ToRia

Регистриран: 01.10.2011
От: Palm Beach Gardens, FL
|
Internship/Traineeship in USA
#2850731 - 13.11.2011 10:43
|
|
|
Здравейте! Участвам по програмата за стаж в САЩ и вече съм на финалната права. Във вторник (15.11.2011 г.) съм си насрочила интервю за визата. Искам само да кажа, че абсолютно сама си намерих стажа и сама си придвижвах всички документи от трейнинг план, апликейшън към спонсора, та до визата. Препоръчвам на всички, които искат да участват по тази програма, да направят същото. Работила съм и с агенция, която ми изгуби повече от година, завлече ме с пари и не ми намери стаж, и ако някой иска да почерпи от моя опит, ще се радвам да отговоря на всички въпроси и да разкажа каква беше ситуацията при мен. А сега за въпроса ми, който е свързан с интервюто за визата и доказването, че не съм потенциален е/имигрант. Мисля, че съм добре подготвена, ще изброя какви документи мисля да представя и ви моля, ако съм пропуснала нещо, да ми го посочите. Имам следните документи: 1. DS-2019 2. DS-7002 3. Support letter from employer 4. University diploma - original and translated copy in English 5. Birth certificate 6. Background clearance 7. Мedical statement 8. Resume 9. Confirmation for nonimmigrant visa application 10. Confirmation for interview appointment 11. Confirmation for paid SEVIS fee 12. Receipt for paid application fee 13. Copy of previous issued visa 14. Bank account balance 15. Valid passport 16. Photos of family, friends and me
Това ще нося със себе си. Трябва ли да напиша някакво мотивационно писмо към консула или съпорт писмото от работодателя ми стига? Моля, ако някой има желание да ми отговори.  Лек и хубав ден!
|
Milano
твърдоглав чешит

Регистриран: 10.07.2005
От: Атланта, Джорджия
|
Re: Internship/Traineeship in USA
#2850742 - 13.11.2011 11:14
[Re: ToRia]
|
|
|
Цитат:
16. Photos of family, friends and me
Това ще нося със себе си.
От какъв зор трябва да носиш свои снимки с приятели и роднини на интервю за стаж??? Или на каквото и да било интервю
-------------------- "А днес моят собствен наследник извършва геройски бели.
Не съм се изгубил безследно, щом той ме повтаря, нали?"
- Миряна Башева
|
ToRia

|
#2850747 - 13.11.2011 11:23
[Re: Milano]
|
|
|
За доказване, че имам здрави връзки с родината и има защо да се върна. Емоционалните връзки също не са за подценяване.
|
Milano
твърдоглав чешит

|
#2850765 - 13.11.2011 12:08
|
|
|
Не съм чувала досега връзките с родината да се доказват на базата на приятели. Освен ако нямаш дете/деца, които да оставяш в България, всички други връзки не могат да минат за доказателство, че имаш намерение да се върнеш. Независимо колко албума със снимки занесеш.
- Миряна Башева
|
ToRia

|
#2850768 - 13.11.2011 12:32
|
|
|
"Basically, to meet the strong ties test, the visa applicant must demonstrate that he/she has commitments she/he needs to return to after her/his temporary stay in the United States. To show these commitments the visa applicant needs to bring documents to the consular interview. The acceptable documents include but not limited to: title to assets, bank records, business records, leases, letter of employment, and birth certificates for the applicant’s minor children and the pictures of the family members who will remain in the homeland." "Applicants can present any additional documents they wish in order to support their claim that they will return home after a temporary visit to the United States (such as proof of ownership of property, bank statements, proof of employment, proof of family ties, etc.)" Също така прочетох някъде, но не мога да намеря къде, че няма такова нещо като излишни подкрепящи доказателства за това какви връзки гарантират, че ще се върна в родината си. Но както и да е. Нека това да не става повод за спор. Можеш ли да ми отговориш на въпросите какво още мога да представя и вероятно съм забравила и дали да пиша мотивационно писмо? Благодаря!
|
Milano
твърдоглав чешит

|
#2850770 - 13.11.2011 12:38
|
|
|
Ми примерно нямаш proof of employment и proof of ownership of property, които са далеч по-важни от снимки от купони и мотивационни писма. Както и да е, късмет
- Миряна Башева
|
ToRia

|
#2850771 - 13.11.2011 12:45
|
|
|
Да, нямам никакъв имот на мое име и няма как да си измисля такъв. Иначе въпросното съпорт писмо от работодателя ми е proof of employment, защото работя там вече 4 години. Нямам снимки от купони, а семейни снимки. Благодаря!
|
jasmineph

Регистриран: 07.09.2007
|
#2850798 - 13.11.2011 15:58
|
|
|
Здравей,
желая ти страшно много успех! Вярвам че всичко ще мине по план. Надявам се че може да те потърся по-късно на лични, защото и аз съм тръгнала по същия път. 
С най-добри пожелания, Жасмина
|
ToRia

|
#2850813 - 13.11.2011 18:25
[Re: jasmineph]
|
|
|
Благодаря ти за подкрепата, Жасмина! Ще се радвам да ти помогна. Не се колебай и ми пиши.
|
joe123
съвсем ориентиран

Регистриран: 02.11.2004
От: България
|
#2851403 - 16.11.2011 13:36
|
|
|