ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Разни » Говорилнята

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >> (покажи всички)
Мадона на сияйните водопади
участник
**

Регистриран: 29.02.2008
От: В полите на Витоша
Бутилираната вода във вашата кола е много опасна!
    #2688995 - 02.09.2010 21:03

В шоуто на Елен(The Ellen DeGeneres Show), Шерил Кроу заявява какво е причинило рака на гърдата и.
Водата от пластмасови бутилки в колата е дефинирана като една от най-честите причини за високи нива на диоксин в тъканите на млечната жлеза, а диоксините са силно канцерогенни.

Онкологът на Шерил Кроу и е казал: - Не трябва да се пие бутилирана вода, оставена в колата!
Топлината реагира с химикали в пластмасата на бутилките, които отделят диоксини във водата.
Диоксините са токсини, които все по-често се намират в пробите от биопсичен материал от рак на гърдата.
Така че, жените трябва да бъдат внимателни и да не пият вода от бутилки,оставени на топло!

Пратете това писмо на всички жени, които познавате!

Тази информация всеки трябва да я знае и тя може да се окаже
животоспасяваща!
Използвайте бутилки от неръждаема стомана или от стъкло, а не пластмасови!

Нека всеки, който има жена, дъшеря, приятелка знае!

Тази информация се разпространява и от медицинския департамент на армията на
САЩ.

Не слагайте пластмасови кутии с храна в микровълновата печка!

Не замразявайте вода в пластмасови бутилки във фризера!

Не поставяйте храна в найлонови опаковки в микровълновата печка!

Диоксините са химикали, които причиняват рак, особено на гърдата.

Диоксините са силно отровни за клетките на тялото ни!
Наскоро Едуард Фуджимото, който е уелнес програмен мениджър в Castle Hospital, обясни рисковете от диоксините в телевизионно предаване.
Той говори за опасността от диоксините. Той каза, че не трябва да използваме пластмасови съдове в микровълновата печка.

Това важи с особена сила за храни, съдържащи мазнини.
Г-н Фуджимото казва, че комбинацията от мазнини, висока температува и пластмаса освобождават диоксини и те навлизат в тялото ни.
Той препоръчва да се използват стъклени или керамични съдове за погряване на хранителните продукти в микровълновата. Така се получават същите резултати,
само че без диоксин.
Полуфабрикатите трябва да се отстранят от пластмасовата си опаковка и да се затоплят в някой стъклен или керамичен съд.
Хартиените съдове не са лоши, но не знаем каква е хартията, затова е по-добре стъкло или керамика.
Фолиото, с което е обвита храната съшо е опасно при затопляне в микровълнова и трябва да се маха.

Пратете това писмо на всеки, на когото държите!

--------------------
"Ако някой ден пак имаш нужда от помощ, ако изпаднеш в беда и някой трябва да ти подаде ръка, за да те измъкне...Моля те, не се колебай, а веднага върви по дяволите.. "

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Апчих
наздравещ
**

Регистриран: 04.10.2009
От: Южен Мозамбик
Re: Бутилираната вода във вашата кола е много опасна!
    #2689008 - 02.09.2010 21:23 [Re: Мадона на сияйните водопади]

Съжалявам, госпожо Мадона на излъчващите силна светлина течащи отвисоко водни потоци, но подобна простотия просто не бива да пишете! В пластмасата НЕ СЕ съдържат диоксини!
Не знам каква е поредната тъпа и безумна кампания, подета от поредния западен скапаняк, който търси да предизвика сензации и съответно дивиденти, за сметка на страдащите, в случая Кроу, но ще е добре малко да обмисляте нещата, преди да подемате призиви с толкова много патос в тях !

--------------------
"И в ада няма ярост по-голяма, от тази на отхвърлена жена"

Rozsomák
жилава

Регистриран: 02.07.2008
От: Колибите
    #2689058 - 02.09.2010 23:11 [Re: Апчих]

В пластмасата няма. Обаче пиремерно, като се запали, при горенето й не се ли отделят диоксини?

--------------------
"Умиране няма и задачата има решение." - Ст. Джонсън

Дзвер
wavedancer

Регистриран: 24.05.2004
    #2689072 - 02.09.2010 23:31 [Re: Мадона на сияйните водопади]

Преди дни, когато ми го изпратиха това във ФБ, пуснах въпросното шоу и участието на Ш. Кроу- има го в тубата. Никъде не чух тя да споменава, че нейният лекар кзва това. Въпросната дилема обаче може да се намери в нета с " truth or myth". Пишеше, че няма доказателства. Макар че пластмасите по принцип са доста недоверчиво изглеждащо нещо и кой знае в дългосрочен план може да отделят вредни съединения и при определени обстоятелства.

--------------------
Μολών λαβέ

toto2
от маалата

Регистриран: 03.05.2008
    #2689074 - 02.09.2010 23:34 [Re: Дзвер]

Цитат:

пластмасите по принцип са доста недоверчиво изглеждащо нещо

Ааааааа, Дзверчо - утепа ме на место с таа дума

Дзвер
wavedancer

#2689077 - 02.09.2010 23:41 [Re: toto2]

Не се сетих в момента за по- подходяща . Добре поне, че не е някоя дума дето съм си я измислила, щото се случва понякога.

--------------------
Μολών λαβέ

Casiopeq
summer wine
**

Регистриран: 26.08.2009
От: София
    #2689106 - 03.09.2010 01:40 [Re: Апчих]

И аз не съм за необоснованите сензации, служещи си с известно име, за да ... анатемосат оставянето на бутилирана минерална вода в колата.
Това е не просто безсмислица... първо се замислете как пластмасата влиза в някакво съприкосновение с водата... малко физика и химия бе хора- на елементарно ниво.
Ако се съберат всички хора на този свят, пили течности- дори не просто вода от пластмасови бутилки и се окаже, че са преобладаваща част здрави, тогава е естествено да се сетим, че не е това причината за Рак.
От друга страна, ако беше толкова просто да НЕ пием течности стояли в кола от пластмасови бутилки, тогава жалко за кинтите, които се дават за лечение на рака.
Да пояснявам ли водата от канализацията, колко може да е вредна предвид всякакви филтри.
Или душгеловете и всичко, което е в пластмасови бутилки- няма начин да не се разболеем от рак.
Възможно ли е да се сетим, че "рак" не е болест като настинка, пневмония, хепатит или всичко друго причинено от външни конкретни агресори. Това е съвсем неприятен "бъг" на организма, който поради слабата имунна система е в състояние да умъртви.
Хайде бъдете малко по-сериозни.

