ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Образование и Наука » Обща дискусия

Страници: 1
flo0
неориентиран

Регистриран: 24.09.2011
Образование в чужбина
    #2838505 - 24.09.2011 13:11

Здравейте, от известно време търся информация за безплатните университети в чужбина и малкото актуална информация, която открих се отнася основно за някои университети в Германия. Въросът ми е, ако има някой по-запознат, може ли да сподели кокво знае отностно университетите и цените и в други държави, не само в Германия? А и всякаква информация относно образованието в Европа ще бъде добре дошла.
Благодаря предварително и се надявам темата да е на правилното място

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Отнесена от Вихъра
с бяла рокля

Регистриран: 16.04.2004
От: София
Re: Образование в чужбина
    #2839015 - 26.09.2011 22:57 [Re: flo0]

Здравей,

сега ще се опитам да съмарайзна най-важното, което знам по въпроса. Не претендирам да е обективно, но това е, което съм открила, когато търсих за себе си.

Няма семестриални такси в Швеция, Дания и Норвегия. Там има и доста програми на английски.
В Германия образованието е безплатно вече, да.
В Австрия е, ако не се лъжа, 363,36 евро на семестър (или някаква подобна цифричка).
В Швейцария, поне по моите стандарти, е скъпо.
В Белгия таксите са от порядъка на 500 евро за семестър, примерно. Там ти трябва френски или холандски.
В Русия също е безплатно, но там кандидатстването е мамата си трака.
Във Финландия са символични таксите, от типа на стотина евро на семестър.
В Холандия магистратура е хиляда и нещо евро на семестър.
В UK е много скъпо - 3000 паунда на година не ти мърдат.

Това мисля, че изчерпва темата за цените конкретно, поне спрямо моите познания.

Задавай конкретни въпроси. Търси информация. Гледай сайтовете на университети, рови там. Сайтовете на разни образователни организации и медии също. Ходи по изложения, свържи се с фирма консултант, когато решиш нещо конкретно (най-вероятно ще е безплатно за теб).

Ако имаш въпроси, на които съм в състояние да отговоря, питай смело. Ровила съм се доста, знам, че не е подредена информацията, но не е неоткриваема. Самата аз съм се насочила към магистратура в Швеция (евентуално Финландия и Белгия като backup варианти).

Ще се радвам, ако мога да съм полезна.

--------------------
- Кой филм?
- Този, в който живееш.

Bery
неориентиран

Регистриран: 05.03.2012
Re: Образование в чужбина
    #2882931 - 05.03.2012 15:57 [Re: Отнесена от Вихъра]

От 16 до 18 март 2012 година в Националния дворец на културата в София (НДК) ще се проведе международното изложение „Образование без граници”. Панаирът се организира от Бери Груп България в сътрудничество със Столична община и над 60 медийни партньори. Според организаторите, това ще бъде едно от най-интересните и полезни издания на най-големия и популярен образователен панаир в страната.

Новото, което ще видим през месец март са представители на висшето образование от Австралия, Румъния и Индия, които за първи път ще дойдат у нас. Наред с тях ще видим общо 19 различни държави, сред които традиционно присъстващите Германия, Австрия, Холандия, Хърватска, Дания, Естония, Япония, Великобритания и т. н. От шведските представители ще видим Университетите от Стокхолм и Бурос, а от Словения – Университет Марибор.

Най-полезно за учащите на международното изложение „Образование без граници” тази пролет ще бъде, освен голямото разнообразие участници и присъствието на три организации, които представляват националното образование на съответната държава. Една от тях е Посолството на Канада от Румъния, която ще представи с Education au/in Canada всички канадски университети и възможностите за обучение в тази държава. Подобна роля играят испанската фордация UNIVERSIDAD.ES, която ще участва за втори път на „Образование без граници” и Study Pro Australia - Live Study Work in Australia – съответно, за първи път у нас. Чрез тези три организации ще се запознаем с канадското, испанското и австралийското образование и възможностите за обучение в тези големи държави.

Заповядайте в Националния дворец на културата от 16 до 18 март, за да намерите своето място в света на образованието! Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК!

ОРГАНИЗАТОР:
Бери Груп България
Ул. Ген. Й. Гурко 74, ет. 1
02 9888 604, 0887 099 730
office.bery1@gmail.com
www.edu-fair.eu

Страници: 1

Допълнителна информация
0 регистрирани и 1 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  nousha 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 748

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.015 seconds in which 0.005 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.