Shogoun
костелив орех

Регистриран: 12.07.2005
От: край морето
|
Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ?
#2670087 - 25.07.2010 18:52
|
|
|
Знам, че няма да е много обективна темата, но пусто любопитство, пък и имам малко време, та викам чакай да ви провокирам  Всъщност идеята ми дойде от другата тема и лирическите отклонения за обирите и циганите и днешните коментари по ТВ-то, които дочух мимоходом за 2-годишното проучване на *Вашингтон пост* за тайните служби на САЩ Коментарите не бяха много ласкави както ми се стори, направиха ми впечатление няколко нещица За толкова огромна организация и толкова огромни суми, които се харчат би трябвало да се чувствате мноооого сигурни Та я кажете как ги виждате нещата?
-------------------- Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...
|
no_bs
подозрително енергична

Регистриран: 23.11.2004
|
Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ?
#2670091 - 25.07.2010 19:02
[Re: Shogoun]
|
|
|
Що не си пуснеш да гледаш финала и награждаването на Тур дьо Франс вместо да си причиняваш поредната болезнена тема?
|
Reks
Evil Guild Member

Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
|
#2670093 - 25.07.2010 19:05
|
|
|
Никога преди не съм се чувствал по-спокоен и по-сигурен .
-------------------- Some people are just evil - that's their nature
|
Turanaga
бунтар

Регистриран: 27.10.2008
От: San Antonio, Tx
|
#2670108 - 25.07.2010 19:32
|
|
|
Цитат: Та я кажете как ги виждате нещата?
Безотговорно възприемане на това, за което несведущите хорица,разправят за небивали неща. Да разсъждаваш логично и да си мислиш,че това е вярно, е илюзия. И конкретно на въпроса,няма значение какво мислим ние,а кой дърпа конците. А сигурността е само в метър на два.
|
Mde Tonka
The Sofia chromosome

Регистриран: 28.09.2007
От: in the prairie
|
#2670112 - 25.07.2010 19:38
|
|
|
не ми трябва да чета разни доклади за да ти кажа че се чувствам прекрасно. чувствам се сигурно дори и в моментите когато в ситуацията йи цари абсолютна несигурност. откак съм в америка знам че е важно само живи и здрави да сме и всичко друго се нарежда стига човек да е амбициозен и оптимистичен.
|
sanbernar
unleashed

Регистриран: 19.05.2010
От: Under Bay Bridge...
|
#2670124 - 25.07.2010 19:54
|
|
|
Цитат:
Знам, че няма да е много обективна темата, но пусто любопитство, пък и имам малко време, та викам чакай да ви провокирам  Всъщност идеята ми дойде от другата тема и лирическите отклонения за обирите и циганите и днешните коментари по ТВ-то, които дочух мимоходом за 2-годишното проучване на *Вашингтон пост* за тайните служби на САЩ Коментарите не бяха много ласкави както ми се стори, направиха ми впечатление няколко нещица За толкова огромна организация и толкова огромни суми, които се харчат би трябвало да се чувствате мноооого сигурни Та я кажете как ги виждате нещата?
Сигурността е относителна, зависи къще живееш. Има райони на ЛА или пък други градове, НЙ....които са по несигурни и от Авфанистан, и поставиш ли го драгия Рекс там, незнам дали ще ти говори същото.....има райони с нулева престъпност, средно престъпни и така, като във всяка държава.
-------------------- Fortune = ln((1-DeltaOff$)/Span))/t1-t1
|
Mimi 1

Регистриран: 02.01.2008
От: NYC
|
#2670146 - 25.07.2010 20:22
|
|
|
Аз се чувствам много сигурно в Ню Йорк.
И в София се чувствам горе-долу така с уговорката, че единственото нещо, което ме кара да се чувствам по-малко сигурно там, са уличните кучета.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670149 - 25.07.2010 20:27
[Re: Mimi 1]
|
|
|
Цитат:
И в София се чувствам горе-долу така с уговорката, че единственото нещо, което ме кара да се чувствам по-малко сигурно там, са уличните кучета.
http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_cities_by_crime_rate
Супер, ти сигурно си вадиш хляба като килър, признай си.
|
Mimi 1

|
#2670153 - 25.07.2010 20:39
[Re: sanbernar]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_cities_by_crime_rate
Супер, ти сигурно си вадиш хляба като килър, признай си.
Tова, че се занимаваш с компютри, а не можеш да сортираш една таблица, си е изцяло твой проблем.
Ако сортираш графата "Total Violent Crime" в низходящ ред, ще видиш, че Ню Йорк е някъде между 50то и 60то място. Предполагам, че ти си един от малкото хора, които ще са изненадани от това, тъй като още от времето на Руди Джулиани, този град е един от най-безопасните големи градове в САЩ.
Или не си стъпвал в Ню Йорк, или по начало те е страх.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670156 - 25.07.2010 20:46
|
|
|

Не можеш да ме обедиш, че НЙ е безопасен, особенно някой квартали. с чернокощо население......
А Нй Йорк не ми го хвали, още като бях в Торонто съм ходил с приятели и всеобщото мнение на компанията беше, че е в пъти по-лош,мръсен и по-престъпен от Торонто, но хора всякакви..... на този свят и за много това е най-добрия град, приемам различното мнение 
Кофтито е, че всички живеем там където ни е работата, което автоматично значи, че избора на град не е изцяло в ръцете ни.
Както и по последни проучвания - 55 процента от Американците биха живяли в Канада ако там им е работата и получават повече приходи........... Това не значи, определено, че Канада е по-хубавата държава според мен..........
Редактирано от sanbernaraz (25.07.2010 20:57)
|
masa6
аеродинамичен

Регистриран: 04.05.2005
От: Бостънска околия
|
#2670160 - 25.07.2010 20:56
|
|
|
Цитат:
А Нй Йорк не ми го хвали, още като бях в Торонто съм ходил с приятели и всеобщото мнение на компанията беше, че е в пъти по-лош,мръсен и по-престъпен от Торонто,
Не мога да схвана технологията. Как точно отскачаш до един град с приятели и установяваш , че той е спъти по-опасен от друг град? Нещо от типа в Торонто за 2 дена ме обраха 2 пъти а тук 4, или се оглеждаш наоколо и откриваш ,че местните муцуни изглеждат еди си колко пъти по страшни..?
-------------------- "Да бях малко по-смел, па да ви призова на въстание. И да бехте и вие малко по-смели, па да се отзовете… Ама не сме такива хора…" Д-р Филипов
|
Mimi 1

|
#2670162 - 25.07.2010 20:58
|
|
|
Последното, което смятам да правя, е да те убеждавам в нещо.
Просто не мога да не се намеся, когато някой плюе (на всичкото отгоре без основание) този най-прекрасен град в Америка.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670164 - 25.07.2010 21:00
[Re: masa6]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
А Нй Йорк не ми го хвали, още като бях в Торонто съм ходил с приятели и всеобщото мнение на компанията беше, че е в пъти по-лош,мръсен и по-престъпен от Торонто,
Не мога да схвана технологията. Как точно отскачаш до един град с приятели и установяваш , че той е спъти по-опасен от друг град? Нещо от типа в Торонто за 2 дена ме обраха 2 пъти а тук 4, или се оглеждаш наоколо и откриваш ,че местните муцуни изглеждат еди си колко пъти по страшни..?
Ми един чернокож нападна една от жените, а друга и обраха чантата.
Не е това въпроса, всъщност нищо против Нй Йорк....
просто искаш да кажа едно....че не всички хора живеят там където мечтаят....
Ловя бас, че ако на 100 ню йоркчани, им предложа същата работа за същите пари, или повече, приравнено със стандарта в друг град - да кажем Малибу или Белеър.....в 99 процента ще знам какъв е отговора.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670165 - 25.07.2010 21:01
|
|
|
Цитат:
Просто не мога да не се намеся, когато някой плюе (на всичкото отгоре без основание) този най-прекрасен град в Америка.
Ааааааааахахаххахахахахахах 
Момиче, различни хора има на този свят, има някой които харесват Аляска, други пък харесват Пуерто Рико, не вменявай най-прекрасното за всички хора. 
Мислиш ли, че ако безработицата стане 50процента и всички работодатели си тръгнат от Ню Йорк Ареата, града и ареата ще е пак 20млн? На това ми отговори
Редактирано от sanbernaraz (25.07.2010 21:02)
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2670166 - 25.07.2010 21:08
|
|
|
Цитат:
Рекс там, незнам дали ще ти говори същото.....има райони с нулева престъпност, средно престъпни и така, като във всяка държава.
Пич, нещо ти убягва по тъч линията - Шогун пита ние конкретно там, където сме дали се чувстваме сигурни и аз и отговарям. За страшните места, за които пишеш ти идея си нямам как ще се чувствам, и обещавам като/ако/ попадна в едно от тях да ти кажа после .
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2670172 - 25.07.2010 21:13
|
|
|
Цитат:
55 процента от Американците биха живяли в Канада ако там им е работата и получават повече приходи........... Това не значи, определено, че Канада е по-хубавата държава според мен..........
Много вярно уточнение, защото и аз бих живял където и да е, ако там ми беше работата и получавах повече приходи . Добре че все пак с второто изречение ти идва малко акъла в главата та не ставаш съвсем за смях . Иначе от класациите, които пък аз съм чел Торонто вече изпреварва Ню Йорк по престъпност и несигурност. Прекалено много паплач от цял свят се е събрала в Торонто . Иначе и на мен не ми харесва Ню Йорк, ама по съвсем други приини от изтъкнатите от теб . Млад си още, ще се светнеш за много неща с времето .
|
lurker

Регистриран: 14.03.2009
|
#2670174 - 25.07.2010 21:13
|
|
|
Цитат:
Ловя бас, че ако на 100 ню йоркчани, им предложа същата работа за същите пари, или повече, приравнено със стандарта в друг град - да кажем Малибу или Белеър.....в 99 процента ще знам какъв е отговора.
да, ще предпочетат ню йорк гаранция
-------------------- the more intelligent the technology, the dumber the user gets
|
sanbernar
unleashed

|
#2670176 - 25.07.2010 21:15
[Re: Reks]
|
|
|
Да, за това айде в Айдахо всички. С удоволствие бих изпратил половината Кали в Айдахо, да ми освободят повече място за мен.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670178 - 25.07.2010 21:17
[Re: lurker]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
да, ще предпочетат ню йорк гаранция
Супер, аз принципно се радвам за което, дано да си прав. Аз съм си глупавичък, и Малибу го избирам
|
us.dreamer
бяла и добра...понякога

Регистриран: 08.04.2009
От: Чикаго
|
#2670179 - 25.07.2010 21:18
|
|
|
Цитат:
Това наистина е най- прекрасният град на света. Атмосферата му е необяснима и неповторима, с уточнението, че говоря за Манхатън, останалата част не я познавам.
-------------------- Ab alio axspectes, alteri quod feceris
|
Mimi 1

|
#2670180 - 25.07.2010 21:19
|
|
|
Първо, аз не съм се цанила за говорител на всички хора. Казвам си моето мнение.
Второ, при какъв катаклизъм, мислиш, безработицата в NYC може да стигне 50%?
Трето, ако някой е в NYC само заради работата си, може да живее и в NJ, и в CT, и на Лонг Айлънд, и в разни китни градчета недалеч от града. Фактът е обаче, че всички се бутат в NYC при много високи наеми и много високи местни данъци. Ма явно не са се сетили да те питат и не са разбрали, че градът е като джунгла и може във всеки един момент да ги убият и оберат. И в невежеството си си живеят тук с години, без да им се случи нещо.
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