--------------------
"The pause is a Part of the walk" DEWAR`S

ВНИМАНИЕ!
Всеки е свободен да си бере лайка-та.

Duchessa
аферистка

Регистриран: 10.04.2007
От: Граово
    #2689191 - 03.09.2010 07:36 [Re: Мадона на сияйните водопади]

Нищо ново не ми казваш...

--------------------
Суматохата е като човека понеже е човешко дело, и трябва много внимателно да се изучи, преди да се влезе в нея.

Fleur interdite
scrumptious

Регистриран: 14.12.2006
От: несена от вихъра
    #2689221 - 03.09.2010 09:40 [Re: Дзвер]

Неблагонадеждни?

--------------------
Battle-khaki personality with red underwear.

Моман

Регистриран: 27.07.2007
    #2689239 - 03.09.2010 10:08 [Re: Мадона на сияйните водопади]

Не изключвам вероятността това да е вярно, все пак пластмасите са петролен продукт, но ми е странно, че дори в държави, които са вманиачени на тема здравословно хранене, не са сложили поне един предупредителен надпис на етикетите на бутилките.

cTpaHHo
Иде ли?!

Регистриран: 26.09.2004
От: Варна
    #2689256 - 03.09.2010 10:42 [Re: toto2]

Цитат:

Цитат:

пластмасите по принцип са доста недоверчиво изглеждащо нещо

Ааааааа, Дзверчо - утепа ме на место с таа дума

И аз седя и се хиля тука
Ам тей си е , кво. Не вдъхва доверие пластмасата

--------------------
Еееебрееедебреееееееееееееее - пуснах си гласа

Abate
ЛЮБОПИТЕН

Регистриран: 15.03.2007
    #2689257 - 03.09.2010 10:46 [Re: Апчих]

Съжалявам господин Апчих но пластмасите отделят диоксини при затопляне и изгаряне!
Поровете в интернет и ще получите подходяща информация за високия патос с който наричате едно твърдение "простотия".
Малко инфо от тук от там:
"Източници и разпространение - Основните източници на диоксини/фурани са производствените и отпадъчни газове от различните клонове на индустрията и бита – производство на топло и електро енергия (работещи на въглища ТЕЦ), метало-керамични и агломерационни процеси, металургия (добив на чугун, стомана, кокс), високо-температурни технологии (производство на стъкло), химични технологии (PVC, производство на хартия и др."
"Етиленгликол - Използва се при производството на полиетилентерефталат (основна суровина при производството на бутилки за безалкохолни напитки - РЕТ )"
"Етиленгликол - формулата е HO—CH2—CH2—OH. Това е най-простият представител на поливалентните алкохоли. Двувалентен алкохол е, защото съдържа две хидроксилни групи.
В чист вид представлява прозрачна безцветна и без мирис течност с леко мазна консистенция и сладникав вкус. Етилен гликолът е отровен и при поглъщане в по-големи количества води до смърт."
Оставената на задното стъкло бутилка се е нагрявала до 100*, а в микровълновата, при наличие на мазнина, температурите са още по-високи.
Е, ако някой смята, че отделяните при тези температури химикали са пренебрежимо малко - да продължава да си приготвя храните и да ги съхранява в пластмасови кутии и шишета!
Както каза някой - малко химия господин Апчих.
Копнато от: тук, тук, тук и тук.

--------------------
"Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е готино - това е чалга"

"Оно, котО нема сЕчало у главата - к'во 'чеш му нальивай!"

Natural
stranger

Регистриран: 20.01.2005
От: Софето
    #2689264 - 03.09.2010 11:05 [Re: Мадона на сияйните водопади]

А ве истината е, че в днешно време толкова боклуци ядем, пием, дишаме и ползваме, че ако човек реши да се пази от всичко ... май трябва да се качи и да си стои на Еверест

Там пък ше се окаже, че атмосферата е много тънка и UV-лъчите са много вредни

--------------------
Практиката показва, че на теория всичко е възможно!

участник
**

#2689268 - 03.09.2010 11:12 [Re: Abate]

Много съм ти благодарна за линковете! Вчера не успях да пусна тук още линкове.

Намери моля те линк и за детските бурканчета капачките как отделят нещо в храната!

Снощи пуснах това нещо във форума на абв и един ненормалник ми го наспами. Защото трябваше после да прочета и как как щял да хвърли чехъла по жена си защото пеела в банята! - и това в някаква тема, в която се плюят нашите музиканти!

А след това видях как му повярваха на "авторитета" и моята тема за бутилираната вода след няколко секунди я пуснаха в Кошче - само с 1 спамерски отзив.

В кой свят живеем?! Докога ще се тупаме в гърдите колко сме велики компетентни и знаем всичко?!

--------------------
"Ако някой ден пак имаш нужда от помощ, ако изпаднеш в беда и някой трябва да ти подаде ръка, за да те измъкне...Моля те, не се колебай, а веднага върви по дяволите.. "

участник
**

#2689270 - 03.09.2010 11:14 [Re: Моман]

Цитат:

Не изключвам вероятността това да е вярно, все пак пластмасите са петролен продукт, но ми е странно, че дори в държави, които са вманиачени на тема здравословно хранене, не са сложили поне един предупредителен надпис на етикетите на бутилките.

Трябва ли да обяснявам значението на думичките

индустрия

и печалба ?!?!

