ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Зелена карта

Страници: 1 | 2 | >> (покажи всички)
gaiety
ZаплЕ$

Регистриран: 29.06.2006
От: вече на изток от....
Промени за деца, които предстои да навършат 21г
      #2671038 - 27.07.2010 05:08

Отварям темата по повод питането на toto22
Цитат:

Какво да направя, за да ускоря явяването на интервю за ноември-декември / все пак да имаме и някакво време след това за тръгване /. Четох документацията - там пише, че трябва да уводомя NVC, даже не КСС, ако дете навършва 21 години през следващите 60 дни.

Действително има ново изискване към спечелилите ЗК, на които предстои интервю и които имат дете, което ще навърши 21г през периода на текущата фискална година.
Цитат:

Appointment NVC Processing
Children who will turn 21 within 60 days
If any of the applicant’s children will turn 21 within 60 days, please contact the National Visa Center immediately.

Това е предизвикано от факта, че доста деца губят правото си да вземат ЗК във визовата категория с родителите си поради незнание на изискванията.
Нормално, защото никой не очаква, че след като са включили ненавършилите 21г деца в заявлението за участие в лотарията ще ги попари студен душ на интервюто, като им обявят, че те вече са отпаднали от категорията "деца".

Ако детето е застрашено от отпадане, тогава
Цитат:

If visas will be available in the applicant’s category prior to the applicant’s son or daughter’s birthday, we will review the applicability of the Child Status Protection Act of 2000 CSPA and may need to expedite processing of the applicant’s case in order to ensure that the applicant’s son or daughter will be able to immigrate with the applicant.

Всичко това взето от тук
http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3191.html

Въпросният Child Status Protection Act of 2000 CSPA дава право на детето да се възползва от правото да вземе ЗК като използва прословутата формула и премахва няколко гратисни месеца, ако на интервюто детето е прехвърлило с малко 21г.
Отказвам да я превеждам, защото ме заболяха пръстите да я обяснявам тази формула, така че давам цитат
Цитат:

Derivative Diversity Visa (DV) Applicants. For the purpose of determining the period during which the “petition is pending,” officers should use the period between the first day of the DV mail-in application period for the program year in which the principal alien has qualified and the date on the letter notifying the principal alien that his/her application has been selected (the congratulatory letter). That period should then be subtracted from the derivative alien’s age on the date the visa became available to the principal alien.

Взето от меморандума от 30 април 2008, който ъпдейтва Child Status Protection Act (CSPA) от 2002г.
http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/CSPA_30Apr08.pdf
Обаче точно тази формула не е преработвана, така че реално промени в тази част няма.

И така, toto22, място за притеснение няма, поне ви дават шанс да научите по-рано, че е възможно детето ви да отпадне, но пък ви дават шанс да си издърпате датата по-рано, ако разбира се имат свободни места.
Най-радостното при вас е, че може и да не се наложат такива гимнастики, защото може и да ви излезе номера до февруари, но дори и да не ви огрее това, при всички случаи дъщеря ви според формулата има възможност да дойде с вас дори интервюто да ви се проточи юни-юли.

Напишете един мейл на NVC, уведомете ги за предстоящите
промени по възрастта на дъщеря ви и те ще ви дадат по-нататъшни инструкции. Ако искате и по телефона се свържете, но аз лично предпочитам информацията черно на бяло.

После пишете как са протекли събитията, защото форума е полезен точно заради доброволните начала на пишещите.
И като ви помолят за източник не се стискайте, ами дайте линк към информацията
Проверявайте си и личните съобщения.
Успех, дано всичко написано по-горе се потвърди, защото на никого не пожелавам това http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&a...&PHPSESSID=

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
toto22
тyk сме!!!!

Регистриран: 07.06.2010
Re: Промени за деца, които предстои да навършат 21г [Re: gaiety]
      #2672598 - 30.07.2010 01:04

Много благодаря gaiety!! Много изчерпателно е всичко и линка е много полезен. Сега вече ми се поизясни начина на пресмятане на периодите.
Pending period, който явно всички години се е движил около 7 месеца за DV2011 се изчислява от първия ден, от който се пускат мейли за лотарията, а именно 01102009 до датата на изтегляне на спечелилия в края на април или началото на май 2010, т.е. датата която е изписана на първото получено от КСС писмо. След това тези приблизително 7 месеца се изваждат от възрастта на детето през месеца, през който излиза бюлетина с номера, който за средните номера около 15000 е най-често в периода януари - март или ??? от възраста на самата дата на интервюто??? и тази крайна възраст трябва да е под 21. А най - опростено казано най - много 7 месеца след навършване на 21 трябва да е минало интервюто.
Скоро ще пиша до КСС и след това ще напиша какъв е бил отговора и т.н.
Приемам за липсата на линк към закона и в никакъв случай не се стискам - все пак новите във форума тепърва започват да задобряват. Виждам, че всички, които могат да помогнат с информация на другите са много всеотдайни и това много ме кефи ...

Редактирано от toto22 (30.07.2010 01:17)

SLAVEN
Потребяващ
**

Регистриран: 05.04.2007
      #2674285 - 02.08.2010 20:38

Браво От такива хора има нужда форума. Не попадам в тези категории , но се кефя много , че има такива хора и даже се увеличават в този полезен форум. Еваллата !!!

--------------------
Май иде , ей го на ! Има-няма месец , два ...

toto22
тyk сме!!!!