Регистриран: 29.10.2006
От: Nodnol, Bulgaria -- rich in an...
|
#2670191 - 25.07.2010 21:33
|
|
|
Тайните служби не се занимават с обирите. За личната сигурност ли питаш или националната сигурност на САЩ?
-------------------- 5*: no_bs, plain, Mimi1, Triss, Абу, Джек Дениъл, znaiko, leader, набабатихвърчилото, _Arwen_, dumb, smug, Дъжд, Акад. Неделчев, ooh, Over and Out;
4*: tee;
3*: Mde Tonka, liubo_iotoff;
2*: Turanaga, NVU;
1*: lurker, Fleur interdite, Nadin, Reks
|
sanbernar
unleashed

|
#2670197 - 25.07.2010 21:43
|
|
|
Цитат:
Цитат:
55 процента от Американците биха живяли в Канада ако там им е работата и получават повече приходи........... Това не значи, определено, че Канада е по-хубавата държава според мен..........
Много вярно уточнение, защото и аз бих живял където и да е, ако там ми беше работата и получавах повече приходи . Добре че все пак с второто изречение ти идва малко акъла в главата та не ставаш съвсем за смях . Иначе от класациите, които пък аз съм чел Торонто вече изпреварва Ню Йорк по престъпност и несигурност. Прекалено много паплач от цял свят се е събрала в Торонто . Иначе и на мен не ми харесва Ню Йорк, ама по съвсем други приини от изтъкнатите от теб . Млад си още, ще се светнеш за много неща с времето .
А забравих отностно Канада да ти кажа.... Всеки си има мнение по-въпроса. Моето е, че в Канада човек се чувства по-сигурен от колкото Щатите на федерално ниво. Щатите са си по- "военно любива" нация отколкото Канада. Мисля в това никой няма да спори. Та след 11ти не мисля че който и да било човек би се чувствал по-сигурно в щатите отколкото в peaceful and green Канада Пък и извън северна америка и ес мисля никой няма да спори, че може би един американец ще се чувства доста не сигурно сравнение с който и да било от горните страни.
Иначе нямаше да виждам американци носещи кленови листа по блузките и раниците из гърция и турция. 
Както се казва летс фейс ит......много хора извън Америка "не си падат" много по американците, повечето хора вътрешно ги смятат за надути пуяци, дебели същества и плужаци и т.н... които се месят където не им е работата........
Редактирано от sanbernaraz (25.07.2010 21:54)
|
~!~
Нерегистриран
|
#2670205 - 25.07.2010 21:57
|
|
|
Аз никога не съм ходил в НЮ, но сестра ми е там от година и чувам само хубави коментари за града. Тя живее на лонг айлън и само разтоянието я притеснява, че пътува доста, но в предвид, че е жител на Дюселдорф (един прекрасен град) и и харесва в НЙ, значи наистина град е хубав.
|
D.M.

Регистриран: 23.01.2007
|
#2670289 - 26.07.2010 00:02
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Еее разгеле.Просто бях изгубил надежда, че ще прецениш адекватно най- накрая колегата. Да не се забравя, че дори и санбернарите някога са били малки кученца и са се взимали пак на сериозно
|
Viva
secretive

Регистриран: 09.05.2002
|
#2670292 - 26.07.2010 00:12
|
|
|
Цитат:
Аз съм си глупавичък ...
Това нямаше нужда да го казваш, вече го знаем 
Mimi вече ти е отговорила за Ню Йорк, но това е Градът, който не бих сменила за никой друг
-------------------- "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present"
|
sanbernar
unleashed

|
#2670293 - 26.07.2010 00:15
[Re: Viva]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Аз съм си глупавичък ...
Това нямаше нужда да го казваш, вече го знаем 
Mimi вече ти е отговорила за Ню Йорк, но това е Градът, който не бих сменила за никой друг
Дай боже, дай боже всички да мислят като тебе и Мимка и дай боже цяла Калифорния или поне 20-25милиона и най-вече цветните от нея да се изнесе към Ню Йорк.
Аз лично ще си глупея от Малибу след някоя и друга година if I get lucky 
П.П- А да и забравих, докато си пия Маргаритата на верандата и краката са ми в пасифика, ще си мисля колко ми е тежко и колко ви завиждам на двечките в най-как го каза Мимето най-приказния град и ще съжалявам, че не съм до вас.
Редактирано от sanbernaraz (26.07.2010 00:19)
|
Viva
secretive

|
#2670296 - 26.07.2010 00:20
|
|
|
Цитат:
По-правилно било да напишеш "след някоя и друга година if I get lucky аз лично ще си глупея от Малибу" Намираш ли разликата 
P.S. Гроздето е кисело май За да се почувстваш още по-добре - вчера температурата на океана беше 81F и не само крачета потопихме, а и бира пихме, и миди ядахме. Нека ни е зле
Редактирано от Viva (26.07.2010 00:28)
|
sanbernar
unleashed

|
#2670298 - 26.07.2010 00:25
|
|
|
Ти си жена и обръщаш внимание на детайлите.

Аз като мъж обръщам внимание на същественото.

А то е - Аз, Малибу, Маргарита он дъ Рокс
|
sjd
ентусиаст

Регистриран: 02.12.2002
От: Phoenix, USA
|
#2670301 - 26.07.2010 00:31
|
|
|
Да
|
Viva
secretive

|
#2670302 - 26.07.2010 00:32
|
|
|
Ок, продължавай да си мечтаеш какво ще направиш "if I get lucky", аз ще си живея живота сега
-------------------- "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present"
|
no_bs
подозрително енергична

|
#2670303 - 26.07.2010 00:36
|
|
|
Ей така беше и днес:
Това лято е само за плаж и за нищо друго.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670304 - 26.07.2010 00:37
|
|
|
Цитат:
Цитат:
По-правилно било да напишеш "след някоя и друга година if I get lucky аз лично ще си глупея от Малибу" Намираш ли разликата 
P.S. Гроздето е кисело май За да се почувстваш още по-добре - вчера температурата на океана беше 81F и не само крачета потопихме, а и бира пихме, и миди ядахме. Нека ни е зле
Значи знаеш как се чувствам аз целогодишно. 
Хайде стига с темата, че взе да става безинтересна. 
Има невероятни кътчета по света и нека всеки е там където му харесва.
Аз си обичам Калифорния, за мен това е рая, ти си харесваш Ню Йорк. Няма лошо в което. Аз се подразних, че Мимето обобщи, че Ню Йорк бил най-хубавото място или нещо подобно в америка.....ми може ама не и за мен, да не кажа, че въобще не ми е по-вкуса
И само в случай, че си намеря много хубава работа бих живял там, но това важи за повечето места по света.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670306 - 26.07.2010 00:48
[Re: no_bs]
|
|
|
Нека хората преценяват......
Зима - Нова година в Малибу, Калифорния . 

Редактирано от sanbernaraz (26.07.2010 00:49)
|
no_bs
подозрително енергична

|
#2670308 - 26.07.2010 00:51
|
|
|
Санбернарски, няма лошо, само че една от разликите е, че аз живея на 10 минути от мойта снимка. Ти от твойта на колко прекарани в надежди години си казваш? 
Да не говорим, че с вечно лято посмъртно не можеш да ме съблазниш. Трудно бих заменила доброволно очарованието на четирите сезона.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670309 - 26.07.2010 00:56
|
|
|
На колко време съм от тях.........там където са снимките ли, в най-добрия вариант съм на 10-15 години от тях, в средния на 25-30-40години, в най-лошия никога няма да стигна да живея там 
Иначе сериозно там където живея в щатите.... към 5-6часа път с кола от тези места. А това съм си го харесал за сватба-второто кътче
|
us.dreamer
бяла и добра...понякога

|
#2670320 - 26.07.2010 02:27
|
|
|
че аз живея на 10 минути от мойта снимка.
Пише се моЯта, твоЯта доста неграмотно нали 
Ти от твойта на колко
Теб май и простички думи те затрудняват , ааа
Редактирано от us.dreamer (26.07.2010 02:30)
|
Turanaga
бунтар

Регистриран: 27.10.2008
От: San Antonio, Tx
|
#2670328 - 26.07.2010 04:39
|
|
|
Цитат: .... За толкова огромна организация и толкова огромни суми, които се харчат би трябвало да се чувствате мноооого сигурни Та я кажете как ги виждате нещата?
Сега ще подходя малко по-сериозно към темата и ще те открехна,че операция "Килърите" в БГ,в която се разкриват организирани престъпници, висококвалифицирани убийци, е под давление на данни на Американското ЦРУ. Едни от потенциалните мишени са Премиерът и мин. Цветанов. Бедна Ви е Фантазията, с каква тема се бъзикате.
|
apg

Регистриран: 18.05.2007
От: Nor-Cal
|
#2670358 - 26.07.2010 08:46
|
|
|
Цитат:
Иначе сериозно там където живея в щатите.... към 5-6часа път с кола от тези места.
Брато, за 5-6 часа до Малибу (около 300 мили) трудно ще впечатлиш някой...
-------------------- Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
|
Huckleberry

Регистриран: 15.02.2002
|
#2670410 - 26.07.2010 10:23
|
|
|
При Рийгън се чувствах по добре
|
Casiopeq
summer wine

Регистриран: 26.08.2009
От: София
|
#2670427 - 26.07.2010 11:08
|
|
|
Цитат:
А това съм си го харесал за сватба-второто кътче
... не изглежда толкова сигурно, но пък е романтично, спор няма
-------------------- "The pause is a Part of the walk" DEWAR`S
ВНИМАНИЕ!
Всеки е свободен да си бере лайка-та.
|
ooh
ориентиран

Регистриран: 01.01.2007
|
#2670691 - 26.07.2010 15:58
|
|
|
Цитат:
Никога преди не съм се чувствал по-спокоен и по-сигурен .
... и пушкалата за какво викаш ти трябваха ... много мечки ли има около вас ....или комари
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2670694 - 26.07.2010 16:02
[Re: ooh]
|
|
|
Ти защо си мислиш, че се чувствам толкова сигурен и спокоен - естествено, че точно заради арсенала ми .
|
znaiko
интернет зависим SNOB

Регистриран: 08.11.2004
От: 40.757608, -73.98578
|
#2670751 - 26.07.2010 17:53
|
|
|
Тия снимки ти ли си ги правил?
-------------------- ... I believe that as a species that human beings define their reality through misery and suffering. So the perfect world was a dream that your primitive cerebrum kept trying to wake up from.
|
MилeH
среедностатистически

Регистриран: 02.12.2008
|
#2670771 - 26.07.2010 18:20
[Re: us.dreamer]
|
|
|
Аз горд напусках твойта мирна стряха
и тръгнах в нови пътища световни,
че нови сили в моя дух изгряха -
за теб размирни, смели и греховни.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670789 - 26.07.2010 19:15
[Re: apg]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Иначе сериозно там където живея в щатите.... към 5-6часа път с кола от тези места.
Брато, за 5-6 часа до Малибу (около 300 мили) трудно ще впечатлиш някой...
Аз се опитах да впечатля хората за Малибу никъде не съм казал, че живея там.  Ами да, от бея до там са толкова 5-6 часа
|
sanbernar
unleashed

|
#2670790 - 26.07.2010 19:16
[Re: znaiko]
|
|
|
Цитат:
Тия снимки ти ли си ги правил?
Тъй вярно!
|
znaiko
интернет зависим SNOB

|
#2670796 - 26.07.2010 19:19
|
|
|
Бях останал с впечатление, че не си в САЩ или бъркам?
-------------------- ... I believe that as a species that human beings define their reality through misery and suffering. So the perfect world was a dream that your primitive cerebrum kept trying to wake up from.
|
sanbernar
unleashed

|
#2670798 - 26.07.2010 19:21
[Re: znaiko]
|
|
|
Цитат:
Бях останал с впечатление, че не си в САЩ или бъркам?
Като спечелих зелена карта си дойдох, за няколко месеца, защото прочетох тук във форума - зелена карта, че е хубаво да си си в София и за документи и за интервю. Т.е кофти ми е, но по-добре за малко да се измъча и после цял живот да си прекарам там където искам, отколкото да не се занимавам да си вадя зелена карта и да съм на работна виза.
|
us.dreamer
бяла и добра...понякога

|
#2670805 - 26.07.2010 19:27
[Re: MилeH]
|
|
|
МиУенчо, това което си ми дал за пример ,не е много удачно. В стихотворната реч е позволено да се пишат думи, несъответстващи на правописните норми. Там по- важното е да се спазят съответните ямб, хорей и не знам още какви бяха там...стъпки...
|
plain
NOFORN