--------------------

Abate
ЛЮБОПИТЕН

#2689271 - 03.09.2010 11:17 [Re: Мадона на сияйните водопади]

Всеки има право да бъде ТЪП, важното е с тъпотата си да не пречи на другите.
Не го вземай толкова лично. Каквото си преценила за нужно - направила си. Сега всеки е свободен да си бере лайката.

--------------------
"Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е готино - това е чалга"

Апчих
наздравещ
**

#2689275 - 03.09.2010 11:27 [Re: Abate]

Цитат:

Съжалявам господин Апчих но пластмасите отделят диоксини при затопляне и изгаряне!
Поровете в интернет и ще получите подходяща информация за високия патос с който наричате едно твърдение "простотия".
Малко инфо от тук от там:
"Източници и разпространение - Основните източници на диоксини/фурани са производствените и отпадъчни газове от различните клонове на индустрията и бита – производство на топло и електро енергия (работещи на въглища ТЕЦ), метало-керамични и агломерационни процеси, металургия (добив на чугун, стомана, кокс), високо-температурни технологии (производство на стъкло), химични технологии (PVC, производство на хартия и др."
"Етиленгликол - Използва се при производството на полиетилентерефталат (основна суровина при производството на бутилки за безалкохолни напитки - РЕТ )"
"Етиленгликол - формулата е HO—CH2—CH2—OH. Това е най-простият представител на поливалентните алкохоли. Двувалентен алкохол е, защото съдържа две хидроксилни групи.
В чист вид представлява прозрачна безцветна и без мирис течност с леко мазна консистенция и сладникав вкус. Етилен гликолът е отровен и при поглъщане в по-големи количества води до смърт."
Оставената на задното стъкло бутилка се е нагрявала до 100*, а в микровълновата, при наличие на мазнина, температурите са още по-високи.
Е, ако някой смята, че отделяните при тези температури химикали са пренебрежимо малко - да продължава да си приготвя храните и да ги съхранява в пластмасови кутии и шишета!
Както каза някой - малко химия господин Апчих.
Копнато от: тук, тук, тук и тук.

Не смятам да влизам в дискусия с некомпетентни празнодумци, само ще ви помоля да прочетете внимателно съдържанието на линковете, с които малоумно сте ни затрупали!
Диоксини се отделят ПРИ ИЗГАРЯНЕ! Не и когато бутилката с вода стои в колата. То бива бива да се чудите с каква тъпотия да дръсите и без това западащият форум, ама вашето вече граничи с детинщини !

--------------------

Апчих
наздравещ
**

#2689276 - 03.09.2010 11:33 [Re: Мадона на сияйните водопади]

Цитат:

Много съм ти благодарна за линковете! Вчера не успях да пусна тук още линкове.

Намери моля те линк и за детските бурканчета капачките как отделят нещо в храната!

Снощи пуснах това нещо във форума на абв и един ненормалник ми го наспами. Защото трябваше после да прочета и как как щял да хвърли чехъла по жена си защото пеела в банята! - и това в някаква тема, в която се плюят нашите музиканти!

А след това видях как му повярваха на "авторитета" и моята тема за бутилираната вода след няколко секунди я пуснаха в Кошче - само с 1 спамерски отзив.

В кой свят живеем?! Докога ще се тупаме в гърдите колко сме велики компетентни и знаем всичко?!

Мадоно, имам някакви съмнения, но Вие ще ми помогнете да ги разсея. Дали съм прав като мисля, че не сте се омъжила, защото мъжете като цяло са лоши и изневеряват. Или сте още девствена, защото може да получите кръвотечение при дефлорацията?
Капачките, диоксините, никотините, алкохола, исляма, консервантите....предлагам Ви да се преселите във Великите ловни полета, там няма опастности да Ви дебнат на всяка крачка !
То бива бива, но тази параноя вашата може да бъде заразна, пожалете нормалните, моля!
И още нещо, моля Ви, цитирайте ми текст, който разказва, кога и по какви причини Конфуций е научил руски!

--------------------

Редактирано от Апчих (03.09.2010 11:38)

Abate
ЛЮБОПИТЕН

#2689279 - 03.09.2010 11:38 [Re: Апчих]

Скачай си, не ми пречиш.

--------------------

Atman
ветеран

Регистриран: 22.06.2007
От: връх Мусала
    #2689282 - 03.09.2010 11:52 [Re: Abate]

Цитат:

Примерът, който си дал няма нищо общо с диоксините.
А това оцветеното с червено направо КЪРТИ МИФКИ. Оставената на задното стъкло бутилка се нагрява до 100 градуса.
Силно се надявам всичко това да е само за морална подкрепа на авторката на темата.

Редактирано от Atman (03.09.2010 11:58)

Vittek

Регистриран: 12.05.2010
    #2689283 - 03.09.2010 12:07 [Re: Мадона на сияйните водопади]

Ето още малко четиво за неверници:
http://chudesa.net/p13003/
http://www.blizodobebeto.com/2008/05/07/bisphenol/
http://www.btv.bg/news/story/113850
http://zdravbadi.com/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%...1%82%D0%BE.html

--------------------
Вчера е история. Утре е мистерия. Днес е подарък.

Fleur interdite
scrumptious

#2689285 - 03.09.2010 12:25 [Re: Vittek]

Особено линкът към чудеса.нет веднага ще ме накара да повярвам.

Виж сега, нетът е свободна територия - аз ей сега (ако не ме мързеше, де) ще си спретна едно сайтче, на което ще пиша, че Дядо Коледа и Зъбната фея съществуват, и ще ти го приведа тук като неопровержимо доказателство за съществуването им. И ако не ми повярваш, ще ти се сърдя (няма да те обявявам за тъп/а, щото са ме учили, че не можеш да обиждаш хората, задето не са съгласни с тебе).

Та мисълта ми е, подбирай си източниците по-внимателно, гледай да са реномирани - нещо университети, научни центрове, благонадеждни осведомителни агенции или медии като Ройтерс и ВВС, ей такива ми ти работи. Инак някое си сайтче на някой си Пешо може да съдържа абсолютно всичко, дори че 2+2=5. Това не доказва нищо.

