solomon
неориентиран
Регистриран: 13.09.2011
|
ИЗМАМНИЦИ обучителен център АЛФАБЕТ гр.Пловдив- не се лъжете!
#2839325 - 28.09.2011 01:14
Прикрепен файл (33 тегления)
|
|
|
Здеавейте! Искам да споделя една случка от скоро с обучителен център АЛФАБЕТ на ул.Булаир 6. Те организират "професионални курсове" и се намират точно до ПУ на центъра.Но аз не съм съгласен с това по следните причини. Когато се записах да карам курс при тях,който е Офис Асистент,отначало всичко вървеше обещаващо.Но след няколко урока разбрах,че нещо не е наред.Започнаха да си спестяват информация,същата беше непълна,това което преподваха се оказа половината от това което трябваше дефакто да получим срещу заплащането ни.По време на курса разбрах че те не са никакви професионалисти а И З М А М Н И Ц И.Според мене ми преподаваха компютърна грамотност 2-ниво което на някои места го видях на 80лв.Аз и всички мои колеги платихме 148лв за нещо-нищо.Не мисля че си заслужаваше изобщо парите този курс. Оказа се че предварително написания текст с нещата които ми показаха че би трябвало да се обучаваме,е стар и не си направили труда да го актуализират и един вид от нас да мине.Когато и съобщих на жената която ме записа за курса и движи нещата че нещо не съвпада, тя ми отговори "да съм казал на обучващия да ни ни ги преподаде ако сме се интересували от тази информация" един вид че може и без нея за наша сметка.На което обучаващия ни отговори че тази информация която не ни преподава,изобщо не влизала в този а била за друг курс като специалност.Другите специалности за счетоводство и машинопис.Учехме само Word,Excel и Power point и то не задълбочено а съвсем най-елементарните функции.За сведение една книжка с много по подробни обяснения за Офис пакета е 6лв за 2003 и 10лв за 2007 за Word по специално.Като цяло за около 30лв получавате това което аз получих за 148лв.Отделно и времето си го спестиха от 60 учебни часа на 50. А сега си чакам и така неречената диплома която се издавала 10 работни дни след завършването. Та съвета ми към вас е не се изкушавайте да се записвате при тези И З М А М Н И Ц И,за да не си загубите парите и времето в нещо дето няма да ви даде това за което сте отишли и платили за него.Не плащайте в началото ако можете защото като ви вземат парите нищо няма да ви дадат.Ще ви прецакат и после ще твърдят че са искали да останете доволни.
Редактирано от darzhikov (28.09.2011 01:37)
|
kocetoo
неориентиран
Регистриран: 19.12.2011
|
Re: ИЗМАМНИЦИ обучителен център АЛФАБЕТ гр.Пловдив- не се лъжете!
#2859382 - 19.12.2011 11:40
[Re: solomon]
|
|
|
Здравейте ! Казвам се Костадин Йорданов и също съм карал този курс в Алфабет до ПУ-то.Аз останах много доволен и благодарение на този курс и наученото,работя в офис,досегашната ми работа беше като шофьор на бус(като в нея влизаше и товарене-разтоварване)и съм много щастлив че си намерих настоящата ми работа.Почти всичко научено ми влезе в употреба,останах много доволен и от обслужването в офиса им и от учителката и не мисля че цената е висока-погледнете по другите центрове...да,съгласен съм че има книжки самоучител,но аз лично не мога да уча по този начин-предпочитам на живо да ми го обяснят и покажат.Който може да се обучава сам-супер,ще си спести някой лев-аз не мога.Всеки разбира се си има мнение,моето е,че АЛФАБЕТ СА СУПЕР и мисля да запиша езиков курс при тях,тъй като останах много доволен и цената е най-ниската там!
|
solomon
неориентиран
|
#2871488 - 01.02.2012 10:04
[Re: kocetoo]
|
|
|
Виждал ли си листа с описа на характеристиката на този курс? И на какво по точно трябва да те обучат за парите които им плащаш? Не мисля че са коректни изобщо. Но си прав че всеки учи различно.Може би ти не си бил запознат дотолкова с WORD,EXCEL и POWER POINT и ти е свършило работа. А на какво по точно те обучаваха там? Между другото обслужването е добро навсякъде по принцип,така привличат клиентела.Бил съм и на друго място и е също толкова добро самото обслужване и обучение.Но на този курс все едно бях на детска занималня.Може би съм очаквал твърде много от тях да изпълнят това което е в списъка с нещата на които трябва да ме научат.Как мислиш?