Регистриран: 06.05.2008
От: Хълма с кестените
|
#2670814 - 26.07.2010 19:39
|
|
|
Бе тук сме все поети, ти де са ръгаш.
-------------------- There's no place like 127.0.0.1!
|
us.dreamer
бяла и добра...понякога

|
#2670830 - 26.07.2010 19:51
[Re: plain]
|
|
|
Може би имаш предвид поЛети над кукувиче гнездо ?
|
borsalino69
старо куче

Регистриран: 03.06.2005
От: NC/SC
|
#2670854 - 26.07.2010 20:33
|
|
|
"Наистина сигурен" ... не знам дали има място в света, където човек да се чувства така.
Но аз лично наистина се чувствам доста по-сигурен тук, отколкото в България. Може да е залъгване или грешно усещане, но така го чувствам.
Имам двама близки приятели в България, на които крадцити им бяха влезнали в къщите, докато те са си спели сладко. Даже на единия от тях са им светкали с фенерче в лицата Ако се беше случило на мен, щях доста трудно да го превъзмогна.
|
MилeH
среедностатистически

|
#2670859 - 26.07.2010 20:38
|
|
|
съгласен съм на 100 процента за това. освен това тоя винаги съм го смятал за неграмотен.
|
plain
NOFORN

Регистриран: 06.05.2008
От: Хълма с кестените
|
#2670864 - 26.07.2010 20:49
|
|
|
Цитат:
Може би имаш предвид поЛети над кукувиче гнездо ?
N-n-n-not exactly that, Miss Ratched.
-------------------- There's no place like 127.0.0.1!
|
Shogoun
костелив орех

|
#2670933 - 26.07.2010 22:53
|
|
|
Ха-ха, няма да стане, особено точно сега след като ми падна почти като от небето вчерашния мегаскандал с изтичането на секретна инфо . Егати 90 000 секретни материала . Не че е особено чудно де, след като 854 000 души имали достъп до секретни данни . Каква тайна може да е това? ...
|
Shogoun
костелив орех

|
#2670935 - 26.07.2010 22:54
|
|
|
Заблуждението е съвсем човешко
|
Shogoun
костелив орех

|
#2670939 - 26.07.2010 22:58
|
|
|
Значи викаш, не страната е причината Е, да, но оръжия можеш да си купиш навсякъде, следователно се губи смисъла
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2670943 - 26.07.2010 23:10
|
|
|
Пробвай да си ги купиш в Гърция (колкото искаш и когато искаш) и да можеш да си ги разнасяш наляво-надясно както тук и тогава пак ела да си поговорим .
|
Shogoun
костелив орех

|
#2670956 - 26.07.2010 23:30
[Re: Mstivoj]
|
|
|
За личната на фона на националната. Знам, че не се занимават, от там тръгна просто асоциацията. Под лична сигурност обаче не визирам обирите, а по-скоро тероризма във всичките му измерения - терористични актове в превозни средства, сгради , обществени места... В проучването ставаше въпрос, че примерно за самолета на Делта е имало сведения, но поради тромавост на системата не са стигнали където трябва и оценени подходящо. Най-общо критиките бяха, че след 11-9 бюджета на тайните служби бил се увеличил 11 пъти и стигнал огромните дори за САЩ 75 млрд. $, като има сключени договори с прекалено много частни бюра, до степен, че държавната сигурност била станала частно дело. И никаква гаранция за резултатност. Имало прекалено много бюра и организации (мисля над 10 000 бяха), натрупвала се прекалено голяма по обем инфо, която не можела да бъде обработена и голяма част се губела по лабиринта. Най-общо се изказваше съмнение за резултатността и продуктивността... И като потвърждение - вчерашната издънка...Прекалено много хора (854 000) имали достъп до секретна инфо. Ако трябва да конкретизирам - чувствате ли сигурност и чувствате ли се предпазени от терористични изстъпления в ръцете на тази огромна машина, наречена тайни служби на САЩ? Нямам против да обсъждате и други аспекти, но давам и тази насока, мисля, че всички мнения ще бъдат интересни (особено ако няма пререкания )
|
Shogoun
костелив орех

|
#2670961 - 26.07.2010 23:35
|
|
|
Нали знаеш, че който търси - намира. Доколкото съм чувала било достатъчно да познаваш някой албанец. Но на мен тук не са ми нужни .
|
Wolf ®
М а r i n e r o

Регистриран: 13.03.2004
От: Атлиман
|
#2671007 - 27.07.2010 01:35
|
|
|
Ся сме в Jordan,Минесота....кат гледам прогнозите за времето утре в тая ерия дъл нема са удавим в тиа палатки  Ша има фън ....тва е ясно
-------------------- I'm a legend tonight
Gonna make you feel right
When you reach for the light
I'm a legend tonight
|
Shogoun
костелив орех

|
#2671470 - 27.07.2010 21:58
[Re: Wolf ®]
|
|
|
Дам, разбирам темата е доста неудобна. Вероятно и аз на ваше място не бих била особено словоохотлива. От една страна *Големия брат* има уши и очи навсякъде, от друга - предвид, че САЩ са посяли причини да бъдат недолюбвани почти по целия свят, бих имала едно на ум...
|
Viva
secretive

|
#2671475 - 27.07.2010 22:11
|
|
|
Аз пък се чудя, защо така си се загрижила за нашата сигурност Май пак ти е скучно и си решила да се заяждаш с нашия форум
|
borsalino69
старо куче

|
#2671481 - 27.07.2010 22:26
|
|
|
Аз пък хич не й виждам неудобното на темата. Би ли казала, кое по-точно й е неудобното?
Просто отговорите на въпроса са 3-4 на брой: чувствам се сигурен, не толкова, може и повече и не се чувствам сигурен. И не виждам какво толкова да се пише, особено пък като стана ясно, че не става дума за битова престъпност. А по отношение на "големия брат" с очи и уши навсякъде ... това си е психическо състояние.
А, и би ли споделила, кое е това, което имаш наум? Може да е от полза
|
Shogoun
костелив орех

|
#2671484 - 27.07.2010 22:31
|
|
|
Нещо по-умно и оригинално не можа ли да кажеш? Явно не ти се отдава
|
Viva
secretive

|
#2671491 - 27.07.2010 22:45
|
|
|
Ако ти кажа нещо по-умно или оригинално няма да ме разбереш Та чакам отговор на въпроса си, или се чувстваш неудобно ...
|
sanbernar
unleashed

|
#2671493 - 27.07.2010 22:46
[Re: borsalino69]
|
|
|
Цитат:
Аз пък хич не й виждам неудобното на темата. Би ли казала, кое по-точно й е неудобното?
Просто отговорите на въпроса са 3-4 на брой: чувствам се сигурен, не толкова, може и повече и не се чувствам сигурен. И не виждам какво толкова да се пише, особено пък като стана ясно, че не става дума за битова престъпност. А по отношение на "големия брат" с очи и уши навсякъде ... това си е психическо състояние.
А, и би ли споделила, кое е това, което имаш наум? Може да е от полза
Ти хубаво се чувстваш сигурен..... носиш ли фанелката с Американско знаме извън Америка? Примерно на почивка в Куба или пък Германия, Турция или пък друга страна екзотична или не чак толкова. Всъщност аз за нито една страна не се сещам където много много да си падат по Американци.
Аз ще дам още една аксиома може да ме цитира всеки който пожелае: В Америка е най-хубаво да си Американец, извън Америка е най-хубаво да не си Американец
|
Shogoun
костелив орех

|
#2671494 - 27.07.2010 22:46
|
|
|
Има любопитство от моя страна, но не е само това. Знам, че има много отговори, още в началото предположих , че ще е субективно. Не е приятно да се мисли за такива неща и това е обяснимо, обаче те са част от живота ни. На едни повече, на други по-малко. Все пак в страната е имало атентати, има и много желаещи такива. Така, че са интересни чувствата, които би могъл да изпита човек пред подобна перспектива. Или просто отхвърля такива мисли и си налага да ги избягва. Или се доверява толкова много на системата, че не вярва, че може нещо да стане. Или се доверява на късмета си. Ако се доверява на държавата, системата, как е успял да се убеди ? Или е наивност, сляпо доверие? Има и други въпроси може би, не ми идват на ум в момента. Аз лично смятах , че тайните на служби на САЩ са поне близо до перфектното, но се оказва че май не е точно така. И ми е интересно как реагира човек, който може да бъде (не дай Боже) потърпевш. Често тук се пише калко сигурни и свободни се чувствате в САЩ, обаче е интересно дали това чувство е базирано на задълбочено осмисляне и доказано фактически или само формално чувство породено от всекидневната рутина и заетостта на мозъка с други мисли просто. Да уточня, че не намирам за необходимо или хубаво човек да мисли непрекъснато за някакви вероятни инциденти, но когато се замисли да анализара фактите в дълбочина и да достигне до фактическа убеденост...
|
Shogoun
костелив орех

|
#2671497 - 27.07.2010 22:50
|
|
|
Въпроса ти е безсмислен затова не получаваш отговор , а иначе е човещина да живееш в заблуди
|
Viva
secretive

|
#2671502 - 27.07.2010 23:02
|
|
|
Пускаш тема със заглавие: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ? и аз ти задавам въпроса:
Цитат:
... защо така си се загрижила за нашата сигурност
и ти заяваяваш, че
Цитат:
Въпроса ти е безсмислен затова не получаваш отговор

P.S. Не знам дали ти е минала тази мисъл, но може би, много вероятно и твоят въпрос е безсмислен за много хора и затова не пишат ...
|
borsalino69
старо куче

|
#2671506 - 27.07.2010 23:06
|
|
|
Цитат:
Ти хубаво се чувстваш сигурен..... носиш ли фанелката с Американско знаме извън Америка?
Батка, въпросът, доколкото го чета и разбирам е, кой как се чувства в Америка, а не в Занзибар. И второ, фланелки със знамена по тях не са в моя стил.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2671525 - 27.07.2010 23:52
|
|
|
Цитат:
обаче е интересно дали това чувство е базирано на задълбочено осмисляне и доказано фактически или само формално чувство породено от всекидневната рутина и заетостта на мозъка с други мисли просто.
Много ясно, че е така, т.е. формално чувство, породено от ежедневието ни и това, за което мислим (или по-скоро това, за което не мислим). И разбира се, че ако попадна в инцидент/атентат или там каквото се сетиш, особено пък такъв като от 9/11 то тогава вече ще се чувствам несигурен до края на живота си. Т.е. горния ти въпрос/доуточнение е безмислен, защото няма човек на тая земя, който да се чувства абсолютно и безусловно сигурен, най-малкото че дори и да контролираме всичко друго, то здравето си не го контролираме, а даже и в САЩ докторите все още са безсилни пред много неща. Та ако искаш абсолютен отговор, то той естествено е твърдо НЕ, защото няма такава сигурност никъде. Ако пък искаш субективен, базиран на ежедневието ни отговор, то тогава вече го получи .
|
Mimi 1

