ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Живот в САЩ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Mstivoj
Че те копнем с бирлика!

Регистриран: 29.10.2006
От: Nodnol, Bulgaria -- rich in an...
Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ? [Re: Shogoun]
      #2672597 - 30.07.2010 00:59

Чувствам се и сигурен, и несигурен. Америка е на първо място от развитите страни по брой на затворници на 1 000 души: пет пъти повече от Великобритания, девет пъти повече от Германия и 12 пъти повече от Япония. Днес бях свидетел как ченгетата блокираха уличка в ъптаун и погнаха двама. Белият избяга, но черният нема тоя късмет и му туриха белезниците, след като го проснаха на земята. Преди две години случаен изстрел пак в ъптаун счупи задния прозорец на колата на познати.
Несигурен съм, понеже ти трябва правна диплома, за да се оправяш в сложните закони тук. САЩ все още има закон, по силата на който американски граждани носят наказателна отговорност за нарушаване ловните и риболовни закони на други страни. Така през 2000 г. осъждат на 8 години затвор трима американци, внесли опашки от омари в найлонови торбички, а не в кашони, което нарушавало стар хондураски закон, вече неспазван дори в Хондурас.
Колкото до терористичните актове, не са толкова чести като в Гърция, но пък като има -- има. Божа работа!

--------------------
5*: no_bs, plain, Mimi1, Triss, Абу, Джек Дениъл, znaiko, leader, набабатихвърчилото, _Arwen_, dumb, smug, Дъжд, Акад. Неделчев, ooh, Over and Out;
4*: tee;
3*: Mde Tonka, liubo_iotoff;
2*: Turanaga, NVU;
1*: lurker, Fleur interdite, Nadin, Reks

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Reks
Evil Guild Member

Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ? [Re: Mstivoj]
      #2672605 - 30.07.2010 02:35

Ами вкарват престъпниците в затворите, а не като в БГ например - Бат Бойко ги лови, а съдиите ги пускат после и накрая няма никаква оправия . А това, че някъде си не си спазват сами законите си е само в техен минус, а не в минус на щатите .
Цитат:

Колкото до терористичните актове, не са толкова чести като в Гърция, но пък като има -- има.

А това е защото каквото и да направим, го правим като хората, а не се лигавим като гърците .

--------------------
Some people are just evil - that's their nature

Viva
secretive

Регистриран: 09.05.2002
От: NYC
Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ? [Re: Shogoun]
      #2674769 - 03.08.2010 18:46

Къде ли е Shogoun да изкоментира тази тема или се е покрила някъде, защото не и харесва новината

Почти половината гърци искат да емигрират незабавно

--------------------
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present"

Reks
Evil Guild Member

Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ? [Re: Viva]
      #2674773 - 03.08.2010 18:52

И на мен да ми спрат бензина и аз тръгвам да се махам веднага - как иначе човек да си кара баварката, тя да не върви с вода .

--------------------

no_bs
подозрително енергична
**

Регистриран: 23.11.2004
Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ? [Re: Reks]
      #2674782 - 03.08.2010 19:17

И на всичко отгоре сред най-предпочитаните дестинации за емиграция е САЩ. Неслучайно като прегледах сега темите от уикенда видях, че с Дзверчето сте си говорили по въпроса.

То и на Шогунката интересът може да се окаже от друго естество в крайна сметка.

Reks
Evil Guild Member

Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ? [Re: no_bs]
      #2674796 - 03.08.2010 19:44

Между другото - като си бях това лято в БГ и около половината от приятелите и познатите ми пак говорят за емиграция. Даже миналия месец пратих покана да идват някои на разузнаване . Преди 2 г. никой не обелваше и дума на тая тема .

--------------------

Borisio
Нямам представа какъв

Регистриран: 13.09.2009
От: САЩ
      #2674810 - 03.08.2010 20:46

Цитат:

Е за същия точно става въпрос де, само дето на мен ми е преподавал металознание и много обичаше едни желязо-въглеродни диаграми .

Още ги помня. С четирите 'крайника" :-))

no_bs
подозрително енергична
**

Регистриран: 23.11.2004
      #2674813 - 03.08.2010 20:56

Вярно е, че от години (поне 4-5) никой от приятелите ми в България дори не е споменавал емиграция. Нормално е, че пак има интерес към начинанието, само дето вече САЩ не са точно толкова обещаващ вариант за много хора колкото беше преди.

Borisio
Нямам представа какъв

Регистриран: 13.09.2009
От: САЩ
Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ? [Re: sanbernar]
      #2674814 - 03.08.2010 20:57

Цитат:

Ти хубаво се чувстваш сигурен. Носиш ли фанелката с Американско знаме извън Америка? Примерно на почивка в Куба или пък Германия, Турция или пък друга страна екзотична или не чак толкова. Всъщност аз за нито една страна не се сещам където много много да си падат по Американци.
Аз ще дам още една аксиома може да ме цитира всеки който пожелае:
В Америка е най-хубаво да си Американец, извън Америка е най-хубаво да не си Американец

Меко казано, доста "не искам да те обиждам" изказване. Да, аз ходя с американска тениска извън щатите и не ми пука, защото съм американец. В Куба биха ми целували ръцете ако им дам такава тениска. За германците хич не ми дреме какво мислели, нито за останалите европейски държави, пълни с морално и умствено кастрирани населения. А извън САЩ съм горд, че съм гражданин на САЩ и имам защитата на тази държава зад гърба ми. Когато ходя в "янки" щати си слагам конфедератска тениска и хич не ми дреме какво може да си помислят някакви либерали.

lurker

Регистриран: 14.03.2009
Re: Чувствате ли се наистина сигурни в САЩ? [Re: Borisio]
      #2674822 - 03.08.2010 21:13

Цитат:

останалите европейски държави, пълни с морално и умствено кастрирани населения.

ето това тук е доста крайно и меко казано несериозно изказване

--------------------
the more intelligent the technology, the dumber the user gets

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
3 регистрирани и 17 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, znaiko 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
      Не можете да добавяте нови теми
      Не можете да отговаряте на мненията
      HTML - забранен
      Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: ***
Брой показвания: 8520

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2011 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.02 seconds in which 0.008 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.