ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Здраве » Хомеопатия и Алтернативна медицина

Страници: 1
abracadabra
новак


Регистриран: 24.03.2009
Мнения: 26
Здравейте, скоро научих за това колко полезно е да имаш йонизатор и оз
    #2603782 - 07.04.2010 15:06

Здравейте, скоро научих за това колко полезно е да имаш йонизатор и озонатор на въздуха. Видях и в нета за около 40 лв. български, също и доста по-скъпи такива вносни(най-често страната на най-качествените стоки заляла света). Та МОЛЯ, дайте мнението си-имате ли такива,какви,от къде ги купихте,на каква цена,наистина ли е добре да има човек такъв в къщи,ползи или ако имат вреди, и т.н.?! Просто нека да направим тук по един коментар, ако е полезно-то ще спечелим всички! Нека да пишат всички, които имат отношение и интерес към тези уреди! Много ме интересува тази тема, имам здравословни проблеми,за които както пише в характеристиките на йонизатора и озонатор на въздуха помага. Дали е така?? Струва ли си да си купувам? Преди ги рекламираха, а сега нещо не се споменава за тях,...?
P>S>
Чудех се може ли да се направи такъв уред в домашни условия?Разбирам малко от тези неща и се чудя дали мога да направя такъв?


Предварително БЛАГОДАРЯ, на всички които ми отговорят! (е...,става въпрос грамотно,коректно и без хитреене на дребно,защото в интернета зад анонимността има доста които избиват комплекси...).


...Вие сте ...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Калпазанин
Ориентиран
*

Регистриран: 18.05.2006
Мнения: 147
От: New Jersey, USA
Re: Здравейте, скоро научих за това колко полезно е да имаш йонизатор и оз
    #2665606 - 18.07.2010 05:07 [Re: abracadabra]

Интересно - засега никой нищо не е отговорил. Ако имаш повече информация вече, сподели. Аз също горя от желание да науча нещо повече.....Хм... По спомени йонизаторът пращи силно и мирише гадно, когато прах попадне между ламелите, които са под високо напрежение......

--------------------
Forever young


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
iliyana74
почетен член
*****

Регистриран: 09.08.2010
Мнения: 104
От: Във Варна за сега....
Re: Здравейте, скоро научих за това колко полезно е да имаш йонизатор
    #2704811 - 12.10.2010 11:32 [Re: Калпазанин]

А може ли в овлажнител за въздуха да сложа морска вода вместо чешмяна?

--------------------
Всеки шут отзад е крачка напред!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
·- -· -· ·-
·- -· -· ·-
***

Регистриран: 30.11.2001
Мнения: 1283
Re: Здравейте, скоро научих за това колко полезно е да имаш йонизатор и оз
    #2729378 - 17.12.2010 06:29 [Re: abracadabra]

здравейте,
една моя приятелка преди около два месеца си купи Therapy Air iOn и е много доволна. Сподели ми, че от много време насам заспивала без сънотворни.
Ако се интересувате пишете ми на лична, ще ви дам е-майла и.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
proli
неориентиран


Регистриран: 06.02.2011
Мнения: 3
Re: Здравейте, скоро научих за това колко полезно е да имаш йонизатор и оз
    #2748867 - 07.02.2011 12:40 [Re: ·- -· -· ·-]

И аз имам приятелка, която е много доволна, че си купи Therapy Air Ion и средноголямата лампа Биоптрон от Цептер. Реши си сума ти проблеми. Вечно беше хремава, с възпалено гърло, страдаше от алергия, а и пневмония направи мин. год. След като купи, се третира редовно с Биоптрона и си стабилизира здравето. Държи Therapy Air Ion постоянно включен на автоматичен режим. Въздухът в стаята е съвсем друг - чист и свеж. Тя има и куче и котка и това се усещаше оше като влезеш у тях. Сега няма и следа от миризми! Стойката за под на Биоптрона е толкова удобна - като я заболи нещо - рамо, гръб, врат - навсякъде може да насочи светлината. И мене ме "черпи с терапия", като отида.
Пролет039


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
dex
неориентиран


Регистриран: 27.03.2011
Мнения: 17
Re: Здравейте, скоро научих за това колко полезно е да имаш йонизатор и оз
    #2773075 - 27.03.2011 15:23 [Re: proli]

Отрицателно заредените кислородни йони са много полезни Като всяка материя, въздухът е направен от молекули. Всяка отделна молекула има ядро от протони с положителен товар, заобиколени от електрони с отрицателен заряд. Природата винаги търси равновесието между електрони и протони. Вечната игра между двете противоположни и хармонични сили във вселената, ИН и ЯН, възниква още на молекулярно ниво.