|
#2671558 - 28.07.2010 05:17
|
|
|
Цитат:
Дам, разбирам темата е доста неудобна. Вероятно и аз на ваше място не бих била особено словоохотлива. От една страна *Големия брат* има уши и очи навсякъде, от друга - предвид, че САЩ са посяли причини да бъдат недолюбвани почти по целия свят, бих имала едно на ум...
Сега като стана ясно, че имаш предвид тероризма, да вземем да направим една рекапитулация.
Преди 9 години стана 9/11. От тогава в Щатите терористичен акт не е имало. Имаше няколко писма с антракс, които според мен се дължаха главно на истерията по медиите, двама кукувци се опитаха да взривят разни части от дрехите си и бяха хванати от пътниците и стюардесите в самолетите и една дефектна бомба я спипа продавач на Таймс скуеър.
Междувременно имаше големи по размер атентати в Лондон, Мадрид, Бали и в последно време няколко из Русия.
Или американците са почнали да ги обичат доста повече от англичаните, испанците, индонезийците и руснаците, или мерките вършат работа.
|
Mimi 1

|
#2671560 - 28.07.2010 05:32
|
|
|
Цитат:
Ти хубаво се чувстваш сигурен..... носиш ли фанелката с Американско знаме извън Америка?
Да разбирам ли, че ти в Америка носиш фланелка с американското знаме?
|
Shogoun
костелив орех

|
#2672019 - 28.07.2010 22:58
|
|
|
Не ме интересува абсолютния, философски отговор , а прагматичния. Тоест как се чувства човек в страна дала толкова поводи за неприязън (меко казано) и разчитащ на *безгрешните* й спец служби, обещаващи му сигурност в замяна на големите средства които получават, и които се оказват не толкова перфектни, за колкото са били смятани?... Като повтарям , че не говоря за крайности от типа да се невротизираш на тема тероризъм, но и да не си лековерен Освен ако някой е толкова самонадеян и доверчив, че смята, че такова животно просто няма
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2672024 - 28.07.2010 23:04
|
|
|
Според кой са големи тия въпросни средства ? Цифрите са относителни понятия - за някой в Африка и 1 млн. долара са супер "огромни средства" . Днес например четох как на срещата между Бойко Борисов и гръцкия премиер двамата много се радвали на "големите" гръцки инвестиции в БГ в размер на 2 млрд. долара - бюджета на един неголям град в щатите . Та дай да се уточняваме, защото нещата не са абсолютни .
|
no_bs
подозрително енергична

|
#2672028 - 28.07.2010 23:07
|
|
|
Какво ще уточняваш пък ти. Кажи на Шогуница, че си потиснат, тревожен, че мисълта как останалия свят мрази Америка тъмнее в еженощните ти кошмари. Кажи й на жената, че да се успокои най-сетне и белким поспре с налудничавите теми поне за летните месеци...
|
masa6
аеродинамичен

|
#2672035 - 28.07.2010 23:20
|
|
|
Рексе, ти май не си женен . Дамата си пита и ще продължава да пита, да перефразира и променя въпроса и да го поства във всички теми, докато не получи отговора, който и харесва.Предлагам от тук нататък, ако някой иска да каже нещо хубаво за САЩ,за маскировка, да слага думата "автомобил" в заглавието на темата, па белким ни се размине.
-------------------- "Да бях малко по-смел, па да ви призова на въстание. И да бехте и вие малко по-смели, па да се отзовете… Ама не сме такива хора…" Д-р Филипов
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2672045 - 28.07.2010 23:29
|
|
|
Както викаше Киро-секирата - "Жена и логика (техника) са две несъвместими понятия. Вие колежки само харчите парите на родителите си и затова ще ви пиша по една 3-ка без значение колко знаете, за да не се мъчите". Голям беше, ей .
|
masa6
аеродинамичен

|
#2672051 - 28.07.2010 23:37
|
|
|
Защо оставам с усещането.че във всеки технически ВУЗ в България и по всяко време е имало по един Киро-секирата. Сякаш не е човек а длъжност. Моят си беше по съпромат в МЕИ София. И кой ли е оригинала? Ама това друга тема.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2672056 - 28.07.2010 23:46
|
|
|
Е за същия точно става въпрос де, само дето на мен ми е преподавал металознание и много обичаше едни желязо-въглеродни диаграми .
|
masa6
аеродинамичен

|
#2672065 - 29.07.2010 00:00
|
|
|
Много обичаше да бичи табла с Маринов от електротехниката. Имаше една история, как веднъж изпитвали в две съседни аудитории и Киро обещал тройка на един младеж, ако влезе в съседната зала и извика "Проф. Маринов е дупка на табла." Пича се навил и след малко от съседната зала се разнесъл рев "Три за тоя, който го хване" Басси, тия са безсмъртни. Дано още има такива чешити из университетите.
|
Shogoun
костелив орех

|
#2672083 - 29.07.2010 00:30
|
|
|
Цитат:
гръцки инвестиции в БГ в размер на 2 млрд. долара - бюджета на един неголям град в щатите
Сумата е 2,8 млрд $ Егати все гледаш да омаловажаваш сумите на другите 
Значи , викаш, 75 млрд $ е нищо работа?
|
Shogoun
костелив орех

|
#2672084 - 29.07.2010 00:33
|
|
|
Хайде сега аз съм ти виновна ! Като че и с мен и без мен не си си все същата киселица
|
Shogoun
костелив орех

|
#2672087 - 29.07.2010 01:05
|
|
|
Цитат:
да перефразира и променя въпроса
Аз ли съм виновна, че все на неразбрали се правите?
Цитат:
докато не получи отговора, който и харесва
Напротив, очаквах да ме убедите в това, което твърдите, но все пак държа да бъда убедена, а не да ми излизате само с лозунги И не знам защо това се оказа толкова непосилна задача Хайде, лека!
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2672092 - 29.07.2010 01:57
|
|
|
75 млрд. на фона на 3-4 трлн. бюджет е почти нищо наистина . Я да те питам ти как точно очакваш да те убедим какво чувстваме - какво ще приемеш за доказателство ?
|
MилeH
среедностатистически

|
#2672108 - 29.07.2010 05:49
|
|
|
един е само Киро Секирта ако има други плагиати са жалки подобия.
още като бях в ученик в малките класове слушах истории за него, и знаех , че ще му налетя някой ден. съдружника ми 13 пъти се явява при него, щото минал през градинката напряко в първи курс 
абе, Рексе, що говориш в минало време, да не се е поминал?
|
slavy
Гринго

Регистриран: 28.05.2010
От: Варна/Virginia
|
#2672134 - 29.07.2010 09:08
[Re: MилeH]
|
|
|
В съсединия ВУЗ - бившето ХТИ има един подобен - Сашо Теслата. Даже отначало помислих, че сте му объркали името Пак по механика преподава.
-------------------- Здравей живот!
|
Liyla
curious

Регистриран: 23.02.2008
|
#2672553 - 29.07.2010 22:23
|
|
|
Какво ще уточняваш пък ти. Кажи на Шогуница, че си потиснат, тревожен, че мисълта как останалия свят мрази Америка тъмнее в еженощните ти кошмари. Кажи й на жената, че да се успокои най-сетне и белким поспре с налудничавите теми поне за летните месеци... 
Шогунка, мира не намираш. то и твоята не е лесна  ти мъж имаш ли, ала-бала? някакво занимание, хоби?
-------------------- mmm taste the rainbow
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

|
#2672597 - 30.07.2010 00:59
|
|
|
Чувствам се и сигурен, и несигурен. Америка е на първо място от развитите страни по брой на затворници на 1 000 души: пет пъти повече от Великобритания, девет пъти повече от Германия и 12 пъти повече от Япония. Днес бях свидетел как ченгетата блокираха уличка в ъптаун и погнаха двама. Белият избяга, но черният нема тоя късмет и му туриха белезниците, след като го проснаха на земята. Преди две години случаен изстрел пак в ъптаун счупи задния прозорец на колата на познати. Несигурен съм, понеже ти трябва правна диплома, за да се оправяш в сложните закони тук. САЩ все още има закон, по силата на който американски граждани носят наказателна отговорност за нарушаване ловните и риболовни закони на други страни. Така през 2000 г. осъждат на 8 години затвор трима американци, внесли опашки от омари в найлонови торбички, а не в кашони, което нарушавало стар хондураски закон, вече неспазван дори в Хондурас.  Колкото до терористичните актове, не са толкова чести като в Гърция, но пък като има -- има. Божа работа!
-------------------- 5*: no_bs, plain, Mimi1, Triss, Абу, Джек Дениъл, znaiko, leader, набабатихвърчилото, _Arwen_, dumb, smug, Дъжд, Акад. Неделчев, ooh, Over and Out;
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2672605 - 30.07.2010 02:35
|
|
|
Ами вкарват престъпниците в затворите, а не като в БГ например - Бат Бойко ги лови, а съдиите ги пускат после и накрая няма никаква оправия . А това, че някъде си не си спазват сами законите си е само в техен минус, а не в минус на щатите .
Цитат:
Колкото до терористичните актове, не са толкова чести като в Гърция, но пък като има -- има.
А това е защото каквото и да направим, го правим като хората, а не се лигавим като гърците .
|
Viva
secretive

|
#2674769 - 03.08.2010 18:46
|
|
|
Къде ли е Shogoun да изкоментира тази тема или се е покрила някъде, защото не и харесва новината 
Почти половината гърци искат да емигрират незабавно
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2674773 - 03.08.2010 18:52
|
|
|
И на мен да ми спрат бензина и аз тръгвам да се махам веднага - как иначе човек да си кара баварката, тя да не върви с вода .
|
no_bs
подозрително енергична

|
#2674782 - 03.08.2010 19:17
|
|
|
И на всичко отгоре сред най-предпочитаните дестинации за емиграция е САЩ. Неслучайно като прегледах сега темите от уикенда видях, че с Дзверчето сте си говорили по въпроса.
То и на Шогунката интересът може да се окаже от друго естество в крайна сметка.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2674796 - 03.08.2010 19:44
|
|
|
Между другото - като си бях това лято в БГ и около половината от приятелите и познатите ми пак говорят за емиграция. Даже миналия месец пратих покана да идват някои на разузнаване . Преди 2 г. никой не обелваше и дума на тая тема .
|
Borisio
Нямам представа какъв

Регистриран: 13.09.2009
От: САЩ
|
#2674810 - 03.08.2010 20:46
|
|
|
Цитат:
Е за същия точно става въпрос де, само дето на мен ми е преподавал металознание и много обичаше едни желязо-въглеродни диаграми .
Още ги помня. С четирите 'крайника" :-))
|
no_bs
подозрително енергична

|
#2674813 - 03.08.2010 20:56
|
|
|
Вярно е, че от години (поне 4-5) никой от приятелите ми в България дори не е споменавал емиграция. Нормално е, че пак има интерес към начинанието, само дето вече САЩ не са точно толкова обещаващ вариант за много хора колкото беше преди.
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2674814 - 03.08.2010 20:57
|
|
|
Цитат:
Ти хубаво се чувстваш сигурен. Носиш ли фанелката с Американско знаме извън Америка? Примерно на почивка в Куба или пък Германия, Турция или пък друга страна екзотична или не чак толкова. Всъщност аз за нито една страна не се сещам където много много да си падат по Американци. Аз ще дам още една аксиома може да ме цитира всеки който пожелае: В Америка е най-хубаво да си Американец, извън Америка е най-хубаво да не си Американец
Меко казано, доста "не искам да те обиждам" изказване. Да, аз ходя с американска тениска извън щатите и не ми пука, защото съм американец. В Куба биха ми целували ръцете ако им дам такава тениска. За германците хич не ми дреме какво мислели, нито за останалите европейски държави, пълни с морално и умствено кастрирани населения. А извън САЩ съм горд, че съм гражданин на САЩ и имам защитата на тази държава зад гърба ми. Когато ходя в "янки" щати си слагам конфедератска тениска и хич не ми дреме какво може да си помислят някакви либерали.
|
lurker

