mil4o
чак пък новак

Регистриран: 08.11.2004
От: Chesapeake,Va
|
Re: Какво ще направите ако това се случи с дъщеря Ви?
#2592606 - 13.03.2010 21:01
[Re: Raletka]
|
|
|
Много ми хареса това ти мнение. Аз имам двама тийна в къщи. Сина на 17, така и не усетих пубертета му,сега с излизането ми е по-трудно,но общо взето с него е по-лесно. Дъщерята на 14 си мисли,че е на 30. Промени се като,че ли за ден,понякога не мога да я позная. Има моменти е моето малко "бебе",а има моменти е непоносима. Но засега се справяме,а аз ги и наказвам понякога,като например, за неоправено сутрин легло,без компютър до края на деня. Имат си задължения вкъщи и е само техен ангажимент да бъдат свършени. Не,че съм цербер някакъв,но аз съм възпитавана,че на този свят трябва да дадеш,за да получиш.
|
Raletka
замечтана

Регистриран: 20.03.2005
От: Vancouver, Canada
|
#2592777 - 14.03.2010 07:56
[Re: mil4o]
|
|
|
Мога определено да кажа, че съм имала повече проблеми с момичетата, отколкото с момчетата, точно по тази причина, че те винаги се чувстуваха по зрели за възрастта си, те винаги бяха тези, които се противопоставяха на "контола". Тези малко кукли, с панделки и къдрици, те, които бяха отмяната на мама, се превърнаха в едни малки змийчета, съскайки нелепости. Да, имах и случай, когато най-малката се разбунтува и напусна семейството ( това беше точно за 3 месеца - парите които дадоха социалните помощи й стигнаха да си плати кавартирата и тоалетната хартия) и пристигна на вратата с куфарчето и назълзени очи. Благодаря на господа за този горчив опит! Разговаряте с децата си! В тази възраст те много трудно признават неуспехите си! Смятат, че само могат да си разрешат трудностите, в същото време изпадат в паника и правят глупости. Покажете им, че ги подкряте, но вие не сте Господ-Бог да понесе последтвията, има си за всяко нещо наказание, което трябва да се понесе. И най-важното е е да бъдете единни със съпруг/а - в момента в който ТЕ разберат, че има и най-малкото несъгласие, стават манипулативни и се съпротивляват. Ако някой беше ми казал на времето, какво ме очаква - щях да се изсмея в очите му - децата са най-гоямото щастие, но и най-голямата отговорност на света. Сега съм баба на 2 момчета и 1 момиче, 4-тото е на път, всеки има по едно и се надявам да не повторят грешките си - засега са само въпросите - а сега какво да направя! За тези, които се чудят, какво правя в този форум, аз съм една "баба" на 53, която има малко повече сводободно време докато е на работа ( още 11 години докато се пенсионира на този континент). Успех на всички и търпение!!!
-------------------- Светът е ваш!!!
|
ALEX_AN
мечтателка

Регистриран: 16.05.2006
От: София, България
|
#2594532 - 17.03.2010 15:35
[Re: Raletka]
|
|
|
Децата са много различни, дори възпитавани по един и същи начин, от едни и същи родители, има голяма разлика при израстването им. Аз имам двама сина, на 21 и на 18. На моменти просто са толкова различни, че все едно не са расли в едно семейство и не са получили едно възпитание. Тук искам да отбележа, че никога не деля децата си. Каквото е за единия, това е и за другия - внимание, обич, разбиране, пари, дрехи, всичко. Смятам, че така се сплотява семейството и затвърждава обичта и уважението между децата. Въпросът е в това, че характерът на баткото е коренно различен от този на брат му и дори и сега, на тази възраст, продължава да създава проблеми. Така че, понякога родителите сме безсилни срещу природата. Всичко е еднакво от наша страна - възпитание, отношение, любов, но децата са различни. Към всяко сам трябва намериш пътя. Моят съвет е: много разговори, много подкрепа, най-вече морална, за да знаят, че не са сами в тоя зъл свят. Забелязала съм, че се правят, че не чуват, но някъде там дълбоко в душичките им, нашите думи и съвети остават, и когато са искрени, след време дават резултат. А за безсънните нощи на Ралетка, напълно я разбирам. Мога само да кажа, че като са били бебета не съм стояла толкова будна, колкота сега И те си знаят, докато не се приберат, не заспивам
|
silvio_be
чисто нов:)
Регистриран: 13.01.2012
|
#2865473 - 15.01.2012 11:20
[Re: Solar_Stone]
|
|
|
Верно е, че децата са различни и почти няма значение кой как е възпитавал през годините, но ако на мен ми се случи подобна ситуация, сигурно ще я оставя да прави каквото иска, а изводът, че съм пропуснал нещо назад във времето ще си остане за мен. Казвам, че вероятно ще я остави да прави каквото иска, понеже знаете какво е отношението на човек към нещо забранено
|
|