ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Политика » Политика

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
Atman
ветеран

Регистриран: 22.06.2007
От: връх Мусала
Изящна словестност
    #2678057 - 09.08.2010 20:56

Каква изящна словестност притежава министър Божидар Димитров

В интервю по телефона за в. "Дневник", дадено във вторник, министър Димитров, който е родом от Созопол, се разгневи много от въпросите за автентичността на мощите, както и от изказаните от редица авторитетни специалисти съмнения, че по такъв начин се оправдава харченето на пари в криза.

"...Защо бе майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е, т'ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги...",

бе реакцията на Димитров на въпрос за това не мисли ли, че с откриването на разни неща се подсигурява насочването на средства, и в кое си качество е предложил пари за разкопките, ръководени от проф. Казимир Попконстантинов.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3172871

Хвала на такъви министъри.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
admiralМодератор
на андорския флот

Регистриран: 24.01.2005
От: Съзаклятието
Re: Изящна словестност
    #2678169 - 10.08.2010 01:21 [Re: Atman]

Е, това, че става въпрос за наука и финансиране на научни програни още не значи, че борбата е по-малко жестока и емоциите по-възвишени.

Беспокои ме по-скоро, че този човек принадлежи освен към интелигенцията сега и към политическия елит (каквото и да значи това) и освен това съгласно позицията, която заема ме представя като българин в чужбина.

Бих си пожелал да бъда представян от личност с по-добро домашно възпитание.

--------------------
I'm great in bed. I can sleep for days.

daik
изкопаемо

Регистриран: 01.06.2003
От: София
    #2679871 - 13.08.2010 11:48 [Re: admiral]

"Не сме народ, а мърша" по-добре ли звучи...Е, като извадиш нещо от контекста- винаги е грозно . Колкото до хамалския жаргон...лично аз считам, че без него и без диалектните форми ( с които си служат и много политици) езика ни ше бъде беден.
Учените и интелектуалците?Голяма част от тях са арогантни далеч извън "рамките на приличието" Хеле па историците Да не цитирам и други имена.

--------------------
"щастие за всички даром и никой да не бъде пропуснат"
А. и Б. Стругацки

tisss
Tester Independent...

Регистриран: 07.04.2006
От: Пловдив
Re: Изящна словесност... От каква позиция, моля?
    #2679914 - 13.08.2010 13:52 [Re: admiral]

Цитат:

Безпокои ме по-скоро, че този човек принадлежи освен към интелигенцията сега и към политическия елит (каквото и да значи това) и освен това съгласно позицията, която заема, ме представя като българин в чужбина. Бих си пожелал да бъда представян от личност с по-добро домашно възпитание.

Ярослав Хашек (1883-1923):

- Животът не е школа за изтънчено поведение. (...) Ако е необходимо да се употреби някой силен израз, който действително е бил казан, аз не се двоумя да предам всичко така, както се е случило. Да описвам или да замествам някои думи с многоточия, смятам за най-идиотско лицемерие. Тия думи се употребяват и в парламентите.

Много правилно бе казано по някакъв случай, че добре възпитаният човек може да чете всичко. От това, което е естествено, се отвращават само най-големите мръсници и рафинирани простаци, които със своя най-жалък лъжеморал не виждат съдържанието, а се нахвърлят с възмущение срещу отделни думи. (...) Хората, които осъждат силните изрази, са страхливци - действителният живот ги изненадва неподготвени, и именно такива слаби хора са най-големите вредители на културата и човешкия характер. Те биха превърнали народа в групичка изнежени хорица, мастурбанти на фалшивата култура от типа на свети Алоис, за когото в книгата на монаха Евстах се разказва следното: "Когато свети Алоис чул един мъж да изпуща газовете си с гръмотевичен трясък, избухнал в плач и само молитвата го успокоила".

Подобни хора изразяват публично възмущението си, а всъщност с необикновено удоволствие обикалят уличните клозети и четат неприличните надписи по стените им.*

Вместо отговор на въпроса защо евнусите празнуват тия дни... реплика от чеха Ярослав Хашек. Voala, ценители на "изящния" стил!