|
#2674822 - 03.08.2010 21:13
[Re: Borisio]
|
|
|
Цитат:
останалите европейски държави, пълни с морално и умствено кастрирани населения.
ето това тук е доста крайно и меко казано несериозно изказване
-------------------- the more intelligent the technology, the dumber the user gets
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2674835 - 03.08.2010 21:39
|
|
|
Цитат:
Цитат:
останалите европейски държави, пълни с морално и умствено кастрирани населения.
ето това тук е доста крайно и меко казано несериозно изказване
Може ли да ми обясниш тогава каква е причината европейците да имат непрекъснато растящо желание да бъдат роби на социализма и са толкова обзети от желание за расово самоубийство?
|
lurker

|
#2674841 - 03.08.2010 22:03
|
|
|
разбирам обама да не е повел америка точно в посоката на социализма и да са малко хората на купони, черните и латиносите в америка, та да го задаваш този въпрос все едно политическата коректност, отстъпчивостта и търпимостта към всякаква паплач от третия свят са ексклузивно европейски, ама реалността не е баш такава...
|
Shogoun
костелив орех

|
#2674865 - 03.08.2010 22:36
|
|
|
Цитат:
75 млрд. на фона на 3-4 трлн. бюджет е почти нищо наистина
Дори и ако са на вятъра? (хипотетично най-вече) Ти живееш начи в егати богатата държава 
Цитат:
Я да те питам ти как точно очакваш да те убедим какво чувстваме - какво ще приемеш за доказателство
За всеки е различно, за теб бих приела ако кажеш как си си изхвърлил арсенала примерно
|
Shogoun
костелив орех

|
#2674870 - 03.08.2010 22:45
|
|
|
Цитат:
Интересното в случая е процентът на останалите граждани на ЕС, които искат да емигрират в друга държава.
Според анкетата, 66% от шведите, французите и кипърците искат да напуснат страната си незабавно
Първо преди да се изхвърляш добре е да четеш и осмисляш това, което пускаш, за да не се обръща като бумеранг и да те излага. И второ можеш ли да се пробваш да обясниш защо забърка всеизвестните икономически проблеми на Гърция в тема за сигурността в САЩ? Аз имам едно обяснение, но т.к. е нелицеприятно ти давам шанс да опиташ да кажеш нещо свързано.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2674872 - 03.08.2010 22:49
|
|
|
Цитат:
Дори и ако са на вятъра? (хипотетично най-вече) Ти живееш начи в егати богатата държава
По някаква случайност май е най-богатата .
Цитат:
за теб бих приела ако кажеш как си си изхвърлил арсенала примерно
Арсенала е за кеф, а не защото се чувствам несигурен .
|
Shogoun
костелив орех

|
#2674873 - 03.08.2010 22:50
|
|
|
Друго викаше преди
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2674876 - 03.08.2010 22:52
|
|
|
Какво друго съм викал - че САЩ не е най-богатата държава ли ?
|
Shogoun
костелив орех

|
#2674880 - 03.08.2010 23:00
|
|
|
Вчера попаднах на част от предаване и чух нещо интересно - тайните служби на САЩ били убедени и сигурнни, че в страната има внесен материал за малка атомна бомба или готова такава с терористична цел. След разпадането на СССР били изпразнени доста складове и продадено всякакъв вид оръжие и част от това било пристигнало и в САЩ. Всяка гадина в страната влизали милиони контейнери от всякъде и на практика само 5% от тях се проверяват. За това имало създадена специална служба (не й помня името ) включваща 400 човека които се движат навсякъде във всички щати цивилни и с куфарчета с портативни броячи и търсят непрекъснато.
|
Shogoun
костелив орех

|
#2674882 - 03.08.2010 23:03
|
|
|
Я не се прави на две и половина, за арсенала думам
|
borsalino69
старо куче

|
#2674886 - 03.08.2010 23:14
|
|
|
Цитат:
Когато ходя в "янки" щати си слагам конфедератска тениска и хич не ми дреме какво може да си помислят някакви либерали.
Е, ти си само за Южна Каролина.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2674888 - 03.08.2010 23:16
|
|
|
Цитат:
Я не се прави на две и половина, за арсенала думам
Какво за аресенала ?
Цитат:
След разпадането на СССР били изпразнени доста складове и продадено всякакъв вид оръжие и част от това било пристигнало и в САЩ.
Ти тук, в тоя цитат атомни отъжия ли имаш предвид или калашници ?
|
Viva
secretive

|
#2674896 - 03.08.2010 23:45
|
|
|
Я да те цитирам:
Цитат:
Първо преди да се изхвърляш добре е да четеш и осмисляш това, което пускаш, за да не се обръща като бумеранг и да те излага.
Това заглавие, не съм го написала аз, така че няма какво да ми цитираш статията 
А за втория въпрос, ще ти отговоря с въпрос: Какво общо имаш ти, живуркащата в Гърция че си се загрижила за сигурността на Щатите? Само за сравнение, на мен въобще не ми дреме какво е икономическото състояние на Гърция Схващаш ли разликата
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2674907 - 04.08.2010 00:08
|
|
|
Цитат:
разбирам обама да не е повел америка точно в посоката на социализма и да са малко хората на купони, черните и латиносите в америка, та да го задаваш този въпрос все едно политическата коректност, отстъпчивостта и търпимостта към всякаква паплач от третия свят са ексклузивно европейски, ама реалността не е баш такава...
Има голяма разлика. В Европа протестират ЗА социализъм. Тук ние протестираме срещу социализма. Това, което прави Обама и неговите дружки, ще бъде забравено след 5-6 години. Не забравяй, че американското общество е въоръжено общество. Конституцията, която сегашното правителство я използва за тоалетна хартия, ни дава право да сменим правителството, ако то се превърне в тирания.
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2674909 - 04.08.2010 00:09
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Когато ходя в "янки" щати си слагам конфедератска тениска и хич не ми дреме какво може да си помислят някакви либерали.
Е, ти си само за Южна Каролина.
Там ходя в командировка доста често. Мои хора
|
lurker

|
#2674912 - 04.08.2010 00:21
|
|
|
едва ли наистина вярваш, че някой ще се вдигне с оръжие да "защитава конституцията"
и не мисля, че в 21 век безплатното здравеопазване и образование са "социализъм", но пък е позор в най-богатата страна в света не всеки да има достъп до такива нечувани "екстри"
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2674922 - 04.08.2010 01:00
|
|
|
Цитат:
не всеки да има достъп до такива нечувани "екстри"
Абсолютно всеки има достъп - на никой не е отказано да си купи застраховка . Та колко всеки го желае обаче тоя достъп е вече съвсем отделен въпрос .
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2674938 - 04.08.2010 05:10
|
|
|
Цитат:
едва ли наистина вярваш, че някой ще се вдигне с оръжие да "защитава конституцията"
и не мисля, че в 21 век безплатното здравеопазване и образование са "социализъм", но пък е позор в най-богатата страна в света не всеки да има достъп до такива нечувани "екстри"
Типично изказване на човек, попил лъжливата информация на СНН. Всеки в САЩ може да си купи застраховка стига да иска. И то не една а поне 4-5 вида. В случай, че не знаеш,САЩ е страна, където ако отидеш в "Бърза помощ" НИКОЙ няма да ти откаже помощ, независимо какво ти е състоянието и дали може да плащаш. Стоиш в болницата докато оздравееш. Това май не си го чувал от ТВ-то. Има хора, които са болни и застрахователните не им дават застраховка. За тези хора всеки щат има тяхно си медицинско осигуряване. Когато минеш 65 г. възраст, автоматически получаваш медицинско осигуряване доживот. Не е работа на правителство да бъде "майка". Според твойта логика правителството трябва да ти осигури жилище, кола и да ти дава всеки месец пари за да се чувстваш добре ? Здравеопазването и образованието не са права. Това са си лични избори.
|
kare

Регистриран: 22.06.2005
|
#2674943 - 04.08.2010 06:05
|
|
|
Цитат:
Според анкетата, 66% от шведите, французите и кипърците искат да напуснат страната си незабавно, докато най-малко желаещи за това има в Португалия- 31%.
Може ли някакъв линк към това "проучване"? Някой надрусан ли го е правил ? Или може би става дума за французите в Гърция ? Щото ако 66% от французите във Франция искат да напуснат то тогава цифрата за англичаните би трябало да е поне 400% а за БГ няма да може да се сметне. Нямам впечатления от Португалия, но в Германия например, редовно си имаше португалци които бачкаха нископлатени работи наравно с турци и поляци. В Хамбург си имат чак португалски квартал. Ако са толкова щастливи в Португалия що скитат по другите страни? На този фон 31% португалци срещу 66% французи и щведи е най-малкото съмнително. Ако приемеш, че цифрата 66% не е вярна , не виждам защо ще вярваш на 38% за Гърция.
38% е по-близо до 1/3 отколото до 1/2 (повече от два пъти по-близо ), така, че можеш да започнеш с изводите още от заглавието.
П.П. Тука има едно друго проучване, в което цифрите поразително съвпадат : уеб страница
Само дето става дума за: Looking first at an overall willingness to move either region, country or both - two thirds of those living in France, Cyprus and Sweden are willing to move to another region or country (66%) if they became unemployed and had trouble finding a job. They are closely followed by those living in Latvia (65%), the Netherlands (62%) and Luxembourg (61%). Conversely, the Portuguese (31%), Bulgarians (33%) and Romanians (34%) are the least willing to move to find work - although Romania has the highest level of "don't know" responses - at 22%.
Това какво общо има с "напуснат страната си незабавно" ?
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

|
#2674944 - 04.08.2010 06:28
[Re: kare]
|
|
|
Нека аз да кажа, аз! Може ли? Леонардо ди Каприо е eкстрахирал сънищата на много шведки и шведи. Там действието се развива в топли страни с ниски данъци и има много секс с туземното население. Германците и французите вероятно искат да емигрират съответно в съседните им Холандия и Испания, за да се научат да играят футбол.  ПП -- К'ъв тоз непресъхващ извор на мъдрост актуално.ком, бе, майна, той ш'се окаже най-цитираният сайт тук. Гребете с пълни шепи!
Редактирано от Mstivoj (04.08.2010 06:33)
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2675206 - 04.08.2010 16:24
|
|
|
Цитат:
Такова нещо като "безплатно" не съществува. За да отидеш на училище без да плащаш, правителството трябва да измъкне пари от ноя джоб, пари, които честно съм изработил и да ги даде на теб (вместо твоите родители да ти платят). То е същото когато те оберат на улицата, само дето единия обир е "законен", а другия не. Ако родителите не могат да те издържат, отиваш да работиш и да учиш.
|
kare

|
#2675220 - 04.08.2010 16:55
|
|
|
Borisio, абе много се палиш бе човече. Look, we're basically on earth to shit and f*ck. So unless your job's to help people shit or f*ck, it's not that important, so relax. Повече тука: http://shitmydadsays.com/
|
lurker

|
#2675226 - 04.08.2010 17:02
|
|
|
спорът за безплатното образование и здравеопазване/европейския социализъм и американския капитализъм е безкраен и е по-добре да не го започваме в тази тема 
ще си кажа накратко мнението и спирам
колкото и клиширано да звучи, най-ценният капитал на една страна са нейните хора. европа се грижи много по-добре за своите хора и безплатното образование и здравеопазване не са пари на вятъра, а са инвестиция в хората - държавата инвестира в себе си.
американският подход на ненамеса и оставяне всеки да се оправя както му скимне ражда уайт трашове и беззъби реднеци, живеещи в трейлър паркове. не мога да не им призная на братята американци невероятния майсторък да внушат на били боб и дарлийн как тяхното безизходно живуркане е свобода, личен избор и страхотен американски начин на живот. така трашовете си въобразяват, че притежаването на пикап и пушка и веенето байраци на конфедерацията ги прави страхотно свободни и видни защитници на конституцията и демокрацията.
истинската свобода обаче и истинският избор е да дадеш на тези хора образование, за да могат да вземат мъдри информирани решения за себе си, семействата и близките си и в крайна сметка за държавата. защото простият човек няма да роди кой знае каква бляскава идея за бизнес, няма да плати кой знае какви данъци на държавата и няма да знае как компетентно да се грижи за здравето си и така да не е в тежест на системата.
|
baby12
ентусиаст

