Пробвала съм го и на програмата за основен хляб и там става,но основно го правя на програмата за сладък хляб,която при мен е 5.Да ви е вкусно.

--------------------
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто да го направиш!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
CHEFO77
неориентиран


Регистриран: 02.04.2012
Мнения: 3
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2889969 - 02.04.2012 14:26 [Re: dee dee]

Незная как да пиша тук, а иначе ми трябва рецепта за козунак само в машината да не го вадя и да го пека във фурната. И ми кажете ка да пиша тук. Благодаря.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
lessi
с рогата напред
***

Регистриран: 16.09.2005
Мнения: 2975
От: Chicago NW suburbs
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2890057 - 02.04.2012 19:57 [Re: CHEFO77]

виж в книжката с инструкциите обикновено дават примерни рецепти. Ако я нямаш потърси онлайн за твоят модел машина.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
CHEFO77
неориентиран


Регистриран: 02.04.2012
Мнения: 3
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2890528 - 04.04.2012 20:34 [Re: lessi]

машината ми е FINLUX 1480 и немога да намеря рецепти за козунак има рецепти дето ми дадоха от магазина, но там няма за козунак, а за сладак хляб, а това не е същото.
ако знаете каде мога да намеря ще ВИ бъда много благодарен.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Козунаци в машина за хляб
    #2890562 - 04.04.2012 22:24 [Re: CHEFO77]

Ако потърсиш в google има много рецепти, иначе заповядай една: Цъкни тук.

С картинки е и е обяснено добре.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
CHEFO77
неориентиран


Регистриран: 02.04.2012
Мнения: 3
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2890790 - 06.04.2012 07:19 [Re: ]

благодаря Vianne Rocher ще я пробвам после, че сега се пребирам от работа. Само неразбрах колко и какво брашно се слага прибавя ли се царевично или не?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Козунаци в машина за хляб
    #2890793 - 06.04.2012 08:38 [Re: CHEFO77]

Грубо може би около 500 гр. брашно. Хайде днес ще го направя този козунак и ще ти кажа точно колко отива .

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Azalea
Alien
***

Регистриран: 19.10.2009
Мнения: 5943
От: from another planet
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2890807 - 06.04.2012 10:49 [Re: ]

Знае ли някой дали може да се прави козунак без мая или да се замени с нещо маята.

Не ми се ходи до магазина сега за мая. А ми се иска да направя козунак.

--------------------
Why am I sitting in the middle of nowhere
Standing here with nothing to do


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Козунаци в машина за хляб
    #2890814 - 06.04.2012 11:19 [Re: Azalea]

От Тук. Тичкай до магазина, ей го къде е



Мая и захар в тестените продукти:

Маята представлява дрожди захаромицети, които се хранят със захари и отделят алкохол и въглероден двуокис. Благодарение на последното тестото увеличава обема си, набухва и това е търсеният и желан ефект.

Ако сложим малко захар, дрождите живват и се разработват по- бързо, за да могат да поемат захарите от нишестето на брашното. Но с голямо количество добавена захар, можем да ги затрудним или направо да блокираме техния процес. Затова и в козунака се слага повече мая, заради по- голямото количество захар по рецепта.



Аз сложих май много брашно в козунака, който правя-към 700 грама. Все ми се виждаше меко и накрая май оплесках нешата. Сега втасва, ще видим какво ще излезе.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Azalea
Alien
***

Регистриран: 19.10.2009
Мнения: 5943
От: from another planet
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2890817 - 06.04.2012 11:26 [Re: ]

Нямаш представа колко си права. Само на 50 м е, ама на вали и е мрачно. Но сте се ходи, няма как. Които му се яде козунак...сте хoди...

Благодаря за линка...

--------------------
Why am I sitting in the middle of nowhere
Standing here with nothing to do


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Козунаци в машина за хляб
    #2890831 - 06.04.2012 12:20 [Re: Azalea]

Само да кажа- козуначето няма да го пека в машината, а във фурната. Извадих го 15 минути преди да започне да пече, оплетох го и сега си втасва.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Сияйна
заслужил ветеран
***

Регистриран: 08.11.2004
Мнения: 1675
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2891595 - 10.04.2012 15:25 [Re: ]

Има ли тема за машини за хляб?
Искам да попитам кое е най-важното като избираш такава.
Брой програми, вместимост....... и т.н.
Още нямам машина, до нас магазина два пъти на ден зарежда топъл хляб, може би затова.
Ама като ви чета се ентузиазирам


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2891610 - 10.04.2012 15:57 [Re: Сияйна]

Сияйна, ползвала съм два вида Мулинекс и никога повече няма да си купя хлебопекарна от тази марка. Скъпи са, а качеството е под всякаква критика. Доволна съм от Панасоник (SD 257) (цената е около 300 лв., но си заслужава). Повече - на лични , ако искаш.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Козунаци в машина за хляб
    #2892479 - 14.04.2012 19:21 [Re: ]

Забравих да кажа за козунака- стана. Стана подходящ за самоотбрана . 700 гр. брашно бяха много. Може би 550-600г ще е сполучливо. Повече, обаче няма да пробвам, защото положението с кантарЯ е лошо .

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wolf ®
М а r i n e r o
***

Регистриран: 13.03.2004
Мнения: 7990
От: Атлиман
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2892564 - 15.04.2012 04:27 [Re: ]

Преди малко опекахме 2,сега още два.От 23 години ползваме една и съща машинка за хляб...Darling SZ70





--------------------
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
lessi
с рогата напред
***

Регистриран: 16.09.2005
Мнения: 2975
От: Chicago NW suburbs
Re: Козунаци в машина за хляб
    #2893317 - 18.04.2012 21:47 [Re: Wolf ®]

Вълчо, страхотни са ти козунаците! поздравления!
Христос Воскресе на всички!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 10422

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.074 seconds in which 0.043 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.