ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Hard Rock fan
somehow unborn

Регистриран: 07.01.2003
Re: Какво ще готвим Зимна тема
    #2863585 - 09.01.2012 10:17 [Re: alice]

Мойто не е точно Негърче (и аз съм загубила въпросната рецепта, която имах преди сто години), но правя нещо подобно, което е сладкиш, но може да мине и за шоколадова торта и е мн.вкусно (и лесно).

Блат:
1 кофичка кисело мляко
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша счукани орехи
2 супени лъжици какао
1 чаена лъжичка сода
2 чаени чаши брашно

Тва сичкото се разбърква, излива в тавичка, подмазана с масло (или олио) и ръснато малко брашно връз него и се пече на 150 градуса. Не знам точно колко време, но докато се опече (около 30 мин, или 40, пробвам с клечка аз дали е изпечено).

Заливка:
Половин пакетче (от малките) масло, 2 супени лъжици какао, 6 супени лъжици захар и 5 супени лъжици студена вода. Тва се сварява на котлона - няколко минути след завиране, да поври.

На поохладен блат се залива тази заливка (топла, ма не вряща).

Отгоре за красота ръся кокосови стърготини и захарни пръчици и прибиирам в хладилник да стегне глазурата.

После не го държа в хладилник, но не и на мн. топло, а може и в хладилник. То не остава за дълго, като го направя

--------------------
It started to snow in the middle of July

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction

Регистриран: 12.03.2004
От: Червения килим
Re: Какво ще готвим Зимна тема
    #2863608 - 09.01.2012 13:12 [Re: Hard Rock fan]

Аз се натъкнах без да искам, т.е. по пътя на експеримента и без конкретна рецепта, на едно "негърче" - предупреждавам, безглутеново е, но е доста вкусно:

75 грама бадемово брашно (може и стотина - така става по-плътно и по-лесно се реже, ако се използва като блат, но със 75 грама си е съвсем добре за сладкиш)
200 грама шоколад (тъмен или млечен - който както предпочита )
2 яйца
3-4 с.л. масло
1 пак. бакпулвер
(към 50 мл прясно мляко)

Шоколадът се разтопява на котлона или в микровълновата в около 50 мл мляко, но може и без млякото. Прибавят се яйцата, маслото, брашното, може да поразбиете малко, а може и да не разбивате Слага се и бакпулверът и се пече. Когато стане готово, на вкус е като най-фино брауни - аз ги разбирам тези неща Ако човек не знае, че е с бадемово брашно, по консистенцията не се познава. Това сладкишче беше разрязано на 2 блата и използвано за торта, но може да се изяде и направо

Едно уточнение - количеството бадемово брашно може да изглежда малко, но не е - бадемовото брашно съответства на пшеничното в съотношение минимум 1:2, може и 1:2,5 или 1:3. Ако се сложи количество, каквото човек слага от обикновено брашно, крайният резултат е плътен и сух и изисква усилие на волята, за да се изяде

Ако шоколадът е млечен, не мисля, че ще ви трябва допълнително подслаждане. Аз използвах тъмен с 50% какао и стана перфектно и откъм сладост. Ето, изфуках се

--------------------
..man, proud man,
Dress’d in a little brief authority,
Most ignorant of what he’s most assur’d…

From Measure for Measure by William Shakespeare

Редактирано от Sol y Sombra (09.01.2012 13:18)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, pagane 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 8114

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.018 seconds in which 0.009 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.