Nikolay Dimitrov
неориентиран
Регистриран: 28.07.2010
|
Кандидатстване на работа в САЩ
#2671900 - 28.07.2010 18:48
|
|
|
Напоследък, все повече мисля да емигрирам от България по възможност за постоянно. Насочил съм се към САЩ. Ето как стоят нещата занимавам се с програмиране от вече 8 години като през последните 5 професионално. Идеята ми е следната но не знам до колко е приложима. Та ето каква е тя: В продължение на 3 години разработвам една система за организация на работата в големи фирми с по няколко клона. Системата е завършена и съм решил с нея да кандидатствам за работа в САЩ като заедно с документите ми за кандидатстване пращам и тази програма, за да може всеки работодател нагледно да види какво мога да предложа. Лошото е че не мога да отида в САЩ предварително и от там да кандидатствам, защото нямам кой да ми прати покана, затова се надявам някой работодател да го направи. Някой, който има идея как мога да си повиша шансовете за работа в САЩ да пише.
|
sanbernar
unleashed

Регистриран: 19.05.2010
От: Under Bay Bridge...
|
Re: Кандидатстване на работа в САЩ
[Re: Nikolay Dimitrov]
#2671918 - 28.07.2010 20:07
|
|
|
Цитат:
Напоследък, все повече мисля да емигрирам от България по възможност за постоянно. Насочил съм се към САЩ. Ето как стоят нещата занимавам се с програмиране от вече 8 години като през последните 5 професионално. Идеята ми е следната но не знам до колко е приложима. Та ето каква е тя: В продължение на 3 години разработвам една система за организация на работата в големи фирми с по няколко клона. Системата е завършена и съм решил с нея да кандидатствам за работа в САЩ като заедно с документите ми за кандидатстване пращам и тази програма, за да може всеки работодател нагледно да види какво мога да предложа. Лошото е че не мога да отида в САЩ предварително и от там да кандидатствам, защото нямам кой да ми прати покана, затова се надявам някой работодател да го направи. Някой, който има идея как мога да си повиша шансовете за работа в САЩ да пише.
Според мен най-лесния начин е щом си решил да са щатите, е да си намериш щатска фирма с клон в България. Или пък Българска с такъв в Щатите или пък каквато и да е но да има офис в щатите но и в София, за да може тук да те видят какво можеш и при положение, че много те харесат, да им кажеш, че искаш да работиш в щатския клон.......
Друг вариант е да пробваш да учиш магистратура в щатите, много хора и така правят...и от там дългия път на H1B и т.н
Може да пробваш да кандидатстваш директно в Щатите на работа, трябва да направиш малко "шпионаж" т.е да проучиш кои фирми имат практиката да взимат чужденци(обикновенно това са калпавите(стиснати) фирми по мое мнение) и после да се пребориш за Американски жител и да си намериш хубава работа....
Друг често срещан вариант май не се сещам, иначе екзотични колкото искаш други.
-------------------- Fortune = ln((1-DeltaOff$)/Span))/t1-t1
|
lamerko
куцо и сакато

Регистриран: 09.04.2008
От: Шумен
|
[Re: sanbernar]
#2679970 - 13.08.2010 15:54
|
|
|
Не виждам как би могъл да кандидатстваш с тази (ERP) система за работа. Определено може да ти влезе в резюмето, но има твърде много фактори. Като за начало няма как да докажеш, че не си работил с екип. А ако си работил с екип - няма как да разбере какво точно си правил ти. Аз например съм подобен случай - от близо 10 години работя в екип по големи проекти. И реално не мога да предоставя за резюме/CV нищичко, което да кажа - да, това е мое. И аз искам да се пробвам с H-1B, но нямам висше (започнато през 1998-ма) - в момента работя по въпроса за довършването му. Живот и здраве след година ще изтествам нервичките на някой друг служител по IT фирмите
|
joe123
съвсем ориентиран

Регистриран: 02.11.2004
От: България
|
[Re: Nikolay Dimitrov]
#2680337 - 14.08.2010 17:51
|
|
|
Имаш ли бакалавърска степен? Ако имаш и говориш английски, има магистратури в САЩ, по време на които можеш да работиш законно по това, което учиш. Пак пътят не е лесен - магистратура със CPT, после H1B - но става.
|
slavy
Гринго

Регистриран: 28.05.2010
От: Варна/Virginia
|
[Re: joe123]
#2683202 - 21.08.2010 17:27
|
|
|
Някой знае ли какво е: How many years of Batch experience do you have? How many years of Blending experience do you have? Имам предвид Batch и Blending.
-------------------- Здравей живот!
|
Reks
Evil Guild Member

Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
|
[Re: slavy]
#2683209 - 21.08.2010 17:47
|
|
|
Могат да значат много неща така, както си ги извадил от контекста . Ако кажеш за каква точно позиция става въпрос може някой в съответната област да ти каже конкретно .
-------------------- Some people are just evil - that's their nature
|
slavy
Гринго

|
[Re: Reks]
#2683393 - 22.08.2010 08:44
|
|
|
Мога  Става въпрос за Оператор - Химик (Chemical Compounder / Chemical Operator). Ето как почва писмото: Thank you for applying for the Operator positions. Below are some questions to help me guide you towards the right job and your answers will also assist me in making you a great coversheet for each specific position. Please take a moment to complete the questions. Следват въпросите, два от които не разбрах и затова ги цитирах.
|
no_bs
подозрително енергична

Регистриран: 23.11.2004
|
#2683479 - 22.08.2010 18:04
|
|
|
Слави, едно от първите неща, които човек трябва да научи, ако иска да има успех в САЩ, е да може да си намира нужната информация.
Ето ти най-общо какво е Batch production:
уеб страница
Ето ти какво дава едно търсене с ключова дума "chemical blending":
уеб страница
Ето ти и още информация за това какво включва споменатата позиция като цяло:
уеб страница
Оттук-нататък би трябвало да можеш да се оправиш сам.
|
slavy
Гринго

|
[Re: no_bs]
#2683545 - 22.08.2010 22:05
|
|
|
Благодаря, явно имам още какво да уча за търсенето в интернет
Редактирано от slavy (22.08.2010 22:05)
|
Neo2008
новобранец

Регистриран: 10.06.2008
От: The Keystone State
|
#2683572 - 22.08.2010 23:04
|
|
|
Цитат:
Благодаря, явно имам още какво да уча за търсенето в интернет
Аз мога да ти кажа всичко, което трябва да знаеш.  Отваряш Гугъл, пишеш си термина който те интересува и натискаш Enter.
-------------------- Винаги се цели в Луната, ако я пропуснеш, ще уцелиш някоя звезда.
|