(Негативният ) електрон е 1 800 пъти по-лек от (позитивния) протон и при замърсяване се измества много лесно. Когато настъпи това равновесие, възниква положителен йон. (Ето един от случаите, когато „положителен’’ не значи непременно „добър”). Замърсеният въздух изобилства с положителни йони. Те се пораждат чрез търкане, което има тенденцията да измества отрицателните йони.
Равновесието между йоните е много важно. От тях зависи оцеляването на живата вселена. Група руски учени опитали да отгледат малки животни като мишки, заици и гвинейски прасета във въздух, който не съдържа никакви йони. Всички животни умрели за няколко дни.
Учени от много страни доказват, че нарушеният естествен баланс на йоните е вреден за психическото и физическото здраве на човека. Над 700 научни изследвания от целия свят стигат до заключението, че излишъкът от положителни йони е вреден за човешкото здраве, докато преобладаването на отрицателни йони е полезно.
Изследователи от Израел отглеждали бактерии, включително стафилококи, стрептококи и кандида в среда, богата на отрицателни йони.” Броят на ембрионите драстично намаля с 50% за 6 часа и със 70% за 24 часа, което подсказва, че отрицарелната йонизация е начин за контролиране на заболяването”.
Според изследване на д-р Корнблу в САЩ, обхващащо стотици страдащи от астма и сенна хрема, 63% от болните се възстановяват напълно или имат частично подобрение, когато са поставени в среда, богата на отрицателни йони. Д-р Корнблу разказва: „ Те дойдоха кихащи, със сълзящи очи, течащи носове, измъчени от безсъние и толкова нещастни, че едва вървяха. Петнадесет минути пред йонизатора бяха достатъчни да почувстват такова подобрени, че вече не искаха да си тръгнат.” Ефектът на облекчение траел още два часа след завръщане на болните в нейонизирана среда.
Изследване в Русия, което разглежда въздействията на среда, богата на отрицателни йони върху физическата работоспособност на мъже, показало забележителни резултати. Мъжете били излагани на отрицателните йони всеки ден в продължение на двадесет и пет дни. Тяхното общо здравословно състояние видимо се подобрило, сънят им се успокоил и апетитът се повишил. Само след девет дни работният капацитет на групата нараснал с 50%. След 25-тия ден продуктивността им се увеличила с 87%.

Йонизаторите се използват с много добри резултати при изгаряния, за да ускорят процеса на заздравяване и да намалят евентуалния риск от заразяване на раната. Смята се, че ускоряват унищожаването на бактериите, сред които са стафилококовите и въздушните бактерии, които разпространяват общите заразни болести.
В изследване от Израел записи на енцефалограми показват активиране на мозъчните вълни в среда богата на отрицателни йони. Изследваните хора съобщават че след лечението чувстват първоначлно отпускане, последвано от прилив на сили и нарастващо усещане за бодрост. Изследователите свързали тези усещания и преместването на алфа вълните от тилния към фронталния дял на мозъка с въздействието на отрицателните йони.


Ето някои често срещани физически неразположения от дългото пребиваване в богата на положителни йони среда:
- Чувство на непрестанна умора и сънливост
- Трудно ставане сутрин
- Събуждане с тежест в главата и липса на сили
- Прозевки в средата на деня и нужда от дрямка
- Депресия
- Напрегнатост и раздразнителност
- Чести главоболия, сенна хрема, алергии
- Въздухът сякаш не ни достига
Понякога естествено възниква среда, богата на положителни йони и това оказва омаломощаващо действие върху хората.

Вълните от положителни йони са известни с различни имена по света. В Калифорния ги наричат Санта Ана, в Канада – „чинук”, в Германия – „фъон”, във Франция – „мистрал”, в Израел – „шарав”. На много хора тези йонни вълни влияят отрицателно. Главоболие, изтощение, подуване, гадене, агресивност – това са най-общите симптоми. Вълните от положителни йони подлагат на атака човешката биохимия и увеличават нивото на серотонина.


Богати на отрицателни йони са моретата, боровите гори, водопадите и гръмотевичните бури. Трябва само да застанете до водопад, за да почувствате разликата. Отрицателните йони успокояват и в същото време възбуждат. Според някои обяснения човек просто се чувства извисен от могъществото и красотата на морето, боровата гора или величествената буря. Но тъй като падащата вода и върховете на боровите иглички са отлични генератори на отрицателни йони, учените са категорични, че възбудата и оживлението, които се чувстват в такива случаи, са резултат от йонното съдържание на въздуха.


Ето някои сравнителни данни, които ще ви дадат представа за йонната наситеност на атмосферата в някои райони:
Природни генератори на отрицателно йони на куб.см.
- Светкавици – 100 000 000
- Огън – 100 000
- Водопади – 25 000
- Океански вълни – 5 000
- Планински гори – 4 000
- Селска местност – 1 000 – 2 000
Места:
- Град – навън 0 – 500 йони на куб.см
- Дом или офис (когато не се пуши и няма климатици или парно отопление) 250 – 500 йони на куб.см
- Дом или офис (когато се пуши, при климатици или парно отопление 0 – 200 йони на куб.см

също така има и гривни който се носят на ръката и постоянно насищат организмът с йони и толкова са силни тези гриви че все едно седиш до водопад и вдишваш въздуха наситен с йони


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  D-r Kostova 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 5174

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.023 seconds in which 0.007 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.