Какво толкова каза министър Божидар Димитров, та се вдигна тоя плач и хленч по българските медии? Нещо невярно ли изрече, или употреби най-тривиален израз от живата българска реч, и понеже каза горчива истина за нас - българите, Ви извади и Вас от равновесие, г-н admiral?!

Бъдете здрав, и не се правете на по-католик от папата, моля! Поне Вие не.

П.П.: И като захванахте да точите масали за Българската реч, думичката "словестност" не се пише тъй, а се пише СЛОВЕСНОСТ. N'est ce pas!

tisss http://www.youtube.com/watch#!v=EsM1endx934&feature=related

* Из Послеслова към първата част на романа "Приключенията на добрия войник Швейк през Световната война".

--------------------
Истината има спокойно сърце. (Уилям Шекспир, 1564-1616)

admiralМодератор
на андорския флот

#2679952 - 13.08.2010 14:55 [Re: daik]

Цитат:

Не сме народ, а мърша" по-добре ли звучи...

Чакай малко Дайк!
Не говорим за поезия, литература и изкуство, там всичко е позволено, което да предаде мисълта на твореца по-ясно.
Тук става дума за публично изказване на министър.
Има разлика.

--------------------

tisss
Tester Independent...

#2680226 - 14.08.2010 05:38 [Re: admiral]

Цитат:

Цитат:

"Не сме народ, а мърша" по-добре ли звучи...

Чакай малко, daik! Не говорим за поезия, литература и изкуство, там всичко е позволено, което да предаде мисълта на твореца по-ясно. Тук става дума за публично изказване на министър. Има разлика.

И как предпочитате, моля, истината за нас, българите? С думи гальовни, дипломатични, по заобиколен път... върху табличка със златен ръб и снежнобяла салфетка поднесена... може би и при интимно осветление с аромат на екзотични благовония?

Любопитно Вие лично как бихте я поднесли по различен начин истината. Пример, дайте пример, моля!

"Ний, плуевенските курви, господин началник, изключително държим на честта" - звучи чудесно и дори гордо! Нещо подобно, а, г-н admiral и г-н Аtman?

П.П.: Между другото - тъй като поезията и литературата също са изкуства, изразът Ви по-горе напомня изящния лаф "цветя и рози" или - за да сме в тон с морската флора и фауна - "риби и паламуди".

tisss http://www.youtube.com/watch#!v=g5gldFXMB7o&feature=related

--------------------

admiralМодератор
на андорския флот

#2680383 - 14.08.2010 20:54 [Re: tisss]

Драги ми tisss
Май се засякохме отново на същата барикада, ама разменихме страните. Спомняте ли си тази наша дискусия?

Е добре, аз поддържам изцяло позицията на Хашек и когато пиша, също така избягвам да възпитавам героите си в изящна реторика, а ги оставям да говорят както им е "расъл суратът".

А сега на Вашия въпрос какво очаквам в дадената ситуация да чуя от устата на един министър, който ме предсавя чрез позицията която заема:

"Необяснимо е за мен, дами и господа, как на фона на историческата важност на този научен проект, някои колеги нетактично дават свобода и глас на личниата си неприязан към мен и екипа ми."

Или нещо такова.

--------------------

kratuna
старо куче

Регистриран: 30.06.2009
    #2680386 - 14.08.2010 21:03 [Re: admiral]

Или пък: "Ние ви откриваме... /свети мощи/, вие не ни признавате... /нас/".

tisss
Tester Independent...

#2680427 - 15.08.2010 00:14 [Re: admiral]

Цитат:

Драги ми tisss,
Май се засякохме отново на същата барикада, ама разменихме страните. Спомняте ли си тази наша дискусия? Е добре, аз поддържам изцяло позицията на Хашек, и когато пиша, също така избягвам да възпитавам героите си в изящна реторика, а ги оставям да говорят, както им е "расъл суратът".

А сега на Вашия въпрос какво очаквам в дадената ситуация да чуя от устата на един министър, който ме представя чрез позицията, която заема: "Необяснимо е за мен, дами и господа, как на фона на историческата важност на този научен проект, някои колеги нетактично дават свобода и глас на личниата си неприязан към мен и екипа ми." Или нещо такова.

