pina
замечтана

Регистриран: 03.07.2006
От: Варна
|
Re: Истанбул за (почти) пет дни...
#2694678 - 14.09.2010 18:27
[Re: canon]
|
|
|
Не разбирам какво имаш предвид, дано ти да си ме разбрал мен. Никого не пропагандирам да бъде мразен.
|
canon
На изток от рая

Регистриран: 23.12.2003
|
#2694705 - 14.09.2010 19:07
[Re: pina]
|
|
|
А , аз просто се закачих за постинга ти и писах към Дзвер. Много добре разбрах за какво става дума .
|
pina
замечтана

Регистриран: 03.07.2006
От: Варна
|
#2694717 - 14.09.2010 19:20
|
|
|
Добре, помислих, че е към мен
|
Shogoun
костелив орех

Регистриран: 12.07.2005
От: край морето
|
#2694734 - 14.09.2010 19:35
[Re: Дзвер]
|
|
|
Не ми се иска да се разпростирам много по темата, защото човешките усещания са силно субективни от една страта, а от друга не ме кефят подобни теми. Но все пак от възпитание ще си кажа моето мнение. Аз съм, и винаги съм била привърженик на по-малките градове, чувствам се по-топло в такива, винаги съм обожавала Ботевград и...да, не харесвам София като цяло . Така е и с Атина - имаме приятели там-много приятни хора. Едното семейство (кореняци, родени и израснали в Кипсели) обаче предпочете да се премести в Неа Макри в момента, в който се роди първото им дете преди 14 години. Контактувала съм с доста атиняни - и чрез общи познати , и по работа. Винаги са се изживявали като всезнайковци и като по-,по-, най-. Някои по-дискретно, някои доста напористо. Видите ли , ние провинциалистите не знаем всичко, а това което знаем не го знаем както трябва. Честно да ти кажа в повечето от тези хора ми е прозирало къде явно, къде прикрито комплексарство и се е оказвало, че не са кореняци Но е възможно разбира се все на такива хора да попадам Аз и на софианци многознайковци съм попадала, но си имам и изключения  А иначе съм наясно, че големия град отчуждава и обезличава хората и причините са и обективни за някои неща, затова и не разбирам живеещите в такива Огромните разстояния, пътуване 2 часа до работата, непознати лица навсякъде, навалицата, лудото задръстване са ми чужди до болка някак си Хора разни и всеки харесва различни неща
-------------------- Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...
|
Shogoun
костелив орех

|
#2694735 - 14.09.2010 19:37
|
|
|
Елате в Родос, тук нямаме проблем
|
canon
На изток от рая

Регистриран: 23.12.2003
|
#2694740 - 14.09.2010 19:41
[Re: Shogoun]
|
|
|
Със стачките ли ?
|
Shogoun
костелив орех

|
#2694747 - 14.09.2010 19:49
[Re: Marillion]
|
|
|
Цитат:
Истанбул е на светлинни години напред от Атина по този показател, но това за жалост ти никога няма да разбереш, защото живееш с грък на когото целият живот е преминал в промиване на мозъка относно "ориенталщината" в Константинопол, жалко, твърде жалко...
Цитат:
живееш в тази дупка - щом ти харесва
Би могъл човек да вземе много насериозно писанията ти, ако не бяха тази груби лични нападки Както и факта, че си правиш изводите от касиерката в заведение за бързо хранене По този начин звучиш неубедително , меко казано
|
Shogoun
костелив орех

|
#2694749 - 14.09.2010 19:52
|
|
|
Тук не се чувстват такива (поне за сега), и бензин си има , и опашки няма , и камионите си се движат нормално  Днес майка ми паникьосано ме питаше пак как я караме, казвам нормалво, а тя - *ма тук по телевизията така и така*, викам й *ела да се увериш*
|
Grim

Регистриран: 13.04.2007
|
#2694754 - 14.09.2010 19:57
[Re: Shogoun]
|
|
|
софия не е град а селски кенеф , то човек да го е срам да заведе чужденци там, се сме гледали да я заобиколим, да не ги шокираме хората тее ръждясали гета комплексите из поляните, тоо срутен кален център, мръсните селяци наоколо, сраааааам госпожа, такъв срам
|
Shogoun
костелив орех

|
#2694759 - 14.09.2010 20:05
[Re: Marillion]
|
|
|
Цитат:
По-интересен за мен е фактът, че явно атиняни си харесват града във вида в който се намира. В противен случай нямам обяснение защо не се предприемат мерки срещу описаните негативни тенденции
Тук не си съвсем прав, едни неща си ги харесват, но развалянето на центъра не е сред тях. Имаше реакции и напоследък се обръща внимание и се говори за подобрения. Просто имам чувството, че нещата станаха много бързо някак си и бих казала неусетно дори. И в един момент проблема лъсна силно, но поправянето , боя се, ще изиска доста време. И за тоз проблем можем да *благодарим* на турците - основната маса нелегални емигранти идва от там и с тяхна помощ
|