В 36 общини на страната българите са малцинство, а по-малко от 50% от новородените през последните години са българчета. Има капсулирани райони, в които не се говори български език. -----
Българите изчезват не само на територията на страната, но и сред емиграцията в чужбина. Това са част от изводите, направени на семинара за демографската катастрофа в България.
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2643592 - 14.06.2010 09:55
[Re: 42224]
Отговори
Цитирай
Да, това наистина е голям проблем. 21 години вече се води престъпна демографска политика спрямо българския народ. Знаете ли, че поне до скоро майка в отпуск по майчинство не може да се разболява и да влиза в болница. Няма право! Иначе на бащата му спират заплатата и той излиза в отпуск по майчинство, докато оздравее майката. Точно когато имаш най-много нужда от средства, ти ги отнемат.
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2643613 - 14.06.2010 11:00
[Re: pijps]
Отговори
Цитирай
За детските градини пък трябва всички виновни да ги разстрелят. Първо в началото на 90-те години ги продадоха, а после нямало места. И това при положение, че сме с отрицателен прираст! Управляващите само гледат как да си напълнят търбусите. Когато децата бяха под петгодишни, жена ми не я вземаха на работа по тази причина. Една година плащахме такса на личната лекарка, докато разберем, че прегледа за деца е станал безплатен! Законите в България ги правят за мига и не знаеш в следващия момент на кого какво ще му потрябва да промени. Има случаи, когато преди да се гласува даден закон на второ четене, вече тече предложение за поправката му, защото нещо не е домислено.
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2647202 - 20.06.2010 23:47
Отговори
Цитирай
Тъжно, но факт. По- лошото е, че ш много повече градове и села / предимно в по- малките/ малцинствата- визирам циганите са решаващи при изборите на кметове и след това стават главния определящ фактор. За емиграцията- за никой не е тайна, че Германия, Белгия, Холандия, Испания, Италия са залети от български цигани. Гледам ги и тук щъкат навсякъде. Какво работят, как се издържат нямам идея. Доколкото знам в родния ми град- с проституция, сводничество, пласьорство и някои от тях с работа в чужбините. Днес на летището в Сф. беше доста населено с тях Но никой не ни е виновен, че е така. Щом като хората си траят за всичко, логично е така да се случва и няма какво да се чудим.Преди около 10-ина години някакъв социолог казваяе, че до 2050 ще се позагубим и тогава го обвиниха в не знам какво. Ами прав е човекът. В един днешен вестник имаше и интересна статия как до 2050г и Турция ще бъде почти като Османската империя, а западните общества поради застаряване ще си внасят пакистанци, турци и тнт за работа, защото ще има недостиг на работна ръка. Любопитно ми е дали зад океана, предимно в българските колонии в Чикаго, ЛА и тнт има от цветните малцинства?
-------------------- Μολών λαβέ
Екстри:
canon
На изток от рая
Регистриран: 23.12.2003
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2647607 - 21.06.2010 14:38
[Re: slavy]
Отговори
Цитирай
Ще чакаме да ни разкажеш за американските детски градини , има ли места , цени , колко години имаш право на майчинство и други такива работи Щото местата може и да не достигат , но иначе си е комунизъм , таксите символични , а майките си пият по цял ден кафенцето и много от тях дават за цигари доста повече отколкото за детска градина Абе без пари никъде нищо не става. В социалните държави пък имат данъци от 50-60 % и така...
Регистриран: 05.11.2003
От: ~Melbourne, Australia ~
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2648252 - 22.06.2010 13:45
[Re: canon]
Отговори
Цитирай
Прав си, без пари нищо не става. Ниските цени по детските градини в Бьлгария винаги са ме озадачавали, в сравнение с Австралия например, като се има впредвид, че Австралия е социална страна, (е даньците не са 50, 60 % както си споменал) но и таксите по градините не са малки (вьпреки, че за хората с ниски доходи таксите се субсидират тук). Майчинството в Бьлгария е сьщо нещо което повдига вежди, поне по мое време беше 2 години и през третата беше неплатена, но ти се пазеше работното място (не знам как е сега), тук тепьрва се говори за плащане на майчинство, но и дума не може да става, да е за две години. Вярно, че и в Бьлгария е символично, но все пак. Тези благинки са ни наследство от комунизма и все още има хора в Бьлгария които смятат, че им се полагат. Би било чудесно, ако Бьлгария можеше да си го позволи, но уви реалността е друга.
-------------------- The biggest risk in life is not taking one!!!