--------------------

Abate
ЛЮБОПИТЕН

#2689287 - 03.09.2010 12:27 [Re: Atman]

И на теб не трябва да обяснявам, ама на...
Що ли ти се връзвам!?
Кое точно те притеснява, това, че съм дал отделен линк и цитат за (PET) и не за (PVC) или, че пречупената от стъклото (парников ефект) слънчева светлина може да доведе водата до кипене. Колко точно градуса ти дойдоха в повече та чак да почервенееш!? Вземи си ги, сипи ги в една чаша и ги изпий. А наздраве

--------------------

Marillion
Министър на истината
**

Регистриран: 19.11.2004
От: Евразия
    #2689299 - 03.09.2010 13:37 [Re: Fleur interdite]

Цитат:

дори че 2+2=5.

То това си е доказано отдавна, хората даже песен направиха:

--------------------

„Който владее миналото, той владее и бъдещето. Koйто владее настоящето, владее миналото.“

Vittek

#2689305 - 03.09.2010 14:06 [Re: Fleur interdite]

Цитат:

Особено линкът към чудеса.нет веднага ще ме накара да повярвам.

Виж сега, нетът е свободна територия - аз ей сега (ако не ме мързеше, де) ще си спретна едно сайтче, на което ще пиша, че Дядо Коледа и Зъбната фея съществуват, и ще ти го приведа тук като неопровержимо доказателство за съществуването им. И ако не ми повярваш, ще ти се сърдя (няма да те обявявам за тъп/а, щото са ме учили, че не можеш да обиждаш хората, задето не са съгласни с тебе).

Та мисълта ми е, подбирай си източниците по-внимателно, гледай да са реномирани - нещо университети, научни центрове, благонадеждни осведомителни агенции или медии като Ройтерс и ВВС, ей такива ми ти работи. Инак някое си сайтче на някой си Пешо може да съдържа абсолютно всичко, дори че 2+2=5. Това не доказва нищо.

Всеки вярва в каквото си иска и живее както може. Неопровержимите доказателствата са за пред съда, а тук всеки споделя мнението си. Тази тема се обсъжда навсякъде от реномирани или НЕреномирани източници. Факт е обаче, че пластмасовите опаковки отделят токсични вещества и това не го е измислил „Пешо”.
Ако за теб това са по-достоверни източници ето ти няколко:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/8748806.stm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7943200.stm
http://www.newser.com/story/17700/hot-water-leaches-harmful-chemical-from-plastic.html
http://www.chimachine4u.com/soqi-news.html
http://minnesota.publicradio.org/display/web/2010/07/01/chemicals-list/

--------------------

Atman
ветеран

#2689309 - 03.09.2010 14:17 [Re: Abate]

Абате, виждам, че е излишно да ти се обяснява, но все пак ...
Диоксини се получават при ИЗГАРЯНЕ, но не на PET, от който са направени бутилките за минерална вода. За теб очевидно между PET и PVC няма разлика. Истината е малко по-различна.
Опитай се да налееш в една такава бутилка гореща вода (иди във Велинград и си налей от улична чешма, водата е достатъчно гореща - хората там си варят компоти на чешмата) и виж какво ще стане. Пък после ми говори как водата в пластмасова бутилка, поставена на задното стъкло на колата щяла да кипне от слънчевата светлина. И провери какво означава "парников ефект" преди да пишеш такива мъдри мисли.
Аз само съм топлил вода в пластмасови бутилки на слънце, но и до телесна температура не можах да я докарам.
Днес остави на слънцето стъклена бутилка с вода и като започна да кипи водата в бутилката ми се обади. Успех!!!

Апчих
наздравещ
**

#2689310 - 03.09.2010 14:21 [Re: Abate]

Цитат:

И на теб не трябва да обяснявам, ама на...
Що ли ти се връзвам!?
Кое точно те притеснява, това, че съм дал отделен линк и цитат за (PET) и не за (PVC) или, че пречупената от стъклото (ПАРНИКОВ ЕФЕКТ) слънчева светлина може да доведе водата до кипене. Колко точно градуса ти дойдоха в повече та чак да почервенееш!? Вземи си ги, сипи ги в една чаша и ги изпий. А наздраве

Стига бе, човече, ставаш смешен, ама страшно смешен !
Значи парниковият ефект е пречупването на светлината?
Аз отдавна наблюдавам, как българина упорито затъпява, ама такава простотия не бях чел, и не съм мислил, че някой може да е толкова ТЪП, че да я напише ....

Същност на парниковия ефект [редактиране]

Парниковият ефект е процес, при който инфрачервеното излъчване на някои газове в атмосферата затопля земната повърхност. При него се наблюдава повишена температура на ниските слоеве на атмосферата в сравнение с топлинното излъчване на планетата. Без този ефект средната температура би била около -18 °C (255 K) вместо сегашната 15 °C (288 K). Това би направило съществуването на вода в течна форма почти невъзможно (освен около вулканите), което би лишило Земята от течни океани, а те са основна предпоставка за възникването и разнообразието на живота. Парниковият ефект се обуславя от различната прозрачност на атмосферата във видимата и инфрачервената област. Повечето газове не поглъщат в диапазона 400—1500 нм, а в микровълновия диапазон, т.е. атмосферата става непрозрачна там, с по-голяма оптическа плътност и служи като топлоизолатор. Парниковият ефект е естествено явление, но човешката дейност може да му повлияе. Затова се говори за естествен и антропогенен парников ефект.

За първи път парниковият ефект е наблюдаван от Жозеф Фурие през 1824 г. и е проучен количествено от Сванте Арениус през 1896г.Името идва по аналогия с ефекта, който се получава в парниците, използвани в селското стопанство.
Влияние на парниковия ефект върху климата на Земята [редактиране]

Човешката дейност води до увеличаване на концентрацията на парниковите газове в атмосферата, което от своя страна води до нагряване на ниските ѝ слоеве. Всяко изменение в способността на Земята да отразява или поглъща топлина може да доведе до промяна на температурата на атмосферата и океаните и да наруши стабилността на цикличните процеси като доведе до промяна в климата на цялата планета.