По втория въпрос - поздравления, т.е. рапорт даден, рапорт приет. По първия въпрос обаче (спорът около Шами от казармения Ви спомен, admiral) имам некои луеееки възражения. Защото дразни циничното (текст и подтекст при Вас са едно и също): става дума за "гъз, пълен с лайна".

Оставям да откриете мъъъъничката разлика между лафа, въодушевил зевзеци и медийни присмехулници като г-н Коритаров, например, срещу злополучния речовит министър, и подтекста на тоя лаф, които текст и подтекст в никакъв случай не са едно и също. Може би тоя подтекст следва да се разбира: "кофти народ", може би значи нещо подобно на Петко-Славейковия потрес: "народ мърша"... но не и буквалната гадост.

Ако не е ясно, може и да продължим изясняването на разликата между художествен текст и мухабет.

П.П.: Текста "Шами" съм похвалил, струва ми се, но тоя текст не надхвърля мухабетчийското, остава си на ниво текст без послания, присъщи за творба на изкуството. В приятелска компания ужасно интересни случки се разказват, но тия ужасно занимателни случки не са разкази в строгия смисъл на понятието "литературен жанр". Ако разбирате какво Ви казвам де... А ако не разбирате, здраве да е! Йовковият разказ "По жицата", например, е пълна скука за компания на чаша пиво пред Вашия чудесен мухабетчийски текст "Шами". Дано това Ви зарадва!

tisss

--------------------

Atman
ветеран

#2680623 - 15.08.2010 21:08 [Re: tisss]

Цитат:

Любопитно Вие лично как бихте я поднесли по различен начин истината. Пример, дайте пример, моля!

"Ний, плуевенските курви, господин началник, изключително държим на честта" - звучи чудесно и дори гордо! Нещо подобно, а, г-н admiral и г-н Аtman?

Това, което Божидар Димитров прави, първо, е много лоша услуга на откривателя на реликвите, проф. Попконстантинов, защото скептицизмът относно автентичността на тази находка става по-силен.
Второ, недостойно е един министър да се изразява по такъв начин. А начини има за този, който умее. Пример мога да дам, но ще го направя, когато стана министър . Иначе министърът без портфейл ще трябва да плаща за обучение.
Поведението на другаря Б.Д. по отношение на опонентите му ми напомня на поведението на други негови бивши съпартийци. На Румен Петков, например. И това изобщо не ме учудва.

Цитат:

И как предпочитате, моля, истината за нас, българите? С думи гальовни, дипломатични, по заобиколен път... върху табличка със златен ръб и снежнобяла салфетка поднесена... може би и при интимно осветление с аромат на екзотични благовония?

Щом се чувствате шибан, г-н tiss и това е истината за Вас, работата е друга. Аз съм на друго мнение. И смятам, че този самозабравил се индивид трябва да подаде оставка. Лошото е, че с мълчанието си колегите му от кабинета го защитават. А Цецка Цачева си го защити както тя си знае. Е, тя така защитаваше и Румяна Желева .... После видяхме какво стана.

Natural
stranger

Регистриран: 20.01.2005
От: Софето
    #2681393 - 17.08.2010 18:06 [Re: admiral]

Цитат:

Беспокои ме по-скоро, че този човек принадлежи освен към интелигенцията ...

А
Тази принадлежност как се установява или определя?
Щото за мен тоз човек не принадлежи към интелигенцията

P.S. Ха , сега мернах поредното добро попадение на Комарнитски

--------------------
Практиката показва, че на теория всичко е възможно!

admiralМодератор
на андорския флот

#2681400 - 17.08.2010 18:35 [Re: Natural]

Цитат:

Тази принадлежност как се установява или определя?
Щото за мен тоз човек не принадлежи към интелигенцията

Не я определяш ти.
Определят я тези, които решават да издадат неговата научно-популярна книга, а не твоята.
И тези, които решават да вземат интервю по случай някаква разкопка от него, а не от тебе.
И тези, кото в дискусията си служат с аргументи от сорта на "проф. Б.Димитров каза..."