----------------------
Българите, аргументират се от еврокомисията, са един от най-малоборойните етноси населяващи Европа, но с достатъчно голяма територия на страната, която може да побере всички роми. На българските граждани от неромски етнос, ще бъде предложено като компенсация, да се настанят в която страна от Европейският съюз пожелаят, като ще им бъде осигурена работа и жилище, както и ще бъдат овъзмездени за всяко едно имущество, което не могат да вземат със себе си. Достатъчно е да подадат молби в посолството на страната която са избрали, съпроводени с документи относно трудова квалификация, образование и предпочитания за работа.
Освен това българите създават най-малко проблеми като емигранти в страните членки. Те са трудолюбиви, образовани, търпеливи и изключително толерантни. Българите са един от малкото етноси, който когато е в чужбина не се обединява на етнически признак, а всеки гледа да се справи сам и сам да решава проблемите си, което ги прави идеални за поставената цел. Българите, за разлика от ромите, са застаряваща нация, която и без това е обречена на изчезване, поради демографския срив и това също е натежало в тяхна полза. Освен това българите не са крайни националисти и са изключително миролюбиви. Техният характер на върли индивидуалисти, ги прави етнос който трудно създава държава, а и когато успее да я създаде съществуването и е кратко. Това е още един аргумент в полза на приобщаването на българите към голямото европейско семейство за сметка на ромите.
Името на новата държава ще е Ромелия, а процеса на създаването и се очаква да отнеме не повече от година. В продължение на тази година, ромите ще бъдат екстрадирани в новата им родина, а българите ще бъдат настанявани в страните където са пожелали. Новата държава Ромелия, няма да бъде член на Европейският съюз и гражданите и няма да могат да пътуват свободно из него, но ще се ползва от помощта му, както военна така и административна, докато бъдат изградени управленските органи страната.
Екстри:
Reks
Evil Guild Member
Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2672574 - 29.07.2010 23:29
Отговори
Цитирай
Смърфе, това някакъв майтап ли е ?
-------------------- Some people are just evil - that's their nature
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2672585 - 30.07.2010 00:11
[Re: admiral]
Отговори
Цитирай
Цитат:
Цитат: Не знам, аз само попаднах на този линк и се сетих за темата
това е линк от типа "мотика".
Не е, ве - линкът тип "мотика" води до пряк резултат, предизвикващ щастие у 5% от потребителите, а този линк е по-скоро за повсеместна и общонародна радост
Обаче "Ромелия" как звучи само, а? На английски дали ще е "Gypsyland"
Екстри:
admiral
на андорския флот
Регистриран: 24.01.2005
От: Съзаклятието
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2672588 - 30.07.2010 00:19
Отговори
Цитирай
Цитат: Обаче "Ромелия" как звучи само, а? На английски дали ще е "Gypsyland"
Аз съм за Republique d'Gitanes, по представително звучи.
-------------------- I'm great in bed. I can sleep for days.
Екстри:
~!~
Нерегистриран
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2680695 - 16.08.2010 03:52
[Re: admiral]
Отговори
Цитирай
Даже може да си напишат една история около "Източна Румелия" и как "Санстефанска България" ги е "обединила" насила . Голем смех
Екстри:
Lautrec
Регистриран: 15.07.2009
От: България
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2747764 - 04.02.2011 16:47
Отговори
Цитирай
Знаете ли например, че в Кърджали отиваш в магазина и искаш хляб. Казваш го на чист ясен Български език и получаваш ... НИЩО. Когато ми казаха не повярвах. Излиза човека разбира как е хляб на турски връща се и пак пита. И получава. Това е както вече бе казано престъпна демографска политика насочена към българите и тя от години се води от Дуган и ромските организации. Край, точка! А що се отнася до това дали българите извън България продължават да говорят(макар и рядко, предполагам) на родния си език, това е личен избор. Ще ми се да вярвам, че децата които се раждат извън пределите на страната се учат и на Българса реч. Запомнете, че след 50 години, дажа по-малко, България ще съществува само като държава, но без българско население. А това е много тъжен факт.
-------------------- And we see better, we ..-. ..- -.-. -.- and more ugly!
Re: В 36 общини на страната българите са малцинство #2796889 - 15.05.2011 14:22
[Re: Lautrec]
Отговори
Цитирай
Ами ,докато в ЕО се нафилофствуват има едни караван паркове /специално за джипси и разни други мързеливци и нещастници.Условията са малко като в открит затвор ,но в България ще е ефтин вариант за решение на проблема.