--------------------

Дзвер
wavedancer

#2689327 - 03.09.2010 15:22 [Re: Abate]

Abate, не см химик и химията ми е слаба страна, но колко трябвада висока температурата на околната среда, за да се сгорещи толкова една вода в пластмасова бутилка? И защо причинява единствено рак на гърдата, а не какъвто и да е рак? Истината я е написал Натурал и Касиопея. В България ядем толкова боклуци и хората, живеят под такъв стрес, че имунната система се срива.
Зимата, докато тичахме с баща ми по болници една лекарка ми каза " Знаеш ли преди 10 години, я някой дойде на ден, я не, в момента десетки хора на ден приемаме и е нещо страшно". И верно е нещо страшно- от бебета и деца/ които няма как да пият от топли пластмасови бутилки каквото и да е/ до възрастни. Бидейки тогава слушател на много съдби, ми направи впечатление нещо, което 2 човека споделиха- никой от тях не беше пушил или ял боклуци, но се събирали всяка вечер с приятели в квартални кръчмици и пийвали по една ракия. Единият човек беше от София и казваше, че от мисля 8 приятели пийващи в подобно място, само той е жив с карцином, другият беше някъде от провинцията и пак от много приятели заминали си по същия път, само той останал. По същото време по телевизията казаха за изследване, че на година българинът изяжда 10 килограма химикали от продуктите, които консумира. 10 КИЛОГРАМА НА ГОДИНА! Какво ядем и какво пием+ сложи нон стоп стресът / има една интересна теория на забравих мисля немски лекар/+ Чернобил, от 80-та година до сега в България безплодността при младите мъже се е увеличила в пъти!
Но човек реално не може да се опази от всичко, може да опита само. Затова не знам доколко това за бутилката и водата е вярно, при условие, че много от водоснабдяващите тръби са пластмаса. А как да е сигурен човек във всичко?
Става дума, че това писание слагащо името на Ш. Кроу е неистинско- поне аз не открих в участието й да казва нещо подобно. Защо тогава някой би спекулирал с чуждо име и драмата на един човек, бил той и известен?
Бифенолът, който влияе на хормоните пише, че се съдържа в определени пластмаси, но също така е откриван и в какви ли не храни- ядки и сума други.
Изобщо сигурни ли сме какво ядем?

--------------------
Μολών λαβέ

участник
**

#2689334 - 03.09.2010 15:45 [Re: Дзвер]

Цитат:

Изобщо сигурни ли сме какво ядем?

Дзвер, можем да сме сигурни само в това, което сме си произвели /лично!/.

Останалото се нарича глобализация, мегаполиси, молове, градски начин на живот, което ще рече индустриално-социален затвор в жилища-човекоклетки.

2000 година почина едната ми руска леля /в България, женена за българин/ от рак на гърдата. 2002 година - сестрата на майка ми в Русия /астматичен пристъп - бързо и леко, слава богу!/. 2007 година почина майка ми от рак /1 година я гледахме, 2 операции плюс химиотерапия. Нямаше болки - нито откриха къде е ниииищичко, почина от болничната инфекция която хвана в болницата на Стара Загора/. 2008 година почина братовчедка ми в мегаполиса наречен Москва, на 35 - спря й сърцето. Никакви предварителни симптоми. Което след като научих по скайп след седмица насмалко щях да катастрофирам на светофара на Овча Купел /тогава ми "влезе" навътре някъде в осъзнаването, точно като спрях да чакам задръстването на светофара /. Ами пуснаха ме хората и ми направиха шпалир, защото карах ревяща и никой не разбираше защо но явно съм уплашила доста хора, както и на погребението на майка ми ги уплаших когато никога не са ме виждали да плача.
Как ви се струват такива събития в рамките на едно по-малко от 10 години? Направо си е като на война.

Ако някой си мисли, че това засяга само жени и е застрахован, защото не е така лесно раним като слабия пол или не му пука /привет @Апчих, виртуален ненормалник, откъде тази злоба и агресия бе тиквеник! / - то да ви уведомя,че мъжете също имат жлези /които засяга рака/. Една от тях: -

Рак на простатата и бутилираната вода /и не само тя/
http://www.google.com/search?q=%D0%B1%D1...amp;startPage=1

Има още един линк на Гълъбов. Малко търговско му е заглавието "Световна конспирация срещу здравето" Можем само да четем и да си правим изводите на какво сме подложени.
Има за маргарина, обработката на солта, за пластмасите, за много индустриални продукти. Нямам време да ровичкам. Потърсете си го моля. Без стрес и паника обаче. Осмислянето трае малко по-дълго.

Желая ви здраве, дълъг, щастлив и пълноценен за вас и за близките Ви Живот.

--------------------

Reks
Evil Guild Member

Регистриран: 04.06.2004
От: The Windy City
    #2689338 - 03.09.2010 16:03 [Re: Мадона на сияйните водопади]

Слънцето и ултравиолетовите му лъчи влияят доста на пластмасите (разграждайки молекулите им), не е само едната топлина. Наскоро гледах по Хистори ченъл за подобен проблем в атлантическия океан, където се събират в центъра му (заради теченията) различни пластмасови боклуци и под въздействието на ултравиолетовата светлина с времето се разпадат до малки частички, които образуват тъй наречената токсична пластмасова супа, която първо трови рибите и после нас, които пък ядем рибите. Та това, което искам да кажа е, че да има някакви отрицателни ефекти и последици от пластмасите, НО в същото време, ако някой си направи труда да проследи какво става с продължителността на живота след индустриалната революция ще остане "меко" казано изненадан . Да - все още се разболяват и умират хора, да - някои от тях са наши близки, но проблемите на днешното общество (в това число и здравословни) са нищо в сравнение с проблемите на хората от минали епохи. Обаче благодарение на масмедиите и малоумните журналисти и подкупните политици се достига до такова раздухване и истерия, че чак е плашещо колко лесно се моделира поведението и мисленето на хората .

