ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Емиграция в САЩ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | >> (покажи всички)
Her_Monkey
неориентиран

Регистриран: 24.11.2011
Туристическа виза за САЩ - част 2
    #2853333 - 24.11.2011 05:38

Първа част на темата Туристическа виза за САЩ

Здравейте,

Имам следния "казус" и го публикувам тук, за да може да събера максимално количество информация. Моля хора, които не са сигурни, да не отговарят, а който е вещ само по някои от въпросите, да не дава отговор на останалите от тях (мисля, че така ще си спестим взаимно времето )

Хора от САЩ ме канят да отида там за 3 месеца като турист. Ще бъда откровен, защото знам, че е важно, за да получа по-адекватна информация. Хората са музиканти, също като мен, и искат да се присъедния към тях, защото харесват песните ми, а им предстоят записи в скоро време (края на декември и януари). Искат да отида там с туристическа виза и да им помогна в студиото - всички разноски за тяхна сметка, така сме се разбрали. Но, докато траят записите, по една или друга причина, за тях е важно да не ме наемат "официално" - ето защо вариантът е туристическа виза. От тук произтичат и съответните ми въпроси (ще се опитам да ги систематизирам максимално компактно, доколото е възможно):

1 - На интервюто в посолството, ще искат ли да декларирам с каква точно сума разполагам при заминаването си? Ако да, какъв би бил адекватният "минимум"?

2 - При туристическа виза, трябва ли задължително да ми резервират двупосочен билет, който да представя в посолството или може и с еднопосочен?

3 - Колко е периодът на туристическата виза (питам, защото на едни места пише 3, на други 6 месеца).

4 - При положение, че след месец, месец и половина, групата реши, че задължително трябва да остана, какви са условията да продължа престоя си там, при положение, че те имат възможност след това да ме назначат официално като техен "работник" на договор. Т.е. - трябва ли след изтичане на съответните 3 (6) месеца, да напусна САЩ, за да се върна за следващите 3 месеца, или докато съм там, все пак има шанс да пледирам за оставане (вече като нает на работа) без да се връщам (или примерно да кисна в близка държава известно време).

5 - В БГ си имам работа, но без договор, пречка ли е, че се водя безработен? По-трудно ли "пускат" такива хора?

6 - Освен това - имам един неплатен кредит (кредитна карта), на стойност около 800лв (това е всичко с лихвите до момента). Това проверяват ли го?

7 - Бих се радвал да споделите какво друго мога да представя на самото интервю (освен нахилената си физиономия, разбира се), което да бъде в моя полза, предвид всичко гореспоменато от мен. Сигурен съм, че не успях да изчерпам всички въпроси, така че ако някой се сети нещо, да не се свени и да казва.

Благодаря предварително!

Редактирано от Nadin (24.11.2011 16:07)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Milano
твърдоглав чешит

Регистриран: 10.07.2005
От: Атланта, Джорджия
Re: Туристическа виза за САЩ
    #2853335 - 24.11.2011 06:15 [Re: Her_Monkey]

С туристическа виза няма да стане. На туристическа виза нямаш право на работа, а "помагането" в студиото си е работа отвсякъде.

--------------------
"А днес моят собствен наследник извършва геройски бели.
Не съм се изгубил безследно, щом той ме повтаря, нали?"
- Миряна Башева

lamerko
куцо и сакато

Регистриран: 09.04.2008
От: Шумен
    #2853360 - 24.11.2011 11:14 [Re: Her_Monkey]

Визата не ти определя периода на разрешения престой и нейната валидност няма отношение към престоя. Нормално могат да ти издадат 10 годишна виза, но в същото време да ти разрешат само един или три месеца (от максимално 6). А може и да те върнат - малко вероятно, но все пак могат. С други думи няма как да знаеш за колко ще те пуснат преди да отидеш там. Колкото до нужните ти средства - трябва да покажеш достатъчно такива, които да покрият целия планиран от теб престой там. В този аспект е малко по-лесно да получиш виза ако имаш договор с туристическа компания за екскурзия. За билетите - в повечето европейски сайтове и агенции не можеш да си закупиш билет, ако вече нямаш издадена виза. Освен това не е нужно да знаеш точната дата на пътуването, както и дали въобще ще ти издадат виза. За това билети не се купуват преди интевюто. Удължаване на престоя може да стане (ако нямаш 6 месеца за годината), но до колкото знам не си струват нервите по процедурата. Кредитите ти никой не ги интересува. Това, че си безработен е в минус. За да ти издадат виза, трябва да докажеш стабилни връзки с България. Това е един субективен процес, който много зависи как ще се представиш на интервюто (освен представените документи).

saharrah

Регистриран: 11.02.2011
    #2853516 - 24.11.2011 23:00 [Re: Milano]

Виза P-2 или P-3
http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1271.html