Регистриран: 11.08.2007
|
#2675249 - 04.08.2010 17:24
|
|
|
Цитат:
спорът за безплатното образование и здравеопазване/европейския социализъм и американския капитализъм е безкраен и е по-добре да не го започваме в тази тема 
ще си кажа накратко мнението и спирам
колкото и клиширано да звучи, най-ценният капитал на една страна са нейните хора. европа се грижи много по-добре за своите хора и безплатното образование и здравеопазване не са пари на вятъра, а са инвестиция в хората - държавата инвестира в себе си.
американският подход на ненамеса и оставяне всеки да се оправя както му скимне ражда уайт трашове и беззъби реднеци, живеещи в трейлър паркове. не мога да не им призная на братята американци невероятния майсторък да внушат на били боб и дарлийн как тяхното безизходно живуркане е свобода, личен избор и страхотен американски начин на живот. така трашовете си въобразяват, че притежаването на пикап и пушка и веенето байраци на конфедерацията ги прави страхотно свободни и видни защитници на конституцията и демокрацията.
истинската свобода обаче и истинският избор е да дадеш на тези хора образование, за да могат да вземат мъдри информирани решения за себе си, семействата и близките си и в крайна сметка за държавата. защото простият човек няма да роди кой знае каква бляскава идея за бизнес, няма да плати кой знае какви данъци на държавата и няма да знае как компетентно да се грижи за здравето си и така да не е в тежест на системата.
Да и каква система роди този начин на мислене? Правителството да мисли вместо теб! Правителството да се грижи за теб! Правителството да .... правителството, правителството, правителството, и т.н. И накрая какво? Поглеждаш наоколо себе си и виждаш реалноста и се чудиш пак сме на последно място! Що ли? И топ 100 универстите пак в Америка при безъбите реднеци, загниващия капитализъм! Що ли? Ква я мислихме каква стана? Ние му казваме на овчия народ какво трябва да прави как да живее и мисли, то на запад ми бяга?!? Айде лагери, айде милиция, айде ДС все не е достатъчно?!?? ааа ма я ние знаем другари как да се грижим за вас партията майка кърмилници ще ви кърми ммм дааа ... А в днешно време Испания фалит, Гърция фалит, ами Франция? Ами Англия? Русия? Дания? Канада? И това е само началото на лудия цоциализъм! Който чете знае как се живее в развития соц. някой и помнят! На къде са тръгнали със тези соц. програми и луда емиграция от средния изток? А? “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете” - Бенджамин Франкилн ... Това ти мислене е наследство от комунизма на съветите лошото е че се разпространи и на запад от масква сега е модерно да си ляв, ама на 25 ако не си ляв нямаш сърце, но на 35 още ако си ляв нямаш акъл ...
|
lurker

|
#2675261 - 04.08.2010 17:34
[Re: baby12]
|
|
|
1. що като става дума за европа сочиш точно българия за пример? тя ли е модел за подражание, в нея ли нещата функционират както трябва? 
2. като си говорим за фалити, що не споменеш най-богатия американски щат - калифорния?
|
us.dreamer
бяла и добра...понякога

|
#2675263 - 04.08.2010 17:39
|
|
|
Тук вече не съм съгласна. Нали си чувал поговорката - "Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш." По време на т.н. комунизъм в България всичко се" даваше", та дори беше задължително. Но нищо от тези неща не беше качествено. Тук някои ще наскачат и ще започнат да ме убеждават колко добро и качествено образование са получили тогава. И с това не мога да се съглася, защото всичко беше здраво подплатено" идеологически". В училище пълните отличници бяха доста тъпи и ограничени хора, не прочитащи и ред извън учебниците. В същото време бяха активистите на класа- дружинни и комсомолски деятели. Във ВУЗ се влизаше след изпит по съответния предмет и изпит по политическа подготовка. За здравеопазването по това време не ми се говори....И то беше "безплатно" общодостъпно....и трагично.
|
lurker

|
#2675266 - 04.08.2010 17:42
|
|
|
и ти автоматично поставяш знак за равенство между българия и европа. не говорех за социалистическа българия, нито говорех за българия от безкрайния криминален преход, а за европейския съюз. има съществена разлика
|
us.dreamer
бяла и добра...понякога

|
#2675270 - 04.08.2010 17:47
|
|
|
baby12 ти го е казала много добре- така се започва!
|
znaiko
интернет зависим SNOB

|
#2675271 - 04.08.2010 17:47
|
|
|
Ако си живял в Европа, едва ли ще смяташ тяхната система за по-добра от тукашната, освен ако не разчиташ на други да ти осигуряват стандарт, който иначе не можеш да си позволиш.  Но то и тука е така за този тип хора; дават ти купони и/или пари за храна, подпомагат те с разходите за квартира, осигуряват ти здравна застраховка и всичко на гърба на средната класа. Но то и в останалия развит свят е така ... 
А "безплатното" обучение е доста спорен подход.
|
baby12
ентусиаст

|
#2675278 - 04.08.2010 17:51
|
|
|
Цитат:
1. що като става дума за европа сочиш точно българия за пример? тя ли е модел за подражание, в нея ли нещата функционират както трябва? 
2. като си говорим за фалити, що не споменеш най-богатия американски щат - калифорния?
Напротив не ме четеш, погледни кои западни държави съм ти дал по-горе за пример! А България я давам за пример първо защото това ми е родината и второ защото България напълно достигна нивото на развития цоциализъм и пълна победа на комунизма! Много добре го помня! Ти какво си мислиш, че това което се случва в Германия, Франция, Испания и т.н. др. ЕС държави с цоциалиситна власт и работнически съюзи това е края на капитализма и е някакво доказателство, че системата работи? Това е само началото на края за ЕС.. Я им погледни дефицитите! Я им погледни външните заеми и какъв процент са спрямо от БВП на година и пак го казвам това е само началото! Ами Гърция какво стана с развитата цоциалистическа демократична Гърция? Ами Испания, Унгария ... сега са така ами след 10 години, ами русия? Китай? Куба? Венецуела? КНДР! Не драги/а, аз не замениям свободата си заради безпалатанта сигурност на правителството/ държавата с всичките му "безплани" обещания никога ...
|
kare

|
#2675280 - 04.08.2010 17:51
|
|
|
Абе всеки гледа от собствената си камбанария. Хора Вие до кой клас сте изкарали? По вашата логика Судан например трябва да е цъфнал и вързал.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675283 - 04.08.2010 17:55
|
|
|
Цитат:
Знаеш ли как и е никнейма на Калифорния - Социалистическа Република Калифорния .
|
lurker

|
#2675292 - 04.08.2010 17:59
|
|
|
виж сега, ако и европейският съюз започне да си решава икономическите батаци с печатането на пари и със спретването на войни на другия край на света, да имаш основание да си толкова надъхан срещу неговата "прогнила" система. засега този подход е патент на най-великата демокрация с най-великата икономика и най-свободните хора в света 
п.п. що се афектирате толкова не ми е ясно. всички ли трябва да мислим еднакво? лошо ли е някой да споменава и другата гледна точка по обсъжданите въпроси?
|
baby12
ентусиаст

|
#2675300 - 04.08.2010 18:01
|
|
|
Цитат:
Абе всеки гледа от собствената си камбанария. Хора Вие до кой клас сте изкарали? По вашата логика Судан например трябва да е цъфнал и вързал.
Не, не е така драги/а! Напротив в тази вселена и на планетата земя си има строги закони и реалноста за всички е една! Няма такова нещо като моята камбанария, щото каруцата като се счупи пътища много, нали? Относно кой, кой клас е изкарал и какъв бил Судан не виждам изобщо какво го намесваш в случая?!? Комунизма/модерно Цоциализма превърна моята държва в държва без морал, етика, класово общество, никаква ценостна ситема, критериите бяха разбити на пух и прах с пренаписана история и алкохолици това е резултата от сигурноста на държвата - работа пет за четири и заплати пет за четири с доволен аперитив на обяд по време на работа и т.н. до безкрай! Знам, че реалноста е жестока и много хора не я харесват, но уви трябва да се борим с нея едни с хомод на глвата др. свободни ... сам избираш уви ... всяка жертва сама си избирала мъчителя ..
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675304 - 04.08.2010 18:03
|
|
|
ЕС също печата пари - кой ти каза, че не печата ? Отделно пък сигурно не знаеш, но най-големия дифенс контрактор в света е английската BAE Systems . И съвсем на трето място пък - я ни обясни как САЩ са си разрешили поне един икономически батак, почвайки война и хвърляйки милиарди и трилиони долари в нея ? Това последното ще ми е много интересно да го чуя .
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

|
#2675305 - 04.08.2010 18:03
|
|
|
Честно казано, не ми дреме дали е цоциализъм или фашистка хунта. Важното е да ми осигурява желания лайфстайл. В това отношение Европа е лидер. Говоря за живота на средностатистическия гражданин. Вижте ги как си пекат дупетата по четири-пет-шест седмици по тайландските плажове или как се блещят на слънцето и си прекарват сладко и лежерно времето по кафетата.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675310 - 04.08.2010 18:05
|
|
|
Тежко ми и горко, ако чакам някой друг да ми осигурява желания лайфстайл . При теб обаче може и да работи, макар че не знам да си украинката Оксана .
|
baby12
ентусиаст

|
#2675313 - 04.08.2010 18:07
|
|
|
Цитат:
виж сега, ако и европейският съюз започне да си решава икономическите батаци с печатането на пари и със спретването на войни на другия край на света, да имаш основание да си толкова надъхан срещу неговата "прогнила" система. засега този подход е патент на най-великата демокрация с най-великата икономика и най-свободните хора в света 
п.п. що се афектирате толкова не ми е ясно. всички ли трябва да мислим еднакво? лошо ли е някой да споменава и другата гледна точка по обсъжданите въпроси?
А ти какво се наежваш когато те провокира ме да мислиш сам/а? И вземи, да четеш сериозна литература и преса, а не да ми цитираш заглавията на мас медията... Да не си и ти фен на филма зайт гетс, 9/11 фаренхайд, сико и др. "велики филми", член на клуба борба срещу световната конспирация? Сериозно - давай по-сериозно иначе издишаш...
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

|
#2675318 - 04.08.2010 18:08
|
|
|
Както отбелязах, говорим за средностатистически европейски граждани. Аз в момента го играя американски селянин.
|
baby12
ентусиаст

|
#2675319 - 04.08.2010 18:08
|
|
|
Цитат:
Тежко ми и горко, ако чакам някой друг да ми осигурява желания лайфстайл . При теб обаче може и да работи, макар че не знам да си украинката Оксана .
Като го чета може и да е
|
baby12
ентусиаст

|
#2675321 - 04.08.2010 18:09
|
|
|
Цитат:
Както отбелязах, говорим за средностатистически европейски граждани. Аз в момента го играя американски селянин.
Е да де за това си говорим кажи си го!
|
no_bs
подозрително енергична

|
#2675323 - 04.08.2010 18:10
|
|
|
Цитат:
В училище пълните отличници бяха доста тъпи и ограничени хора, не прочитащи и ред извън учебниците.
Точно тъй ще да е било. А интелектуално еволюиралите и вероятно прочели Ницше още в седми клас (и само по нелепа случайност нивгаш ненаучили как се пише "евфемистичен") бяхте тройкаджии, нали? Не нам, мадам.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675325 - 04.08.2010 18:10
|
|
|
Цитат:
ОК, кажи ми тогава защо дойде на лошото и ниския лайфстайл (lurker може и той да каже ако иска) ?
|
lurker

|
#2675331 - 04.08.2010 18:14
|
|
|
много добре знаеш, че още от времето на рейгън американската икономика се стимулира с наливането на милиарди в така наречения "военно-промишлен комплекс" - тогава се наливаха в "надпревара във въоръжаването" (още едно клише от минали времена ), а по-късно във войни на другия край на света. при всяко забуксуване се предприема съответната интервенция за защита на демокрацията и интересите на сащ
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

|
#2675332 - 04.08.2010 18:14
|
|
|
Аз пък така като ви чета и си мисля, че за някои идеолози на капитализма 18 септември 2008 още не е настъпил.
|
MyXa
KoHcKa