Капиши?

--------------------

Natural
stranger

#2681406 - 17.08.2010 18:49 [Re: admiral]

Цитат:

Не я определяш ти.

e, тва е ясно де

Цитат:

Капиши?

да

Явно моите критерии са по-различни

--------------------

tisss
Tester Independent...

Re: Изящна словесност
    #2681554 - 18.08.2010 07:19 [Re: Natural]

Ама разбира се, фразата е виновна, не жалката истина, изречена преди стотина години още от Елин Пелин - един от българските писатели-класици, проникновен изследовател на нашенския манталитет: "Ако има гений в България, то това е Геният на завистта").

Как чудно се разшумяха внезапно обнадеждени духовните евнуси!

tisss

--------------------

admiralМодератор
на андорския флот

#2682232 - 19.08.2010 10:40 [Re: tisss]

Цитат:

Не разбирам.
Бихте ли пояснили, моля?

--------------------

tisss
Tester Independent...

#2682400 - 19.08.2010 17:51 [Re: admiral]

Цитат:

Цитат:

Не разбирам.
Бихте ли пояснили, моля?

Не!

tisss

--------------------

admiralМодератор
на андорския флот

#2683742 - 23.08.2010 14:22 [Re: tisss]

Цитат:

Не!

Я-а, словоохливият tisss станал лаконичен.

--------------------

мислещ гражданин
ентусиаст
**

Регистриран: 27.09.2006
    #2686761 - 28.08.2010 23:09 [Re: admiral]

Може да искаш, но никой не те пита и по точно, никой не пита българския народ какво иска!
Суверен със запушена уста, а не мърша! Потенциал имаме и затова трябва да се преборим за повече права за пряка демокрация, демек сами да се питаме със справедливи законодателни референдуми свикани с 10% подписка и право да отзовававем предрсорчно такива юнаци пак с подписка.

Иначе ще си сърбаме все така попарата, такава каквато я надробят многоцветните другари.

Общите проблеми се решават само заедно!

ssm
трън

Регистриран: 19.08.2010
    #2687546 - 30.08.2010 22:32 [Re: Atman]

Цитат:

В интервю по телефона за в. "Дневник", дадено във вторник, министър Димитров, който е родом от Созопол, се разгневи много от въпросите за автентичността на мощите, както и от изказаните от редица авторитетни специалисти съмнения, че по такъв начин се оправдава харченето на пари в криза.

"...Защо бе майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е, т'ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги...",

бе реакцията на Димитров на въпрос за това не мисли ли, че с откриването на разни неща се подсигурява насочването на средства, и в кое си качество е предложил пари за разкопките, ръководени от проф. Казимир Попконстантинов.

И на такива професори. Хвала.

--------------------
„Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!“

додо
оптимистка

Регистриран: 28.05.2006
    #2692205 - 10.09.2010 00:12 [Re: Atman]

Цитат:

Както се оказа, тези негови думи означавали, че човекът бил ядосан!...и значи, като е ядосан, може всичко да говори се подразбира...че сме шибани, шибани сме, ама...въпросът е кой ни е шибал? и защо ни е шибал?та тъй като единствения верен отговор е - политиците!, не виждам много мисъл в този изблик на ядосване...значи - ем ще ни шибат, ем ще ни се ядосват, че сме били шибани!!!...е...нема как - каквото се надробило, тва се сърба!...И...това вече не ми звучи като подходящо адекватно политическо мислене...то беше времето, га Костов се провикваше за "този шибан народ", но...той си е имал мисълта, чиляка...и...добре ни нашиба, мамка му!...ни е кат Божидарчо...Ядосан бил чиляка, мамка му...

Natural
stranger

#2692364 - 10.09.2010 10:49 [Re: додо]

Цитат:

то беше времето, га Костов се провикваше за "този шибан народ"

"га" е било тва време и къде се е провикнал?