--------------------
Only someone who has done nothing is sure that nothing can be done.

niceo6
неориентиран

Регистриран: 25.11.2011
Re: Туристическа виза за САЩ - част 2
    #2853567 - 25.11.2011 11:33 [Re: Her_Monkey]

Здравейте, дайте ми съвет как да постъпя! И на нас ни предстои страхотна ваканция .. круиз на новия кораб на Дисни, потегляме от Германия, преход 12 дни. Първа спирка Ню Йорк с преспиване в хотел, после няколко дни на частния остров на Дисни и крайна дестинация Флорида,от където ще бъде обратният ни полет. Поканени сме от годеника ми, който е офицер на кораба и в момента е на него- тоест имаме покана от компанията. Ще пътуваме с родителите му и моята 10 годишна дъщеря от първият ми брак. Проблема се състои в това, че за тях (консулството) аз явно съм потенциален емигрант, и притесненията ми са свързани с това дали ще получим визата или ще пропуснем едно страхотно преживяване? Дайте ми сътвет какви документи да подготвя, ако положението е следното:
1. Не работя от 2 години, но причината за това е че, не ми се налага, тоест не желая, тъй като доходите на годеника ми са достатъчно добри, и двамата сме преценили че това да си стоя вкъщи е най добрият вариант за нас.
2. Имам собствено жилище,придобито преди 2 години, което обаче не е на мое име.. подарък е от родителите ми, и ми се струва абсолютна глупост да платя огромната такса за прехвърляне на имота на мое име, особенно след всички подобрения който сме направили след закопуването му (за тези които не са наясно, прехвърлянето се прави на база данъчна оценка, след като така или иначе, аз ги наследявам след време)
3. Студент съм, трета година, но задочна форма на обучение, която до колкото разбрах също не показва обвързаност със страната,(тоест задочната форма не се признава за тежест в моя полза) въпреки че семестриалната такса в университета е 850 лв. тоест 1700 на година.
4. Не съм омъжена, а само сгодена и ни предстои свадба едва в края на юни месец а круиза е февруари.
5. Относно банково извлечение, мога да представя такова за две години назад, което ясно ще покаже че той си превежда заплатите на мен (в моята сметка) и аз свободно съм оперирала със сумите.
6. Бенефициент съм на застраховката му живот.
7. Изготвих нотариално заверен документ, подписан от бащата на детето че то, може да дайде с мен на круиза за посоченото в поканата време, а също и докумен че е освободена от училище за този период.
Как мислите, дали ще получим разрешение за ваканцията ни? Много ми се иска това да се случи! Нямам намерение да оставаме в Сащ, няма какво да ни задържи там-познати или близки, определено не искам да работя или живея в страната им..., но как да го докажа пред консула, не мисля че само чесните ми отговори биха го задоволили.. Ще се радвам ако изкажете мнения и съвети относно ситуацията.

mandarinka_0
неориентиран

Регистриран: 28.11.2011
    #2854109 - 28.11.2011 14:01 [Re: saharrah]

Здравейте. Въпросът ми е, дали имате някаква представа, за какво най-кратко време би могла да се получи туристическа виза. Благодаря.

saharrah

Регистриран: 11.02.2011
    #2854182 - 28.11.2011 18:03 [Re: mandarinka_0]

Време смисъл колко би важала или колко време отнема процесът на "обработка" - от интервю до доставка

Напоследък дават 10-годишни визи, но не на всички, наскоро чух за позната, на която са й дали тримесечна виза. На входа обаче обикновено ти дават 6 месеца престой (дори и визата да е за три - това е периодът, в който можеш да влезеш - можеш и последния валиден ден да влезеш и пак да ти "дадат" 6 месеца). Другото - от интервюто до получаването обикновено минават 2-3 дни

--------------------
Only someone who has done nothing is sure that nothing can be done.

mandarinka_0
неориентиран

Регистриран: 28.11.2011
    #2854215 - 28.11.2011 20:44 [Re: saharrah]

Съжалявам за неуточнението
Имах предвид от подаването на документите, до интервюто и удрянето на печата.
Защото доколкото знам, преди да си платиш и да пратиш целия попълнен 'въпросник', няма как да знаеш кога най-скоро може да си насрочиш интервю, което е малко неудобно :S
Мерси

gut

**

Регистриран: 23.04.2007
От: Georgia
    #2854261 - 29.11.2011 01:40 [Re: mandarinka_0]

Прочети ей тука кое, как ,колко ,защо и тн.

http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/to_apply2.html

lamerko
куцо и сакато

Регистриран: 09.04.2008
От: Шумен
    #2854325 - 29.11.2011 10:41 [Re: mandarinka_0]

Защо да не знаеш... има си график - гледаш го и сам си планираш дата.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 5 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Diddy 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 10192

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.03 seconds in which 0.018 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.