Регистриран: 07.06.2010
      #2720336 - 21.11.2010 15:52

Във връзка с дискусията от преди няколко месеца за промени, касаещи деца, които предстои да навършат 21 години давам инфо как се развива тази година този казус при нас. В началото на месеца изпратих съответните уведомления до NVC и КСС, че дъщеря ми ще навърши 21 години през февруари и отговорите им бяха следните: от NVC отговориха, че не се занимават с казусите, касаещи лотарията и да се обърна към КСС, а КСС отговориха, че ще трябва да дискутираме това в посолството по време на интервюто. Интервюто ни е през януари , така че тогава и ще разберем как стоят нещата и дали ще може да ползваме 6-те месеца валидност на визата или ще трябва да спазим ненавършване на 21 години до датата на влизане в страната и да се наложи да тръгваме едва ли не веднага в рамките на няколко седмици.

--------------------
Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са
дреболии.

gaiety
ZаплЕ$

Re: Промени за деца, които предстои да навършат 21г [Re: toto22]
      #2720416 - 21.11.2010 20:26

В NVC сигурно само ще се занимават с децата, които са застрашени и имат нужда от издърпване на датата на интервю напред.
Но доколкото разбирам от това, което споделяш, явно си измиват ръцете всичките или понеже не сте в dead line, затова ви препращат към нашите консули.

Както и да е, важното че при вас всичко е ОК!
Цитат:

дали ще може да ползваме 6-те месеца валидност на визата

Разбира се, след печата в паспорта всички се подчиняват на едни и същи правила.

taxi37
вече не знам

Регистриран: 26.02.2006
От: Montana
Re: Промени за деца, които предстои да навършат 21г [Re: toto22]
      #2720880 - 23.11.2010 10:42

Цитат:

Много благодаря gaiety!! Много изчерпателно е всичко и линка е много полезен. Сега вече ми се поизясни начина на пресмятане на периодите.
Pending period, който явно всички години се е движил около 7 месеца за DV2011 се изчислява от първия ден, от който се пускат мейли за лотарията, а именно 01102009 до датата на изтегляне на спечелилия в края на април или началото на май 2010, т.е. датата която е изписана на първото получено от КСС писмо. След това тези приблизително 7 месеца се изваждат от възрастта на детето през месеца, през който излиза бюлетина с номера, който за средните номера около 15000 е най-често в периода януари - март или ??? от възраста на самата дата на интервюто??? и тази крайна възраст трябва да е под 21. А най - опростено казано най - много 7 месеца след навършване на 21 трябва да е минало интервюто.
Скоро ще пиша до КСС и след това ще напиша какъв е бил отговора и т.н.
Приемам за липсата на линк към закона и в никакъв случай не се стискам - все пак новите във форума тепърва започват да задобряват. Виждам, че всички, които могат да помогнат с информация на другите са много всеотдайни и това много ме кефи ...

Чакайте тотално се обърках!! Сина ми навършва 21 години на 23.10.2011 какво значи това, че ако спечелим той няма шанс за виза така ли? Това вече е шибана работа Не мисля че ще ме изтеглят, но знам ли след 15 годишно неуспещно участие може съдбата да ми поднесе и това Дали има някакав шанс да дойде с нас все пак ако спечелим?

gaiety
ZаплЕ$

Re: Промени за деца, които предстои да навършат 21г [Re: taxi37]
      #2721127 - 24.11.2010 00:32

Цитат:

Дали има някакав шанс да дойде с нас все пак ако спечелим?

Не, с вас няма да може да дойде чрез лотарията, съжалявам наистина, но това е цената, която плащат дългогодишните мераклии за спечелване от лотарията

Разбира се има и други начини, един от тях е подаване на петиция за събиране на семейство, което може да направите след като стъпите в САЩ, но отнема 7+ години, тема с разискване на петицията http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2657336/an/0/page/0#Post2657336

Останалите варианти са по-бързи, но е желателно да се направят преди вашето интервю, защото впоследствие ще третират сина ви като потенциален емигрант и ще му отказват (на 90 % сигурност) какъвто и да е тип виза, е, освен ако не го ожените за ам-ка.

Последният, най-сигурен начин да не се разделяте е да преосмислите желанието си за емиграция.
Разбира се всичко това ще се случва АКО бъдете изтеглени, не се тормозете от сега.

Аааа, сега видях, че е окт. 2011, няма страшно ако минете интервю до март-април 2012.

Botev1912
канар
**

Регистриран: 25.01.2007
От: Plovdiv/Seattle
      #2721130 - 24.11.2010 00:47

едно време беше по-различно. Гледаха кога си спечелил зелената карта и ако си бил под 21 заминаваш с родителите, независимо дали си на почти 22 в деня на заминаването

gaiety
ZаплЕ$

Re: Промени за деца, които предстои да навършат 21г [Re: Botev1912]
      #2721134 - 24.11.2010 01:05

ако говориш за преди 2003 год, сигурно е така, но от тогава насам не подлежи изобщо на коментар в посолството, казват има закон и това е.

vle
one day closer
**

Регистриран: 19.05.2010
От: Chicago mount prospect
Re: Промени за деца, които предстои да навършат 21г [Re: taxi37]
      #2721307 - 24.11.2010 15:21

Ако спечелите , заминете и вземете гражданство ще може да подадете док . и да го вземете при вас , но това е мнооооооого дълга процедура / може би 10 г / Първо спечелете пък тогава го мислете

--------------------
more money more problems

Страници: 1 | 2 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 4 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
      Не можете да добавяте нови теми
      Не можете да отговаряте на мненията
      HTML - забранен
      Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 2963

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2011 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.048 seconds in which 0.033 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.