Това вече беше смъртоносен ляв прав от шест инча! Сега ще трябва да ми отговорят. Дебатът, който ми трябва, не може да бъде избегнат. Отде ще намерят контрааргументи, като такива няма? Една идея си пробива път и нищо не може да я спре!
-------------------- Самвойнът, воюващ за кауза,струва колкото армия!
Накратко само ще спомена, че при моята избирателна система, по начина който съм предложил, гражданите могат да правят референдуми, когато и по каквито въпроси поискат. Референдумите, които се практикуват днес, и които ти предлагаш са разновидности на псевдодемократичните измами.
Цитат: Това вече беше смъртоносен ляв прав от шест инча! Сега ще трябва да ми отговорят. Дебатът, който ми трябва, не може да бъде избягнат. Отде ще намерят контрааргументи, като такива няма? Една идея си пробива път и нищо не може да я спре!
Дебатът, който Ви трябва, най вероятно да Ви позиционира в "четата" на изящния политик Яне Янев, bgman13.
Между другото, дали не сте превъплъщение на г-н Яне Янев, който все по-плътно съответства на девиза Ви за самотния воин и неговите велики идеи?!
tisss
-------------------- Истината има спокойно сърце.(Уилям Шекспир, 1564-1616)
Във връзка със съобщение на сектор "МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ", в "КОМ", 18 Юни 2010, искам (отново) да Ви обърна внимание, че нямате законово право, да изисквате от гражданите плащане на данъците и да ги събирате принудително. Повдигнал съм въпроса за законността на държавната власт в България! Това съм направил освен в clubs.dir.bg и forum.all.bg (политика), също и пред основните институции в гр. Берковица. Преди да изискате плащане на задълженията на гражданите към държавата, сте длъжни да им докажете ( чрез публичен дебат по поставения от мене въпрос), законното право на държавната власт да ги управлява. Ако не го напшравите, значи за нищо не ставате. Или по-точно, ставате за съучастници в противозаконната разсипия на тоя град, за лични облаги. Да знаете, че това се нарича престъпление и предателство!
Как е възможно такова безочие? За 20 години Берковица е почти умряла, населението се стопи наполовина, останали са предимно пенсионери. И на фона на всичко това, непрекъснато се отчитат някакви си реализирани успехи. Какво означава това? Да не би берковица да загива по график?
(Прилагам копие от изпратеното до институцийте на гр. Берковица.)
Публикувано в clubs.dir.bg И forum.all.bg (политика),под тема "Граждански Бойкот на Държавата"
от Лъчезар Николов Антонов (bgman13)
Кметът на Община Берковица, Милчо Доцов няма намерение да ми дава писмен отговор. Секретарят Ангел Ангелов каза, че ако искам, ще ми напише един ред,че те не са институцията, която пише и променя закона. Аз обаче настоявам не да се променя закона, а да бъде спазен. Това е "тънката" разлика, която отговорните другари не можаха да схванат. Абе аз много се съмнявам, че ако институцията, която пише закона постанови, всички безрезервно вярващи в нея роботи, да скачат от шестия етаж, те ще скочат.
И така, първата институция, при която отидох за отговор (кметската), барабар с юристите си (предполагам), се оказа некомпетентна. Бирата май ще излезе прав. Бюрократите са един тип - до един са като програмирани. Ако щеш звездите им свали, глухи за абсолютно всички аргументи, говедата искат да си я карат по старому. Но ще се намери, кой да ги подкара.
Разбираемо е желанието им да ми дадат кратък и лесен отговор. Нека го направят, стига да могат! Защото лесно опровержение на това, което казвам няма! ТО Е ИЗМИСЛЕНО!!! И ще трябва доста да си поблъскат главите. Ще трябва и те да мислят! Не могат просто така, да вземат един готов отговор, изтъркан от употреба и да ми го пробутат, въпреки че е очевидно, предполагам и за тях, че тоя лесен отговор изобщо не пасва на това, което казвам.
Не мислите ли че по случай пресното опрощаване на дълговете на Гърция, темата ми става отново актуална? Или смятате, че е справедливо на гърците да бъдат опростени сто милиарда, които те изядоха и изпиха, докато ние им работехме, а на нас да не бъдат опростени трийсет милиарда, които ние си отмизерувахме? Да може би точно така смятате и очаквам някои от вас да скочите срещу мене. Хайде, в очакване съм за шоуто - демонстрирайте ми какви мазохисти сте ми!
В началото на 90-те години, след като правителството на Луканов обяви спиране на плащанията (фалит де факто), на България също беше опростен част от дълга посредством споразуменията с "Парижкия клуб" и с "Лондонския клуб". Разбира се, много по-малко от тия 100 милиарда сега за Гърция. Има обаче още нещо - това т.нар. "отписване" на 100 млрд гръцки дълг няма да е безболезнено за самите гърци, по една много проста причина - съществена част от този дълг се държи (във вид на гръцки ДЦК) от гръцки банки и от гръцки пенсионни фондове! И въпреки че немските и френски банки ще бъдат засегнати, те са по-големи и силни и ще го "преглътнат" някак това отписване, докато гръцките банки и пенсионни фондове ще видят голям зор!
-------------------- Практиката показва, че на теория всичко е възможно!
Re: Е някои неща не се постигат поединично - публичната свобода е сред тях #2863105 - 07.01.2012 20:32
[Re: една мечта]
Отговори
Цитирай
Цитат: На изборите се избират само представители, на които даваме законодателната СИ власт. Ами после? Ако след изборите почнете"не му е дошло времето", "ЕС не дава" и пр. номера, тогава КАКВО? Как ще ви свалим? Не виждам ПРАВО НА ОТЗОВАВАНЕ.
"Това, което аз предлагам е нов начин на избиране на Общински Съвет и Парламент. Всеки сто човека от имащите право на глас да избират един в Общинския Съвет. За целта те трябва да съберат кворум от петдесет и един човека, да направят своите предложения явно, да гласуват тайно и след това да преброят гласовете. Избирателна комисия не е необходима. След това да съставят протокол, на който да се подпишат всичките и един екземпляр от него да бъде даден на човека, когото са избрали. Това е неговата карта за съветник, която той ще представя при всяко заседаване на Общинския Съвет. Общинският Съвет избира депутати в Парламента по същия начин, но гласуването е явно и протоколът, който е съставен е документа, с който депутатите се легитимират, като такива при всяко заседаване на Парламента. Понеже всичко е просто, стоте човека ще могат да сменят своя избранник, когато поискат. Трябва само да съберат кворум от петдесет и един човека и да съставят нов протокол (при заседанията на съвета, вкл. избор на депутат, кворум не трябва да се изисква, за да работи безотказно). С новия протокол, новият преставител влиза в Съвета или Парламента без много обяснения."
Цитат: Не виждам ПРАВО САМИ ДА СВИКВАМЕ РЕФЕРЕНДУМИ.
Стоте човека от основната клетка на електората могат по всяко време да подлагат на обсъждане по тяхна инициатива, и съответно гласуване каквито си искат въпроси и да натоварят с тяхното изпълнение своя представител.
Цитат: Не виждам ПРАВО НА ОТЗОВАВАНЕ.
"Понеже всичко е просто, стоте човека ще могат да сменят своя избранник, когато поискат. Трябва само да съберат кворум от петдесет и един човека и да съставят нов протокол "