Heavy,thrash,death,grind core,punk,hard core,speed,gothic metal и производните му.За 25 години в метъл бранша немога да се наслушам на разнообразието от банди .Напоследък търся стари групи от 80те,редки неща.Например като-CORONER,MESSISIAH,EXCITER,VOIVOD,MEKONG DELTA,FLOTSAM AND JETSAM,NUCLEAR ASSAULT,METAL CHURCH,RAVEN,HELLHAMMER,DIAMOND HEAD,POSSESSED.Естественно си бича и здраво дет метъл и грайнд,така и не мога да свикна и да вникна в скандинавския блек метъл.При все че съм в Норвегия,в Берген където е меката на блек метъла.Предполагам всички знаете за Графа варг викирнес.Не ми допадат.Единственните норвежки банди които съм слушал са били Red harvest,sirenia,dimmu borgir.Нещо не ме привлича блека и позьорството в него.Обичам интелигентните банди като Napalm death,death,Edge of sanity,hypocrisy,bolt thrower,Annihilator,Brital truth...Доста са.Не искам да обидя никого естественно.Всеки си има мнение.Но не мисля че да търсиш само Сатаната,рога и ненавист е нещо издигащо в по-духовен смисъл.Текстовете на Про-пейн например ми дават страхотен заряд.Както и Анихилейтър напоследък.Предпочитам да осъзнавам една музика и като текст,и като комбинация между музика ,текст и послание като цяло.Macabre напоследък им отделям по-сериозно внимание.
|