ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Българи в чужбина

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
hasp
Gimme a litre o’ cola.

Регистриран: 30.06.2003
Статия от Гардиън
    #2855423 - 03.12.2011 20:08

Четейки тази статия, уеб страница (обърнете внимание и на внушението от снимката), нещо не мога да си представя не само Гърция, но и останалите балкански държави в (западна) Европа.

Не случайно разширяването на Европеиския съюз на изток се нарича "европеизация":

Цитат:

Europeanization took a new turn with the collapse of communism and postcommunist convergence between East and West: it was gradually associated with the enlargement of the EU to the East.

Цитата го взех от The Europeanization of the Balkans .

--------------------
I'm really nostalgic about the future.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
*Snow White*
crisp white

Регистриран: 30.07.2005
Re: Статия от Гардиън
    #2856027 - 06.12.2011 14:47 [Re: hasp]

В очакване на четвъртък вечер и понеже най-различни слухове витаят за "Новият Европейски договор", на мен все по-вероятно ми се струва, в петък сутринта да се поздравим в нещо като Das dritte Reich
И честно казано, предпочитам това пред хаоса в момента
Ако ще се налага диктат над бюджетите, да го налагат, ако искат и военно положение да въдворят (те в Гърция и без това имат опит) - по-добре е, отколкото целият ЕС да се разори по ефекта на доминото!

http://bnt.bg/bg/news/view/65448/sarkozi_i_merkel_iskat_nov_dogovor

--------------------
"Грешките са част от това да бъдеш човек. Оценявайте ги за това, което всъщност са: безценни уроци за живота, които могат да бъдат научени само по трудния начин."

Shogoun
костелив орех

Регистриран: 12.07.2005
От: край морето
    #2856201 - 06.12.2011 20:52 [Re: *Snow White*]

И защо реши, че този диктат касае само Гърция? Да не би само Гърция да има висок дефицит? Или гърците похарчиха парите и на италианци, испанци, португалци, ирландци, белгиици и т.н.?
Май си прочела статията като дявола Евенгелието
Цитат:

страните ще бъдат длъжни да представят бюджетите си за предварителна заверка от Съда на Европейския съюз. Целта е отрано да се види дали някоя държава няма да натрупа голям дефицит и дали харчи разумно парите.

Именно пренебрегването на това правило в продължение на години доведе до сегашната дългова криза. Меркел каза, че съдът няма да има право да не одобри бюджета, но ще прецени дали той е балансиран.

Цитат:

Идеята е правилата да важат за всички 27 държави.

Цитат:

Никола Саркози - президент на Франция:
- Нашите предпочитания са за договор на 27 държави-членки, така че никой да не се чувства изключен от Френско-германската система. Разбира се, ние сме готови и за договор на 17-те от еврозоната, който да е отворен за всички страни, които искат да се присъединят към нас.

--------------------
Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...

nai74
pirates of the Caribbean
**

Регистриран: 21.03.2011
От: някъде из Бургас
    #2856209 - 06.12.2011 21:16 [Re: Shogoun]

Точно те изядоха парите,мързеливите гърци.
Сега се чудят как и за какво да ни накажат за да може паричките да заминат за мързелите,за да може още дълги години да дебелеят.
На гърците им пожелавам един много ............
от сърце им го пожелавам.

Shogoun
костелив орех

#2856238 - 06.12.2011 22:08 [Re: nai74]

Сега ни обясни по кой византийски начин изядоха парите на италианците примерно...

--------------------
Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...

nai74
pirates of the Caribbean
**

Регистриран: 21.03.2011
От: някъде из Бургас
    #2856254 - 06.12.2011 22:25 [Re: Shogoun]

Ок,ама първо ти ми кажи че не са.

*Snow White*
crisp white

#2856334 - 07.12.2011 08:22 [Re: Shogoun]

Цитат:

И защо реши, че този диктат касае само Гърция? Да не би само Гърция да има висок дефицит? Или гърците похарчиха парите и на италианци, испанци, португалци, ирландци, белгиици и т.н.?
Май си прочела статията като дявола Евенгелието

по-скоро ти ме четеш като Дявол -Евангилието не, ами и през ред явно
върни се и прочети пак по какъв повод споменавам Гърция и защо
ще ти подскажа - новите бюджетни ограничения ще касаят всички, за да не се допуска нов гръцки сценарий
Много силно се надявам нещата да се успокоят по този начин - първо най-малкото заради това, че жилището ни де факто е собственост на гръцка банка, и второ - защото ако Гърция фалира, ще го отнесем и ние.

Цитат:

италианци, испанци, португалци, ирландци, белгиици и т.н

кое е това т.н.?
Германия ли, Финландия ли, Англия ли?
Да ти пиша ли какви антикризисни мерки са наложени във всяка от тези страни...
Като поканих приятели от Финландия на спа-почивка във Велинград, знаеш ли какво ми казаха - ти пък, ние следващото лято едва ли ще почиваме извън страната, токлова скъпо стана всичко изведнъж - какво остана за зимна ваканция...