Нека помислим примерно колко време може да изкара една бутилка вода (0.5л) в колата преди да я изпием .
Ако някой си носи в колата 10л. туби с вода, това вече е друг въпрос .

ПП. Това за 100-я градуса (сигурно не са били Целзии, но някой велик журналист пак го е превел буквално ) и "парниковия ефект" бяха големи бисери .

--------------------
Some people are just evil - that's their nature

Дзвер
wavedancer

#2689341 - 03.09.2010 16:04 [Re: Мадона на сияйните водопади]

Мадонна, напълно те разбирам. Всеки, който се е сблъскал с тази болест се уплашва, променя и каквото се сетиш, но не е вече същия човек. Защото няма открито лекарство. Но доколкото знам няма и ясно конкретизирани причинители на карциномите, за да каже човек " ок ще живея така и няма да се разболея и никой вече никога няма да се разболява". Знаеш сама, колко се променя човек и какъв шок е- аз още не мога да спя, станала съм параноична да съветвам другите какво да правят и тнт. Но често тази ми загриженост носи само стрес. Хубаво е човек да яде и пие колкото си може по- чисти неща. Но какво дишаш? А какво обличаш? А как стресът срива нервната система, а генетичната предразположеност?
Както и да е, не е лошо това, което хората правят, да предупреждават за възможна опасност, въпросът е да не се стига до истерия без неопровержими доказателства.
От мен също- здраве на всички и пожелание никога никой да не се сблъсква дори и косвено с тази диагноза, а на болните хора- да оздравеят!

ПС: За солта и маргарина също съм чувала, че при обработката им може да станат дори опасни. затова и маргарин не ползвам, нито масло /почти/, взимаме си домашен зехтин в промишлени количества, а сол от едно място, където произвеждат Калас, но имат специална сол,която не се обработва, а си запазва всички полезни минерали. Имаше и за подсладителите колко са вредни. Но още захарта не съм я сменила за нерафинирана такава.Но всичко това е нищо. Не мога да знам в доматите какво слагат или месото с какви хормони е или колко тежки метали вдишвам на ден след като градът е потънал в смог или най- малкото как ще ми се отрази Чернобил, след чудните сини петна които получих в деня като заваля чудния дъжд и ние лежахме по поляните. Всички имахме петна и от лекарския кабинет не можаха да установят от какво са. После се махнаха.

--------------------
Μολών λαβέ

Редактирано от Дзвер (03.09.2010 16:17)

Black Adder
Advanced

Регистриран: 18.04.2004
От: Varna
    #2689360 - 03.09.2010 18:06 [Re: Abate]

Цитат:

Глупости. Някои промишлени/конструкционни пластмаси може и да отделят (не мога да обобщя). Специално бутилките за вода се правят от PET (полиетилен терефталат, въпреки че магазинерите им викат "PVC" ) при който няма такива ефекти, а разлагането им започва при температури над 300 градуса целзий, които са непостижими при нормална употреба дори на задното стъкло... друг е въпроса какъв вкус придобива водата...

Етиленгликола няма нищо общо с диоксина и сходните му съединения. А и не виждам какво общо има с темата изобщо

--------------------
Reality-o-Meter: |.\......|

Fleur interdite
scrumptious

#2689362 - 03.09.2010 18:15 [Re: Vittek]

Да обобщим, линковете към ВВС обясняват, че а) едно изследване на Университета в Ълстър тепърва започва, и б) че някакви съвсем други материали преди година и повече са били извадени от производството на бебешки шишенца. Не виждам какво общо има това с темата тук и сега, която обявява едва ли не резултати от изследване, а минесотското радио нямах нерви да го чакам да се зареди.

--------------------

Black Adder
Advanced

#2689364 - 03.09.2010 18:16 [Re: Дзвер]

Цитат:

Преди дни, когато ми го изпратиха това във ФБ, пуснах въпросното шоу и участието на Ш. Кроу- има го в тубата. Никъде не чух тя да споменава, че нейният лекар кзва това.

Дам, значи филма не бил шведски а съветски... така да се каже

--------------------

Atman
ветеран

#2689388 - 03.09.2010 19:22 [Re: Black Adder]

Абе важното е лаф да става и да раздвижваме въздуха около клавиатурата.

Vittek

#2689395 - 03.09.2010 19:47 [Re: Fleur interdite]

Темата е за вредното въздействие на диоксините.СЗО може би също не е от реномираните източници, но http://www.who.int/entity/mediacentre/factsheets/fs225/en/index.html
Не разбах само какъв ти е проблема и никъде не прочетох мнението ти по въпроса или ти си дежурната заядливка тук!!!

--------------------

Abate
ЛЮБОПИТЕН

#2689415 - 03.09.2010 20:37 [Re: Vittek]

Просто се хващам за последния...
На вниманието на всички заинтересовани обявявам на висок глас: - АЗ СЪМ ТЪП - ВИЕ СТЕ УМНИ!!!
Не знам каква е разликата между PET и PVC, не знам нищо за парници и тям подобни. Расъл съм в саксия и съм поливан с лимонада (от стъклено шише обаче).
Айде спете спокойно сега.

--------------------

Huckleberry

Регистриран: 15.02.2002
    #2689418 - 03.09.2010 20:45 [Re: Abate]

Цитат:

Просто се хващам за последния...
На вниманието на всички заинтересовани обявявам на висок глас: - АЗ СЪМ ТЪП - ВИЕ СТЕ УМНИ!!!
Не знам каква е разликата между PET и PVC, не знам нищо за парници и тям подобни. Расъл съм в саксия и съм поливан с лимонада (от стъклено шише обаче).
Айде спете спокойно сега.