Регистриран: 06.01.2006
От: the point of no return
|
#2675333 - 04.08.2010 18:15
|
|
|
Аз пък не виждам, защо според теб средностатистическия американец не ги прави тези неща? Е, на колежката беше за 3 седмици във Виетнам тази година, предната колегата за 4 в Индия. Аз понеже не съм американка, та не влизам в бройката, ама тая година 1 седмица в Лондон, 1 в Гватемала, 2 в Испания, сега ще си ходя за 9 дена до БГ, че трябва виза да вадя и да отида на една сватба и ще намина към Прага, че не съм ходила... Редовно си ядем обяда с колегите по външните маси на заведенията..изобщо..не знам с какво е по-различно точно.
-------------------- "Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”
~Mark Twain
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

|
#2675336 - 04.08.2010 18:16
|
|
|
Цитат:
Цитат:
ОК, кажи ми тогава защо дойде на лошото и ниския лайфстайл (lurker може и той да каже ако иска) ?
Исках да видя как живеят измамените камилчета.
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

|
#2675339 - 04.08.2010 18:17
[Re: MyXa]
|
|
|
Много просто -- вие не сте средностатистически.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675340 - 04.08.2010 18:18
|
|
|
И сега като видя какво ще правиш - или още не си видял ?
|
MyXa
KoHcKa

Регистриран: 06.01.2006
От: the point of no return
|
#2675341 - 04.08.2010 18:19
|
|
|
Е, ти от де знаеш, че "онея" европейци са средно статистически?
-------------------- "Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”
~Mark Twain
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

|
#2675343 - 04.08.2010 18:20
|
|
|
Цитат:
Ше прецопам локвата обратно.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675350 - 04.08.2010 18:23
|
|
|
Разходите за войните за последното десетилетие са малко над трилион долара. Американската икономика на година е за около 12-13 трилиона. Само за последната година-година и половина наляха малко над трилион в банковия сектор. Та хайде пак да помислим задружно кой сектор управлява държавата - банковия или военнопромишления ? И защо аджеба 5-те най-големи фирми от въпросния военнопромишлен комплекс са все с по около 4-5 пъти по-малки от 5-те най-големи банки примерно .
Сега, ако почнем да си говорим как военнопромишления комплекс и войните са начин и средство за постигане на други неща - ОК, ама да ми разправяш как управлявали държавата е "леко" казано смешно .
|
baby12
ентусиаст

|
#2675352 - 04.08.2010 18:23
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Много се радваме за теб, успех
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675353 - 04.08.2010 18:24
|
|
|
Цитат:
Само мога да ти пожелая успех и щастлив високостандартен живот от другата страна на локвата .
|
lurker

|
#2675355 - 04.08.2010 18:25
|
|
|
много творчески ме четеш - никъде не съм намекнал дори, че впк управлява държавата
|
baby12
ентусиаст

|
#2675356 - 04.08.2010 18:26
|
|
|
Цитат:
Разходите за войните за последното десетилетие са малко над трилион долара. Американската икономика на година е за около 12-13 трилиона. Само за последната година-година и половина наляха малко над трилион в банковия сектор. Та хайде пак да помислим задружно кой сектор управлява държавата - банковия или военнопромишления ? И защо аджеба 5-те най-големи фирми от въпросния военнопромишлен комплекс са все с по около 4-5 пъти по-малки от 5-те най-големи банки примерно .
Сега, ако почнем да си говорим как военнопромишления комплекс и войните са начин и средство за постигане на други неща - ОК, ама да ми разправяш как управлявали държавата е "леко" казано смешно .
Точно така е, но за това умния човек първо чете след това пише, а не обратното, както е в случай с уважаемия господин/жа ..
|
baby12
ентусиаст

|
#2675360 - 04.08.2010 18:27
|
|
|
Цитат:
много творчески ме четеш - никъде не съм намекнал дори, че впк управлява държавата
Аха даваме на заден ход що ли?
|
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

|
#2675362 - 04.08.2010 18:27
|
|
|
Благодаря, благодаря! Няма да е тая гадина, но дагадина сигорно.
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2675378 - 04.08.2010 18:35
|
|
|
Цитат:
Да не говорим, че в началото на 90-те години военната индустрия беше много свита. От Калифорния изчезнаха самолетни, ракетни и военноморски доставчици. Хората в Сан Диего губеха работа и къщи. По това време в района на сан Диего можеше да купиш къща за по-малко от $100000.
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675383 - 04.08.2010 18:36
|
|
|
Цитат:
По това време в района на сан Диего можеше да купиш къща за по-малко от $100000.
После дойдоха банкерите и стана, каквото стана .
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2675417 - 04.08.2010 18:52
|
|
|
Цитат:
Цитат:
По това време в района на сан Диего можеше да купиш къща за по-малко от $100000.
После дойдоха банкерите и стана, каквото стана .
Кой е знаел. То и в Сан Франциско по това време цените се бяха сринали щото много военни бази се затвориха. Някои колеги имаха отрицателни баланси. Кой е знаел, че слвд това ще дойдат ненормални времена.
|
slavy
Гринго

|
#2675511 - 04.08.2010 20:44
|
|
|
Цитат:
много добре знаеш, че още от времето на рейгън американската икономика се стимулира с наливането на милиарди в така наречения "военно-промишлен комплекс" - тогава се наливаха в "надпревара във въоръжаването" (още едно клише от минали времена ), а по-късно във войни на другия край на света. при всяко забуксуване се предприема съответната интервенция за защита на демокрацията и интересите на сащ
Точно обратното е. През 80-те САЩ правят проучване колко ще им струва програмата "Междузвездни войни". Изчисляват, че сумите са колосални и само пускат съобщения, че ще почват програмата. Русия се хваща на въдицата, започва да харчи още повече пари за военната индустрия, целия СИВ и Варшавски договор фалират и идва края на соца В същотото време САЩ влагат парите си в развитие на икономиката.
Редактирано от slavy (04.08.2010 20:54)
|
42224

Регистриран: 25.03.2009
|
#2675519 - 04.08.2010 21:15
|
|
|
Цитат:
А какво спира били "Bubba" боб и дарлийн Sue да станат добре образовани, с висока култура и имотен живот - както правят куп други хора?
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2675526 - 04.08.2010 21:25
[Re: 42224]
|
|
|
Цитат:
А какво спира били "Bubba" боб и дарлийн Sue да станат добре образовани, с висока култура и имотен живот - както правят куп други хора?
Как какво? Разбира се, че мръсният капитализъм и липса на "безплатни" училища. Нищо, че от 1-ви до 12-ти клас учебници и тетрадки са безплатни, както закуска и обяд за по-бедните. Както и безплатен превоз и представи си, никакво плащане в държавните училища. Представяте ли си какъв ужас. Да имаш свобода да избираш дали да си необразован или не.
|
Shogoun
костелив орех

|
#2675553 - 04.08.2010 22:08
|
|
|
Ами за арсенала твърдеше, че цялата ти сигурност на него се крепи, но си още млад да забравяш толкоз бързо 
За оръжията аз лично нямам нищо предвид, казах какво чух и хората които говореха имаха предвид всичко, което се е намирало в разните складове, но косвено намекваха за атомни материали
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675555 - 04.08.2010 22:12
|
|
|
Цитат:
но косвено намекваха за атомни материали
Хайде да не си разправяме митове и легенди .
|
Shogoun
костелив орех

|
#2675558 - 04.08.2010 22:15
|
|
|
Ако питаш мен, аз само цитирах част от статията посочена от Вива в български източник. Нямам претенции за истинност, но Вива явно има така че питай нея или източника. Лично мен подобни анализи не ме вълнуват...
|
kare

|
#2675569 - 04.08.2010 22:29
|
|
|
Цитат:
Няма такова нещо като моята камбанария, щото каруцата като се счупи пътища много, нали?
Коментара ми бе по повод мнението на us.dreamer за лошото образование. От моята камбанария не беше лошо.
Тук кипи някакъв безмислен спор и не е много ясно кой за какво спори. Първо беше образованието Европа : Америка , сега се измести за последствията от комунизма. Поправете ме ако греша, но всичко започна от мнението на lurker :
Цитат:
Европа се грижи много по-добре за своите хора и безплатното образование и здравеопазване не са пари на вятъра, а са инвестиция в хората - държавата инвестира в себе си
Кое не разбирате? Европейските държави инвестират в образованието на принципа , не давай на гладния риба (помощи) а му дай въдица (образование). Ако не създадат хора, които могат да се самоиздържат , ще трябва да ги издържат. Ясно е , че един човек може да стисне зъби и да получи образование в Америка. Само ,че в Европа то е по-достъпно и съответно повече хора ще успеят да го направят. Държавата ще може да събере повече данъци ако вкара пари за да направи образованието достъпно вместо да ги дава за помощи. Абе сметката е проста ако помогнеш на 10 студента да платят $20к вместо $80к за образованието си. Тези $60к ше бъдат върнати за 3-5 години от данъците, които всеки плаща. Ако не им помогнеш вместо 10 ще се дипломират 3ма , още 3ма ще се оправят накак си а останалите 4 ще получават $20к помощи годишно (те и семействата им) , които първите 3ма трябва да платят.
П.П. Преди да някой да пита какво общо има образованието със сигурността - дохода. По-висок среден доход => по-нисък % престъпност ...
Редактирано от kare (04.08.2010 22:37)
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675572 - 04.08.2010 22:36
|
|
|
Цитат:
Европейските държави инвестират в образованието на принципа , не давай на гладния риба (помощи) а му дай въдица (образование).
Това е яко . А запитал ли си се колко от завършилите в Европа остават пак на помощи поради простата причина, че ако работят пак ще вземат почти толкова заради данъците ? А също така запитал ли си се, че за да почне някой да връща инвестираните в него пари за обучение първо трябва да си намери работа, но най-първо трябва да има свободни работни места. Или предлагаш пак да изкопираме БГ социализма и след завършване на университета държавата задължително да им намира и работа . После понеже всички ще трябва да имат работа ще стигнем до следващата умна стъпка - понеже можем да намерим работа само на Х човека, то и ще направим държавни поръчки и ще приемаме само Х човека, нищо че всички плащат за "безплатното" образование с данъците си. И после пък стигаме до следващия етап, че понеже не можем да намерим работа на всеки там, където живее, затова ще ги пращаме да работят там, където намерим за добре, без да ги питаме много, много дали искат . Може даже да вкараме пак и жителството, за да може всеки да се ражда, учи, работи и умира на точно определено и само едно място .
|
kare

