Dani.79
неориентиран
Регистриран: 31.08.2010
|
Неясен казус около кражба на велосипед
#2687948 - 31.08.2010 21:08
|
|
|
Накратко историята:
Откраднаха ми велосипеда, австрийски бегач KTM, от паркинга за велосипеди пред Сити Център-а. На 5 метра от централния вход, на 15 метра от охраната.
Предисторията: Оставял съм си велосипеда повече от 30 пъти пред Сити Центъра.Но не на паркинга за велосипеди, а отдясно на сградата, върху едни стълби точно под охранителната камера, следяща страничната врата. До момента в който един слънчев ден служител от охранителната фирма ме пресрещна на входа, и ми каза че по нова разпоредба нямам право да оставям велосипеда си там, а само на мястото което е предназначено за това ,като ми посочи паркинга за велосипеди. Казах си - чудесно, щом има специално място, то ще е най-добре охранявано и наблюдавано. Оказа се обаче, че още на второто паркиране на указаното място, заключващата стоманена оплетка бе срязана и велосипеда откраднат.
И сега въпросът: Каква е отговорността която носи охранителната фирма, при положение че дава наставления и указания къде точно да си паркирам велосипеда?
Моля някой ако има яснота по този казус да сподели.
|
dikobraz
каналитик

Регистриран: 20.01.2006
От: софия, къде другаде
|
Re: Неясен казус около кражба на велосипед
[Re: Dani.79]
#2691639 - 08.09.2010 19:30
|
|
|
отговорността е никаква. и да ги питате ще отговорят че са само за сити или каквото е там. заявление в полицията за кражбата - но и то е просто за участие
-------------------- има ли смисъл, като нема значение
|
!НА-КОЙ-МУ-ПУКА
Nevermore

Регистриран: 26.02.2004
|
Re: Неясен казус около кражба на велосипед
[Re: Dani.79]
#2700385 - 29.09.2010 15:08
|
|
|
Привет, не носят отговорност, а просто предоставят пространство за паркиране на велосипеди. Правилно са те посъветвали-полиция...
-------------------- Аз съм човекът, когото тормозеше като малък...
Не бъди безразличен,
Бъди различен!
Unicef - Говори с приятел: 0800 19 100
|