Не знам,аз па съм ного отворен,тва органична,неорганична химия,кат чичо на Ломоносов се чувствам,което значи - чичо,на чичото на Менделеев. Даже щех да лея ени неща от Еластолан,тва продукт на Еластогран,кой па е на Байсефт.
Аз пък ме заболяват лимфните възли кат се сета че тоя амбалаж от РЕТ се изхвърля на боклука,първо заради обема,и втора заради суровината.В Гемайна има едни машини по суперите,мачкат,режат и ти връщат кинти,тея кинти кои са дал по рано.

leader
rain maker

Регистриран: 29.02.2004
От: несен
    #2689586 - 04.09.2010 07:57 [Re: Abate]

обаче едни и същи се хващате я за колко вредни били моля ти се пластмасите, я колко опасни били генномодифицираните храни, веселата част е, че вече не ми е странно защо е така....логично си е
..
...за протокола в колата почти винаги имам поне 40 бутилки вода(ено стекче)...ам аз и цици нямам де..та съм спокоен

--------------------
алкохола убива нервните клетки, остават само спокойните....

Black Adder
Advanced

#2690130 - 05.09.2010 15:08 [Re: leader]

Това пък да си купуваш застояла вода в бутилки на цена няколко стотин пъти по-висока отколкото е водата от чешмата също ми се струва малко странно (не че и аз не го правя понякога) но поне се генерира БВП

--------------------

Natural
stranger

Регистриран: 20.01.2005
От: Софето
    #2690133 - 05.09.2010 15:19 [Re: Black Adder]

Цитат:

Това пък да си купуваш застояла вода в бутилки на цена няколко стотин пъти по-висока отколкото е водата от чешмата също ми се струва малко странно

E, не навсякъде водата от чешмата е читава за пиене ...

--------------------
Практиката показва, че на теория всичко е възможно!

Huckleberry

#2690139 - 05.09.2010 15:27 [Re: Black Adder]

Цитат:

Това пък да си купуваш застояла вода в бутилки на цена няколко стотин пъти по-висока отколкото е водата от чешмата също ми се струва малко странно (не че и аз не го правя понякога) но поне се генерира БВП

Не генерирам БВП . Има един каптиран сондаж,на 35 километра,на четвърто място в Бг по питейни качества/това не знам какво съдържа,но не е слух,а още навремето военните са изследвали и описали всички водоизточници трудни за заразяване/ извира от над 700 метра,сондаж е,проучвателен,но извира вода.Знам ги тея работи защото съм работил сондьор,никога не знаеш колко злато ще извадиш от ядката

Ииии...ода и наливам от там,момите са одили навремето с менци за вода,но ся ролите са сменени,момците одат за вода с джипове Мястото не е лесно достъпно,нито се знае от маса народ,дори е продаден на концесия,но няма кой да направи мост за тировете.Вероятно температурата на водата е към 26 градуса,константа,-зиме,лете - тва е.

Black Adder
Advanced

#2690144 - 05.09.2010 15:38 [Re: Natural]

Цитат:

Питейна се води защо да не става? Тази която е в бутилките имам чувството че точно от чешмата я наливат понякога Пък и май достигнахме един парадоксален момент когато бирата е вече по-евтина от водата (разни промоции когато има, особено) или поне на приблизително същата цена

--------------------

Huckleberry

#2690146 - 05.09.2010 15:42 [Re: Black Adder]

Цитат:

Цитат:

Питейна се води защо да не става? Тази която е в бутилките имам чувството че точно от чешмата я наливат понякога Пък и май достигнахме един парадоксален момент когато бирата е вече по-евтина от водата (разни промоции когато има, особено) или поне на приблизително същата цена

Тук,откъдето пиша,водата се доставя от над 90 дълбоководни сондажа.След деветдесетият метър се смята че не живеят никакви организми.И водата от чешмата е прелестна на пиене,но първо се дръж два часа жаден,и ще налетиш кат нахъсан комар на напъпила вена

Abate
ЛЮБОПИТЕН

#2690212 - 05.09.2010 19:16 [Re: Huckleberry]

Привет на всички "умници". Минута е много започва СЕГА!!!
Тема на днешното състезание е:
"Защо стъклената бутилка е по-вредна от пластмасовата?"
Отклонения от темата се допускат само в посока молекулярна химия и физика, с вариации от калайдисаните тигани на баба ми, до алуминиевите тенджери под налягане.
Никви клистрони, магнетрони, телевизионни, рентгенови и квит там се сетите тъпни.
Туй шъй заданието за следващия петък.
Кой не скача е червен!

--------------------

Huckleberry

#2690218 - 05.09.2010 19:33 [Re: Abate]

Цитат:

Привет на всички "умници". Минута е много започва СЕГА!!!
Тема на днешното състезание е:
"Защо стъклената бутилка е по-вредна от пластмасовата?"
Отклонения от темата се допускат само в посока молекулярна химия и физика, с вариации от калайдисаните тигани на баба ми, до алуминиевите тенджери под налягане.
Никви клистрони, магнетрони, телевизионни, рентгенови и квит там се сетите тъпни.
Туй шъй заданието за следващия петък.
Кой не скача е червен!

По вредна е стъклената разбира се Щото стъклената,може ти прережат гръкляна с нея,или ти я заврат отзад

Abate
ЛЮБОПИТЕН

#2690224 - 05.09.2010 19:51 [Re: Huckleberry]

Цитат:

По вредна е стъклената разбира се Щото стъклената,може ти прережат гръкляна с нея,или ти я заврат отзад

Стига бе! Ти нали беше от другия бряг!? Това за отзад... Верно ли!?
Инак с бутилката освен главата, мое се чупат и други работи.
Орехи например.
В "Боговете сигурно са полудели" колко предназначения и намериха на бутилката, ехееее....
шти кажа на уше - в мазето съм скрил едни бутилки, ма стъклени, ним знам годините, па ме е страх и да ги отвора, че не знам кво може да излезе от вътре!?