|
#2675577 - 04.08.2010 22:49
|
|
|
Е та тука по-различно ли е ? Като влезне със $80-$100к заеми за образование и започне на $20/час щото иначе ще наемат индиеца ? Ми по-добре да не влиза и да чака на помощи. За това 47% не плащат данъци. Ти спомена за Социалистическа република Калифорния. Калифорния е била на 1-2 място сред щатите по разходи на студент за образование през 70-те. Силиконовата долина е един от резултатите. Сега щата е на 48-мо-49-то място и долината се изпарява ...
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675594 - 04.08.2010 23:13
|
|
|
Долината не се изпарява, защото са спаднали разходите за образование в Калифорния. Това е супер наивно да се твърди като се има предвид колко мобилни са хората в САЩ. Ти само кажи, че има работа в Калифорния и ела да видиш какво преселение ще падне от другите щати. Няма работа и долината запада, защото изнесоха всичко в Китай и Индия, а не защото Калифорния била намалила някакви си разходи за образование. А иначе аз не съм твърдял, че като платиш тук 100к и после ще имаш супер работа. Твърдя, че е по-добре да имам избор да платя 100к и да уча, или да не платя нищо и да не уча. А не като в Европа да избера да не уча, но защото другите са избрали да учат аз да плащам цял живот заради тях. Схващаш ли къде е тънката разлика . Каквото и да си говорим истината е една - държавата не може да управлява и харчи пари разумно. Затова колкото по-малко държавни и "безплатни" неща, толкова по-добре .
|
slavy
Гринго

|
#2675607 - 04.08.2010 23:36
|
|
|
Хубаво сте се разгорещили, ама доколкото знам, и в САЩ има възможност да се учи в университет безплатно
-------------------- Здравей живот!
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2675620 - 05.08.2010 00:03
|
|
|
Цитат:
Е та тука по-различно ли е ? Като влезне със $80-$100к заеми за образование и започне на $20/час щото иначе ще наемат индиеца ? Ми по-добре да не влиза и да чака на помощи. За това 47% не плащат данъци. Ти спомена за Социалистическа република Калифорния. Калифорния е била на 1-2 място сред щатите по разходи на студент за образование през 70-те. Силиконовата долина е един от резултатите. Сега щата е на 48-мо-49-то място и долината се изпарява ...
Вашингтон ДС е на първо място по хвърляне на пари. Мисля, че беше около $12000 на калпак. Къде е тяхната "долина"? Синът ме завърши един от най-добрите колежи за ел. инженери в Калифорния. Преди 2001 г. от там нямаше студент, на който да не е предложена работа още преди да се дипломира. От тяхният випуск почти никой не можа да намери работа. Та не са парите за образование. Има много други неща, които благоприятстват образованието. Ако провериш нивата на образование в различни щати, ще видиш, че образование и пари НЕ вървят ръка за ръка. И ако искаш да знаеш, обучените деца в къщи (home schooling) са много по-добре образовани в сравнение с държавните училища. Интересно кой им дава пари.
|
kare

|
#2675623 - 05.08.2010 00:05
|
|
|
Цитат:
държавата не може да управлява и харчи пари разумно
Верно е ! За мен, Европа прекалява с морковите и не раздава достатъчно тояги като става дума за образование/работа. Във Франция също си имат "силиконова долина":София-Антиполис, намира се близо до Антиб. Не е като да са във разцвет както преди 10-на години, ама поне от разговори с колеги въобше нямат толкова проблеми като тукашната "долина". Абе не е много достоверна информация а не могат да се сравняват и мащабите. Част от бизнеса в Калифорния потегли към други щати а не към други държави, нови бизнеси се откриват по-малко от преди - няма кой -в това виждам замесено образованието.
|
no_bs
подозрително енергична

|
#2675626 - 05.08.2010 00:12
|
|
|
Цитат:
Ако провериш нивата на образование в различни щати, ще видиш, че образование и пари НЕ вървят ръка за ръка.
Ами не е вярно това. САЩ е страната, в която има най-силно изразена корелация между образование и пари.
|
kare

|
#2675628 - 05.08.2010 00:15
|
|
|
Цитат:
Синът ме завърши един от най-добрите колежи за ел. инженери в Калифорния. ... И ако искаш да знаеш, обучените деца в къщи са много по-добре образовани в сравнение с държавните училища.
Абе Боре какви са тези махленски доводи бе ? Кой е този колеж ? Откъде взе данните , че децата учещи в къщи "са много по-добре образовани" ?
П.П. Ще ме прощаваш за незнанието ама от колежите инженери ли излизат ? Наистина не знам.
|
borsalino69
старо куче

|
#2675639 - 05.08.2010 00:47
|
|
|
Цитат:
... Преди 2001 г. от там нямаше студент, на който да не е предложена работа още преди да се дипломира. От тяхният випуск почти никой не можа да намери работа.
Предполагам, защото не приемат работа под $200К например ...
|
Дъжд
с гръмотевици

Регистриран: 25.10.2007
От: Облаче ле сиво #9
|
#2675649 - 05.08.2010 01:37
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Ако провериш нивата на образование в различни щати, ще видиш, че образование и пари НЕ вървят ръка за ръка.
Ами не е вярно това. САЩ е страната, в която има най-силно изразена корелация между образование и пари.
Мисля, че говорите за различни неща.
Borisio казва, че наливането на пари в училищата и образователната система не гарантира само по себе си добри резултати (и смятам, че е прав; чела съм публикации по този въпрос).
Ти говориш за друго - че има връзка между индивидуалното ниво на образование и дохода (и вероятно също си права).
-------------------- ... и по свой образ и подобие създадоха боговете хората...
|
Дъжд
с гръмотевици

Регистриран: 25.10.2007
От: Облаче ле сиво #9
|
#2675650 - 05.08.2010 01:55
[Re: MyXa]
|
|
|
Цитат:
Аз пък не виждам, защо според теб средностатистическия американец не ги прави тези неща? Е, на колежката беше за 3 седмици във Виетнам тази година, предната колегата за 4 в Индия. Аз понеже не съм американка, та не влизам в бройката, ама тая година 1 седмица в Лондон, 1 в Гватемала, 2 в Испания, сега ще си ходя за 9 дена до БГ, че трябва виза да вадя и да отида на една сватба и ще намина към Прага, че не съм ходила... Редовно си ядем обяда с колегите по външните маси на заведенията..изобщо..не знам с какво е по-различно точно.
Различно е... Ей на, на мен понякога как ми се иска да поседна в някое кафене с приятели-айляци на кафе и сладоледче и да откараме там час-два, и да си бъбрим за нашите си айляшки работи, и да зяпаме други айляци и айлячки като минават по улицата... Ей това е нещо, което Америка не може да ти даде .
Айляците тука трябва да ги търсиш по форумите .
-------------------- ... и по свой образ и подобие създадоха боговете хората...
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2675660 - 05.08.2010 02:48
|
|
|
Kare, за какви силиконови долини ми говориш във Франция - моля те не ставай смешен. Те може и да му викат така, ама това не значи, че е нещо от мащабите на калифорнийската. Даже не е и 1/10 от това. А относно бягането на компаниите от Калифорния и отиването им в други щати си прав. Аз например мога да го потвърдя за много от дифенс компаниите, които се преместиха в Мичиган, Уисконсин, Тексас и т.н. Ама това го направиха не защото Калифорния е спряла да налива пари в образованието, а защото стана много социална и съответно скъпо за правене на бизнес. Парите се движат като ел. тока по пътя с най-малкото съпротивление и някой като почне да се прави на интересен и да вкарва ограничения и те напускат .
|
Wolf ®
М а r i n e r o

|
#2675661 - 05.08.2010 02:55
|
|
|
Ми...слаби са ви бушоните ве
I'm a legend tonight
|
kare

|
#2675670 - 05.08.2010 04:25
|
|
|
Цитат:
... Те може и да му викат така, ама това не значи, че е нещо от мащабите на калифорнийската. ...
Така де , те така му викат. Преди 10 години там работеха към 20000 души ,сега не знам колко са. Верно не може да се сравнява с тукашната.
|
Viva
secretive

|
#2675677 - 05.08.2010 05:07
|
|
|
Напълно съм съгласна, с твоето мнение и за процентите и за преводите на "българските журналисти", ама някой форумни личности скачат като бик на червено, особенно когато не могат да кажат нищо смислено и не могат да се усетят колко са интелектуално ощетени.
|
kare

|
#2675680 - 05.08.2010 05:26
|
|
|
Цитат:
Напълно съм съгласна, с твоето мнение и за процентите и за преводите на "българските журналисти", ама някой форумни личности скачат като бик на червено, особенно когато не могат да кажат нищо смислено и не могат да се усетят колко са интелектуално ощетени.
Кои са тези личности ? Ти коя си, че да преценяваш кой е интелектално ощетен ?
|
Wolf ®
М а r i n e r o

|
#2675681 - 05.08.2010 05:30
|
|
|
Цитат:
интелектално
интелектуално колега...интелектуално
I'm a legend tonight
|
kare

|
#2675682 - 05.08.2010 05:36
|
|
|
Цитат:
Цитат:
интелектално
интелектуално колега...интелектуално
Така де, аман от неграмотници. Ама шти пишем една петица за зоркото очо.
|
Абу
Чакръкчията

Регистриран: 25.09.2005
От: изтрезвителното
|
#2675683 - 05.08.2010 05:43
|
|
|
Можеше и по-зле да е - например "интелектАнално". Абе езика е голяма работа като го знаеш. А за пищовите, добре е да има пищови, но не и шмайзери, разни М-15,16 и други дето са за армията. За самозащита е достатъчно едно оръжие в къщи. Ама Сульо и Пульо да са пишат колекционери и да притежават арсенали е подозрително, особенно ако жена им е шавлива или шефа е асхол. Ей, туй за пищовите май е за съседната тема.
-------------------- λύκοι θα υπάρχουν
όσο θα υπάρχουν πρόβατα
Редактирано от Abugarib (05.08.2010 05:50)
|
Wolf ®
М а r i n e r o

|
#2675688 - 05.08.2010 06:07
|
|
|
Цитат:
( Ама шти пишем една петица за зоркото очо.
До пет и ена фтора съм стигал веднъж по литература,и то щот надзъртах баджака на Ленчето(пищоф бех курдисал там)
I'm a legend tonight
|
California
I Believe in Miracles

Регистриран: 08.02.2005
От: South California
|
#2675721 - 05.08.2010 08:38
|
|
|
Цитат:
Много съм притеснена и много се страхувам. Заключвам си вратите по два пъти, балкона и прозорците също....страшна работа....сутрин и вечер на бегом тичам до колата за да не стане нещо; преди съм стояла с часове в книжарницата до нашия парк, сега обаче за 5 мин отивам, оглеждам се и набързо се прибарам иначе не се знае какво можее да стане.....благодаря за загриженоста и съчувствието. Както винаги много мило от твоя страна
-------------------- Велик капитан се става в бурни морета и дълбоки води!
There is no limit to what you can do or where you can go if you do not mind who gets the credit.
|
lurker

|
#2675877 - 05.08.2010 14:09
|
|
|
|
teriyaki
пристрастен

Регистриран: 24.10.2007
|
#2676069 - 05.08.2010 20:50
[Re: California]
|
|
|
Бай бабо да не те срещне мечката, тези неща стават един път.
|
Shogoun
костелив орех

|
#2685722 - 26.08.2010 22:26
|
|
|
За да не отварям нова тема да попитам - случвало ли ви се е да пращате някаква течност от друга страна в САЩ? Ако не сте и ви се ходи по мъките може да се пробвате
|
Borisio
Нямам представа какъв

|
#2685725 - 26.08.2010 22:30
|
|
|
Цитат:
За да не отварям нова тема да попитам - случвало ли ви се е да пращате някаква течност от друга страна в САЩ? Ако не сте и ви се ходи по мъките може да се пробвате
Получавал съм няколко пъти без никакви проблеми. Какво общо има това със сигурността?
|
Reks
Evil Guild Member

|
#2685727 - 26.08.2010 22:31
|
|
|
Колко ракия се получава тук в Чикаго - бедна ти е фантазията .
|
znaiko
интернет зависим SNOB

|
#2685731 - 26.08.2010 22:34
|
|
|
Ракията не е течност, а амброзия и нея не я ловят митническите закони.
|