devedjiew
неориентиран
Регистриран: 15.12.2011
|
Музика за Лада "самара"
#2858510 - 15.12.2011 16:30
|
|
|
Здравейте. Трябва ми малко помощ, трябва да свързвам музика на една самара .. но нещо май няма да мога .. та ако може някой да ми каже от къде да пусна жици за ток за антена за колони, за колоните айде ще се справя с тях и с антената но за тока нз от къде да взема жиците дали директно от акумулатора някъде или.... та помагайте ... ??
|
илчо
почетен член

Регистриран: 26.11.2007
От: ориента
|
Re: Музика за Лада "самара"
#2858540 - 15.12.2011 18:30
[Re: devedjiew]
|
|
|
Най-близо ти е запалката, но аз бих взел ток от някой бушон който няма ток при изваден контактен ключ, иначе има вероятност често да оставаш без ток...
-------------------- Искам само да помогна
|
devedjiew
неориентиран
|
#2858571 - 15.12.2011 20:57
[Re: илчо]
|
|
|
дали няма да ми дава проблеми .. а и аз не знам точно какви жици ще ми трябват смисъл знам две за тока, и примерно 4 за две колони (или 8 за 4 колони) една антена и други не знам .. а и има още нещо на мен ми трябва да ползвам трансмитер т'ва в запалката къде се вкарва как се получава тая връзка запалка/касетофон за да работи трансмитера ?
Редактирано от devedjiew (15.12.2011 21:00)
|
Дон Кихот
с мелниците...

Регистриран: 30.08.2004
От: на проветриво...
|
#2858577 - 15.12.2011 21:36
|
|
|
що не вземеш да дадеш 15-20 лв да ти го направят като хората 
д.К.
-------------------- А Дон Кихот прегърнал здраво чашата
в кръчмата спореше със неверници...
...къде започва пътя към надеждата
и свършва кръстопътя на умората
|
devedjiew
неориентиран
|
#2858578 - 15.12.2011 21:39
[Re: Дон Кихот]
|
|
|
обичам да се занимавам аз знам че мога да дам и да ми го направят ама обичам да се занимавам сам ако може да помогнеш с нещо заповядай
|
Acho
Голфаджйя

Регистриран: 15.11.2002
От: Diwiq Liulin
|
#2859102 - 18.12.2011 01:32
|
|
|
Има стандартна схема на свързване. Повечето такива устройства имат 3 проводника които се отнасят до захрандването и 8 проводника за колоните ( 4 канала). Червения е постоянни +12В от батерията, жълтия е +12В от контактняи ключ, и черен обикновенно за маса. На повечето радиа, с които сам работим предпазителя им е 10 ампера. Това от своя страна те ориентира колко дебела жица ти трябва. Аз в моята кола, жълтия и червеняи сам ги вързал заедно, на постоянни +12В от акумулатора. Неудобството е - всеки път трябва да си гася "кастофоня" като слизам то колата и оставям панела. Предимството, когаот не работи колата, мога да си слушам музика без да съм на контакт примерно. За колоните по принцип колкото са по дебели жиците, толкова по хубав звук има, а на връзките като са запоение качеството е много добро. С 6 квадрата проводници, за задните и 4 за предните в колата мога да различа кога слушам MP3-ка, и кога CDA. Най-чистия ти вариант е ако нямаш свободни предпазители в бощонйерата, от "акумулацията" 3 сантиметра жица (3 зада неам как да напраи късо без да има предпазител) после до радиото готина маса и така на там. И последен съвет ползвай така наречените "евро букси". При евентуална смена на радиото ако си спазил стандарта за свързване просто откачаш старото и закацхасх новото. Има и други жици, за електрицхеска антена, за усилвател, за това като си пуснесх фаровете да затъмнява дисплея това вече зависи от производителя и обикновенно някаде е описано коя за какво е. Успех.
-------------------- Ада не е лошо място да си. (AC-DC)
|
огибо
тракторис

Регистриран: 17.08.2001
От: Свиленградските равни полета
|
#2859393 - 19.12.2011 12:00
[Re: Дон Кихот]
|
|
|
На самото радио трябва да има схема за свързване. Там си пиши кой кабел за какво служи, но в общи линии Acho ти дал насоки.
Цитат:
Неудобството е - всеки път трябва да си гася "касетофона" като слизам то колата и оставям панела.
Винаги можеш да го включиш ръчна и без да си на контакт. Е зависи от радиото де.
|
Acho
Голфаджйя

Регистриран: 15.11.2002
От: Diwiq Liulin
|
#2859538 - 19.12.2011 20:59
[Re: огибо]
|
|
|
Моето е някакво Sony. Като го слагах първия път колата я бях купил преди 3 дена, имаше инсталация и само го сложих (проверих естествено кое каде отива). После като префасонирах средната конзола, стях да го връзвам както трябва по книга в това число и сигнал от фаровете само да се затъмнява и там разните му екстри. Но се оказа че оригиналните му жици ми стигнаха на дължина и така си и остана. С гасенето нямам проблем, защото кат махна панела, и гасне само . В началото още, подмених инсталацията до говорителите, като на всякаде е запоена само евро-буксата е с някакъф вид конектор.
-------------------- Ада не е лошо място да си. (AC-DC)
|