--------------------

Shogoun
костелив орех

Регистриран: 12.07.2005
От: край морето
    #2690270 - 05.09.2010 22:33 [Re: Black Adder]

Аз пък не разбрах защо авторката на темата беше нападната така, меко казано, невъздържано от някои съфорумци. Дори да приемем, че данните може и да са неточни, подбудите й бяха съвсем добронамерени. Прочела е нещо и побърза да го сподели с цел да ни предпази. От де да знае, че някой е чул, но не е споделил. Сигурно всички знаете, че пластмасите са направени от полимери. Ако случайно не знаете под влияние на UV лъчите, топлина и други фактори е възможно частично разграждане на някои полимерни вериги и части от тях попадат в продукта в бутилката. Не е случайно , че по цял свят вече се говори и се предупреждава да не се ползват пластмаси при високи температури. ПЕТ-а може да е по-добър от ПВЦ-то , но не е безобиден. Не знам как е другаде, но в Гърция на бутилираната вода пише, че трябва да се съхранява на сенчесто и хладно място при температура под 18*С.
И това, че не можем да се предпазим от всички вредни неща на този свят и не трябва да стигаме до истерия не е причина да не бъдем малко по-внимателни и да отбягваме без много труд и крайности поне това , което можем.
А иначе е ясно, че все нещо пропускаме и не знаем..

--------------------
Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...

Black Adder
Advanced

#2690305 - 05.09.2010 23:48 [Re: Shogoun]

Цитат:

ПЕТ-а може да е по-добър от ПВЦ-то , но не е безобиден.

На какво базираш това твърдение? Има някакви съмнения наистина и подозрения но нищо достоверно нито като изследвания (а такива са правени), нито като статистически данни че полиетиленовите бутилки за вода крият опасности за здравето. Единственото което се знае със сигурност е че при определени условия могат да отделят молекули ацеталдехид (сравнително безвредно съединение с плодов аромат често срещано в природата - в плодовете и др.), които евентуално да променят вкуса на вода и други течности със слаб собствен вкус и аромат.

Докато за PVC контейнерите се знае със сигурност че отделят хлорорганични съединения към които спадат и споменатите вече диоксини... та от там идва и масоватя истерия по въпроса с пластмасовите изделия. В полиетилена не се съдържа хлор... съответно няма как да се получи и диоксин... просто няма как да стане - дори при много висока температура в микровълнова, дори при изгаряне и т.н. и т.н.

Хайде да си говорим с факти все пак, а не с предположения И защо си мислите че стъклените бутилки са много здравословни?

Цитат:

Не знам как е другаде, но в Гърция на бутилираната вода пише, че трябва да се съхранява на сенчесто и хладно място при температура под 18*С.

Това се препоръчва за да не се влошава вкуса на водата, а не поради опасност за здравето. Също така при продължително осветяване с ярка светлина във водата може да започнат да се развъждат едноклетъчни водорасли, особено в минералната вода, която по принцип не се хлорира... водата помътнява и позеленява и т.н. предполагам сте виждали.

--------------------

Black Adder
Advanced

#2690306 - 05.09.2010 23:52 [Re: Abate]

Цитат:

Въпроса е да сме обективни.

--------------------

CalicoJack
Джедай самодив

Регистриран: 11.03.2007
От: нета
    #2690308 - 06.09.2010 00:00 [Re: Abate]

Дай ни ги на нас със Грим, неаме уплах от бутилки

--------------------
Шерше ла подвола телето.

Shogoun
костелив орех

#2692214 - 10.09.2010 00:48 [Re: Black Adder]

Цитат:

Също така при продължително осветяване с ярка светлина във водата може да започнат да се развъждат едноклетъчни водорасли, особено в минералната вода, която по принцип не се хлорира... водата помътнява и позеленява и т.н. предполагам сте виждали.

И от къде се взимат тези водорасли?

--------------------

Black Adder
Advanced

#2692224 - 10.09.2010 01:49 [Re: Shogoun]

Микроорганизмите са навсякъде около нас, просто им трябват подходящи условия за да започнат да се размножават в геометрична прогресия.

--------------------

Си Ди
гаргойл

Регистриран: 13.01.2004
От: Варна
    #2692516 - 10.09.2010 14:44 [Re: Black Adder]

по темата - гледах по дискавъри, мисля, че е важно да се използват пластмасовите опаковки от всякакъв вид според конкретното им предназначение - т.е. че е опасно да се използват кутии от сладолед в микровълнова, и обратно - пластмасови опаковки предназначени за топли храни и загряване- във фризера
същата работа е по отношение на различните видове фолио, бутилки и т.н.
измерваха точно кое как се оттделя при различни температури и съдържание на храната, и правиха химически анализи на храната

по отношение на загряването в кола, напечена от слънце, имаше някаква такава серия на митбъстърите - със замервания и прочие, ама не се наемам да възпроизведа резултатите

Shogoun
костелив орех

#2693291 - 11.09.2010 22:18 [Re: Black Adder]

Дам, доста деликатно си се изразил
По въпроса за ПЕТ има доста изписано и може да се прочете много в нета. Няма категорично докацана вредност, както и категорично доказана безвредност. Има обаче много подозрения и предположения. Действието на - да ги наречем - органичните замърсители върху организма е натрупващо се и не се знае със сигурност в по-далечно бъдеще какви биха могли да бъдат резултатите. Както казах по-горе части от полимерите преминават в продукта и аз лично не съм особено ентусиазирана, че ги пия. Т.к. това ми е работата мога да ти кажа , че предупреждението за съхранението е за всички възможни причини.
Друг проблем на стоящите дълго време бутилки при големи температурни промени е, че поради свиването и разширяването на материала между гърлото и капачката може да се получи макар и минимален луфт, позволяващ заразяването с микроби.
Що се отнася за водораслите те говорят най-вече за лоши производствени условия. Може за минералните води да са забранени химическите агенти (хлор и озон) за пречистване, физическите (UV, филтри) обаче не са. И освен че влошават рязко физико-химичните качества на водата поне 4 вида от сем. Цианофита (синьо-зелени водорасли) са силно токсични.

--------------------

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
1 регистрирани и 4 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Мишо, Дон Кихот, Nadin 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 3890

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.111 seconds in which 0.079 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.