|
angela88
неориентиран
Регистриран: 31.01.2012
|
#2876065 - 14.02.2012 18:28
|
|
|
здравейте ! Направо не мога да повярвам на прочетеното - аз също съм минала курса Офис + още 2 нива на Английски там,ще записвам и 3-то.Очарована съм от отношението към мен и от преподавателите им-професионалисти са наистина и много мили - solomon,не знам защо при вас така се е случило,може би вашето ниво е много високо или очакванията са ви били твърде високи?Направо ми стана мъчно като прочетох написаното,но всеки си има мнение...желая ви успех и дано следващия курс ви е по-полезен (ако има такъв)
|
solomon
неориентиран
|
#2880343 - 27.02.2012 19:29
[Re: angela88]
|
|
|
Да, може би изискванията ми са малко по високи. Но искам да получа това за което плащам все пак нали. Интересното е че като си платиш и някакси започват мъките. Не знам дали само аз го усещам, но вече получили парите работата им започва да тежи и я претупват. Радвам се че има хора които са доволни от тях, защото аз не бях и няма да запиша никакъв курс при тях занапред. Успех ви желая в живота и в професионалната ви реализация.
|
solomon
неориентиран
|
#2880742 - 29.02.2012 16:43
Прикрепен файл (17 тегления)
|
|
|
Ето и списъка на нещата които трябваше да ме научат в този курс ''Офис Асистент'', който беше пълна подигравка.
|
alexsalll
член

Регистриран: 07.05.2011
|
#2886632 - 16.03.2012 22:28
|
|
|
Цитат:
Ето и списъка на нещата които трябваше да ме научат в този курс ''Офис Асистент'', който беше пълна подигравка.
душа ти само виж че те са регистрирани след теб и твоето постване на темата, което може да означава да са от офиса или някои техни приятели и сега да им пишат позитивни коментари.
|
PachoDj
неориентиран
Регистриран: 04.04.2012
|
#2890569 - 04.04.2012 22:48
|
|
|
ЗДРАВЕЙТЕ, ПО ПОВОД ТЕМАТА ЗА АЛФАБЕТЦЕНТЪР МОГА СА МО ДА КАЖА НА ТОЗИ ПОТРЕБИТЕЛ ЧЕ НЕ Е ПРАВ И ДА НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ КАТО ПИША ТЕЗИ НЯКОЛКО РЕДА СЪМ ПРИЯТЕЛ ОТ ОФИСА ИЛИ ПИША ОТ ИМЕТО НА ФИРМАТА.АЗ СЪЩО СЪМ ИЗКАРАЛ НЯКОЛКО КУРСА ЗА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯ И ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ ОБУЧАВАМ ТАМ.И ТЕЗИ НЕЩА КОЙТО СЪМ НАУЧЕЛ САМИ ОТ ПОЛЗА ЗА В БЪДЕЩЕ!НО ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ И ДА СИ ГОВОРИ КАКВОТО ИСКА.ТА МИСЪЛТА МИ БЕШЕ ЧЕ ВСЕКИ ХОДИ ПОЖЕЛАНИЕ ТАМ.ВСЕПАК КАТО НАМЕРИШ УРОЦИ В НЕТА И СЕ САМООБУЧАВАШ НЯМА КАК ИНТЕРНЕТ ИЛИ НЯКОЙ УЧЕБНИК ДА ТИ ИЗДАДЕ СЕРТИФИКАТА ВСЕ ПАК.ОТ МОЯ ГЛЕДНА ТОЧКА ИСКАХ ДА ВИ КАЖА ЧЕ СЪМ ДОВОЛЕН. АКО НЯКОЙ НЕ Е СЪГЛАСЕН С МЕН НЕКА ДА СИ ЗАПАЗИ МНЕНИЕТО ЗА СЕБЕ СИ.И СТИГА С ТОЗИ НЕГАТИВИЗЪМ. КОЙТО БЪЛВАТЕ НАПОСЛЕДЪК САМО МРЪНКАЧИТЕ ГО ПРАВЯТ ТАКА
|
angela88
неориентиран
Регистриран: 31.01.2012
|
#2890637 - 05.04.2012 12:06
[Re: PachoDj]
|
|
|
 Съгласна съм с Вас,аз също съм много доволна,г-н Solomon явно е фен на самоучителите,в което няма нищо лошо, но нека не обвинява различни обучителни центрове, виждам и негови други мнения, които са за други организации и пак негативни, е...явно проблема не е в организациите. Г-н Solomon, карайте си със самоучителите (за които PachoDJ е прав,че няма да ви издадат сертификат) и спрете да плюете по хората, които си вършат работата, наистина, стига негативизъм !
|