видяла ли си новите данъци в Ирландия?
Ти би ли плащала такива данъци?

единственото, което наистина ме озадачава, е, че вместо да си налагат парцалите - гърците все са недоволни, то има една приказка за кривата ракета и космоса...

--------------------
"Грешките са част от това да бъдеш човек. Оценявайте ги за това, което всъщност са: безценни уроци за живота, които могат да бъдат научени само по трудния начин."

Shogoun
костелив орех

#2856683 - 08.12.2011 10:18 [Re: *Snow White*]

Ние нещо вЕрно не можем да се разберем... Ти къде в поста ми видя недоволството на гърците? Питах за другите страни. Ако все още не си разбрала "гръцкия сценарий" е отдавна написан от всички страни в ЕС, Гърция беше изкупителния агнец просто защото беше лесна жертва. Отдавна дефицитите на другите страни са неконтролируеми, въпреки по-добрата им икономика. Антикризисните мерки в други страни и високите данъци в Ирландия са поради собствените им дефицити, а не този на Гърция. Само италианския дълг е 8х по-висок от гръцкия. Крайно време е да престанат тези притчи как Гърция е виновна за всичко, най-малкото защото е прекалено малка, едва 3-4% от ЕС. Ти разбира се ако предпочиташ може да се ядосваш на Гърция най-вече повлияна от медиите, но истината обикновено не е така удобна...Можеш да се опиташ да се поогледаш и да видиш кой спечели и печели от положението и тогава ще останеш малко изненадана...
Гърция прие вината си и си плаща цената, но до там! Можеш да видиш и какво стана тук с данъците. На много хора им се иска и им е удобно да е виновна и за изчезнавето на динозаврите, но...

ПП
Цитат:

жилището ни де факто е собственост на гръцка банка,

Между другото и ти си направила точно това, което и Гърция на държавно ниво Тоест нямайки пари в брой си взела заем за къщата си изцяло, базирайки се на доходите си да си плащаш вноските. Ако в един момент обаче някой зъл гений реши да промени нещата, не дай Боже, какво става? В смисъл да скочат лихвите или да ви намалят заплатите, или да ви изникнат някакви извънредни спешни разходи? Не го пожелавам никому, но е добре като съдим другите да не забравяме, че никой не е безгрешен ...

Редактирано от Shogoun (08.12.2011 10:37)

*Snow White*
crisp white

#2856802 - 08.12.2011 17:53 [Re: Shogoun]

Сравнението ти е неуместно и донякъде обиждащо.
Половината, ако не и повече, свят живее на ипотечен кредит, нали се сещаш, че малко е трудно за всички ни да извадим ей тая сума в брой, за да го платим - да не говоря, че не и рентабилно - както се оказа.
Много се извинявам, но това НЕ е случая с Гърция - и това не е само мнение, ами мнение пак на половината свят
При ипотечния кредит човек залага жилището и то би послужило за обезпечение на този кредит, а Гърция с какво си е обезпечила заемите, които и внуците ти ще плащат - с камънаците и козите, които припкат по тях ли?!

Цитат:

Само италианския дълг е 8х по-висок от гръцкия. Крайно време е да престанат тези притчи как Гърция е виновна за всичко, най-малкото защото е прекалено малка, едва 3-4% от ЕС. Ти разбира се ако предпочиташ може да се ядосваш на Гърция най-вече повлияна от медиите, но истината обикновено не е така удобна...Можеш да се опиташ да се поогледаш и да видиш кой спечели и печели от положението и тогава ще останеш малко изненадана...
Гърция прие вината си и си плаща цената, но до там! Можеш да видиш и какво стана тук с данъците. На много хора им се иска и им е удобно да е виновна и за изчезнавето на динозаврите, но...

виж сега, мен Гърция не ме интересува изобщо - аз телевизия не гладам, но имам уши и очи за някои неща...
това, което дразни е безконечното ви мрънкане, не го ли разбра?
взели сте, добре - и други взеха
не можете да обслужвате - добре, ще ви помогнем, но
трябват реформи и да се пооткажете от някои благинки - аааа, не може...поне не както искат да ни наложат - Германия, Франция и останлите...
еми - пак ще се повторя - на крива ракета...
да не би на българите ни беше/ е лесно да живеем във валутен борд от н-на брой години....да си видяла някой да се цигани така в България аз поне не съм.

--------------------

Дзвер
wavedancer

Регистриран: 24.05.2004
    #2856844 - 08.12.2011 21:25 [Re: hasp]

Без връзка с твойта статия, но...
Don't want a nation under the new media
And can you hear the sound of hysteria?
The subliminal mind fuck America. и тнт тралала

Кадри от атинските анархистични изяви до 23 сек., прилепени като репортаж от Русия.

http://www.dailymotion.com/video/xmu9x9_...rt=6#from=embed

--------------------
Μολών λαβέ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
1 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, znaiko 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6259

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.035 seconds in which 0.021 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.