ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Shonned
I love myself!

Регистриран: 29.01.2004
Какво ще готвим Зимна тема
    #2857222 - 10.12.2011 16:02

Променя ли се менюто ви през зимата? Купувате ли пресни зеленчуци като домати и краставици, произведени по изкуствени начини.

Иначе вчера мъжът ми прави един от специалитетите си - овчарски пай с картофено пюре и агнешко. Прави и един страшен сос вътре. Просто е невероятно вкусна манджа. Отдолу картофено пюре после смеленото агнещко и отгоре пак картофено пюре запечено.
Днес се чудя какво да сготвя, но май супа топчета и пиле със зеле. Яде ми се много пиле с картофи и домати вътре, но да не повтарям 2 дни все картофи

--------------------
http://shonned.blogspot.com
Животът има право винаги!

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Пипи^
суросинкява на цепленки

Регистриран: 09.04.2003
Re: Какво ще готвим Зимна тема
    #2857236 - 10.12.2011 17:07 [Re: Shonned]

У нас тази вечер - пържоли. Купих едни готови от ЛИДЛ, в марината, само трябва да ги опека. Салата зеле с моркови и едно гуакамоле.

--------------------
Ние сме ора естете.

Mimski

Регистриран: 07.03.2008
    #2857241 - 10.12.2011 17:26 [Re: Shonned]

Променя се. Повече супи, мусаки, гювечи, баници (дебелашката кухня ).

Не съм много по готвенето и менюто ми е повтарящо се. За довечера ще има кюфтета, пържени картофи и салата.

NadinАдминистратор
Charmed

Регистриран: 17.05.2002
От: Chicago area
    #2857258 - 10.12.2011 18:58 [Re: Mimski]

И в къщи се променя през лятото повече неща без месо, а месото предимно на барбекюто, набляга се на салатите и т.н. Сега през зимата ястия с месо при тези темепретури не бих могла да изкарам съпруга да запали барбекюто по никакъв повод разни тутманици, милинки, мекици и пр. с които определено не ми се занимава лятото, но сега ги правя с удоволствие.
Да, през зимата продължавам да купувам зеленчуци, но тук е малко по-различно в това отношение.

По темата - за утре някакво пишелко филе, още не знам с какво, май със сметана и гъби върху канапе от спагети за мен и синът и върху канапе от бял ориз за съпруга.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.

*Snow White*
crisp white

Регистриран: 30.07.2005
    #2857288 - 10.12.2011 20:25 [Re: Shonned]

Както пише и Надин, правя повече тестени неща, отколкото през лятото и разбира се, супи - през ден, заради детенце, а и ние харесваме.
Не се отказваме от зеленчуци, плодове и прясно изстискани сокове - от моркови, цитруси, ябълки. За мен това е основната храна.
Домати и краставици вземам само ако много ми се дояде, но бързо ми минава - рядко са добри. Наблягаме на моркови, ряпа, авокадо, чушки, тиквички, броколи. По-рядко грах, царевица, зелен боб. Честичко похапваме и горски плодове, които съм си замразила във фризера.
Свинско месо се готви рядко, най-много тачим пуешко, пиле, риба и телешко.
Картофи и ориз - все по-малко, аз изобщо не ги консумирам. Бавно, но славно и мъжът ми ги отказва. Приготвям само за малкия.
Кашкавал и сирене аз се старая да избягвам, но ми е ужасно трудно и се провалям тотално по това направление Не че ям с килограми, но ми е сто пъти по-трудно да ги огранича от сладкишите, например.
Ограничила съм напълно приема на прясно и кисело мляко - купува се за детето само.
В общи линии това е зимното ни меню

--------------------
"Грешките са част от това да бъдеш човек. Оценявайте ги за това, което всъщност са: безценни уроци за живота, които могат да бъдат научени само по трудния начин."

Редактирано от *Snow White* (10.12.2011 21:16)

NadinАдминистратор
Charmed

Регистриран: 17.05.2002
От: Chicago area
    #2857295 - 10.12.2011 21:07 [Re: *Snow White*]

Би ли пуснала рецептата в отделен пост, искам да я сложа в "Избрани рецепти"

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.

*Snow White*
crisp white

Регистриран: 30.07.2005
    #2857301 - 10.12.2011 21:17 [Re: Nadin]

А днес аз приготвих ето това пиле по-долу, с тиквички и моркови и си облизахме пръстите, стана супер

Пиле с тиквички
600 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
1 ч.л. зехтин
1 с. л.масло
2 моркова, нарязани на лентички
100 мл бяло вино
2 тиквички, нарязани на лентички
2 с. л.магданоз, нарязан на ситно
150 г сирене гауда или топено сирене
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне
1.Месото се подправя със сол и пипер на вкус и се разбърква.
2.Сгорещяват се олиото и маслото и в тях се слага месото. Разбърква се, докато се зачерви от всички страни. Добавят се морковите. Бъркат се 2-3 мин. и се налива виното. Когато течността се изпари наполовина, се слагат тиквичките. След още 2 мин. се поръсва с магданоза и настърганото сирене, затваря се с капак и се оставя на много слаб огън за 2-3 мин., докато сиренето се разтопи.

--------------------
"Грешките са част от това да бъдеш човек. Оценявайте ги за това, което всъщност са: безценни уроци за живота, които могат да бъдат научени само по трудния начин."

no_bs
подозрително енергична
**

Регистриран: 23.11.2004
    #2857363 - 11.12.2011 01:19 [Re: Shonned]

Променя се. Обзема ме вдъхновение за солидни, рустикални ястия. Миналата неделя правих модификация на говеждо по бургундски, което пекох кажи-речи цял следобед в глинен гювеч и стана превъзходно. В момента правя пържоли от пилешки бутчета на тиган с гарнитура от булгур с кедрови ядки, стафиди, шафран и кимион.

Shonned
I love myself!

Регистриран: 29.01.2004
    #2857371 - 11.12.2011 02:19 [Re: no_bs]

Като каза говеждо, моят се прибра днес с една огромна кутия говежда кайма. Хич не я и погледнал. Та се чудя какво може да се прави с това нещо. Дайте идея. Тя не е ли суха някаква с дъх специфичен. Какво да я правя?

Иначе пилето с тиквички ми звучи много добре и ще бъде приготвено в скоро време.

--------------------
http://shonned.blogspot.com
Животът има право винаги!

nelka
пълен член

Регистриран: 21.08.2005
    #2857373 - 11.12.2011 02:41 [Re: Shonned]

Става почти за всичко, но със сигурност е правилната кайма за лазаня и други подобни сосове.

А за менюто при мен отговорът е не. Количествата зеленчуци и плодове си остават същите, само се променя видът им. Лятото купувам зеле, зимата - китайско зеле. Е, и не само. Лятото - аржентински ябълки, зимата - круши. Нямам предубеждения към парниковите неща, стига вкусът им да е приемлив. Което не може да се каже за испанските домати от януари нататък и тогава ги заменям с нещо друго. Но като цяло май повече ме дърпа към по-тежки храни и повече сладко.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 10 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, pagane 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 8107

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.294 seconds in which 0.28 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.