--------------------

додо
оптимистка

#2693375 - 12.09.2010 01:20 [Re: Natural]

Бонджорно, драги!...Буден ли си вече или да те светна по въпроса?...Много пъти, страшно много пъти Костов декларира какъв мръсен и гнусен народ сме! Още в зората на кариерата си той тъпчеше и мачкаше всичко и всички по пътя си и обидното му отношение към народа като цяло беше негово любимо мото навсякъде: и в парламента, и по изборните събрания, и в речите, в интервютата, изявленията му изобщо...Е...какво добро можеш да очакваш от такъв човек изобщо, а камо ли и политик?!...Той е един рушител и нищо повече за мен!...Няма да забравя на първите избори след 10.11.89 той се съревноваваше със ген.Славчо Трънски някъде в подбалканските градове и заяви, че Славчо Трънски не можел да спечели изборите там, защото той не знаел какво да прави, а Костов, значи, знаел!...Е!!!Видяхме го какво е знаел господина Костов...Тъпанар!...Немам думи...

Natural
stranger

#2693772 - 12.09.2010 20:36 [Re: додо]

Цитат:

Буден ли си вече

аз отдсавна съм се събудил, но ти явно си заспала някъде в 70-те години на миналия век и си жевееш в твоя свят на пропаганда, измислици, илюзии, ОФ-сбирки, ТКЗС-та, колхози, совхози и Славчо Трънковци

И разбрах -
с теб въобще няма смисъл да се спори

А като ти гледам писанията - един безплатен съвет - давай го по-спокойно , че нещо май пяна ти излиза на устата

--------------------

Ооо ...
~
**

Регистриран: 06.09.2006
    #2693970 - 13.09.2010 11:49 [Re: Natural]

Други са времената безусловно - ето дори изящната словестност отстъпи на емотиконите, какво ли още ни чака?

Всички имаме илюзии - дори черногледите.

Интересно тези, които се натискат да ни управляват - наистина ли мислят, че човек може справедливо да управлява държавата, народа си, света от който е част или също са обсебени от илюзии или ...

admiralМодератор
на андорския флот

#2694006 - 13.09.2010 13:32 [Re: Ооо ...]

Не.
Натискащите се да управляват нямат илюзии, те имат план. Планът се състои от 2 точки:
1) Да се задържим, колкото се може по-дълго на власт.
2) Да се уредим лично колкото се може по-добре за времето след това.

--------------------

додо
оптимистка

#2695680 - 16.09.2010 10:51 [Re: Natural]

Цитат:

Цитат:

Буден ли си вече

аз отдсавна съм се събудил, но ти явно си заспала някъде в 70-те години на миналия век и си жевееш в твоя свят на пропаганда, измислици, илюзии, ОФ-сбирки, ТКЗС-та, колхози, совхози и Славчо Трънковци

И разбрах -
с теб въобще няма смисъл да се спори

А като ти гледам писанията - един безплатен съвет - давай го по-спокойно , че нещо май пяна ти излиза на устата

Ти наистина ли не си спомняш Костов какви ги въртеше?...Сигурно си гледал само каквото те интересува - тебе си!...Сори...няма как да ми излезе пяна на устата за този непрокопсаник...много е далеч от абсолютно всичко което ме интересува по-малко...а ти си добре - нема какво да те мислим...само тежко и горко на тези около теб, си мисля, но не знам дали и това ще разбереш /твърде е далеч от носа ти/...не се връзвай...не това ми е целта! ...но ако прогледнеш сантиметър по-напред,или...поне станеш по-внимателен кой какво казва ще бъде добре сигурно .../Костов продъни света с "този"/толкова лош!/ народ - смешно е да не го помниш като негов фен освен ако и ти си напълно с неговото мнение.../...Приятен ден!

Редактирано от admiral (16.09.2010 12:12)

Natural
stranger

#2695825 - 16.09.2010 12:51 [Re: додо]

Цитат:

много е далеч от абсолютно всичко което ме интересува

а пък пишеш, пишеш ...

