Shogoun
костелив орех

Регистриран: 12.07.2005
От: край морето
|
Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ?
#2670087 - 25.07.2010 18:52
|
|
|
Знам, че няма да е много обективна темата, но пусто любопитство, пък и имам малко време, та викам чакай да ви провокирам  Всъщност идеята ми дойде от другата тема и лирическите отклонения за обирите и циганите и днешните коментари по ТВ-то, които дочух мимоходом за 2-годишното проучване на *Вашингтон пост* за тайните служби на САЩ Коментарите не бяха много ласкави както ми се стори, направиха ми впечатление няколко нещица За толкова огромна организация и толкова огромни суми, които се харчат би трябвало да се чувствате мноооого сигурни Та я кажете как ги виждате нещата?
-------------------- Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...
|
no_bs
подозрително енергична

Регистриран: 23.11.2004
|
Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ?
#2670091 - 25.07.2010 19:02
[Re: Shogoun]
|
|
|
Що не си пуснеш да гледаш финала и награждаването на Тур дьо Франс вместо да си причиняваш поредната болезнена тема?
|
Reks
Evil Guild Member

Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
|
#2670093 - 25.07.2010 19:05
|
|
|
Никога преди не съм се чувствал по-спокоен и по-сигурен .
-------------------- Some people are just evil - that's their nature
|
Turanaga
бунтар

Регистриран: 27.10.2008
От: San Antonio, Tx
|
#2670108 - 25.07.2010 19:32
|
|
|
Цитат: Та я кажете как ги виждате нещата?
Безотговорно възприемане на това, за което несведущите хорица,разправят за небивали неща. Да разсъждаваш логично и да си мислиш,че това е вярно, е илюзия. И конкретно на въпроса,няма значение какво мислим ние,а кой дърпа конците. А сигурността е само в метър на два.
|
Mde Tonka
The Sofia chromosome

Регистриран: 28.09.2007
От: in the prairie
|
#2670112 - 25.07.2010 19:38
|
|
|
не ми трябва да чета разни доклади за да ти кажа че се чувствам прекрасно. чувствам се сигурно дори и в моментите когато в ситуацията йи цари абсолютна несигурност. откак съм в америка знам че е важно само живи и здрави да сме и всичко друго се нарежда стига човек да е амбициозен и оптимистичен.
|
sanbernar
unleashed

Регистриран: 19.05.2010
От: Under Bay Bridge...
|
#2670124 - 25.07.2010 19:54
|
|
|
Цитат:
Знам, че няма да е много обективна темата, но пусто любопитство, пък и имам малко време, та викам чакай да ви провокирам  Всъщност идеята ми дойде от другата тема и лирическите отклонения за обирите и циганите и днешните коментари по ТВ-то, които дочух мимоходом за 2-годишното проучване на *Вашингтон пост* за тайните служби на САЩ Коментарите не бяха много ласкави както ми се стори, направиха ми впечатление няколко нещица За толкова огромна организация и толкова огромни суми, които се харчат би трябвало да се чувствате мноооого сигурни Та я кажете как ги виждате нещата?
Сигурността е относителна, зависи къще живееш. Има райони на ЛА или пък други градове, НЙ....които са по несигурни и от Авфанистан, и поставиш ли го драгия Рекс там, незнам дали ще ти говори същото.....има райони с нулева престъпност, средно престъпни и така, като във всяка държава.
-------------------- Fortune = ln((1-DeltaOff$)/Span))/t1-t1
|
Mimi 1

Регистриран: 02.01.2008
От: NYC
|
#2670146 - 25.07.2010 20:22
|
|
|
Аз се чувствам много сигурно в Ню Йорк.
И в София се чувствам горе-долу така с уговорката, че единственото нещо, което ме кара да се чувствам по-малко сигурно там, са уличните кучета.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670149 - 25.07.2010 20:27
[Re: Mimi 1]
|
|
|
Цитат:
И в София се чувствам горе-долу така с уговорката, че единственото нещо, което ме кара да се чувствам по-малко сигурно там, са уличните кучета.
http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_cities_by_crime_rate
Супер, ти сигурно си вадиш хляба като килър, признай си.
|
Mimi 1

Регистриран: 02.01.2008
От: NYC
|
#2670153 - 25.07.2010 20:39
[Re: sanbernar]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_cities_by_crime_rate
Супер, ти сигурно си вадиш хляба като килър, признай си.
Tова, че се занимаваш с компютри, а не можеш да сортираш една таблица, си е изцяло твой проблем.
Ако сортираш графата "Total Violent Crime" в низходящ ред, ще видиш, че Ню Йорк е някъде между 50то и 60то място. Предполагам, че ти си един от малкото хора, които ще са изненадани от това, тъй като още от времето на Руди Джулиани, този град е един от най-безопасните големи градове в САЩ.
Или не си стъпвал в Ню Йорк, или по начало те е страх.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670156 - 25.07.2010 20:46
[Re: Mimi 1]
|
|
|

Не можеш да ме обедиш, че НЙ е безопасен, особенно някой квартали. с чернокощо население......
А Нй Йорк не ми го хвали, още като бях в Торонто съм ходил с приятели и всеобщото мнение на компанията беше, че е в пъти по-лош,мръсен и по-престъпен от Торонто, но хора всякакви..... на този свят и за много това е най-добрия град, приемам различното мнение 
Кофтито е, че всички живеем там където ни е работата, което автоматично значи, че избора на град не е изцяло в ръцете ни.
Както и по последни проучвания - 55 процента от Американците биха живяли в Канада ако там им е работата и получават повече приходи........... Това не значи, определено, че Канада е по-хубавата държава според мен..........
Редактирано от sanbernaraz (25.07.2010 20:57)
|