ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Разни » Говорилнята

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
CalicoJack
Джедай самодив

Регистриран: 11.03.2007
От: нета
Re: Бутилираната вода във вашата кола е много опасна!
    #2690308 - 06.09.2010 00:00 [Re: Abate]

Дай ни ги на нас със Грим, неаме уплах от бутилки

--------------------
Шерше ла подвола телето.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Shogoun
костелив орех

Регистриран: 12.07.2005
От: край морето
    #2692214 - 10.09.2010 00:48 [Re: Black Adder]

Цитат:

Също така при продължително осветяване с ярка светлина във водата може да започнат да се развъждат едноклетъчни водорасли, особено в минералната вода, която по принцип не се хлорира... водата помътнява и позеленява и т.н. предполагам сте виждали.

И от къде се взимат тези водорасли?

--------------------
Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...

Black Adder
Advanced

Регистриран: 18.04.2004
От: Varna
    #2692224 - 10.09.2010 01:49 [Re: Shogoun]

Микроорганизмите са навсякъде около нас, просто им трябват подходящи условия за да започнат да се размножават в геометрична прогресия.

--------------------
Reality-o-Meter: |.\......|

Си Ди
гаргойл

Регистриран: 13.01.2004
От: Варна
    #2692516 - 10.09.2010 14:44 [Re: Black Adder]

по темата - гледах по дискавъри, мисля, че е важно да се използват пластмасовите опаковки от всякакъв вид според конкретното им предназначение - т.е. че е опасно да се използват кутии от сладолед в микровълнова, и обратно - пластмасови опаковки предназначени за топли храни и загряване- във фризера
същата работа е по отношение на различните видове фолио, бутилки и т.н.
измерваха точно кое как се оттделя при различни температури и съдържание на храната, и правиха химически анализи на храната

по отношение на загряването в кола, напечена от слънце, имаше някаква такава серия на митбъстърите - със замервания и прочие, ама не се наемам да възпроизведа резултатите

Shogoun
костелив орех

Регистриран: 12.07.2005
От: край морето
    #2693291 - 11.09.2010 22:18 [Re: Black Adder]

Дам, доста деликатно си се изразил
По въпроса за ПЕТ има доста изписано и може да се прочете много в нета. Няма категорично докацана вредност, както и категорично доказана безвредност. Има обаче много подозрения и предположения. Действието на - да ги наречем - органичните замърсители върху организма е натрупващо се и не се знае със сигурност в по-далечно бъдеще какви биха могли да бъдат резултатите. Както казах по-горе части от полимерите преминават в продукта и аз лично не съм особено ентусиазирана, че ги пия. Т.к. това ми е работата мога да ти кажа , че предупреждението за съхранението е за всички възможни причини.
Друг проблем на стоящите дълго време бутилки при големи температурни промени е, че поради свиването и разширяването на материала между гърлото и капачката може да се получи макар и минимален луфт, позволяващ заразяването с микроби.
Що се отнася за водораслите те говорят най-вече за лоши производствени условия. Може за минералните води да са забранени химическите агенти (хлор и озон) за пречистване, физическите (UV, филтри) обаче не са. И освен че влошават рязко физико-химичните качества на водата поне 4 вида от сем. Цианофита (синьо-зелени водорасли) са силно токсични.

--------------------
Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 3 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Мишо, Дон Кихот, Nadin 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 3890

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.028 seconds in which 0.018 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.