kaktusb
неориентиран
Регистриран: 19.03.2009
|
H2B/H4
#2791481 - 05.05.2011 18:22
|
|
|
Здравейте от поредния "аз от дълго време чета форума" ,
Имам нужда от съвет/ информация относно кандидатстването за H-4 виза. В момента със съпруга ми сме в САЩ на работни H2B визи. Дойдохме април миналата година, а декември удължихме престоя си (същият статус, същата компания). Края на този месец мойто I-94 изтича и няма да удължавам отново. Съпружеското тяло удължи престоя си още веднъж до края на годината ( същата компания). Знам, че е наложително да започнем процедура по смяна на моя статус на H-4 веднага. Вече се консултирахме с адвокат и смяната на статуса оттук не изглежда особено трудно начинание.
Имам нужда от съвет ако се прибера до България преди да ми изтече I-94 ( без да съм започнала процедура по смяна на статуса от САЩ )и кандидатствам от БГ за H-4 голям ли е шансът да ми откажат виза? Знам, че работните H2B визи не са dual intent като H1B визите. Освен това дали фактът, че не сме се прибрали, а сме удължили престоя си би ли се счело като минус и причина за отказ? Преди 2010 сме идвали 2 пъти заедно с работни визи и сме се прибирали винаги по- рано. Преди това като ергин;) половинката е идвал с работна и студентски визи ( никога не е бил out of status, нито пък аз). Много ми се ще да оползотворя адвокатската такса за самолетни билети 
Благодаря ви за отговорите и лек ден/нощ
|
Травис
работещ

Регистриран: 29.04.2005
От: Brave New World
|
Re: H2B/H4
#2791603 - 05.05.2011 20:33
[Re: kaktusb]
|
|
|
Какъв е шанса само консула знае, но аз не виждам причнина да ти откажат - спазвала си си законите, прибирала си се навреме. Удължаването на виза е съвсем нормално. Ако при мъжа ти всичко е наред откъм хартии аз не бих се притеснявал, защо да ви разделят?
-------------------- Горното отразява единствено и само личното мнение на пишещия, и не задължава с нищо модераторите или участниците във форума. Всяко Ваше действие произтичащо от горното, е изцяло и само на Ваша отговорност.
|
kaktusb
неориентиран
|
#2799896 - 21.05.2011 22:19
[Re: Травис]
|
|
|
Цитат:
Какъв е шанса само консула знае, но аз не виждам причнина да ти откажат - спазвала си си законите, прибирала си се навреме. Удължаването на виза е съвсем нормално. Ако при мъжа ти всичко е наред откъм хартии аз не бих се притеснявал, защо да ви разделят?
Макар и малко къснично, благодаря за отговора, Травис!
Намерих няколко мнения из форума на хора били с работна виза, удължавали, връщали се и кандидатствали наново, и уви визи невзели отново. Мисля да не рискувам, и да не се прибирам..язък
|
lubopitniq

Регистриран: 20.03.2008
|
#2800709 - 24.05.2011 22:48
|
|
|
Изобщо не дей рискува, със сигурност ще ти откажат! Първата причина, защото си удължил визата от там, а не при тях
|
plomethod
новак

Регистриран: 14.06.2011
|
#2807935 - 18.06.2011 16:34
[Re: Травис]
|
|
|
моля те пиши с кой бг посредник замина и за коя компания работиш.И аз баях с H2B и много искам да замина пак,ама няма никакви о0ферти...
|
kaktusb
неориентиран
|
#2808487 - 20.06.2011 20:43
[Re: plomethod]
|
|
|
Цитат:
моля те пиши с кой бг посредник замина и за коя компания работиш.И аз баях с H2B и много искам да замина пак,ама няма никакви о0ферти...
Пратих ти бележка.
|
ELMANIFICO
неориентиран
Регистриран: 17.01.2012
|
#2871153 - 31.01.2012 00:49
|
|
|
Здравейте, моя въпрос е малко странен. Нещата при мен стоя така имам работодател, който ми изпрати празна бланката за работната виза. Аз попълних неговата част и да се надяваме той своята ( т.нар. главн директор на компанията). После същия е свалил едно ново надолу и мениджъра, който трябва да продължи с тази процедура с попълнената бланка не знае какво и къде да прави. Бихте ли ми обясни ли след като и аз и той сме попълнили формата, какво следва, на кого трябва да се изпрати, къде отива тази бланка, как се вади посел SEVIS, работно разрешително, одобрението от мин. на труда на САЩ ли трябваше ... изобщо какво следва след като моя пряк началник има пред себе си попълнената форма какво да прави тя с нея. Тук в България потърсих помощта на редица компании и т.н. , но никой не се наема да ми обясни, тъй като който е използвал такава виза е поплучил наготово , с попълнени вс документи, но при мен нещата стоят малко по-различен начин. Надявам се успях да обясня положението. Благодаря на всички предварително!
|
MyXa
KoHcKa

Регистриран: 06.01.2006
От: the point of no return
|
#2871247 - 31.01.2012 12:56
[Re: ELMANIFICO]
|
|
|
Обясни моля за коя точно виза кандидастваш. Писал си в тема за H2B, но говориш за SEVIS, което е за J1. И коя е формата, която сте попълнили. Обясни по-подробно, за да можем да ти помогнем.
-------------------- "Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”
~Mark Twain
|
ELMANIFICO
неориентиран
Регистриран: 17.01.2012
|
#2871284 - 31.01.2012 15:01
[Re: MyXa]
|
|
|
Цитат:
Обясни моля за коя точно виза кандидастваш. Писал си в тема за H2B, но говориш за SEVIS, което е за J1. И коя е формата, която сте попълнили. Обясни по-подробно, за да можем да ти помогнем.
Ами визата е H2B. ( а Интеграл ми казах, че отново се вади севис, работно разрешително и т.н. както при J1) Документа е I-129
|
MyXa
KoHcKa

Регистриран: 06.01.2006
От: the point of no return
|
#2871287 - 31.01.2012 15:11
[Re: ELMANIFICO]
|
|
|
Не. Процедурата не е такава, тази виза не е за студенти. Ето тук е описана процедурата - H2B Трябва преди да попълните форма И-129, работодателя да подаде Labor Certification - http://www.foreignlaborcert.doleta.gov/h-2b.cfm Това значи, че трябва да ти плаща определени пари за работата, за която иска да те наеме и че няма американски работници, които искат тази работа или дори да има той ги е отхвърлил по някаква причина (парите не може да са причина).
-------------------- "Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”
~Mark Twain
|