ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Защо (вече не) искам в България

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | >> (покажи всички)
me4oka77
неориентиран

Регистриран: 11.10.2009
Дали нещата в България се подобряват или напротив
    #2847343 - 28.10.2011 21:00

Чудя се за полижението на страната ни в момента.
Дали нещата отиват към по-добро или си е все същото?Дали управляващите в момента правят нещо за подобряването на живота ни тук или е същият филм, обаче с нови артисти?

Редактирано от Nadin (16.11.2011 20:36)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
canon
На изток от рая

Регистриран: 23.12.2003
Re: Дали нещата в българия се подобряват или напротив
    #2847353 - 28.10.2011 21:25 [Re: me4oka77]

Подобряват се ...еволюция...

mati8800

*

Регистриран: 08.01.2011
    #2847454 - 29.10.2011 02:03 [Re: canon]

Подобряват се, ама за някой . Един професор по икономика много верно очерта структурата на българското общество - 1% икономически елит, 4% политически елит, създаден единствено и само за да обслужва интересите на икономическия и 95%...рая, електорат, матр'ял или както там предпочиташ да го наричаш. Та мисълта ми е - ако си от онези 5%, значи положението ТИ се подобрява, но... щом си попаднал(а) и пишеш във форума за емиграция, вероятно си от страната на "булката"

canon
На изток от рая

#2847599 - 29.10.2011 20:01 [Re: mati8800]

Aз на тоя форум не гледам като на емигрантски , а като на място където мога да обменям впечатления с българи по света
През годините виртуално се запознах с много интересни хора , които малко или много обогатяват мирогледа ми.
Иначе си прав , че според тази класификация съм някъде сред ония 95 %.

canon
На изток от рая

#2849064 - 04.11.2011 17:17 [Re: canon]

След две загубени години , а дано най-сетне започнат така необходимите реформи и то нека да е навсякъде.
Изборите минаха , до другите има доста време и дано популизма отстъпи място за истински действия.

БДЖ спира 150 влака и съкращава 2000 души
http://dnes.dir.bg/news/bdz-reformi-yordan-nedev-9847913

Финансовият министър съобщи още, че ще изпрати писма до всички кметове на общини в страната за намаляване състава на администрациите им с 15%. Който откаже няма да получи допълнителни плащания през годината, обясни Дянков.

"проект в Министерския съвет за закриване на агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".
http://dnes.dir.bg/news/darzhaven-rezerv-simeon-djankov-bujet-2012-9847994?nt=4

Aо и половината от тия неща се изпълни ще е успех

Редактирано от canon (04.11.2011 18:35)

_Arwen_

Регистриран: 01.12.2008
    #2849120 - 04.11.2011 23:39 [Re: canon]

Но двадесетте заплати при пенсиониране на полицаите и военните остават. То не че голямо орязване им готвеха (15 заплати).
В министерствата на финансите и екологията пък получавали по десет заплати при пенсиониране.
И защо му казват "обезщетение"? За какво точно ги обезщетяват?

--------------------
Failure is always an option.

canon
На изток от рая

#2849124 - 04.11.2011 23:58 [Re: _Arwen_]

Няма кой да пипне привилегиите на полицаи и военни.
Те са хората от които зависи всяка власт , а и сега си имат премиер и президент-марионетка .
Скоро ще имат и главен прокурор бивша вицепрезидентка...
Това с тия обезщетения е голяма неправда.
Нали в крайна сметка какъвто и тежък или опасен труд да си извършвал си получавал пари за това .
По тая логика защо няма никакво обезщетение при пенсиониране на лекар в Бърза помощ да кажем ?
С какво неговия труд е по-малко напрегнат от този на един полицай или офицер от армията ???
За пенсионерите по на 45 години няма нужда да коментираме и това в уж бедна България.

_Arwen_

Регистриран: 01.12.2008
    #2849126 - 05.11.2011 00:07 [Re: canon]

Не са само военните. Споменах и министерство на финансите и на екологията. Те някакъв труд с повишена опасност ли полагат?
Има един отдел към НАП свързан с публичните вземания, чието звено в София само наброява 1400-1500 човека. Не самите публични изпълнители, а такива които ги надзирават и осъществяват някакви си връзки. Освен хубавите заплати получават и тримесечни доплащания в размер на 4-5000 лева. Наскоро на един семинар в Боровец се оплаквали на колегите си, че доплащанията паднали до тази сума. Плюс всичките му отпуски, пари за дрехи, рехабилитация и т.н. като на повечето държавни служители. Бтв, на тези семинари се ходи като на почивка, получават си командировъчни, а цените в заведенията в хотелите (собственост на ведомствата) са много по-ниски от тези в магазините, в които ние пазарим.
И въобще такива ведомства, агенции и агенцийки с незнайна дейност бол в нашата родина.
Ако видиш някога някъде обява за работа в подобно нещо, обади се.

--------------------
Failure is always an option.

Редактирано от _Arwen_ (05.11.2011 00:20)

canon
На изток от рая

#2849156 - 05.11.2011 10:06 [Re: _Arwen_]

Moже да има някъде със ситнички букви , ако законът ги задължава.
Ясно ми е обаче , че шанса да започнеш работа там е нулев.
Имам познати дето си търсеха работа в областната и общинска аминистрация и близо година бях доста в течение на "процедурите"

П.С. Тия семинари винаги ги правят зимата на Боровец , Банско , Велинград , Пампорово...лятото пък на Албена , Златни пясъци...

Редактирано от canon (05.11.2011 10:08)

us_dream

**

Регистриран: 09.02.2011
От: Sofia
    #2849227 - 05.11.2011 19:05 [Re: canon]

Ще искажа мнение за военните и полицайте.Тези 20 заплати незнам защо ги дават,достатачни са и 5 според мен,но въпроса за трудов стаж е 27 г да си военен или полицай Някой замисля ли се,че това е невъзможно,при положение ,че 95 процента от военните по света не надвижават 20г стаж за пенсия или просто си баете като онези премиери и разни подобни.Полицая е подложен постоянно на опасност,като се има предвид работата,а военният ако стане нещо,вероятността да е жив е нищожна.Двата рода са постоянно на разположение в денонощието,но и това никой не го мисли,важно е каква е привилегията им.Привилегията е ,че са най-ниско платените дружества в света,270 евро на месец.Помислете малко с главите,няма никакви привилегий вече,това беше някога.Сега са си обикновенни граждани,които обществото незнам какво иска,да ги махне нацяло ли

Лесно е да се говори за нещо,когато си няма човек и малка представа,но такова ни е населението,никога не си гледат в паничката,а гледат на другите

Колкото до премиера,оряза каквото можаха на полицията и МО ,а сега гледат още какво да изземат смрадовете долни,които за 2 години свършиха ,какото и другите,даже сме малко по-зле според мен Едно е да се работи 6 дни в седмицата за 1000 лв и никой да не те кара да тичаш и подобни неща,а едно е да ти кажат утре идваш и спиш на полето 7 дена при -10 и това искат 27 години,защото били еднакви като другите.Малоущина,това само некой дето не е бил в казарма може да го направи.Другият пример е полицая,как на 48 години може той да гони престъпници ,като още на 35 е 120 кила и няма грам физическа подготовка Размишлявайте,но е грешно ,никой не знае какво работи другия,особено подобни професии

--------------------
По-добре в пъкъла с умните, отколкото в рая с лудите и Човек предполага,а пък Господ разполага!!!

Редактирано от us_dream (05.11.2011 19:06)

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, znaiko 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 7922

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 2.763 seconds in which 2.75 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.