sszzs
член

Регистриран: 06.12.2011
|
|
Благодаря Vianne Rocher!
Относно изкарването на пари имам една идея. Тя е следната - след като според моята информация относно Норвегия аз не бих могъл да си намеря добре платена работа т.е. 1-во не знам езика добре, 2-ро никога преди не съм бил в Норвегия и не съм запознат със средата там и работни условия и т.н., 3-то дипломата ми за музика може да ми съдейства за работа, но пък работа с моята професия изискват много труд и усилия и много рядко са прослушванията за такива места, много добре заплатени са и е много трудно като чужденец да се пробие така 4-то отивам на сляпо без много пари и без никакви връзки, без никой да познавам и без да разчитам на никой да ми подаде ръка, което намаля шансовете ми за намиране на работа многократно. Мисля, че вземайки предвид всичките тези обстоятелства, намирането дори на "ниско-платена" работа става много много трудно. За това решението ми е да се хвана (ако имам късмета) на 2 работни места. И без това не съм свикнал да работя само 8 часа и след това какво ще правя? Не обиам да спя по цял ден и да си проспя живота, смятам че трябва да правя нещо полезно през това време, вместо да спя. Преди няколко години съм работил на 3 работи в Щатите едновременно, спал съм по 4 часа на денонощие, не мисля че 16 часа биха били твърде много за мен. Изказването от типа "аз мисля, че ще издържа физичски на 2 работни места" не се вписва при мен. По типично би било "аз трябва да издържа или аз мога да издържа на 2 работи".
Няма не мога, има само трябва.
Мисля, че това решение относно парите би било правдоподобно за мен.
Спомням си, че в предните постове бях попитал относно пратки, колети от БГ до Нор и от Нор до БГ. Някой знае ли по евтини от 200лв до 20 кг? с БГ пощи съм проверил и с DHL. Ако някой знае нещо по въпроса, благодаря предварително.
Поздрави, sszzs
-------------------- Очаквай всичко от всички, и нищо от никой!!!
|
rainforest
неориентиран
Регистриран: 04.01.2012
|
Re: НОРВЕГИЯ
#2862199 - 04.01.2012 18:37
[Re: sszzs]
|
|
|
Първо Честита Нова година. И мен ме интересуват пратките до Норвегия  Най удачно е да се намери някой,който се прибира и е съгласен да вземе и твоя багаж (разбира се,се заплащат таксите за допълнителен багаж,както и друга такса ако има,която едва ли надвиши 30 евро общо),а и кг са поне до 15кг. зависи с коя авиокомпания ще пътува.Иначе за глупости се взимат мито и по DHL и с Бг пощи .... за една чанта дрехи ще ти смъкнат луди пари мито,ако се изпратят чрез тях (поне услужливата служителка от DHL това ми каза,ако пакета надвишава 15 евро то ще ви искат мито ,ако пишете,че нещата вътре струват по малко,то по тяхно усмотрение могат да го отворят за оценка) ... Та ако се намери някой пътуващ за Норвегия ще е супер,защото и аз си търся начин по който да изпратя сак с дрехи и останалите неща на децата(които избраха да останат там при баща си и напълно ги разбирам ) поне докато аз успея да си оправя нещата тук и замина при тях ... Та ако се намери някой услужлив човек,ще е хубаво
|
vidiot
неориентиран
Регистриран: 06.01.2012
|
#2862750 - 06.01.2012 11:51
[Re: rainforest]
|
|
|
O.k. Ситуацията е следната..имам много близка, позната която отиде в Норвегия съвсем наскоро..но понеже не търпим да сме разделени един от друг.. искам да отида при нея..Тя Живее в Санднес много близо до Ставангер...някой може ли да ми даде адреси на ферми в този район, за да може тя да отиде да разпита на място за работа...?
Предварително благодаря!
П.С. Моля, не ми отговаряйте с безсмислени постове..само това ми трябва, адреси или телефони на ферми в Ставангер или Санднес..друга информация и съвети , не са ми от полза
|
Borisio
Нямам представа какъв

Регистриран: 13.09.2009
От: САЩ
|
#2862991 - 07.01.2012 03:09
[Re: vidiot]
|
|
|
Цитат:
П.С. Моля, не ми отговаряйте с безсмислени постове..само това ми трябва, адреси или телефони на ферми в Ставангер или Санднес..друга информация и съвети , не са ми от полза
Ами то твоето искане е чудновато. Имаш компютър и не можеш да търсиш по Нета ? Ето тук: http://www.norwayjobs77.com/q-farm-job-in-stavanger
|
lurker

Регистриран: 14.03.2009
|
#2863511 - 08.01.2012 22:56
[Re: Borisio]
|
|
|
Цитат:
Norway police cut traffic fine for 'lower-income' Swede
Police in Norway cut in half a traffic fine for a Swedish trucker on the grounds that Swedes earn less than Norwegians, Oslo newspaper VG reports.
Ulf Ander Andersson, 61, was driving a lorry for his Norwegian employer in March when he was stopped by police, who found his brakes were not in order.
He was fined GBP 857 ($1,323) but last month got a letter saying the sum had been reduced due to his nationality.
Mr Andersson told VG he was grateful, though he found it "very strange".
The two Scandinavian nations are among the richest in the world.
Norway enjoys a higher GDP per capita than its bigger neighbour: nearly $52,000 compared to $38,000, according to IMF figures for 2010.
In their letter to Mr Andersson, Norwegian police said they had taken the fact that he was Swedish into consideration, and therefore reduced the 8,000-krona fine "with regard to your income level".
"I thank them for the rebate, but I find it very strange," the driver said.
"I actually make more than my Norwegian colleagues since the Swedish krona is weak and I live in Sweden. They should be able to figure that out."
много състрадателни тез норвежки полицаи интересно ми е, дали ако шофьорът не беше брат-скандинавец, а някой българин, щяха да му намалят глобата като за ултра беден, или щяха да го тикнат направо в панделата /за всеки случай/ като тъмен балкански субект?
-------------------- the more intelligent the technology, the dumber the user gets
|
|