@Admiral
Адмиралски, кво си й изтрил на Додката , че ми стана интересно

--------------------

toto2
от маалата

Регистриран: 03.05.2008
    #2695839 - 16.09.2010 13:05 [Re: додо]

Цитат:

Бонджорно, драги!...Буден ли си вече или да те светна по въпроса?...Много пъти, страшно много пъти Костов декларира какъв мръсен и гнусен народ сме! Още в зората на кариерата си той тъпчеше и мачкаше всичко и всички по пътя си и обидното му отношение към народа като цяло беше негово любимо мото навсякъде: и в парламента, и по изборните събрания, и в речите, в интервютата, изявленията му изобщо...Е...какво добро можеш да очакваш от такъв човек изобщо, а камо ли и политик?!...Той е един рушител и нищо повече за мен!...Няма да забравя на първите избори след 10.11.89 той се съревноваваше със ген.Славчо Трънски някъде в подбалканските градове и заяви, че Славчо Трънски не можел да спечели изборите там, защото той не знаел какво да прави, а Костов, значи, знаел!...Е!!!Видяхме го какво е знаел господина Костов...Тъпанар!...Немам думи...

Драги Додо, Натуралният натурално те попита " кога, къде, какво" е казал г-н Костов в този стил и смисъл. Преведено - трябва да ЦИТИРАШ, а не да ни осведомяваш за личното си отношение към въпросната личност.
Само за протокола - Костов има кусури, разбира се, но не е "тъпанар". Умен човек е, дори в грешките си е умен, казвам го без да съм във фенклуба му.....
Таааааа, да не се разсейваме - кога, къде, какво?
Давай!

admiralМодератор
на андорския флот

#2695902 - 16.09.2010 14:41 [Re: додо]

Додо, пиши колкото си искаш Костов и другите от тайфата му, ама недей да коментираш участниците тука, те не са политици.

Нищо не съм ти трил, само оправих табовете, че нещо ти се бяха разбъркали.

--------------------

додо
оптимистка

#2696119 - 16.09.2010 20:58 [Re: Natural]

Цитат:

Цитат:

много е далеч от абсолютно всичко което ме интересува

а пък пишеш, пишеш ...

@Admiral
Адмиралски, кво си й изтрил на Додката , че ми стана интересно

Да...някои неща ме интересуват, по точно - вълнуват, други - не!...Костов е от втората група неща...Кво дъ съ праи...Тва е пулужениету нъ състуйанийту...Политиката иначе си е голямо чесало - можем да си чешем езиците цял ден...може би това ми харесва най-много в нея... ...ама видя ли каква страхотна характеристика ти изтипосах - немам равна, значи!... ...Сори!...Наистина се поувлякох...

додо
оптимистка

#2696121 - 16.09.2010 21:00 [Re: admiral]

Съжалявам, Атман!...Наистина се увлякох!...

toto2
от маалата

Регистриран: 03.05.2008
    #2696182 - 16.09.2010 23:28 [Re: додо]

Цитат:

Хубавото е, че за пореден път си забравило да постнеш цитати от Иван Костов!
Аферим

Atman
ветеран

#2696185 - 16.09.2010 23:34 [Re: додо]

Цитат:

Не те разбирам.
И аз като toto2 да те питам за Костов. На мен ще ми отговориш ли?

daik
изкопаемо

Регистриран: 01.06.2003
    #2697645 - 21.09.2010 12:34 [Re: admiral]

И планът се изпълнява от бивш гавазин, за това е успешен

--------------------
"щастие за всички даром и никой да не бъде пропуснат"
А. и Б. Стругацки

додо
оптимистка

#2705975 - 15.10.2010 00:02 [Re: Atman]

Какво да ви отговоря за Костов?...Сега пък аз не ви разбирам...Аз нямам отношение към Костов...Никога не съм му била фен, а камо ли да го цитирам...Той за мен е разрушител, безотговорна личност, дребнава душица, която беше щастлива когато другите бяха нещастни /другарите де/.../не защото той е добре, а защото другите са зле! - не уважавам тези хора/...Така че, ако ми кажеш какво те интересува по точно, може би ще мога да кажа нещо по въпроса...Само искам да добавя, че извинението ми е към адмирал, не към теб...просто грешка на езика...мисля,че си го разбрал, но за всеки случай...тя стана каквато стана - значи: извинявам се, че ти се извинявам...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 1 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  admiral 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 3522

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.029 seconds in which 0.007 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.